BiH - Wales / Kipar - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Alipasino
Kontakt:

Re: BiH - Wales / Kipar - BiH

Post Postao/la Alipasino » 09 okt 2015, 13:03

Fakat koje vise bilino polje.Ovakva tekma dolaze zvjezde Reala i 10.000 milja.Seli to u Sarajvo dosta bilinog.Nek Celik igra a repku u glavni grad.Ako bude baraz igrat u Sarajvu pa neces baraz igrat pred 10.000 halo nismo Andora.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 okt 2015, 13:06

Samo Bilino polje. Nema potrebe pričati na tu temu, jer nema šanse da se utakmice premjeste u Sarajevo.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 09 okt 2015, 13:12

Zar Hajrović nije htio posvetiti se klubu? Otkud preokret?
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 09 okt 2015, 13:21

jasmin10 je napisao/la:Samo Bilino polje. Nema potrebe pričati na tu temu, jer nema šanse da se utakmice premjeste u Sarajevo.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Alipasino je napisao/la:Fakat koje vise bilino polje.Ovakva tekma dolaze zvjezde Reala i 10.000 milja.Seli to u Sarajvo dosta bilinog.Nek Celik igra a repku u glavni grad.Ako bude baraz igrat u Sarajvu pa neces baraz igrat pred 10.000 halo nismo Andora.

Hah izgleda da sam naceo ranjivu temu a nisam to zelio. Da budem jasan, nije mi bitno je li repka nastupa u Zenici ili Sarajevu. Bilo gdje da nastupa bilo bi normalno da se stadio napuni jer je repka dio svih nas i Sarajeva i Zenice i Tuzle i Mostara i Bihaca i Banja Luke itd. Nije mi samo jasno da je potraznja za kartama toliko slaba da na dan prije utakmica jos uvijek se moze naci karta a zelimo rekonstrukciju stadiona sa vecim kapacitetom. Sad ne znam je li to do nas ili je ipak do Saveza, valjda ce se jednog dana to ispitati. Za mene to nije normalno....

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 09 okt 2015, 13:49

Alipasino je napisao/la:Fakat koje vise bilino polje.Ovakva tekma dolaze zvjezde Reala i 10.000 milja.Seli to u Sarajvo dosta bilinog.Nek Celik igra a repku u glavni grad.Ako bude baraz igrat u Sarajvu pa neces baraz igrat pred 10.000 halo nismo Andora.
Čuj dosta Bilinog. Milioni uloženi u rekonstrukciju od strane grada Zenice da se ispune svi uslovi koji su potrebni za odigravanje utakmica najvećeg nivoa, a ovaj priča o Koševu kojem treba para i para da se rekonstruiše jer nema gdje ne puca.

Uostalom, kult reprezentacije je splasnuo nakon početnih rezultata u zadnjim kvalifikacijama i sigurno ne bismo imali puno Koševo da igramo sad na njemu umjesto pod BP. BP je fantastičan kompleks, tu je i trening centar N/FS-a BiH za sve nogometne selekcije koji je "pred nosom" u odnosu na stadion gdje se igraju kvalifikacijski mečevi, a ovaj izmišlja toplu vodu sa Koševom.

Ne ofiraj se majke ti.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 09 okt 2015, 13:49

Dosta povreda fale nam kljucni igraci ali et nadat se da ce Mesa uspjet sastavit nesta
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 09 okt 2015, 14:14

zizu1991 je napisao/la:
Čuj dosta Bilinog. Milioni uloženi u rekonstrukciju od strane grada Zenice da se ispune svi uslovi koji su potrebni za odigravanje utakmica najvećeg nivoa, a ovaj priča o Koševu kojem treba para i para da se rekonstruiše jer nema gdje ne puca.

Uostalom, kult reprezentacije je splasnuo nakon početnih rezultata u zadnjim kvalifikacijama i sigurno ne bismo imali puno Koševo da igramo sad na njemu umjesto pod BP. BP je fantastičan kompleks, tu je i trening centar N/FS-a BiH za sve nogometne selekcije koji je "pred nosom" u odnosu na stadion gdje se igraju kvalifikacijski mečevi, a ovaj izmišlja toplu vodu sa Koševom.

