hurem je napisao/la:Mislim da bi nas Mesa mogao iznenaditi s prvih 11 sutra (to je njegova pozitivna vrlina)...bit ce min.2,3 izmjene u odnosu na Wales...
- Dzeko - moguce da ce biti u prvih 11, ali mislim da ipak nece zaigrati od prve minute i da je ova Mesina spika samo kako bi navukao selektora Kipra da pripremi svoju odbrambenu liniju za Dzeksona i Vedu i tako ga u startu sye.be.
- Hajrovic - vrlo moguce je da pocne utakmicu, zbog probijanja po krilu, centarsuteva, kombinatorike u sredini terena i sl., u svakom od ovih segmenata bolji od Visce, plus ovaj umoran od Walesa, eventualno Ibisevic na njegovoj poziciji u slucaju igranja Dzeke...
- Vranjes - takodjer moguca solucija jer su kiparski igraci brzi, bar su mi se takvima cinili u Zenici.
- Bicakcic - da li na beka umjesto umornog Mujdze da li na stopera.
- Medo - mogao bi naci svoje mjesto u prvih 11 zbog kontrole lopte, snaga protivnika dozvoljava da imamo u prvih 11 igraca koji nije u kadru kluba.
- Stilic - ne bih se iznenadio kada bih ga vidio na mjestu 10-ke.
mislim da ce Medo uletiti u prvih 11 na svoju poziciju a Salihovic na DM-a kako bismo imali veci broj tehnicara u sredini terena i bolju kontrolu loptu...nadam se da Visca nece biti u prvih 11, osim ako ce ga staviti na desnog beka umjesto Mujdze...
Svi ocekujemo neke promjene. Protiv Velsa smo jedva napravili 2 sanse za 90 minuuta,i to je po meni zabrinjavajuce,jer smo peije i protiv jacih ekipa znali imati po 5-6 dobrih prilika,dobr sad smo pobjedili to je najvaznije,ali jedva...
Nadam se da ce Mesa iznenaditi sa ubacivanjem Medunjanina(koji i kad nije u formi znaci nam mnogo,jedini zna stati na loptu,fino je podvaliti,sutirati,asistirati) i Hajrovica,koji siguran sam moze odigrtai puno bolje od Visce. Recimo protiv Austrije Hajrovic je odigrao odlicnu utakmicu i pokazao koliko nam moze biti vazan igrac. Mujdza jeste odigrao losije,ali on je ipak nas najbolji desni bek... kako god,nadam se i ocekujem neke promjene u timu,prije svih igranje Dzeke,koji ce nam puno znaciti,ipak je on nas ubjedljivo najbolji igrac,Vedo osim gola protiv Velsa nije uradio nista...