Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Bolanos
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Bolanos » 13 okt 2015, 00:47

HariTz je napisao/la:@Bolanos
Sigurno nije upoređivao igrače, nego navodio primjere igrača koji su kao "vino". Igraju vrhunski i u poznim godinama i to uspješno drže formu, ne trenutni bljesak.
Da ali je naveo igrace koji su redom igrali za najvece klubove, osvajali LP (svi), prvenstva vise puta (svi), Svjetska prvenstva (neki od njih) i onda ubacio Spahica medju njih. Po meni malo neukusno ali @ajax je moj drug svakako. :D
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Pasha_car_aga
Kontakt:

Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Pasha_car_aga » 13 okt 2015, 00:47

hurem je napisao/la:Mislim da bi nas Mesa mogao iznenaditi s prvih 11 sutra (to je njegova pozitivna vrlina)...bit ce min.2,3 izmjene u odnosu na Wales...

- Dzeko - moguce da ce biti u prvih 11, ali mislim da ipak nece zaigrati od prve minute i da je ova Mesina spika samo kako bi navukao selektora Kipra da pripremi svoju odbrambenu liniju za Dzeksona i Vedu i tako ga u startu sye.be.
- Hajrovic - vrlo moguce je da pocne utakmicu, zbog probijanja po krilu, centarsuteva, kombinatorike u sredini terena i sl., u svakom od ovih segmenata bolji od Visce, plus ovaj umoran od Walesa, eventualno Ibisevic na njegovoj poziciji u slucaju igranja Dzeke...
- Vranjes - takodjer moguca solucija jer su kiparski igraci brzi, bar su mi se takvima cinili u Zenici.
- Bicakcic - da li na beka umjesto umornog Mujdze da li na stopera.
- Medo - mogao bi naci svoje mjesto u prvih 11 zbog kontrole lopte, snaga protivnika dozvoljava da imamo u prvih 11 igraca koji nije u kadru kluba.
- Stilic - ne bih se iznenadio kada bih ga vidio na mjestu 10-ke.

mislim da ce Medo uletiti u prvih 11 na svoju poziciju a Salihovic na DM-a kako bismo imali veci broj tehnicara u sredini terena i bolju kontrolu loptu...nadam se da Visca nece biti u prvih 11, osim ako ce ga staviti na desnog beka umjesto Mujdze...
Dijelimo mišljenje, Medo i Hajra skoro pa sigurno startaju, a Sale prelazi na klasicnog destruktivca, vani idu Visca i Anel. Takodje mislim da neće počinjati sa Dzekom u prvih 11.

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 okt 2015, 01:06

Sta vam je Medo nije utakmice odigrao ni on sam se ne sjeća kad, a treba da startuje sutra ?!
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 13 okt 2015, 01:08

Elegant je napisao/la:Sta vam je Medo nije utakmice odigrao ni on sam se ne sjeća kad, a treba da startuje sutra ?!
Ma uvijek isto, prizivaju igrace koji su totalno out u prvih 11 i kasnije ih nabiju selektoru na glavu.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 13 okt 2015, 01:10

Elegant je napisao/la:Sta vam je Medo nije utakmice odigrao ni on sam se ne sjeća kad, a treba da startuje sutra ?!
Ja da sam se pitao Medo ni poziva ne bi dobio, ali vjerujem da u večerašnjoj utakmici i kao takav može odgovoriti bolje zadatku nego Anel. Nemam ništa protiv Anela, ali s onakvom bezidejnošću kao protiv Walesa i konstantnog vraćanja lopte stoperima, nema šta tražiti u prvih 11.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 okt 2015, 01:17

Bolanos je napisao/la::| :?
Pa do 35-te igraju i nekako igraci a u tim godina ih 80-90% prestaje igrati kvalitetno na najvisem nivou. A Spaha doduse jeste malo losiji nego sto je bio sa 30 godina. Samo jos uvijek je toliko dobar da bi mogao odigrati jos sezonu, dvije vrhunskog fudbala. Ne pravi previse gresaka. Kondicija je solidna. HSV je preporodio kao niko prije njega. Jedino ima malo vise problema sa povredama sto je i normalno zbog godina. Svakako bi se vecina igraca u njegovim godinama oprostila od reprezentacije i iskoristila ovu pauzu da se regenerise kako bi mogao odigrati sto vise prvenstvenih utakmica i kako bi sanirao povrede. Samo njemu je izgleda reprezentacija pod broj jedan.

