Kakva taktika sigurno je neko znao da ce Mujdza izvaditi onu iz gola ili Bale promasiti par zicera. Sa Djurica mu svaka cast, prvi sam otpisao utakmicu kada sam ga vidio, ali na tome se nemoze graditi igra, moramo nekako vratiti onu igru kada je bilo pitanje koliko cemo uvaliti onim "L" reprezentacijama, a ne razmisljati hocemo li dobiti Kipar.Unofficialpage je napisao/la:Jesi li do 70. min imao ikakav plan kako možemo dobit? Siguran sam da ono nije bila taktika već nismo imali ideje, i na kraju je krenuo na sve ili ništa. Morao je krenuti sa 2 napadača i jedini koji je mogao ući je bio Milan. Sinoć su izmjene upalile, sljedeći put neće sigurno.pinoglavi je napisao/la:**** kako nije taktička varka, siguran sam da se Vels spremao kao da igra Džeko a i očekivali su da ćemo ih napasti i tako pripremali kontre. Ništa od toga nije bio slučaj.Unofficialpage je napisao/la:Ne prigovara Meši niko. Samo kažemo da i nije bila neka velika taktička varka. Više plod sreće. Ali hrabre i sreća prati.
Uopšte nije bitno kako je došlo bitno je da smo pobjedili. Idemo Kipar razbit, more i 1-0
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Da je Walesu trebalo primili bi ga 100%. Nije im trebalo, realnoat je da ono prolazi 1/100 utakmica. Ponovimo li onakvu igru protiv neke ekipe koja je potentnija naprijed primit ćemo 2-3 gola. A nadam se da nećemo jer ćemo, valjda, biti jači za Džeku i Bešića i da će to izgledati dosta bolje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Šta očekuješ da nam golu ne pridju za 90min? Ni ne gradimo igru na Djuricu, bio je dzoker za ovu utakmicu, ne znaci da ce biti za sljedeću.Ferdinand je napisao/la: Kakva taktika sigurno je neko znao da ce Mujdza izvaditi onu iz gola ili Bale promasiti par zicera. Sa Djurica mu svaka cast, prvi sam otpisao utakmicu kada sam ga vidio, ali na tome se nemoze graditi igra, moramo nekako vratiti onu igru kada je bilo pitanje koliko cemo uvaliti onim "L" reprezentacijama, a ne razmisljati hocemo li dobiti Kipar.
I ne možeš porediti Vels sa 'L' reprezentacijama.
Ljudi od utakmice do utakmice ne znam koji vam je qurac, ako smo sad ovako igrali, gdje je Meša dobio taktičku bitku ne znači da ćemo svaku utakmicu tako.
Nad tobom sunce najljepše sja
To mozda izgleda kao dobar plan u teoriji, sinoc smo vidjeli da to nije dobar plan, tj da mi sinoc nismo imali igrace koji bi taj plan realizovali kako treba, umjesto toga taj plan je realizovala upravo sreca.. pa ljudi dragi mozemo mi sad hvaliti koliko hocemo Mesu i igrace ali cemo plakat kad tad zbog tih istih gresaka koje je sinoc napravio, imali smo sinoc srecu da Velsani nisu iskoristili svoje sanse ali ce nam se vratit nesreca kad tad, i treba li spomenut da mi nismo imali je.bene prilike sinoc na utakmici, ma ni pokusaja od prilike do onog maestralnog poteza Djurica(kojeg je u igru uveo Mesa i svaka mu cast na tome, to mu je jedini odlican potez sinoc).pinoglavi je napisao/la:Daleko je ono sinoć od sreće, naveo sam ti 2 stvari gdje je Meša taktički nadmudrio Vels, dakle nije sreća.Unofficialpage je napisao/la:
Jesi li do 70. min imao ikakav plan kako možemo dobit? Siguran sam da ono nije bila taktika već nismo imali ideje, i na kraju je krenuo na sve ili ništa. Morao je krenuti sa 2 napadača i jedini koji je mogao ući je bio Milan. Sinoć su izmjene upalile, sljedeći put neće sigurno.