Ne ofiraj se majke ti.
Ma pusti štrumfa maloumnog ..
Nego slazem se s @MysticAladinom oko procjene realne kvalitete Velsa. Nesto kao Izrael, igrali koliko im je Sušić dozvoljavao ..
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 09 okt 2015, 14:25

Greivis je napisao/la:
MysticAladin je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Reprezentacija koja u svojim redovima ima Hennesseya,Collinsa,Daviesa,Ashley Williamsa,Joe Allena,Ramseya i Balea,se nemoze nazvati prosjecno reprezentacijom...al ok,svako ima pravo na svoje misljenje.
Jednu ekipu ne čine imena, čini je atmosfera i hemija u ekipi. Pa tako imaš Srbiju koja je po imenima Argentina i Španija u jednom za ovaj Vels, ali se ne mogu sastavit sa loptom evo tri ciklusa. Imao si Grčku koja je je*ala sve redom bez obzira što protiv sebe imala velesile. Opet, ta hemija ne može vječno da traje, jedna generacija diše kao jedan, kad oni više ne mogu dolazi do izražaja kvalitet, pa se ti prelazi kod velikih reprezentacija ne osjete.

Taj Vels je završavao kvalifikacije na 4. ili 5. mjestu u prethodnih 4-5 kvalifikacija. Sad im se poklopilo i liče na Slovačku sa Hamšikom koja je bljesnula 2010.-e godine, pa je evo nigdje nema do 2016.-e. Taj Vels ništa nije bolji od recimo Izraela, Mađarske ili Rumunije. To će i naredni ciklus kvalifikacija da pokaže. Ista je stvar i sa Austrijom. Bljesnuli su u ovom ciklusu, u narednom gola borba za drugo ili treće i eventualni baraž.

Što se nas tiče, naša je realnost 13 dobrih igrača i trebat će dosta truda da se taj broj kvalitetnih igrača drži, da ne pričam o tome da se eventualno proširi. Posljedica toga će biti ove borbe za plasman, drugo ili treće mjesto u grupi. Dobra atmosfera u i oko ekipe nam nisu u krvi. Desi nam se godinu-dvije dobar period, ali onda se tipični Balkanac umisli i počne dovoditi komplet familiju u hotel i počne da se petlja u sastavljanje ekipe. Eto ti narušavanja atmosfere i vraćaš se u realno stanje - borba za drugo ili treće mjesto i eventualni baraž.
Hajde ne lupaj. Eto ti znas sta ce biti u buducnosti.

Da vidiš dalje od nosa, vidio bi i ti. Pattern je očit. Tebi ako je Vels velesila, fudbal si počeo pratit prije 2 godine.
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 09 okt 2015, 14:38

Reprezentacija, barem u dogledno vrijeme neće igrati u Sarajevu iz mnoštva razumljivih razloga, to je općepoznata stvar.
Prvo, mnogo novca je uloženo u dotjerivanje Bilinog Polja, sređivanje terena, postavljanje semafora i ostalih stvari i ulagaće se vjerovatno i dalje, a sve u cilju budućih reprezentativnih utakmica, tako da je danas to sasvim pristojan i lijep stadion i što je najvažnije, sa vjerovatno najvećim standardom u BiH koji zahtijevaju FIFA i UEFA kada je u pitanju odigravanje utakmica.
Drugo, trening centar svih selekcija, odličan kompleks, je također u Zenici, veoma blizu stadiona što je i iz praktičnih razloga više nego odlično za igrače zbog izbjegavanja bespotrebih putovanja.
Treće, sama euforija u posljednje vrijeme jeste malo splasnula, to je tačno, što zbog loših rezultata, što zbog već izborenog plasmana na SP, ali kad stadion od 10-15 hiljada u Zenici ne biva ispunjen do posljednjeg mjesta, smiješno je očekivati da Koševo od 40 hiljada mjesta ili neki drugi stadion u BiH bude kao šibica.
Četvrto, atmosfera u Sarajevu se ne može porediti sa atmosferom u Zenici koja je, baš zbog manje mjesta i toga što su tribine odmah do terena a navijači tik do igrača, dosta intimnija i bolja.
Reprezentacija jeste nešto što pripada svima i zaista nemam ništa protiv da se jednog dana reprezentativne utakmice igraju u glavnom gradu, kako bi i trebalo biti, ali da bi se realno, stvorili uslovi za to, neophodna je jedna poštena rekonstrukcija kompletnog Koševa i to je činjenica, koliko god se to nekome ne sviđalo. Do tada, dok se to ne desi, Bilino Polje ostaje dom reprezentacije, a ko god je voli i smatra svojom nije mu problem sigurno doći ni u Zenicu, ni u Sarajevo, ni u Tuzlu ni u bilo koji drugi grad u državi. :bih:

