Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Unofficialpage » 11 okt 2015, 16:41

Jest sreća. Onaj prvi gol glavom ne prolazi često, i sama taktika ulaska Milana neće uvijek prolazit. Jest da sam mu sve sasov'o nakon ulaska Milana ali kad bolje razmislim to je bilo jedino logičko riješenje. Džeko nije spreman, Armin premlad i tako je jedino Milan ostao. Taktička varka je bila ta da će Džeko igrat iako su vjerovatno znali da neće igrat.

Mi do 70. min nismo imali nijedan šut ka okviru gola i da je Wales malo jače pritisnuo, da im je bilo potrebno, malo sutra bi se ovo isplatilo. Mora ovo bolje, pobjeda je tu, što je najbitnije ali igra mora biti bolja.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 11 okt 2015, 16:44

Claus je napisao/la:Vidim da je većinu zaslijepila pobjeda protiv lošeg Velsa. Pobjeda koja je najviše plod sreće, budimo iskreni i priznajmo to. ;)

Postoje pozitivni pomaci, prije svega na taktičkom planu (iako to u odnosu na Sušića nije teško), ali i što se tiče stabilnosti zadnje linije. Sve drugo je vrlo loše, da ne upotrijebim neki ružniji termin. Prva stvar koja mi je zapala za oko je očajna igra po bokovima. Mujdža je bio kriminalan i u odbrani i u napadu, Zukanović je doduše bio neprelazan u odbrani. Ne mogu da vjerujem da od Meše nisu dobili instrukcije da se barem ponekad priključe napadu, pa nismo u 60-im ili 70-im. :crazy: Krila također vrlo loša, Lulić neprepoznatljiv, ali on je igrač koji voli podršku saigrača, jer čim treba nešto sam uraditi, to završi katastrofalno. Višća je imao par ubacivanja i to je to. Vedad je u napadu čitavu utakmicu bio odsječen, nije primio loptu kako treba u prvom dijelu. Trebao mu je neko kao Hodžić da ga rastereti i pruži mu podršku. Pjanić je vukao koliko je mogao u sredini, ali ne možeš ti pritisnuti Velšane kada su ti partneri Anel i Sejo, čiji je osjećaj za igru krajnje upitan. Razumijem da selektor raspolaže malim fondom igrača, zato i neću biti oštriji prema njemu (ipak smo pred vratima baraža), ali neke stvari je već sada morao promijeniti. Zašto nije, samo on zna.
Uvođenje Đurića se pokazalo kao vizionarski potez, jer je Milan riješio utakmicu, no samo to ne čini Baždarevića velikim trenerom. Ubacio je i Pape Hajrovića u Žilini, znamo kakav je bio epilog, ali to ne znači da je Safet kvalitetan stručnjak.
Izvini kolega ali da li smo ja i ti gledali istu utakmicu? Anel je los to znamo ali Sejo je drzao nasu sredinu juce zajedno sa Pjanicem! Lulic je bio katastrofalan, Visca je nesto pokusavao ali to je bilo slabo, pomenuti Hadzic najlosije od cijelog veznog reda, Pjanic tu i tamo je imajo par dobrih pasova ali vecino vremena kao da se je sakrivao iza igraca do nase 1 gola, a Sejo je bio i u odbrani i u napadu i svoj posao je odradio po meni zaista dobro. Znao je i stati na loptu u presudnim momentima kad smo imali vodstvo, par puta je izsilio faul na iskutvo itd. Definitivno igrac koji nam je falio u veznom redu zadnje vrijeme, jos kad uzmemo u obzir da bi umjesto Hadzica bio tu Besic, definitivno se igra treba bazirati na tom 3, Besic (trkacki najjaci u repki, brz, zna povuci loptu itd. -Pjanic (covjek koji je zaduzen samo za kreaciju napada i treba imati slobodu u igri)-Salihovic (njegovo iskustvo bi nam dosta pomoglo u vezi, tu je jos njegova strasna ljevica koja moze u bilo kojem trenutku iznenaditi protivnickog golmana, trkacki takodje izuzetno dobar i ako ima vec preko 30 godina, a takodje ima dobre centarsuteve)
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 okt 2015, 16:49

Claus je napisao/la:Rekao sam da je pobjeda najviše plod sreće, ne isključivo naravno, i stojim iza toga. Pohvalio sam već taktički pristup i stabilnost u zadnjoj liniji, sve to stoji, ali nisam nikako zadovoljan ofanzivom i trčanjem. Ništa nismo uradili na tom planu, čak smo i gori nego pod Sušićevom palicom :!:

