BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

Captain4
Kontakt:

Re: BiH - ? (Baraž)

Post Postao/la Captain4 » 15 okt 2015, 14:15

IRSKA - solidna ekipa , imaju Longa u napadu , prvu tekmu igraju bez Waltersa i O'Shea. Ako smo mogli Vels dobiti , i njih ćemo :D
NORVEŠKA - spušili su od zapadnih susjeda 5:1 , pa su ih dobili ( UEFINE kazne su uticale na atmosferu Hrvata ) , imaju malog Odegaarda. Pa može on biti talent ali nema iskustva. Šta će on sa 5 ozbiljnih utakmica u karijeri :D
DANSKA - najjača ekipa u baraži , ali njihovi rezultati sve govore sa Šiptarima.
SLOVENIJA- imali su sreću pa su baraž osigurali. Da je teža grupa bila teško bi to bilo. Kipar bi ih razvalio :D
Sasvim mi svejedno koga cemo dobit iskreno , ali eto kad bi mogao birati Slovenija :bih:
"We need to suffer. And we need to fight."

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 15 okt 2015, 14:32

Pa nije da su Slovenci tako losi, kao sto pricate. Imaju 2 vrhunska golmana zaista Handanovic(Inter) Oblak(Atl. Madrid), zadnja linija jim skripi, tu je iskusni Cesar (Chievo) koji je i kapiten I Jokic (Villareal), dok ostali manje vise slabi. Vezna linija dosta solidna sa Birsom (Chievo), Ilicicem (Fiorentina), Kamplom (Bayer L), Kurtic (Atalanta). Napadacki osim dede Novakovica ima tu i po meni opasniji Matavz (Augsburg), a Beric i ostali napadaci losi. Tako, da to je jedna repka koja zna iznenaditi, nisu jaci od nas, nisu u nekoj formi, ali u barazu su svi nabrijani, jos posebno taj Balkanski sistem :D
Najvise jih igra u Serie A, onda 2 Spanska Primera Divison, 2-3 Bundesliga, 1 Francuska Ligue One itd.
Ekipa koju zaista previse podcjenjujemo, sve su to solidni klubovi u kojim igraju njihovi igrac.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 okt 2015, 14:35

Ne mogu igrati dva golmana.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 15 okt 2015, 14:36

Elegant je napisao/la:Pisite vi sta hocete ali Slovenija je za nas kao budali šamar, pa tek onda Norveska je najpovoljnija, Irska i Danska su druga prica mnogo nezgodni protvinici.

Dijasporci malo ohladite, bolje da nam se repka kvalfikuje protiv Slovenije, nego da vama u Copenhagen ili Oslo dođe da vi mogli udarati selfije i slike za FB na stadionu, a da svi strepimo za vrijeme utakmice.

[/b]Treba ici na noge Irskoj, prvo sto je daleko, drugo sto cemo imati mnogo malo navijaca tamo. U Sloveniji smo domaci.

:thumbup:

I ja zelim Sloveniju, ali dobiti cemo ipak Dansku ili Irsku. U najboljem slucaju Norvesku.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 15 okt 2015, 14:37

Virtu4l je napisao/la:Ne mogu igrati dva golmana.
Nemogu, ali samo kazem da su oba vrhunska, cak je Oblak jaci i on je sad 1 golman. A kad se golman razbrani tad nije dobro, osjetila je to nasa repka dosta puta.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 15 okt 2015, 14:42

ElCartel11 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ne mogu igrati dva golmana.
Nemogu, ali samo kazem da su oba vrhunska, cak je Oblak jaci i on je sad 1 golman. A kad se golman razbrani tad nije dobro, osjetila je to nasa repka dosta puta.
Odbrana im je jako loša.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 15 okt 2015, 14:46

Samo da hoće onu rupu skloniti s gola.

Šehić
Višća-Cocalić-Zukanović-Kvesić
bilo ko-Hadziahmetović
Bajić-Štilić-Hodzić
Dzeko

Meša trener, plavi dresovi.

