Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

FaraonTM
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la FaraonTM » 12 okt 2015, 00:09

Pojedinci su stvarno nezahvalni. Evo gledajući samo jučerašnju utakmicu. Bez tri standardna igrača od čega dvojica najboljih, dobiješ neugodni Wales sa Baleom koji do jučer nije imao poraza u grupi uz samo dva primljena gola. Mi ih dobijemo 2-0, vratimo se bukvalno iz mrtvih. I onda neko ima obraza pričati o nečemu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 okt 2015, 00:14

Stilic je sad protiv Velsa bio na tribinama, u jednom trenutku Mesa poslao Hodzica i Hajrovica na zagrijavanje.

Vidjet cemo sta ce biti na Kipru, ako Dzeko pocne ili ne, Hadzic/Bicakcic, Visca/Djuric ... vidjet cemo. :bih:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 okt 2015, 00:17

Ne moze se dovesti sve na dobar level kada su godisnje malo na okupu, koji trening prije utakmice i to. Ekipu je dobio u rasulu..

Prvo sto treba gledati je harmonija koju je napravio i odmjerenost igraca. Igraci vise nisu optereceni kao na pocetku kvalifikacija kada su svi redom bili isfrustrirani. Sada odrade posao i zdravo..

Uglavnom druga je situacija u pristupu nego prije. Ne postavi ih covjek na svoju ruku i onda stane kraj aut linije i blene i ocekuje da ucine cudo

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 12 okt 2015, 03:09

Unofficialpage je napisao/la:Sredinom 1. pol imamo posjed 65%-35% i nemamo pojma šta da uradimo, Spahić - Šunjić i Anel se dodavaju i tako jedno 5 min. To nije taktika već bezidejnost. Sinoć smo pobjedili, upalilo ali poenta cijele moje priče je DA OVO VIŠE NEĆE PALIT UKOLIKO NE BUDE DOSTA BOLJA IGRA.
Ovo je sustina...ali treba se nadati da cemo biti kompletni kada bude najpotrebnije i da ce jos par stvari leci na svoje mjesto.

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 12 okt 2015, 04:14

Mesa je preuzeo ekipu u najtezem mogucem trenutku da bi se umiralo u ljepoti. Svaka utakmica je do sada bila biti ili ne biti i to se odrazava na igru. Kad osiguramo plasman na euro, tad mozemo ocekivati smisleniju koncepciju. Nema razloga za toliku kritiku. Ako se ne varam, 4 pobjede, poraz i nerjeseno je najbolji start jednog BiH selektora.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 12 okt 2015, 08:32

Sad je do Mesa zasluzan nisu igraci :D
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 12 okt 2015, 08:58

Ovdje sad nekako dok sam čitao stekao sam dojam da je tkatika dobra samo ako od nekog budeš značajno bolji. Skoro da ga izdominiraš. E dragi moji to nije taktika nego si od takvih ekipa dosta bolji pa ih uz neku logičnu taktiku razvališ. Ovaj Vels je bolj aekipa od nas bio. Kad pogledamo igrače imamo istei kvalitet prvih 11, a nama je sad falilo 3-4 iz prvih 11. To znači da smo bili lošiji, da su oni favoriti. Nama je još pored svega trebalo da ganjamo rezultat. Ekipu koja je došla da se brani i koja je egal sa tobom ne možeš izdominirati. Da smo navalili dali bi nam gol iz kontre jer imamo spore igrače za rzliku od njih. Nismo mogli krenuti naprijed tek tako. Pokušavalo se i kad god smo krenuli malo jače naprijed sijevnula je kontra. Trebalo je zadržati strpljenje i graditi igru, čekati šansu. Nismo imali momka koji nam daje šansu da napadnemo a da malo bolj ebranimo kotru (Bešić). Anel nije taj igrač, ali je bio dobar za ovo za šta je trebao Meši. Nemojte Anela pljuvati. On ima te neke karakteristike koje nam nekad mogu pomoći i to je to. Momak dolazi, očigledno nije krtica u svlačionici. Možda dogura i do liga petice nekad. KO zna. Zbog lošeg vremena je bilo još teže napsti ekpiu koja se brani. Ta sva priprema te tekme da odgiraš kasnije duge lopte na Milana je upalila. Uz malo sreće ali jeste. Taktika je bila i da izađe SPaha. Neko ga nebi izbacio, ali Meša je imao povjerenje u Cocu. Neko bi rizikovao i popušio karton. Ne treba sad svršavati na MEšu ali je zaslužan za ovu pobjedu itekako. Nekad i mnogo bolja ekipa ne pobijedi jer nema sreće. Ima savršenu taktiku pa im neko iz prvog kornera zabije, pa se stvori panika, ne možeš stvoriti šansu itd itd. Najveće zasluge Meši idu na psihičku pripremu igrača.

