Meša je par kadrovskih gordijevih čvorova raspleo tako što je Hadžića i Salihovića stavio u vezni red, ostatak je bio očekivan. Željeli smo igrati 433 sa Višćom i Lulićem na krilima, najčešće izgledali 4141, sa Hadžićem ispred zadnje linije i Vedadom u vrhu napada. Kroz sredinu nismo mogli jer je tamo Vels imao uvijek igrača više, pa smo imali dva plana. Najjednostavnije, tražio se Ibišević dugom loptom, ali se od toga odustalo nakon potvrde saznanja od ranije da on nema neku igru leđima i da se teško može zagraditi i primiti loptu protiv fizički jači stopera. Drugi plan je bio da se bježi na bok i nalazi krilo, najčešće Višću, koji tamo i kad bi mu došao Mujdža nije mogao kreirati višak, pa je onda obično ulazio u sredinu. Falilo je ritma, Hadžić nije sudjelovao u igri, a Salihović je stajao preblizu Pjaniću dovodeći mu i svog čovjeka. Lulić je isto bježao u sredinu, ali teško da smo s time nešto napravili.
Vels je izašao u nekih 352/532 koje je i igrap najčešće u ovim kvalifikacijama, a branio se zonski 343 jer je Ramsey izlazio više da oteža pas prema Pjaniću. Gosti su imali pet igrača u sredini, uvijek bar jednog čovjeka više, po osvojenoj loptu nisu gurali traniziciju imperativno, obično su radili dva pasa unatrag, pa išli na suprotni bok. U drugom dijelu prvom poluvremena, kako je broj naših grešaka u sredini terena rastao, tako je i Vels bio okomitiji. Na poluvrijeme smo otišli sretni s 0-0.
Neobično mrtvo nam je djelovala lijeva strana s tri po definiciji dobra igrača (Lulić, Salihović, Zukanović). Zukanović je bio najbolji od tog trojca, Lulić se gubio u ulascima u gustu sredinu, a Salihović je djelovao kao da prvi put igra za reprezentaciju. Logični su problemi ekipe koja ima jako malo rješenja na dobro postavljenu gustu obranu.
Na poluvremenu je Baždarević ostavio na klupi Spahića, a uveo Cocalića, što je naravno bilo iznenađanje za sve. Bivši stoper Željezničara odradio je posao na željenom nivou. Drugi dio nije donio nikakvu posebnu promjenu u igri, samo je Vels imao više loptu u posjednu i još opasnije dolazio do Begovića. Izgledali smo kao da gubimo daha, da početni plan ne prolazi, a da i teže zadržavamo posjed. Baždarević u 61. minuti radi ključni, naizgled očajnički potez kada na klupu šalje Višću, a uvodi gorostasnog napadača Milana Đurića (198 cm). Gol je bio neophodan, kroz posjed i kombinatoriku ništa nismo učinili sat vremena i onda je logičan plan bio promjena formacije u 442 i pola sata bunarenja.
Baždareviću minus za loš i nefunkcionalan početni plan, a plus za promjene i pragmatizam.
BiH - Wales / Kipar - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- hule_barca
- Kontakt:
Re: BiH - Wales / Kipar - BiH
Mes Que Un Club
- akisarajevo92
- Kontakt:
i naravno vec se planiraju, analiziraju protivnici u barazu, kao da smo vec osigurali

Don't believe the hype.
Svedska ?Virtu4l je napisao/la:http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=1840MortemHz je napisao/la:ima li neko da nam uradi otprilike kako bi izgledala lista nosioca i nenosioca?
Vrlo vjerovatno će nam protivnici biti Slovenija, Turska, Albanija i Norveška.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
razumi nas, prije dva kola smo bili u kanalu, sad smo u ili na pol pozicijiakisarajevo92 je napisao/la:i naravno vec se planiraju, analiziraju protivnici u barazu, kao da smo vec osigurali![]()
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Hvala ti puno,neka si se promijenio.Virtu4l je napisao/la:http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=1840MortemHz je napisao/la:ima li neko da nam uradi otprilike kako bi izgledala lista nosioca i nenosioca?
Tursku bi volio izbjeci dok bi Albanija legla ko majka preko mrtvog djeteta.Norveska i Slovenija su tu negdje ja mislim ali hajmo obezbjediti prolaz u utorak prvo

Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 11 okt 2015, 00:39, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Valjda će biti nosioci kao i mi.Elegant je napisao/la:Svedska ?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Zasad nam je jedino Slovenija sigurno potencijalni protivnik, i nadam se da cemo upravo njih dobit u barazu da se malo prosetamo kroz barazVirtu4l je napisao/la:http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=1840MortemHz je napisao/la:ima li neko da nam uradi otprilike kako bi izgledala lista nosioca i nenosioca?