Dajte, ljudi, vidite i vi neke stvari. Da nismo dali onakav gol kakav smo dali, ne bismo do sutra probili bunker Velšana. Treba biti zahvalan što smo još uvijek u igri za baraž.
Po meni fizička pripremljenost igrača kod Papeta i Meše su nebo i zemlja, u Mešinu korist naravno. Plus Meša od kako je došao nije imao svih 11 igrača fit i da igraju u svojim klubovima redovno, za razliku od Papeta kada su naši igrači bili standardni u klubovima.

O igri bi se dalo raspravljati ali opet treba biti realan pa reći da Meša od kako je došao ima toliko problema što sa igračima koji ne igraju, što sa povredama (znači haman svaki put izvede drugi sastav) al' na stranu to, ono što je bitnije je to da nam je svaka utakmica u Mešinom mandatu bila na nož, znači morali smo svaku dobiti (izuzev Belgije gdje smo i nadigrani i nadtrčani realno) što je još dodatni pritisak na same igrače i niko ko se razumije u fudbal ne bi smio očekivati neku ljepote u igri kada jednostavno moraš da pobjediš inače sve pada u vodu.

O našoj igri se može suditi tek na Euru u Francuskoj (nadam se da ćemo biti tamo) ili u idućim kvalifikacijama tj. dok prođe ovaj period između jednih kvalifikacija i Eura/idućih kvalifikacija što praktično znači više prijateljskih utakmica gdje se mogu isprobavati raznorazne kombinacije u ekipi bez nekog rezultatskog imperativa.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 okt 2015, 16:51

Claus je napisao/la:Rekao sam da je pobjeda najviše plod sreće, ne isključivo naravno, i stojim iza toga. Pohvalio sam već taktički pristup i stabilnost u zadnjoj liniji, sve to stoji, ali nisam nikako zadovoljan ofanzivom i trčanjem. Ništa nismo uradili na tom planu, čak smo i gori nego pod Sušićevom palicom :!:

Dajte, ljudi, vidite i vi neke stvari. Da nismo dali onakav gol kakav smo dali, ne bismo do sutra probili bunker Velšana. Treba biti zahvalan što smo još uvijek u igri za baraž.
auuuf eki to :lolno: jelde, ma nemoj mi reci

Kada budemo imali u ekipi veznjake poput Xavija i Inieste, a u napadu Messija - e onda možeš iskazivati svoje nezadovoljstvo jako bitnom pobjedom nad ekipom koja je dosad primila svega 2 gola u cijelim kvalifikacijama i koja nije bila izgubila utakmice do sinoc, a mi igrali bez tri kljucna igraca iz prve postave (Džeko, Kolašinac i Bešić)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 okt 2015, 16:52

ElCartel11 je napisao/la:
Claus je napisao/la:Vidim da je većinu zaslijepila pobjeda protiv lošeg Velsa. Pobjeda koja je najviše plod sreće, budimo iskreni i priznajmo to. ;)