Država Željo!
Zadnja izmjena: muXmania, dana/u 15 okt 2015, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 15 okt 2015, 14:46

Možda bi nam Slovenci najbolje legli. Ipak dvije domaće tekme, mada bi i u Danskoj i Norveškoj slično bilo. Nekako Slovenci i , možda , Norvežani su moj izbor. A Irsku ne bih nikako... Zeznute su te rep.na otoku...
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 okt 2015, 15:14

slika

:kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 15 okt 2015, 15:18

Sto se tice Slovenije, kod njih me samo strah Kampla, momak zna izdominirati.
Ali opet svakako su oni najpozeljniji za protivnika.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 okt 2015, 15:22

Evo odakle Anel izvlaci pretpostavku da nas Ukrajina moze stici zavisno od rezultata baraza (pravilnik o takmicenju):
UEFA je napisao/la:"In the case of an association that has hosted a UEFA EURO or FIFA World Cup
final tournament during one of the reference periods as mentioned
under Annex B.1.2 and therefore has no points from the respective qualifying
competition, the points earned in the most recent qualifying competition in
which the association has taken part are used."
Ali eto vidite da je UEFA objavila clanak da nas Ukrajina moze stici samo u slucaju da mi ne prodjemo na EURO sto bi znacilo da UEFA ide protiv svojih pravila. Da li su i oni sami svjesni toga? Da li je Ukrajina svjesna toga? Ukrajina bi mogla, ako se ovo desi, da ima jak slucaj protiv UEFA-e.

Neko je spomenuo, mislim Fidelis na temi EURO 2016 kvalfikacije, kao da ja navijam protiv nas i da bi mi bilo drago da nas Ukrajina stigne i sl. Pa da budem iskren sa vama jednostavno volim da se postuju postavljena pravila pa makar isla na nasu stetu. Nije to samo pitanje ovdje u fudbalu nego i generalno u zivotu :)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 okt 2015, 15:28

Ma vise zamaranja igrom i manje tim i najbolje. Jedne godine si u vrhu, a kada naredne pocnes da gubis padas na toj listi (Holandija).

Mi ako budemo dobro igrali nece biti zime u takvim stvarima, kao npr evo sada smo hladno nosioci u barazu. Hajmo sada ostvariti dobre rezultate u te dvije utakmice i nece biti problema

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 okt 2015, 15:54

AnelZ je napisao/la:Evo odakle Anel izvlaci pretpostavku da nas Ukrajina moze stici zavisno od rezultata baraza (pravilnik o takmicenju):
UEFA je napisao/la:"In the case of an association that has hosted a UEFA EURO or FIFA World Cup
final tournament during one of the reference periods as mentioned
under Annex B.1.2 and therefore has no points from the respective qualifying
competition, the points earned in the most recent qualifying competition in
which the association has taken part are used."
Ali eto vidite da je UEFA objavila clanak da nas Ukrajina moze stici samo u slucaju da mi ne prodjemo na EURO sto bi znacilo da UEFA ide protiv svojih pravila. Da li su i oni sami svjesni toga? Da li je Ukrajina svjesna toga? Ukrajina bi mogla, ako se ovo desi, da ima jak slucaj protiv UEFA-e.

Neko je spomenuo, mislim Fidelis na temi EURO 2016 kvalfikacije, kao da ja navijam protiv nas i da bi mi bilo drago da nas Ukrajina stigne i sl. Pa da budem iskren sa vama jednostavno volim da se postuju postavljena pravila pa makar isla na nasu stetu. Nije to samo pitanje ovdje u fudbalu nego i generalno u zivotu :)

ja nisam siguran kako to fercera, ali mislim da je UEFA odredila nosioce na osnovu stanja na kraju kvalifikacija, a prije baraža, a bodovi će se skupljati i u baražu i dalje

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 15 okt 2015, 16:00

UBICEMO IH!!!!!!!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 okt 2015, 16:09