This time next year we'll be millionaires.
Plus što bi imali dvije domaće utakmice.Momciluk je napisao/la:Zasad nam je jedino Slovenija sigurno potencijalni protivnik, i nadam se da cemo upravo njih dobit u barazu da se malo prosetamo kroz barazVirtu4l je napisao/la:http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=1840MortemHz je napisao/la:ima li neko da nam uradi otprilike kako bi izgledala lista nosioca i nenosioca?

"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Bicakcic umjesto Mujdze protiv Cipra, koji je veceras bio kriminalan
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Ma sve su ovo neke preliminarne projekcije, bitno je da nema Portugala.Momciluk je napisao/la:Zasad nam je jedino Slovenija sigurno potencijalni protivnik, i nadam se da cemo upravo njih dobit u barazu da se malo prosetamo kroz baraz
Samo se vi sprdajte sa Janezima, ja bih najviše volio Albaniju, ta ekipa je smiješna i riješili bi ih u prvoj utakmici gdje god da se igra.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Vala sam te smatrao za ozbiljnog forumasa. Sad vec postajes sramota ovog foruma. Ne znam koji je tvoj alibi da kritikujes Mesu iako su izmjene donijele prevagu, ali se brukas. Nema razloga za kritiku ni selektoru ni igracima.dubrovnik je napisao/la:Prvo da napisem da me utakmica kostala par godina zivota. Igracima cestitka na trudu i zalaganju. BiH je makar duplo kvalitetnija od Walesa a to se na terenu i nije vidjelo. Pobijedili smo i bodovi se pisu a to je na kraju najvaznije. Bazdarevica je po meni pomazila sreca veceras i ne ocekivam od njega nista veliko ali hebi ga tu je i neka ga ali bojim se da je limitiran do bola. Ovi sto pisu da je Hadzic odigrao dobru utakmicu su mi skroz nejasni. Mi smo nocas pobijedili sa igracem manje. Cocalic je pokazao ono sto stalno pisem. Dobar igrac. Milan Djuric u Juventus modu veceras. Pjanic, Salihovic, Spahic, Zukanovic solidni. Ostatak los.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.
Kad bi Ukrajina uzela Spaniju, mogli bi oni na prvo mjesto. Nebi morali u baraz, ni oni ni Slovaci.
Onda bi Madjarska u baraz.
Madjarska ili Slovenija bi bile super kao protivnik.
Da ove Madjare mlatnemo
Da ove Madjare mlatnemo
Idealno: Albanija
Horor: Turska
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Pustite se kalkulacija oko baraza da prvo uzmemo Kipar !
Ako Dzeko bude spreman mi smo na konju, Pjanic je zivno, svi ostali ce da sve daju od sebe.
Ako Dzeko bude spreman mi smo na konju, Pjanic je zivno, svi ostali ce da sve daju od sebe.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- GabrielBatistuta
- Kontakt:
Re: RE: Re: BiH - Wales / Kipar - BiH
Idealniji su Slovenci. Gubitnicki mentalitet imaju. Svicu vodili 2:0 i zijanili,cak su i engleze vodili pa i to izgubili.Clutch je napisao/la:Idealno: Albanija
Nego zanima me situacija sa Madjarskom ako ne odu kao najbolja treceplasirana jel idu u nositelje ili ne?
Ne bi njih nikako volio...
Spaha,pratiš li me ?
Fuck Society
Fuck Society
Edin će sigurno biti spreman za pol, možda i 70 min 

Bezidejno, tromo, nepovezano...E tako smo dugo vremena izgledali. Ali na kraju su došli golovi, došla je pobjeda i plus je što smo u jednoj nezgodnoj situaciji, kada smo bili bez par igrača kao što su u prvom redu Bešić i Džeko (koji jeste bio na klupi, ali nespreman dovoljno) i pod velikim psihološkim opterećenjem došli do te pobjede. Na kraju bi se moglo reći da je ovo bilo u maniru velike ekipe, jer veliki pobjeđuju i kada igraju lošije. A naravno bitno je na kraju zabiti gol/golove i to je ključno. Niko te ne pita, niti bilo koga interesuje kako se došlo do pobjede. Jedino je bitno, da se došlo do OGROMNE POBJEDE.
Pod Mešom drugi put ekipa pokazuje psihološku snagu, prvi put je to bilo protiv Izraela, kao što sam to već pisao i prije večerašnje utakmice.