Postoje pozitivni pomaci, prije svega na taktičkom planu (iako to u odnosu na Sušića nije teško), ali i što se tiče stabilnosti zadnje linije. Sve drugo je vrlo loše, da ne upotrijebim neki ružniji termin. Prva stvar koja mi je zapala za oko je očajna igra po bokovima. Mujdža je bio kriminalan i u odbrani i u napadu, Zukanović je doduše bio neprelazan u odbrani. Ne mogu da vjerujem da od Meše nisu dobili instrukcije da se barem ponekad priključe napadu, pa nismo u 60-im ili 70-im. :crazy: Krila također vrlo loša, Lulić neprepoznatljiv, ali on je igrač koji voli podršku saigrača, jer čim treba nešto sam uraditi, to završi katastrofalno. Višća je imao par ubacivanja i to je to. Vedad je u napadu čitavu utakmicu bio odsječen, nije primio loptu kako treba u prvom dijelu. Trebao mu je neko kao Hodžić da ga rastereti i pruži mu podršku. Pjanić je vukao koliko je mogao u sredini, ali ne možeš ti pritisnuti Velšane kada su ti partneri Anel i Sejo, čiji je osjećaj za igru krajnje upitan. Razumijem da selektor raspolaže malim fondom igrača, zato i neću biti oštriji prema njemu (ipak smo pred vratima baraža), ali neke stvari je već sada morao promijeniti. Zašto nije, samo on zna.
Uvođenje Đurića se pokazalo kao vizionarski potez, jer je Milan riješio utakmicu, no samo to ne čini Baždarevića velikim trenerom. Ubacio je i Pape Hajrovića u Žilini, znamo kakav je bio epilog, ali to ne znači da je Safet kvalitetan stručnjak.
Izvini kolega ali da li smo ja i ti gledali istu utakmicu? Anel je los to znamo ali Sejo je drzao nasu sredinu juce zajedno sa Pjanicem! Lulic je bio katastrofalan, Visca je nesto pokusavao ali to je bilo slabo, pomenuti Hadzic najlosije od cijelog veznog reda, Pjanic tu i tamo je imajo par dobrih pasova ali vecino vremena kao da se je sakrivao iza igraca do nase 1 gola, a Sejo je bio i u odbrani i u napadu i svoj posao je odradio po meni zaista dobro. Znao je i stati na loptu u presudnim momentima kad smo imali vodstvo, par puta je izsilio faul na iskutvo itd. Definitivno igrac koji nam je falio u veznom redu zadnje vrijeme, jos kad uzmemo u obzir da bi umjesto Hadzica bio tu Besic, definitivno se igra treba bazirati na tom 3, Besic (trkacki najjaci u repki, brz, zna povuci loptu itd. -Pjanic (covjek koji je zaduzen samo za kreaciju napada i treba imati slobodu u igri)-Salihovic (njegovo iskustvo bi nam dosta pomoglo u vezi, tu je jos njegova strasna ljevica koja moze u bilo kojem trenutku iznenaditi protivnickog golmana, trkacki takodje izuzetno dobar i ako ima vec preko 30 godina, a takodje ima dobre centarsuteve)
Nema potrebe uljepšavati stvari. Sejo je odigrao na iskustvo, nije podbacio što je najvažnije, ali to je sve od njega. U napadu je gotovo beskoristan, na sredini može pružiti podršku i u defanzivi osvojiti neku loptu. Taj njegov šut vidjesmo protiv Turske i nikad više, o centaršutevima da i ne govorim. Druga stvar je što smo se doveli u takvu situaciju da nam je i ovakav Salihović veliki upgrade u veznom redu.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 11 okt 2015, 17:12

slika

:kafa:
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 11 okt 2015, 17:16

Virtu4l je napisao/la:Samo naivčine mogu ovu pobjedu pripisati sreći i nekim drugim faktorima, a ne odličnoj taktici i planu b koji je isto tako sastavni dio taktike.
Kakva ba sreca!? Pa i ja sam vidio u prvom poluvremenu da se ne moze igrati po zemlji, kisa je sj.ebala teren.
Samo trkaci i sutajnje po golu.
Mesa je to odlicno skontao. Vedo ne moze sam po ovakvom terenu, treba igrati sa krilima a to se nije moglo radi kise. Zato je i ubacio Djurica. Trkaci trebaju da se branimo. Zato je i Mujdza ostajao iza, nije puno isao naprijed.
A da je ubacio Hajrovica, isto tako mislim da bi on pucao k'o lud i jedna bi sigurno zavrsila u golu ili neka odbijenica pa bi Vedo to ubacio.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 okt 2015, 17:28

soko je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Samo naivčine mogu ovu pobjedu pripisati sreći i nekim drugim faktorima, a ne odličnoj taktici i planu b koji je isto tako sastavni dio taktike.
Kakva ba sreca!? Pa i ja sam vidio u prvom poluvremenu da se ne moze igrati po zemlji, kisa je sj.ebala teren.
Mesa je to odlicno skontao. Vedo ne moze sam po ovakvom terenu, treba igrati sa krilima a to se nije moglo radi kise. Zato je i ubacio Djurica. Trkaci trebaju da se branimo. Zato je i Mujdza ostajao iza, nije puno isao naprijed.
A da je ubacio Hajrovica, isto tako mislim da bi on pucao k'o lud i jedna bi sigurno zavrsila u golu ili neka odbijenica pa bi Vedo to ubacio.
Upravo to.
Nismo se smijeli puno otvarati jer bi nas Bale, Ramsey i onaj crnac negdje iskontrirali, zabili nam jedan gol i vozdra baraž :salut:
A malo je falilo u prvom poluvremenu, kad je Bale pobjegao i Spaha ga morao rušiti pa dobio žuti karton (zato je i zamjenjen na poluvremenu).