Pozdrav

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 okt 2015, 09:15

Meša je mačka i odlično je ovo pripremio, bili smo psihološki u banani i vratili smo se. Nije bilo lahko na onakvom vremenu izaći i dobiti Wales, ne smiješ primiti gol a trebaš postići, hebeno da ne može gore.

Kad s juga pogledaš kada krenemo naprijed, nazad ostaju Šunjić i Spaha te nesigurni Mensur a gore k'o predatori Bale, Ramiz i onaj treći zaboravio sam mu ime čekaju na kiks i pogrešnu predaju... tačno te hastra kad vidiš koliko prostora ...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 12 okt 2015, 09:17

AndreWilliams je napisao/la:Mesa je preuzeo ekipu u najtezem mogucem trenutku da bi se umiralo u ljepoti. Svaka utakmica je do sada bila biti ili ne biti i to se odrazava na igru. Kad osiguramo plasman na euro, tad mozemo ocekivati smisleniju koncepciju. Nema razloga za toliku kritiku. Ako se ne varam, 4 pobjede, poraz i nerjeseno je najbolji start jednog BiH selektora.
upravo
#Salihović

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 okt 2015, 09:34

zaboljisportuBiH je napisao/la:Ovdje sad nekako dok sam čitao stekao sam dojam da je tkatika dobra samo ako od nekog budeš značajno bolji. Skoro da ga izdominiraš. E dragi moji to nije taktika nego si od takvih ekipa dosta bolji pa ih uz neku logičnu taktiku razvališ. Ovaj Vels je bolj aekipa od nas bio. Kad pogledamo igrače imamo istei kvalitet prvih 11, a nama je sad falilo 3-4 iz prvih 11. To znači da smo bili lošiji, da su oni favoriti. Nama je još pored svega trebalo da ganjamo rezultat. Ekipu koja je došla da se brani i koja je egal sa tobom ne možeš izdominirati. Da smo navalili dali bi nam gol iz kontre jer imamo spore igrače za rzliku od njih. Nismo mogli krenuti naprijed tek tako. Pokušavalo se i kad god smo krenuli malo jače naprijed sijevnula je kontra. Trebalo je zadržati strpljenje i graditi igru, čekati šansu. Nismo imali momka koji nam daje šansu da napadnemo a da malo bolj ebranimo kotru (Bešić). Anel nije taj igrač, ali je bio dobar za ovo za šta je trebao Meši. Nemojte Anela pljuvati. On ima te neke karakteristike koje nam nekad mogu pomoći i to je to. Momak dolazi, očigledno nije krtica u svlačionici. Možda dogura i do liga petice nekad. KO zna. Zbog lošeg vremena je bilo još teže napsti ekpiu koja se brani. Ta sva priprema te tekme da odgiraš kasnije duge lopte na Milana je upalila. Uz malo sreće ali jeste. Taktika je bila i da izađe SPaha. Neko ga nebi izbacio, ali Meša je imao povjerenje u Cocu. Neko bi rizikovao i popušio karton. Ne treba sad svršavati na MEšu ali je zaslužan za ovu pobjedu itekako. Nekad i mnogo bolja ekipa ne pobijedi jer nema sreće. Ima savršenu taktiku pa im neko iz prvog kornera zabije, pa se stvori panika, ne možeš stvoriti šansu itd itd. Najveće zasluge Meši idu na psihičku pripremu igrača.

Pozdrav
Uvijek je to tako, nekoliko PES stručnjaka se nakači i mlate li mlate, te trebao je ovo, trebao je ono. Kao što si rekao, onaj tim Velsa je poprilično jači od naših prvih 11 koje je istrčalo na teren, tako da smo pobijedili kvalitetniju ekipu koja se isto tako pogubila kad smo zaigrali njihovu igru.