To me najviše nervira. Isto tako nakon plasmana na prvenstvo se planiraju dueli četvrtfinala, polufinala i govori se o medalji. U svakom sportu u kojem smo se plasirali na veliko takmičenje je tako bilo. A u kvalifikacijama ova prethodna priča....Uvijek isto..akisarajevo92 je napisao/la:i naravno vec se planiraju, analiziraju protivnici u barazu, kao da smo vec osigurali![]()
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- DragonGirl
- Kontakt:
Tvrda, teška utakmica, nimalo gledljiva, ukratko prava patnja za živce ali isplativa na kraju što je najvažnije. Ušli smo previše bojažljivo, čitavo prvo poluvrijeme igrali u grču, bez petlje da krenemo naprijed, u drugom je to već izgledalo bolje, pogotovo nakon prvog gola kada smo malo prodisali.
Begović je imao nekoliko odličnih intervencija i pravo kapitensko ponašanje jer je autoritativno komandovao odbranom čitavu utakmicu. Stoperi OK, Šunjić je imao nekoliko rizičnih dodavanja, Cocalić prilično dobar. Mujdža nije bio na svom nivou večeras s obzirom da je u dobroj formi, ali to i ne treba da čudi s obzirom koga je morao pratiti. Zukanović solidan, kao i Višća dok je igrao, uglavnom prosječno. S druge strane, Lulić kao i obično trči ko navijen i svugdje ga ima, ali je upropastio i nekoliko dobrih lopti i definitivno su mu završni potezi najslabija strana. Što se tiče trojca u sredini, Hadžić je imao nekoliko intervencija, ali je očekivano ispadao više puta, uglavnom očekivana partija s njegove strane. Salihović je bio dobar, vidi se na njemu iskustvo, ta ogromna želja, kod onog kornera je reagovao odlično, kao i pred kraj kod šanse za Balea i proslijedio je par sjajnih lopti koje njegovi saigrači nisu dobro ispratili, ali šta je tu je. Pjanić je, vjerovatno zahvaljujući njemu, igrao mnogo rasterećenije, iako me i on pošteno iznervirao u nekim situacijama, ali oba gola su krenula od njega i to je ono što se traži, njegova najbolja partija u zadnje vrijeme u reprezentaciji. Što se Vede tiče, realno je bilo mnogo faulova koji mu nisu svirani i bio je prilično odsječen, znamo svi da nije klasa Džeke da sam stvori šansu, pomoći s krila nije bilo, ali ponovo je bio u pravo vrijeme na pravom mjestu. Rezultat je gol, to mu je posao i to se broji na kraju. Đurić je definitivno majstorski pogođena izmjena, iako u prvi mah smo to svi smatrali potpuno pogrešnim potezom. E sad da li je to bilo znanjem ili pukom slučajnošću, nije ni bitno.
U globalu loša predstava, ali 3 boda su najvažnija. Bravo momci!
Begović je imao nekoliko odličnih intervencija i pravo kapitensko ponašanje jer je autoritativno komandovao odbranom čitavu utakmicu. Stoperi OK, Šunjić je imao nekoliko rizičnih dodavanja, Cocalić prilično dobar. Mujdža nije bio na svom nivou večeras s obzirom da je u dobroj formi, ali to i ne treba da čudi s obzirom koga je morao pratiti. Zukanović solidan, kao i Višća dok je igrao, uglavnom prosječno. S druge strane, Lulić kao i obično trči ko navijen i svugdje ga ima, ali je upropastio i nekoliko dobrih lopti i definitivno su mu završni potezi najslabija strana. Što se tiče trojca u sredini, Hadžić je imao nekoliko intervencija, ali je očekivano ispadao više puta, uglavnom očekivana partija s njegove strane. Salihović je bio dobar, vidi se na njemu iskustvo, ta ogromna želja, kod onog kornera je reagovao odlično, kao i pred kraj kod šanse za Balea i proslijedio je par sjajnih lopti koje njegovi saigrači nisu dobro ispratili, ali šta je tu je. Pjanić je, vjerovatno zahvaljujući njemu, igrao mnogo rasterećenije, iako me i on pošteno iznervirao u nekim situacijama, ali oba gola su krenula od njega i to je ono što se traži, njegova najbolja partija u zadnje vrijeme u reprezentaciji. Što se Vede tiče, realno je bilo mnogo faulova koji mu nisu svirani i bio je prilično odsječen, znamo svi da nije klasa Džeke da sam stvori šansu, pomoći s krila nije bilo, ali ponovo je bio u pravo vrijeme na pravom mjestu. Rezultat je gol, to mu je posao i to se broji na kraju. Đurić je definitivno majstorski pogođena izmjena, iako u prvi mah smo to svi smatrali potpuno pogrešnim potezom. E sad da li je to bilo znanjem ili pukom slučajnošću, nije ni bitno.
U globalu loša predstava, ali 3 boda su najvažnija. Bravo momci!

- ElCartel11
- Kontakt:
Ja mislim da ce Danci prije Albanije u baraz, zna li ko jel imaju Danci bolji koef. od nas?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Mađarska je najbolja trećeplasirana i vrlo lako može direktno na EP.soko je napisao/la:Kad bi Ukrajina uzela Spaniju, mogli bi oni na prvo mjesto. Nebi morali u baraz, ni oni ni Slovaci.
Da ove Madjare mlatnemo
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, CAZIN, Diadora, Goalgetter, Google Adsense [Bot], Proximic i 40 gostiju.