Rios

Post Postao/la Rios » 09 okt 2015, 14:46

Ma trenutno najveci problem sa Bilinim Poljem je mali kapacitet.Ne znam da li ljudi u Zenici planiraju sta na tom planu,ali kapacitet od 14-15 hiljada je malo zaista,posebno kad su jace utakmice u pitanju. Sve ostalo je trenutno debelo na strani BP,plus sad je tu autoput i za cas si u Zenici.
Eh,ja kao navijac Zelje se iskreno nadam da ce se Grbavica napraviti u skorijoj buducnosti najprije zbog mog kluba i nasih utakmica,a onda i zbog repke. To bi onda bio stadion sa nekih vjerovatno 20-25 hiljada,u glavnom gradu,pravi fudbalski bez atletske staze. Tu su svakako i Tuzla,ako se napravi i taj stadion sto da ne igrati i tu.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 okt 2015, 14:52

Tako je Dragonice (izvini mi se zbog Edina Dzeke) :D , cak i kada bi se repka u dogledno vrijeme vratila u Sarajevo (par tekmi) volio bih da to bude na obnovljenoj Grbavici, nikako na Kosevu, iako sam navijac Sarajeva (zbog atletske staze), kada sam gledao BiH vs SAD morao sam dvogled ponijeti kako bih nesto vidio, a i atmosfera je losa...sto znaci da se to nece desiti u narednih 5 godina sigurno, a i vise...pogotovo imajuci u vidu planirano povecanje kapaciteta Bilinog polja, i sve te cinjenice koje si ti vec navela.
Sarajevo jeste glavni grad, ali je Zenica centar, i lakse je svim Bosancima i Hercegovcima(?) doci u Zenicu nego u Sarajevo.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 okt 2015, 14:54

nemas potrebu smanjivat kapacitet za 40 % , kapacitet BP je 14 000 sjedecih mjesta .
O uslovima i travnjaku necemo pricati .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 09 okt 2015, 14:59

hurem je napisao/la:Tako je Dragonice (izvini mi se zbog Edina Dzeke) :D
Hahaha, može izvinjenje, ali tek ako zaigra sutra, sva ova priča dosad mi je ipak malo sumnjiva. :D

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 09 okt 2015, 15:12

Sve je dobro dok nije ovako...

---------------Begovic-----
Svrsic--Vranjes--Hadzic pjevac----

---------------------------------------Lulic

----------------Medunjanin
------------------Pjanic
Kvrzic--------------------------Tino Lino Susic
Ibisevic----------------------------------------
--------------------Dzeko

Papke :urnebes:
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 09 okt 2015, 15:33

,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 okt 2015, 15:38

rob do bagro je napisao/la:Svaka cast za ovaj gest. :clap: :bow:

http://www.klix.ba/sport/nogomet/navija ... /151009040
:tokralju: :tokralju: :tokralju:

Šta ti je civilizovan narod.