Dakle do 70min je bio plan kako ne primiti go a da se ne branimo, jer su im sve taktike pale u vodu, od ulaska Djurica je počeo plan kako ga zabiti i zabili smo 2. Stvarno ne vidim gdje je tu sreća nego taktičko dominiranje protivnika.
@Virto, upravo to govorim
This time next year we'll be millionaires.
Vi ste genijalci Meša nije, gori ja što vam pokušavam objasniti, ko da ste juče fudbal počeli pratiti.
Wales da je mogao dati gol sinoc on bi ga dao puste pricu nije im trebalo i slicno. Ljudi su igrali musku utakmicu.. ja sam svog druga ubijedjivao cijelu sedmicu da smo mi bolja ekipa od njih, a sa Dzekom i Mumetom smo level iznad. Pa mi smo ih nadigrali u Kardifu u prvoj utakmici..
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Pa je.bo te taj fudbal, gdje si ti sinoc vidio fudbal?? Tebi je fudbal da nista ne uradis za 90 minuta i da se molis da protivnik sve ispromasuje i da se onda molis da ces nekako ubacit loptu u njihov gol. JE.BO TE FUDBAL
Momciluk je napisao/la:Pa je.bo te taj fudbal, gdje si ti sinoc vidio fudbal?? Tebi je fudbal da nista ne uradis za 90 minuta i da se molis da protivnik sve ispromasuje i da se onda molis da ces nekako ubacit loptu u njihov gol. JE.BO TE FUDBAL

Cilj opravdava sredstvo.Momciluk je napisao/la:Pa je.bo te taj fudbal, gdje si ti sinoc vidio fudbal?? Tebi je fudbal da nista ne uradis za 90 minuta i da se molis da protivnik sve ispromasuje i da se onda molis da ces nekako ubacit loptu u njihov gol. JE.BO TE FUDBAL

Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Ma ajd, sta ja znam mozda ti imas bolje oci od mojih jbg vjerovacu ti. De mi samo reci jesi li hvalio Mesinu postavku i igru reprezentacije prije Djuricevog gola? Da li bi ovo isto pisao da je bale dao gol kod one situacije gdje inace pogadja 4 od 5 onakvih prilika, a ta prilika je direktna posljedica selektorove greske, tj igranje Hadzica?pinoglavi je napisao/la:Momciluk je napisao/la:Pa je.bo te taj fudbal, gdje si ti sinoc vidio fudbal?? Tebi je fudbal da nista ne uradis za 90 minuta i da se molis da protivnik sve ispromasuje i da se onda molis da ces nekako ubacit loptu u njihov gol. JE.BO TE FUDBAL
Pa mozes jednom ostvarit cilj sa onakvom postavkom i igrom, a da li je nama cilj pobjeda u jednoj utakmici ili pobjeda u svakoj narednoj? Sa ovakvom igrom necemo puno cekat dok nas neko ne otrese, i Mesi se pocne je.bavat sve odreda, mozda do utorka.Bolanos je napisao/la:Cilj opravdava sredstvo.Momciluk je napisao/la:Pa je.bo te taj fudbal, gdje si ti sinoc vidio fudbal?? Tebi je fudbal da nista ne uradis za 90 minuta i da se molis da protivnik sve ispromasuje i da se onda molis da ces nekako ubacit loptu u njihov gol. JE.BO TE FUDBAL
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Sredinom 1. pol imamo posjed 65%-35% i nemamo pojma šta da uradimo, Spahić - Šunjić i Anel se dodavaju i tako jedno 5 min. To nije taktika već bezidejnost. Sinoć smo pobjedili, upalilo ali poenta cijele moje priče je DA OVO VIŠE NEĆE PALIT UKOLIKO NE BUDE DOSTA BOLJA IGRA.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Dovoljno je pogledat koliko je puta Begovic ispucao loptu i sve je jasno.