Da je Spaha naprimjer Talijan. Igrao bi on i puno prije Bayera i Seville za vrhunske klubove. A ovako mu je bilo puno teze kao reprezentativac zemlje koja je pocela na dnu FIFA tabele. Nije imao reprezentaciju da ga pogura kao sto su je imali mnogi drugi igraci.

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 13 okt 2015, 01:23

Pasha_car_aga je napisao/la:
Ja da sam se pitao Medo ni poziva ne bi dobio, ali vjerujem da u večerašnjoj utakmici i kao takav može odgovoriti bolje zadatku nego Anel. Nemam ništa protiv Anela, ali s onakvom bezidejnošću kao protiv Walesa i konstantnog vraćanja lopte stoperima, nema šta tražiti u prvih 11.

Medunjanin ne bi smio biti opcija, covjek je na tribinama non stop, cini se da i ne trenira, a komoli igra. Ako ce mjenjati Anela onda Dzeko ili Hodzic, a Salihovic i Pjanic da drze sredinu.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 okt 2015, 01:26

Koji Medunjanin. Medo nenadyebivi tehničar. Cupkat' će u mjestu i dodavat' lopte. How yes no. Ako njega postavi sutra, što se mene tiče, nije više selektor ove reprezentacije.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 okt 2015, 01:30

Kao sto rekoh, snaga i kvalitet protivnika ti dozvoljavaju da u prvih 11 uvrstis igraca koji ne igra u klubu(naravno ako trenira u istom) a carobni mag je po pitanju tehnike za Hadzica i neke druge igrace, a to je ono sto nam treba u sutrasnjoj utakmici.
Gleda se koliko ko moze u odredjenom trenutku doprinijeti igri tima, a ne ko koliko igra i koji vrag...zato je recimo Djuric dobio priliku zbog svoje visine iako malo igra u klubu...zato bi Medo sutra trebao dobiti priliku zbog tehnike i sigurnosti koju ima a s obzirom na kvalitet protivnika, ili mozda Stilic, Hajrovic.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 okt 2015, 01:36

Sutra ti treba pokretljiv sastav i prvenstveno osiguravanje pozadi, pa tek onda naprijed. Sa Medunjaninom i Štilićem u startnih 11 imamo 2 igrača manje. Nigdje nam se ne žuri, i nećemo ići grlom u jagode, kada se utakmica razvije onda se otvara. Bitno je na početku smiriti Kiprane.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 13 okt 2015, 01:38

hurem je napisao/la:
Kao sto rekoh, snaga i kvalitet protivnika ti dozvoljavaju da u prvih 11 uvrstis igraca koji ne igra u klubu(naravno ako trenira u istom) a carobni mag je po pitanju tehnike za Hadzica i neke druge igrace, a to je ono sto nam treba u sutrasnjoj utakmici.
Gleda se koliko ko moze u odredjenom trenutku doprinijeti igri tima, a ne ko koliko igra i koji vrag...zato je recimo Djuric dobio priliku zbog svoje visine iako malo igra u klubu...zato bi Medo sutra trebao dobiti priliku zbog tehnike i sigurnosti koju ima a s obzirom na kvalitet protivnika, ili mozda Stilic, Hajrovic.
Malo mi smijesno, cuj kvalitet protivnika dozvoljava....mi moramo igrati sa najboljim a Medo to nije taman da se igra po 20 a ne po 11. Nema tu tehnike oko covjek grije tribine, ako cemo tako, onda je bilo bolje da smo Misketa bar pozvali.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 13 okt 2015, 09:28

Ma samo jako ovo ne djeluje nimalo loše sa 3-5-2... zatvoriti prilaze golu u prvih sat vremena utakmice...