Igraš bez tri igrača iz prve postave, od kojih su dva ključna, na poluvremenu ostaješ bez Spahića, dakle u drugo poluvrijeme ulaziš bez tri najvažnija igrača i pobjeđuješ utakmicu.

Samo se sjetite naših reakcija kad smo ostali bez Bešića, pa onda bez Džeke, Lulića koji je rovit, gubiš Kolašinca, na poluvremenu izlazi Spahić... U jednom trenutku na terenu imaš Hadžića, Cocalića, Đurića... i opet ti Vels ne može ništa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 okt 2015, 09:37

Ma pojedini nisu svjesni koliko je ova utakmica bila teska za dobiti, ama bas se sve bilo protiv nas okrenulo.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 12 okt 2015, 11:15

Principatus je napisao/la:Ma pojedini nisu svjesni koliko je ova utakmica bila teska za dobiti, ama bas se sve bilo protiv nas okrenulo.
Ili mozda nece da budu svjesni. Jer ne moze mi niko objasniti zasto ima ovoliko nezadovoljnih (ne samo na ovom forumu) nakon pobjede od 2:0 nad najvecim rivalom u grupi, a posebno kad se zna u kakvoj smo situciji bili prije utakmice. Nasa posla... :roll:

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 12 okt 2015, 12:00

Možda takvi jednostavno vole poraze ove ekipe, pa u svemu traže kukolj. :eh:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 12 okt 2015, 12:03

BaDa12 je napisao/la:Možda takvi jednostavno vole poraze ove ekipe, pa u svemu traže kukolj. :eh:
Apsolutno. ;)

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 okt 2015, 12:49

Mesa sada odlucuje sam o sebi. Ako izbori baraz treba mu ponuditi novi ugovor na jos jedan ciklus. Bez obzira na rezultat u barazu jer je dokazao da je solidan trener i zasluzuje sansu da vodi reprezentaciju jedan ciklus od pocetka.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 12 okt 2015, 13:53

Neki hoće možda atraktivan fudbal, sa puno lijepih poteza, ofazivnu igru i naravno pobjede..
Ne može i jare i pare. Sa Safetom jesmo igrali fino, ali brate, propuha na sve strane.. Sa Mešom je to drugačije. Da li lijepa pobjeda ili ružna, mi smo pobjedili na taktičkom nivou i upisali 3 boda. U čemu je to nas Vels nadigrao? Pa da nisu imali Balea ne bi ni onaj šut imali po golu. Tek neki individualac da se malo istakne, ali tu se sve završilo. Istina, ni mi nismo briljirali i trebalo je to malkice "ljepše" izgledati, ali svejedno.
Čuj ne sviđa im se pobjeda jer nismo dobro igrali, a igrali protiv ekipe koja u 8 utakmica primila 2 gola :damn:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 12 okt 2015, 14:06

HariTz je napisao/la:Neki hoće možda atraktivan fudbal, sa puno lijepih poteza, ofazivnu igru i naravno pobjede..
Ne može i jare i pare. Sa Safetom jesmo igrali fino, ali brate, propuha na sve strane.. Sa Mešom je to drugačije. Da li lijepa pobjeda ili ružna, mi smo pobjedili na taktičkom nivou i upisali 3 boda. U čemu je to nas Vels nadigrao? Pa da nisu imali Balea ne bi ni onaj šut imali po golu. Tek neki individualac da se malo istakne, ali tu se sve završilo. Istina, ni mi nismo briljirali i trebalo je to malkice "ljepše" izgledati, ali svejedno.
Čuj ne sviđa im se pobjeda jer nismo dobro igrali, a igrali protiv ekipe koja u 8 utakmica primila 2 gola :damn:
Sad će ti doktori fudbala objasniti da je pobjeda bila samo sreća.
Nad tobom sunce najljepše sja

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 12 okt 2015, 14:14

pinoglavi je napisao/la:
HariTz je napisao/la:Neki hoće možda atraktivan fudbal, sa puno lijepih poteza, ofazivnu igru i naravno pobjede..
Sad će ti doktori fudbala objasniti da je pobjeda bila samo sreća.
Aferim momci :D