Sikiric
Kontakt:

Post Postao/la Sikiric » 09 okt 2015, 15:52

akisarajevo92 je napisao/la:
sigurnoable je napisao/la:Nisam neki bas fan nogometa, vise sam kosarke ali kad repka u pitanju onda pokusavam sve utakmice pogledati. Imam jedno pitanje za ove sto su vise upuceni. Kako je to moguce da jedan stadion od samo oko 13.000 mjesta nije rasprodat u jednom danu i sto je najgore u pitanju je jedna od najvazniji utakmica do sada u kvalifikacijama. Kako jedna web stranica javlja ostalo je jos oko 1000 ulaznica. Ovo mi sve smrdi na prljave radnje unutar saveza ili je ipak istina da nama ne treba veci kapacitet stadiona zbog nezainteresirane javnosti? Ipak drzava od skoro 4 mil. stanovnika bi trebala napuniti i Kosevo do posljednjeg mjesta....
I to svega 10 000 ulaznica je pusteno u prodaju. :oops: Ocito nam nije ni potrebno vise.
Druze, ono sta ja znam je slijedece: U Zenici karata za kupit' je nestalo 2 dana nakon sto su pustene u prodaju.
Ne kazem da su odmah rasprodane, bilo je redova ali malo.
U Zenici ih vise nema za kupiti osim kod svercera i ovih sto preprodaju, koji traze najmanje duplo po karti. A danas mi prijatelj kaze da u Sa jos karte nisu prodane, jutros ih u Centrotransu bilo kupiti najmanje 400-500.
Problem je sto Zenica po nekoj logici treba dobiti najvise karata za prodaju jer je grad domacin, al ocigledno nije tako.
Ze dobije mozda i manje od trecine, ostalo ne znam kako se raspodjeli.
Prazna na mom stolu, nekad ti si pila
pevaljka je pevala, a ja sam case griza'.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 09 okt 2015, 15:56

Greivis je napisao/la:
MysticAladin je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Reprezentacija koja u svojim redovima ima Hennesseya,Collinsa,Daviesa,Ashley Williamsa,Joe Allena,Ramseya i Balea,se nemoze nazvati prosjecno reprezentacijom...al ok,svako ima pravo na svoje misljenje.
Jednu ekipu ne čine imena, čini je atmosfera i hemija u ekipi. Pa tako imaš Srbiju koja je po imenima Argentina i Španija u jednom za ovaj Vels, ali se ne mogu sastavit sa loptom evo tri ciklusa. Imao si Grčku koja je je*ala sve redom bez obzira što protiv sebe imala velesile. Opet, ta hemija ne može vječno da traje, jedna generacija diše kao jedan, kad oni više ne mogu dolazi do izražaja kvalitet, pa se ti prelazi kod velikih reprezentacija ne osjete.

Taj Vels je završavao kvalifikacije na 4. ili 5. mjestu u prethodnih 4-5 kvalifikacija. Sad im se poklopilo i liče na Slovačku sa Hamšikom koja je bljesnula 2010.-e godine, pa je evo nigdje nema do 2016.-e. Taj Vels ništa nije bolji od recimo Izraela, Mađarske ili Rumunije. To će i naredni ciklus kvalifikacija da pokaže. Ista je stvar i sa Austrijom. Bljesnuli su u ovom ciklusu, u narednom gola borba za drugo ili treće i eventualni baraž.

Što se nas tiče, naša je realnost 13 dobrih igrača i trebat će dosta truda da se taj broj kvalitetnih igrača drži, da ne pričam o tome da se eventualno proširi. Posljedica toga će biti ove borbe za plasman, drugo ili treće mjesto u grupi. Dobra atmosfera u i oko ekipe nam nisu u krvi. Desi nam se godinu-dvije dobar period, ali onda se tipični Balkanac umisli i počne dovoditi komplet familiju u hotel i počne da se petlja u sastavljanje ekipe. Eto ti narušavanja atmosfere i vraćaš se u realno stanje - borba za drugo ili treće mjesto i eventualni baraž.
Hajde ne lupaj. Eto ti znas sta ce biti u buducnosti.
Pazi ti ovoga, on nije pomislio da smo mi mozda ta "Slovacka sa Hamsikom" i pauzom od sest godina.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 09 okt 2015, 16:02

rob do bagro je napisao/la:Svaka cast za ovaj gest. :clap: :bow:

http://www.klix.ba/sport/nogomet/navija ... /151009040
Svaka cast.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 09 okt 2015, 16:11

I od mene svaka čast i sve pohvale za plemeniti gest i velika srca ovih Velšana. Zaista je lijepo vidjeti kako se ljudska dobrota može izdići iznad sportskih okvira. Bravo! :clap:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 20 gostiju.