Begović

Šunjić Spahić Zukanović

Mujdža Hadžić Pjanić Salihović Lulić

Ibišević Hajrović

...mada ovako neće biti i mislim da će Meša izvesti ovo :

Begović

Mujdža Šunjić Spahić Zukanović

Višća Hadžić Pjanić Salihović Lulić

Ibišević
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 13 okt 2015, 09:32

Nema razloga da mjenja postavu sto je igrala protiv Velsa ako Dzeko nije spreman. Vels i Kipar igraju slicno, jaka krila i kontre.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 13 okt 2015, 09:56

hurem je napisao/la:Mislim da bi nas Mesa mogao iznenaditi s prvih 11 sutra (to je njegova pozitivna vrlina)...bit ce min.2,3 izmjene u odnosu na Wales...

- Dzeko - moguce da ce biti u prvih 11, ali mislim da ipak nece zaigrati od prve minute i da je ova Mesina spika samo kako bi navukao selektora Kipra da pripremi svoju odbrambenu liniju za Dzeksona i Vedu i tako ga u startu sye.be.
- Hajrovic - vrlo moguce je da pocne utakmicu, zbog probijanja po krilu, centarsuteva, kombinatorike u sredini terena i sl., u svakom od ovih segmenata bolji od Visce, plus ovaj umoran od Walesa, eventualno Ibisevic na njegovoj poziciji u slucaju igranja Dzeke...
- Vranjes - takodjer moguca solucija jer su kiparski igraci brzi, bar su mi se takvima cinili u Zenici.
- Medo - mogao bi naci svoje mjesto u prvih 11 zbog kontrole lopte, snaga protivnika dozvoljava da imamo u prvih 11 igraca koji nije u kadru kluba.

mislim da ce Medo uletiti u prvih 11 na svoju poziciju a Salihovic na DM-a kako bismo imali veci broj tehnicara u sredini terena i bolju kontrolu loptu...nadam se da Visca nece biti u prvih 11, osim ako ce ga staviti na desnog beka umjesto Mujdze...
Svi ocekujemo neke promjene. Protiv Velsa smo jedva napravili 2 sanse za 90 minuuta,i to je po meni zabrinjavajuce,jer smo peije i protiv jacih ekipa znali imati po 5-6 dobrih prilika,dobr sad smo pobjedili to je najvaznije,ali jedva...
Nadam se da ce Mesa iznenaditi sa ubacivanjem Medunjanina(koji i kad nije u formi znaci nam mnogo,jedini zna stati na loptu,fino je podvaliti,sutirati,asistirati) i Hajrovica,koji siguran sam moze odigrtai puno bolje od Visce. Recimo protiv Austrije Hajrovic je odigrao odlicnu utakmicu i pokazao koliko nam moze biti vazan igrac. Mujdza jeste odigrao losije,ali on je ipak nas najbolji desni bek... kako god,nadam se i ocekujem neke promjene u timu,prije svih igranje Dzeke,koji ce nam puno znaciti,ipak je on nas ubjedljivo najbolji igrac,Vedo osim gola protiv Velsa nije uradio nista...