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 12 okt 2015, 14:33

Ja sam prvi kriticar nekih poteza selektora.
Ali ja ili bilo ko mozemo svirati ......dok god su tu rezultati a rezultatti Mehmeda Bazdarevica za sada su fascinanti ako uzmemo u obzir kakvo rasulo je napravila ona nesreca.
Dakle samo naprijed Mehmede sine Bosnaski,s tim da ja stojim pri svom stavu,plasman na Euro tebi nagrada i novi ugovor,neplasman na Euro tebi zahvala na saradnji.
Kvalitet je veci,ciljevi su visi,ocekivanja su veca i jednostavno ne smijemo imati abiciju manju od plasmana na svako svjetsko i evropsko prvenstvo jer ako spustimo nize propadamo sto posto.U ovakvom sistemu i sa ovakvom reprezentacijom za nas bi bila prava katastrofa da ne odemo u Francusku,mnogi nisu ni svjesni kolika.

Iskreno mislim da smo najgore prebrodili i da cemo se naci na smotri najboljih evropskih reprezentacija u Francuskoj sljedeceg ljeta.

Rios

Post Postao/la Rios » 12 okt 2015, 14:44

Utakmica sa Velsom je bila najveci ispit za Mesu dosad.Neko ce reci da je to bila Belgija,po meni nije jer tu i nismo ocekivali neke bodove,vise smo racunali na neko iznenadjenje.
U subotu,sa druge strane,smo ocekivali pobjedu.I ocekivali i morali ostvariti a u goste nam je dolazila vrlo nezogdna ekipa i pravi izazov je bio odgovoriti na taj zadatak.
Ka bi gledali onako povrsno reklo bi se da je Mesa imao srece,ali nije to bas tako.Mesa je prvo izveo najbolji moguci sastav u situaciji kad su nam falila 3 vrlo bitna igraca,prepoznao je vaznost Seje Salihovica i ono sto igrac kakav je Sejo moze donijeti u ekipu - trka,borbenost,pokretljivost,solidna igra u oba pravca.Zamjenio je do subote standardnog Medunjanina igracem koji je bio vec otpisan ( nepravedno ) kad je repka u pitanju i prakticno tu vec dobio prvu bitku.Drugu bitku je Mesa dobio taktickom postavkom-strpljiva igra,ponekad toliko strpljiva i oprezna da se cinilo da ne znamo i ne mozemo napraviti nista.Mogao je Mesa narediti ofanzivu od prve minute,napade,presing ali vrlo vjerovatno da takva igra ne bi donijela nista narocito.Zasto-zato sto je Vels upravo to ocekivao i sto bi im to odgovaralo jer u kadru imaju igraca koji je u stanju fantasticno trcati kontre i sigurno bi nam pobjegao bar 2-3 puta a sta bi se tad desilo Bog zna.I konacno,trecu i najbitniju bitku je Mesa dobio ubacivsi korpuletnog i klasicnog spica Djurica za brznonog i klasicnog krilnog igraca Viscu.Na terenu smo imali dva gotovo ista napadaca a samo jednog brzeg igraca,dva spica i jedno krilo- na prvi pogled apusrdan potez Mese to smo se valjda svi slozili.Medjutim potez je bio sve samo ne apsurdan jer nam je Djuric donio prevagu tamo gdje smo gubili cijelu utakmicu-skok igra u ofanzivi,a zbog nase igre dugih pasova i visokih lopti, Djuric i Vedo su bili puno bolji tandem nego Visca i Vedo.Na kraju za rezultat imamo 2 postignuta gola upravo ovog prvog dvojca i pobjedu.
Mesa je polozio najveci ispit dosada,drugi ispit ga ocekuje sutra aBd i nadam se da ce ga poloziti takodjer.Igra svakako moze i mora biti bolja,tu Mesa jos uvijek nije ostavio neki svoj pecat, ali se nadam da hoce vec od EP ( :mrgreen: ) ,ali takticki Mesa djeluje odlicno,kao i izmjene koje povlaci na pravi nacin i u pravo vrijeme.Sta ce biti u buducnosti vidjet cemo,za sada Mesa ima prolaznu ocjenu.
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 12 okt 2015, 16:58, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.