Da hoce doci nedjelja da saznamo protvinika pa da do utakmice nabijemo jedno 2000 strana diskusije i strucnih misljenja sa foruma. :mrgreen:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 15 okt 2015, 16:10

Bolanos je napisao/la:
EDIX je napisao/la:sa foruma slovenije "Ce dobimo Bosno, bomo dvakrat gostovali. Najbolljse, dase obe teki odigraza v Srajevu" :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

A moze i jedna u Sarajevu a uzvratna u Zenici :lol: :lol:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 okt 2015, 16:22

nije niko više toliko neinformisan da opet nagazi na minu ko slovaci u žilini. to slovenci jako dobro znaju, i ako budu igrali sa nama sve će učiniti da to spriječe. naravno da bi se u sloveniji više naroda "snašlo" ali pričati o dvije domaće utakmice je ista maloumna dječja priča ko o odlasku u brazil, koje je ovaj forum pun, a mi koji smo tamo bili znamo koliko nas je bilo. te kvalifikacije za SP2014 su legendarne, to se više ne može ponoviti! ni to ni brisel ni pariz.

akobogda da odemo u francusku ... to bi onda moglo biti jako zabavno :mrgreen:

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 15 okt 2015, 16:33

jestamaji je napisao/la:nije niko više toliko neinformisan da opet nagazi na minu ko slovaci u žilini. to slovenci jako dobro znaju, i ako budu igrali sa nama sve će učiniti da to spriječe. naravno da bi se u sloveniji više naroda "snašlo" ali pričati o dvije domaće utakmice je ista maloumna dječja priča ko o odlasku u brazil, koje je ovaj forum pun, a mi koji smo tamo bili znamo koliko nas je bilo. te kvalifikacije za SP2014 su legendarne, to se više ne može ponoviti! ni to ni brisel ni pariz.

akobogda da odemo u francusku ... to bi onda moglo biti jako zabavno :mrgreen:
A i treba se sjetiti EP u kosarci u Sloveniji. Te bit ce nas puna dvorana te ovo te ono a na kraju Teletovica bodrulo 100-150 gledalaca, samo u jednoj, protiv Srbije bilo malo vise. Nasi navijaci iz Slovenije nisu bas vrijedni spomena.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 15 okt 2015, 16:44

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:momci, pustite se prazni prica.......mi MORAMO dobiti Norvesku, to je jedina ekipa s kojom bi se mogli nositi i donekle Slovenija (tu samo zbog toga, sto bi imali dvije domace tekme)........zato, molimo se svi skupa, da izvucemo Norvesku!!!!!! protiv Danske i Irske u trenutnoj formi nemamo sta traziti, ljudi ce nas ubiti na snagu!!!!! Poslusajte vaseg gringonju, najboljeg prognozera sto se tice utakmica reprezentacije BiH!!!
:damn: :damn: :damn:

Jesi ti onaj sto te zovu 1.85 ? :D

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 15 okt 2015, 16:56

FliX je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:momci, pustite se prazni prica.......mi MORAMO dobiti Norvesku, to je jedina ekipa s kojom bi se mogli nositi i donekle Slovenija (tu samo zbog toga, sto bi imali dvije domace tekme)........zato, molimo se svi skupa, da izvucemo Norvesku!!!!!! protiv Danske i Irske u trenutnoj formi nemamo sta traziti, ljudi ce nas ubiti na snagu!!!!! Poslusajte vaseg gringonju, najboljeg prognozera sto se tice utakmica reprezentacije BiH!!!
:damn: :damn: :damn:

Jesi ti onaj sto te zovu 1.85 ? :D
jesam prijatelju, al fazon je u tome, sto je kvota na dan utakmice protiv velsa skocila sa 1,85 na 2,1.....to nisam znao, jer inace bi rekao da cemo pobjedit! ovako sam par dana kasnije prognozirao pobjedu protiv kipra, i pogodio sam ;)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”