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 13 okt 2015, 11:27

Spomenut ces me pred utakmicu pazi sta ti kazem.
Ako dzeko ne bude poceo, onda ce sastav biti isti kao protiv Velsa.
U slucaju da Dzeko pocne, visca ide napolje, a vedo na desno krilo. To je jedna izmjena.
Hajrovic, Medunjanin, Stilic, to je smijesno. Sunjic ne ide sa stopera nigdje.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 13 okt 2015, 15:14

Vecina ovih komentara na nedostatak igre protiv Walesa me neodoljivo podsjecaju na intervju Mertesackera poslije utakmice protiv Alžira.
Komentator ga je upitao da li se može očekivati da će reprezentacija "proigrati" u narednim utakmicama kao npr. 2010? Na šta je on iznervirano odgovorio: "Da li želite uspješno prvenstvo ili da lijepo igramo a da ispadnemo?"
To pitanje trebate sami sebi da postavite. Da li želite da se plasiramo na EP ili da leprsavom igrom zavrsimo na 4. mjestu?

Bazdarevic je preuzeo reprezentaciju u katastrofalnom stanju (i na tabeli i u svlacionici).
Ni u jednoj utakmici sebi nije mogao dopustiti da kiksa, ima omjer 4-0-1 (poraz od Belgije!) i opet se neko usudjuje da mu prigovara zbog nedostatka igre?!
Meni je isto smetalo sto nasi ne prave veci pritisak na odbranu Walesa ali nakon 2. kontre Walesa mi je postalo jasno zasto nasi ne navaljuju previse. Jednostavno, oni su se začepili pozada i kao puska zapeti cekali priliku da nas nekom kontrom ugroze.
Bazdarevic je bio svjestan toga i zato je postavio onakvu taktiku i zato se onako oprezno igralo.
Sve utakmice je super pripremio i odradio jedino protiv Belgije nije islo kako treba. Iako, vise su tu zakazala 2-3 vazna igraca nego taktika.

Sve u svemu, za dosadasnji rad zasluzuje samo pohvale! InshaAllah preko baraza ce postati drugi trener koji je ostvario plasman sa reprezentacijom na zavrsnicu velikog takmicenja!
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 13 okt 2015, 17:00

ne_znam_ko_sam je napisao/la:Vecina ovih komentara na nedostatak igre protiv Walesa me neodoljivo podsjecaju na intervju Mertesackera poslije utakmice protiv Alžira.
Komentator ga je upitao da li se može očekivati da će reprezentacija "proigrati" u narednim utakmicama kao npr. 2010? Na šta je on iznervirano odgovorio: "Da li želite uspješno prvenstvo ili da lijepo igramo a da ispadnemo?"
To pitanje trebate sami sebi da postavite. Da li želite da se plasiramo na EP ili da leprsavom igrom zavrsimo na 4. mjestu?

Bazdarevic je preuzeo reprezentaciju u katastrofalnom stanju (i na tabeli i u svlacionici).
Ni u jednoj utakmici sebi nije mogao dopustiti da kiksa, ima omjer 4-0-1 (poraz od Belgije!) i opet se neko usudjuje da mu prigovara zbog nedostatka igre?!
Meni je isto smetalo sto nasi ne prave veci pritisak na odbranu Walesa ali nakon 2. kontre Walesa mi je postalo jasno zasto nasi ne navaljuju previse. Jednostavno, oni su se začepili pozada i kao puska zapeti cekali priliku da nas nekom kontrom ugroze.
Bazdarevic je bio svjestan toga i zato je postavio onakvu taktiku i zato se onako oprezno igralo.
Sve utakmice je super pripremio i odradio jedino protiv Belgije nije islo kako treba. Iako, vise su tu zakazala 2-3 vazna igraca nego taktika.

Sve u svemu, za dosadasnji rad zasluzuje samo pohvale! InshaAllah preko baraza ce postati drugi trener koji je ostvario plasman sa reprezentacijom na zavrsnicu velikog takmicenja!
:clap:
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 okt 2015, 17:20

Ma teletina je razmazio raju igraj svoju igru pa popu.si. Zato mnogi ne kontaju Mesu, covjek je takticar i dobro mu ide.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 13 okt 2015, 17:43

Vodi nas na EURO Meša, da ne bude Pape jedini...života ti! :pray:

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 13 okt 2015, 19:41

Gdje su ti muda ostala?
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Lavcina, Maverick i 22 gosta.