Nisam ja nikakav stručnjak, samo glavom razmišljamMomciluk je napisao/la: Ma ajd, sta ja znam mozda ti imas bolje oci od mojih jbg vjerovacu ti. De mi samo reci jesi li hvalio Mesinu postavku i igru reprezentacije prije Djuricevog gola? Da li bi ovo isto pisao da je bale dao gol kod one situacije gdje inace pogadja 4 od 5 onakvih prilika, a ta prilika je direktna posljedica selektorove greske, tj igranje Hadzica?

Nisam hvalio postavku, nisam hvalio ulazak Djurica, ali sam čekao kraj utakmice da dam sud o tome. Sada kad pogledam Meša je to nevjerovatno uradio, ti ako se ne slažeš ****.a.
Svaka taktika ima ono ŠBBKBB, volim i ja gledati lijep fudbal, volio bi i ja da smo ih 5-0 raznijeli uz 3-4 promašena zicera, al i ovako mi ne smeta.
Vi hoćete da napadamo, i šta i da smo ih napadali ljudi bi išli na kontre što su i pripremali, i mogli smo i tako primiti golove, kao što kažete da smo mogli i sinoć sa onom taktikom. I šta sad? Da smo napadali ne znamo da li bi primili golove, ne znamo da li bi Bale pretrčao nekoliko naših igrača i našao se 1 na 1 s Begovićem, a ne znamo i da li bi mi dali te golove. Sa sinoćnjom taktikom znamo šta se desilo.
I OPET PONAVLJAM OVO JE BILA TAKTIKA ZA SINOĆ OTKUD VAMA IDEJA DA ĆEMO SVAKI PUT OVAKO IGRATI?
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 11 okt 2015, 23:41, ukupno mijenjano 1 put.
Pokušaću još samo jednom. Bale nije dao gol i o tome se ne treba pisati, nema ŠBBKBB. Da li bi ih natrpali da je Višća dao gol na početku? Eto, ja mislim da bi im zabili još 2-3 komada, ali to se nije desilo.Momciluk je napisao/la:Ma ajd, sta ja znam mozda ti imas bolje oci od mojih jbg vjerovacu ti. De mi samo reci jesi li hvalio Mesinu postavku i igru reprezentacije prije Djuricevog gola? Da li bi ovo isto pisao da je bale dao gol kod one situacije gdje inace pogadja 4 od 5 onakvih prilika, a ta prilika je direktna posljedica selektorove greske, tj igranje Hadzica?
Desila se tipična tvrda utakmica između dvije ekipe koje su se više brinule o svom golu. Igrali smo zrelo i pametno, zato jer smo ekipa koja stvara prilike, uvijek i protiv svakoga, to smo uradili i ovaj put, šanse su došle i iskoristili smo ih, kao svaka velika ekipa.
Selektor ako vjeruje Hadžiću, i ja mu vjerujem, vjerujem svakom igraču kojeg pošalje na teren jer Meša je pokazao da sve što radi - radi smisleno.
U utorak spašava prvu brejk loptu od tri vezane... nakon toga ćemo ga ocjenjivati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jbg ne slazemo se.pinoglavi je napisao/la:Nisam ja nikakav stručnjak, samo glavom razmišljamMomciluk je napisao/la: Ma ajd, sta ja znam mozda ti imas bolje oci od mojih jbg vjerovacu ti. De mi samo reci jesi li hvalio Mesinu postavku i igru reprezentacije prije Djuricevog gola? Da li bi ovo isto pisao da je bale dao gol kod one situacije gdje inace pogadja 4 od 5 onakvih prilika, a ta prilika je direktna posljedica selektorove greske, tj igranje Hadzica?
Nisam hvalio postavku, nisam hvalio ulazak Djurica, ali sam čekao kraj utakmice da dam sud o tome. Sada kad pogledam Meša je to nevjerovatno uradio, ti ako se ne slažeš ****.a.