Primjetili smo da nam bekovi Mujdža i Zukanović nisu išli previše naprijed, upravo zbog tih polukontri i kontri gdje su velšani najjaci, vec se išlo na siguricu i pozicionu igru.
Zukanović nije prelazio centra sinoc da bi konstantno zatvarao svoju stranu, prakticno bio treci stoper.
Klasicna šahovska partija gdje se cekala jedna greška protivnika i docekala :!: i tako je sinoc Meša nadmudrio onog Colemana :thumbup:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2015, 17:36

let3 je napisao/la:Kakva ba sreca!? Pa i ja sam vidio u prvom poluvremenu da se ne moze igrati po zemlji, kisa je sj.ebala teren.
Ma smiješni komentari kao i uvijek, toliko hendikepa pred utakmcu, sama važnost utakmice, mnogo tvrd i stabilan protivnik, ali eto, nezadovoljni su jer nismo imali igru.

Nekad mi stvarno nisu jasni.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 11 okt 2015, 17:39

let3 je napisao/la:Kakva ba sreca!? Pa i ja sam vidio u prvom poluvremenu da se ne moze igrati po zemlji, kisa je sj.ebala teren.

Ovo Papeljubci :oops:

Jer postoji strucnjak koji ujutru kad vidi da je nebo crno, moli se citav dan da padne kisa.. kako on kaze lopta klizi po terenu helem je nezgodna po golmana...
Papke strucnjak :rol: moli kisu..
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 11 okt 2015, 17:41

Realno, Mesa jos nije nasao igru jer ove cetiri zvanicne utakmice sto je odigrao su ispod nivoa reprezentacije koja zeli na svako takamicenje. Sreca pa smo igrali protiv jos vecih levata. Protiv Velsa vise mi se svidjela igra tamo nego ova, u stvari do gola ova "igra" je bila iskreno medju 3 najgore igre reprezentacije BiH u zadnjih nekoliko godina, ako gledamo zvanicne utakmice. Na terenu smo djelovali bas kao amateri, akcije nismo znali sastaviti i sa ovakom igrom u barazu ce nas oduvati bilo koja reprezentacija. Nadam se da ce se nekako izaci na kraj i sa Kiprom a onda brate uradi nesto, yebo ovu patnju od fudbala.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 okt 2015, 17:44

Na Kipru je vrijeme odlicno, nema kise tako da ce biti mnogo lakse po tom pitanju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 11 okt 2015, 17:59

Svaka ti cast Meša !
Sa super limitiranom reprezentacijom nas iz g*ovana vadiš.
Jedino sto u cijeloj repci valja je golman i stoperski tandem uz Dzeku naravno.
Dzeke i Besica sinoć bilo nije, pobijedili smo sa : 2 beskorisna krila ( 1 na 1 dribling nula )
Limitiranim bekovima ( Mujdza istrosen, Zukan stoper)
Limitiranim napadacem ( sem gola Vedo je sve duele i lopte gubio al se trudio svaka mu cast. Ipak je prosjecan igrac u tridesetim godinama )
Veznim redom bez playmakera, prave desetke.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 11 okt 2015, 18:02

Kisa moze biti veliki faktor, ali i tu nam treba igrac tipa Mede iz proslih kvalifikacija na sredini. Gdje ga naci i ko bi to mogao biti? Susic, Vrancic, Prcic, Salihovic? Tanko je sve to, samo za zakrpiti. Kazu da bi onaj mali Milosevic mogao biti taj, vidjecemo.
Zadnja izmjena: Ferdinand, dana/u 11 okt 2015, 18:03, ukupno mijenjano 1 put.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 okt 2015, 18:02

Poenta da ova igra neće drugi put proći. Sad jest. Nije ovo neka taktička varka već nismo mogli bolje. Večina akcija je bila dodavanja između Spahe - Šunjića - Anel i nerijetko je bilo vračeno Begoviću koji je to ispucao prema Vedi, lopta završava u rukama Hennesseya. Igra je uvijek plod dobrog rezultata a sreća nekad, to je sinoć bilo, jest pogodio sa izmjenama ali neće uvijek. To je 50%-50%.

Damir Dzumhur!!!!

