BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

coelho41
Kontakt:

Re: BiH - ? (Baraž)

Post Postao/la coelho41 » 15 okt 2015, 00:39

FaraonTM je napisao/la:
coelho41 je napisao/la:
Dado je napisao/la:Ne. Igraci koji su ugrozeni za uzvratnu utakmicu baraza (imaju po dva zuta)

Sunjic
Pjanic
Spahic
Dzeko
Hadzic
Begovic
a hoćel se kartoni poništit kad krene završnica prvenstva? naravno ako se plasiramo
Hoće!
dobro je, nek se obuzdaju onda u prvoj utakmici, begović da ne odugovlači, a ostalii da igraju pametno pa da u drugoj mogu dat sve od sebe i dobit taj žuti ako je nužda presjeć neku kontru il nekom opsovat mater..
a hadžića treba uvest u prvoj utakmici makar 30min. da dobije žuti i da sigurno ne igra u uzvratnoj :mrgreen:

EDIX
Kontakt:

Post Postao/la EDIX » 15 okt 2015, 00:44

sa foruma slovenije "Ce dobimo Bosno, bomo dvakrat gostovali. Najbolljse, dase obe teki odigraza v Srajevu" :lol: :lol: :lol:

Masterr27
Kontakt:

Post Postao/la Masterr27 » 15 okt 2015, 00:48

ja sam misljenja da je najgore da dobijemo dansku - najvise iskustva imaju od ove 4 repr. Naravno slovenija najbolja opcija,pa norveska pa irska samo ne dansku :) iako bi imali veliku podrsku nasih navijaca u danskoj ja ih licno ne bi volio.

A osjecaj mi govori da cemo dobiti ili Dansku ili Norvesku ,nesto sam ubijedjen u to,vidjecemo.. koga god dobili imamo sansi protiv svakoga ipak je knockout faza :) :bih:
"Zivot se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"!

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 15 okt 2015, 00:51

EDIX je napisao/la:sa foruma slovenije "Ce dobimo Bosno, bomo dvakrat gostovali. Najbolljse, dase obe teki odigraza v Srajevu" :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 okt 2015, 03:38

Moja zelja, ovim redoslijedom.
Norveska - par solidnih igraca, mali iz Reala, bradonja iz Malmea, ostalo prosjek.
Danska - ekipa koja je iza Albanije na tabeli, koja u odlucujucim utakmicama odigra 0:0 protiv albanaca i armenaca.
Slovenija - po meni oni su nagazna mina. Imamo 4 utakmice i 4 pobjede protiv njih ali ne smije nas ovo zavarati. Imaju dobre pojedince i selektora koja nas poznaje mnogo bolje nego mi poznajemo njih.
Irska - otocki fudbal, cvrsta igra, vatreni navijaci, njih bih najradije izbjegao.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 15 okt 2015, 07:44

Dobit norvezane, nisu ovo ski skokovi. Ma i stadion parken nam je ostao u finom sjecanju i revansirat se dancima za onaj muk na kosevu. Irska eto kazu bez par igraca prvu tekmu, sa slovencima imamo taj dobar omjer, blizu nam. Niko nije bauk, definitivno su svi slabiji od Portugala :P a i od nas ja mislim. Sa svima se moze i do nas je.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 okt 2015, 08:03

Sa svima se može igrati ali ostaje Damoklov mač nad glavom ovih žutaljaa što imamo, šestorica, malo li je...

I ovi što pišu o procentima nisu u pravu.

Sve je to 50-50% kad sudija da znak da ''ples'' počne.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 15 okt 2015, 09:08

ramiral je napisao/la:Sa svima se može igrati ali ostaje Damoklov mač nad glavom ovih žutaljaa što imamo, šestorica, malo li je...

I ovi što pišu o procentima nisu u pravu.

Sve je to 50-50% kad sudija da znak da ''ples'' počne.
kad pocne jeste tako, ali prije nego sto pocne najbolji pokazatelj jesu koeficijenti kladionica..
Volim te Bosno!!!

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 15 okt 2015, 10:18

Ako izuzmemo Slovence koje uglavnom svi prizeljkujemo ja bih najradije na Dansku. Ipak su oni u procesu smjene generacije, pate se sa igrom i sta je najvaznije, mislim da igraju dosta sporiji i da tako kazem "njezniji" fudbal od Norveske i Irske.

Norvezani mi djeluju stabilniji, njih godinama nigdje nije bilo i sada su iznjedrili generaciju koju su gradili zadnjih niz godina, ovo je njihov pocetak tek.

O ircima ne treba plaho pricati, tim koji dobije Njemacku i Poljsku, koji ima fanaticne navijace, borbenost i trku. Zadnji su za pozeliti iako uvijek imam generalni stav da nam leze otocke zemlje te da nema neke razlike izmedju njih i Walesa, ovaj put nekako nisam bas toliko uvjeren da je dobro u ovoj situaciji na njih naletiti.