Svaka taktika ima ono ŠBBKBB, volim i ja gledati lijep fudbal, volio bi i ja da smo ih 5-0 raznijeli uz 3-4 promašena zicera, al i ovako mi ne smeta.
Vi hoćete da napadamo, i šta i da smo ih napadali ljudi bi išli na kontre što su i pripremali, i mogli smo i tako primiti golove, kao što kažete da smo mogli i sinoć sa onom taktikom. I šta sad? Da smo napadali ne znamo da li bi primili golove, ne znamo da li bi Bale pretrčao nekoliko naših igrača i našao se 1 na 1 s Begovićem, a ne znamo i da li bi mi dali te golove. Sa sinoćnjom taktikom znamo šta se desilo.
Da smo se mi branili kako treba pa hajd ne moramo pogledat prema njihovom golu, mozemo rec da smo se branili uzeli bod i odlicno idemo na Kipar po 3 boda, al kad nama igra Hadzic za kojeg si siguran da ce protivniku napravit makar jednu 100% sansu na utakmici to mi nikako nije ozbiljno, pa hiljadu puta je bolje rizikovat i stavit debitanta da igra nego provjerenu neznalicu.. i sinoc se pokazalo sa Djuricem da je bolje rizikovat nego samo po nekom sablonu igrat i gdje ti poteze moze unaprijed procitat moj djed sto pogleda 3 utakmice u godini.. a mi se ne slazemo i gotovo, pricat cemo o ovome kad nas bude kostalo, a kostat ce nas isto kao i sa Susicem, isto su pricali dok je rezultata dobro je kako god al dodje onda nigerija i ona glupa glavurda izvede sastav bez lijevog beka..
Igramo evo vec 4 utakmice, izuzev mozda Izraela i to zbog toga sto su oni ocajna ekipa, a i protiv njih vecinu utakmice smo gledali patnju. Pa mi protiv Andore nikakve igre nismo imali sta dalje da pricamo.pinoglavi je napisao/la:I OPET PONAVLJAM OVO JE BILA TAKTIKA ZA SINOĆ OTKUD VAMA IDEJA DA ĆEMO SVAKI PUT OVAKO IGRATI?Momciluk je napisao/la: Ma ajd, sta ja znam mozda ti imas bolje oci od mojih jbg vjerovacu ti. De mi samo reci jesi li hvalio Mesinu postavku i igru reprezentacije prije Djuricevog gola? Da li bi ovo isto pisao da je bale dao gol kod one situacije gdje inace pogadja 4 od 5 onakvih prilika, a ta prilika je direktna posljedica selektorove greske, tj igranje Hadzica?
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Istini za volju protiv Andore je i teško imati neku igru. Znaš da ćeš ih dobit i ideš samo to riješit. 

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
I naravno da ne ocekujem da ovako nastavimo dalje, ocekujem da se poboljsamo u svakom smislu kao sto sam do svjetskog prvenstva vjerovao da ce Susic doci pameti, i bgm docekao sam to u onim pripremnim utakmicama pred SP a onda sta mu se desilo na SP ja ne znam.
Ovo sad sto se rezultata i tabele tice odlicno ozgleda i nadam se samo da cemo popravit igru, sinoc je ovo bilo i dijelom zbog izostanka nasa dva najzvaznija igraca.
Ovo sad sto se rezultata i tabele tice odlicno ozgleda i nadam se samo da cemo popravit igru, sinoc je ovo bilo i dijelom zbog izostanka nasa dva najzvaznija igraca.
Nadam se Hajrovicu ili Stili od prve minute , treba nam ta desetka u utorak. Najbitnije je da uzmemo posjed lopte , onda cemo to realizirat vjerovatno. Dzeko i Spahic na klupu zbog kartona i ozljede Dzekine. Kako bi nam sjeo Rahimic na zadnjem veznom , kao kec na desetku

"We need to suffer. And we need to fight."