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 11 okt 2015, 18:05

Unofficialpage je napisao/la:Poenta da ova igra neće drugi put proći. Sad jest. Nije ovo neka taktička varka već nismo mogli bolje. Večina akcija je bila dodavanja između Spahe - Šunjića - Anel i nerijetko je bilo vračeno Begoviću koji je to ispucao prema Vedi, lopta završava u rukama Hennesseya. Igra je uvijek plod dobrog rezultata a sreća nekad, to je sinoć bilo, jest pogodio sa izmjenama ali neće uvijek. To je 50%-50%.
Sa ovim se slazem, morace puno bolje, ali je problem sto se ne naziru neka radikalna rjesenja umjesto ovih sada. Dobro Besic i Dzeko ce tu polijepo stvari promjeniti, ali nam treba jos bar 4 pozicije da budemo kompetentni sa jacim reprezentacijama

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 11 okt 2015, 18:06

Kako ne skontate da nemamo bolje , kakvu bi vi postavu izveli strucnjaci ?
Od prosjecnih i limitiranih igraca ne mozes top ekipu sastavit !
Na svakoj poziciji da imamo kvalitete Dzeke mi bi ubijali al' imamo Viscu Lulića Hadzica itd.
On nije na sreću uzeo, on je izvukao maximum !!!
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 okt 2015, 18:12

BadrHari je napisao/la:Kako ne skontate da nemamo bolje , kakvu bi vi postavu izveli strucnjaci ?
Od prosjecnih i limitiranih igraca ne mozes top ekipu sastavit !
Na svakoj poziciji da imamo kvalitete Dzeke mi bi ubijali al' imamo Viscu Lulića Hadzica itd.
On nije na sreću uzeo, on je izvukao maximum !!!
:thumbup: :thumbup:

Mi smo sinoc imali na klupi Medunjanina kao neku zamjenu za Hadžića koji je u katastrofalnoj formi (covjek grije klupu u Deportivu), mladog neiskusnog Hodžića, Hajrovića koji je došao rovit i nepripremljen, Džeko koji je isto rovit i neizljecen, Bičakčić i Vranješ su zdravi ali su stoperi, i rezervni golmani.

pretanka kluba, da bi se nešto moglo srati selektoru za izbor igraca.

Ovdje raja kao da ne želi da razmišlja svojom glavom, ne žele da uzmu u obzir lošu formu vecine naših igraca, povrede, kartone, onda jak protivnik (igras koliko ti protivnik dozvoli) itd

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 okt 2015, 18:15

Ferdinand je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Poenta da ova igra neće drugi put proći. Sad jest. Nije ovo neka taktička varka već nismo mogli bolje. Večina akcija je bila dodavanja između Spahe - Šunjića - Anel i nerijetko je bilo vračeno Begoviću koji je to ispucao prema Vedi, lopta završava u rukama Hennesseya. Igra je uvijek plod dobrog rezultata a sreća nekad, to je sinoć bilo, jest pogodio sa izmjenama ali neće uvijek. To je 50%-50%.
Sa ovim se slazem, morace puno bolje, ali je problem sto se ne naziru neka radikalna rjesenja umjesto ovih sada. Dobro Besic i Dzeko ce tu polijepo stvari promjeniti, ali nam treba jos bar 4 pozicije da budemo kompetentni sa jacim reprezentacijama
To jest. Govorimo o extra taktičkoj postavci, i Meša je želio tika-taku samo nismo to uspjeli. Nije dobra taktika ako ti treba pobjeda a nema šuta prema golu 70. min.

Kad se vrate ova dvojica bit' će to dosta bolje. Samo da ne bude zabune, ne umanjujem ja našu pobjedu, treba nekad malo i sreće zaslužit. :D

Damir Dzumhur!!!!

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 11 okt 2015, 18:16

Kako god završile ove kvalifikacije, ja Meši ne mogu ništa zamjeriti(osim ako ne bi preko noći poludio i radio netaktičke vratolomije a la Pape).
Čovjek je došao na kormilo reprezentacije gdje mu je prostor za manevrisanje sveden na minimum i zbog toga vjerovatno igra po nekima previše ziheraški.
Ako ostane i slijedeće kvalifikacije onda je uredu kritikovanje igračkog kadra i rad na proširivanju istog. Što se tiče ovih kvala samo držati fige, jer od koga je(počelo), dobro je.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.