Kako god, malo je vremena da se ekipa bolje poslozi, trebat ce nam dosta fudbalske srece da prodjemo bilo koju od navedenih reprezentacija, nadam se da nas nece napustiti, jer ruku na srce imali smo je podosta u zadnje vrijeme.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

gonzalez
Kontakt:

Post Postao/la gonzalez » 15 okt 2015, 10:26

1) Norveška: neiskusni, ufurani, tehnički tanki, ne nude ništa osim trčanja
2) Danska: u padu forme, nule protiv Armenije i Albanije
3) Slovenija: manipulatori ovakvih blitz utakmica
4) Irci: prejaki, uigrani, sjajan trener, atmosfera, rezultati (Njemačka 1:0 i 1:1, Poljska 1:2 i 1:1, Engleska 0:0)

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 15 okt 2015, 10:41

Irska se razlikuje od Velsa po nacinu igre, jer su u stanju zadrzati loptu, a imaju vise solucija prema naprijed sem kontri i prekida. Naravno da rade i odlicne kontre, ali O'Neil je nasao kvalitetan balans.

Sto se Slovenije tice, ima tu par dobrih tehnicara. No ipak su u kanalu prema naprijed, a sem matorog Novakovica i nemaju nekih napadackih opcija opasnih po gol protivnika.

Norvezane nisam gledao, a ev vidim da nemaju neka top imena.

Danci imaju interesantan tim, spoj iskustva i mladosti.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 okt 2015, 10:45

joj koliko se pametuje na ovoj temi

mi igramo dobro protiv muljatora kakvi smo i sami, dovoljno je pogledati samo rezultate posljednjih 10 godina
timovi koji trče 90 minuta i bore se ko mahniti nam jednostavno ne leže. dakle irska igra tip igre koji nam najmanje leži. neznaju oni lopte ali kakve to veze ima kad je 90% naših nakon 65 minuta na rezervi

zato UEFA, daj slovence ako ikako može :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 okt 2015, 10:50

dr.van nostrand je napisao/la: O ircima ne treba plaho pricati, tim koji dobije Njemacku i Poljsku, koji ima fanaticne navijace, borbenost i trku. Zadnji su za pozeliti iako uvijek imam generalni stav da nam leze otocke zemlje te da nema neke razlike izmedju njih i Walesa, ovaj put nekako nisam bas toliko uvjeren da je dobro u ovoj situaciji na njih naletiti.
Prvu izvukli bod u sudijskoj nadoknadi, drugu izgubili.

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 15 okt 2015, 10:52

kad se igra baraz, koji datumi ?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 15 okt 2015, 11:13

Nije mala stvar Svabama uzeti 4 boda, taman da su imali samo sut po golu u oba meca.

Od Poljske bili bolji u prvom susretu (remi) dok im zadnji mec protiv istih i nije igrao neku ulogu.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 15 okt 2015, 11:24

momci, pustite se prazni prica.......mi MORAMO dobiti Norvesku, to je jedina ekipa s kojom bi se mogli nositi i donekle Slovenija (tu samo zbog toga, sto bi imali dvije domace tekme)........zato, molimo se svi skupa, da izvucemo Norvesku!!!!!! protiv Danske i Irske u trenutnoj formi nemamo sta traziti, ljudi ce nas ubiti na snagu!!!!! Poslusajte vaseg gringonju, najboljeg prognozera sto se tice utakmica reprezentacije BiH!!!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 15 okt 2015, 11:34

A vidi Irci su imali protiv Švaba 2 šuta i jedan je uš'o ,a protiv nas bi imali 15 a ne bi ni jedan :D
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 15 okt 2015, 11:38

Asteriks je napisao/la:
Nije mala stvar Svabama uzeti 4 boda, taman da su imali samo sut po golu u oba meca.

Od Poljske bili bolji u prvom susretu (remi) dok im zadnji mec protiv istih i nije igrao neku ulogu.
Pa bas da im nije znacio i jeste. Da su kojim slucajem odigrali 2:2 zadnju tekmu, otislii bi umjesto Poljaka na EP.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 15 okt 2015, 11:42

Ja sam gledao Irce protiv poljaka u odlucujucoj utakmici i nisu nista pokazali osim borbe. Igraju isto kao wels samo nemaju Bejla te su i spori u otvaranju napada. Nemaju u sredini kreativca i to je to. Od pocetka utakmice nabijaju i centriraju iz svake pozicije terena. Za njih bi mogao biti veliki problem to sto im ne igraju ova dvojica jako bitnih igraca i sto su moralno pali. Mislim da oni nama odgovaraju, jer dozvoljavaju drzanje lopte, a nemaju igru po krilima koja je naveca boljka za nas, niti imaju brzog spica. Ja od pocetka mislim da su oni bolji za nas od svih drugih, pa i slovenaca, koje svi zelimo samo zato sto bi smo imali vjerovatno dvije domace tekme.

Danci su realno najaci od ove 4 ekipe, a Norvezani igraju ljepse i bolje od Iraca. Rezultati ekipa ne moraju nista da znace. Evo Slovenci su imali Svicarce 10 minuta do kraja, pa izgubise. Njemc su promasili 10 sanci protiv Iraca itd. Norvezani su imali talijane 10-tak minuta do kraja, a oni nisu izgubili 50 utakmica kuci itd, itd. Mislim da su i Norvezani psihicki pali i ovaj baraz im je totalno razocarenje.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 15 okt 2015, 11:44

Pa bas da im nije znacio i jeste. Da su kojim slucajem odigrali 2:2 zadnju tekmu, otislii bi umjesto Poljaka na EP.
Da, moja greska. U svakom slucaju pruzili su odl otpor u tvrdoj grupi.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, ovisnik, Sveti i 29 gostiju.