FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 08 okt 2015, 23:33

Pokusajte je napisao/la:Ma sve vi znate, citali ugovore.
pravilnik Fife dostupan svima :think: :clap:

Minjore
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Minjore » 09 okt 2015, 00:55

JoseMourinho je napisao/la:Pa naravno aldine da nećeš isto kao sto ja neću reci da si ti pametan, proguglas i sve fino objašnjeno al jbg važnije se registrovat 1000x i srati :clap:
I to je ok.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Fanzi
Kontakt:

Post Postao/la Fanzi » 09 okt 2015, 01:04

Meu nome é Tiago Tiaguinho Faria l. Essa é a historia da minha vida.

Jako skroman i pristupačan. Zna reći naprijed, nazad i polako. Ovo polako, vjerovatno što je za mnoge saigrače prebrz.

Pitao sam ga šta zna o Želji. Znao je vrlo malo. Zanimalo ga je zašto smo tako vezani, kao porodica, a onda sam mu objasnio kako je Željo nastao. Spomenuo sam mu ko je Đilda, ko je Mirza. Zna sada i da smo igrali polufinale Kup UEFA. A i da je zapadna tribina drvena, jer je gorila u ratu.
Da je Željo klub u kojem se rijetko igrala brazilska samba. Ali i da je imao svog Straussa.

Moj otac se bavi vrtlarstvom i zemljoradnjom. Tata se bavi i ribarstvom, a to je moj omiljeni hobi i vrlo rado bih pecao na bosanskim rijekama. Dobar sam ribolovac. Jednom sam upecao oradu tešku 14 kg.
Mama je domaćica. Imam dvije sestre. Obje studiraju, jedna će biti medicinska sestra.
Brazil, moja domovina, po mnogo čemu je drugačiji od BiH. Da biste studirali medicinu i postali ljekar, šest godina mjesečno izdvajate 10.000 KM!
Otac mi nije bio fudbaler, ali je najzaslužniji što sam se počeo baviti fudbalom.
Znate da je moja domovina zemlja fudbala. Jednostavno, previše nas se želi baviti fudbalom. Mnogi moji prijatelji, neki i talentovaniji od mene odustali su od fudbala.
Ja sam ostao.
Ozbiljniju karijeru počeo sam u Fluminenseu. Škola fudbala Fluminensea smatra se najboljom u Brazilu. S Fluminenseom sam potpisao juniorski ugovor, ali zbog velike konkurencije nisam uspio zaigrati za seniore.
Iz Fluminensea prelazim u Gremio.
I dajte mi priliku da kažem da sam igrajući u Gremiu igrao protiv svog najvećeg idola - Ronalda. Ne Cristiana. Il Fenomena. Brazilska reprezentacija se pripremala za takmičarske mečeve. Igrao sam protiv Ronalda, Kake i Ronaldinha... Jer u Gremiu sklapam profesionalni ugovor. Ali, zbog nedostatka minutaže prelazim u Paulistu. Igram za CENE prije dolaska u Želju.

Prvi put u Evropu dolazim kada mi je bilo 18 godina. Bio sam na probi u Portovoj juniorskoj ekipi. I zadovoljio! Ali, moji tadašnji menadžeri mi nisu dali da pređem bez odštete.

Moj menadžer postaje Mario. Mario je Sarajlija iz Brazila. Ili Brazilac u Sarajevu. On je bivši fudbaler, danas neko ko navija za Želju i bavi se poslom na relaciji Bosna - Brazil.

Stigavši u Sarajevo, na preporuku Nihada Baljka, prijatelja mog menadžera idem na probu u Sarajevo. Rekli su mi da za mene nemaju mjesta. Da isuviše imaju boljih fudbalera od mene.
Tada dolazim na Grbavicu. Na probi su bili Odović i Mulalić. Mulalić je u meni prepoznao talenat.
Drago mi je da je i danas trener. Dao mi je potpunu slobodu da igram kako znam. Kada bih zahvaljivao trenerima, na prvo mjesto bih stavio Edisa, pa Harisa Alihodžića i Milomira Odovića. Edis me je ohrabrivao i podržavao u svakom trenutku. Nisam čovjek koji se dodvorava, ali riječima ne mogu opisati koliko mi je Edis pomogao, koliko mu dugujem, koliko mu se želim revanširati.

Jer ipak sam ja stranac u Bosni.

Ljudi su ovdje jako prijatni. Fudbaleri mi pomažu i vlada odlična atmosfera u svlačionici. Nije tačno da me igrači ne žele učiti bosanski ili mi pomoći. Ja tražim profesoricu bosanskog, ali nemojte to reći mojoj budućoj supruzi :).
Bosanski fudbal tehnički ne zaostaje za brazilskim. Ali su igrači i igra sporiji, i infrastruktura je dosta slabija. Uprava kluba se trudi sve nam obezbijediti.

Ženim se u decembru :). Neću Želju napustiti, ostati u Brazilu, ne brinite. Imao sam ponudu od Dinama iz Zagreba, ali smo im se moj menadžer i ja zahvalili.
Zaljubio sam se u ovaj klub i njegove navijače.
Tamo u Brazilu ostavio sam porodicu i prijatelje, svoju buduću suprugu koji mi jako nedostaju. Ali, ovdje sam dobio nove prijatelje i porodicu. Sva pažnja navijača mi prija i stvara na mene pritisak da igram najbolje što znam, što najbolje i radim kad sam pod pritiskom.
Odužit ću im se dobrim partijama.

Dopada mi se život u Bosni. Hrana je ukusna, jedino su zime jako hladne. Ja dolazim iz mjesta gdje temperatura zimi ne pada ispod 22 stepena.
Ne znam šta život donosi, ali sigurno ću razmisliti da ovdje ostanem živiti.

Na kraju, znate li da prosječni Brazilci vrlo malo znaju o Evropi? Velika je Brazil zemlja. Moj omiljeni klub je Flamengo, a o evropskom fudbalu nisam znao baš ništa ranije. Nemojte misliti da sam needukovan. Završio sam gimnaziju, ali umjesto fakulteta odabrao fudbal.

Sada ipak znam koji je najbolji klub u Evropi, koji će mi klub zauvijek biti u srcu, jer

Nos somos do Zeljo, Zeljo é nosso

#SamoŽeljo

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 09 okt 2015, 01:10

To brate sve je OK..Željo je velika porodica uvijek bio i uvijek ce biti..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 09 okt 2015, 01:23

Jašta ok je.

Jel poceo uciti nas jezik, mora biti neko da ga moze nauciti kad je Wagner naucio moze I Tiago ok isto tako.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 09 okt 2015, 07:55

FKZ1921 je napisao/la:Liverpul treba platiti(ili je vec platio,zavisi kako su oni i Dinamo dogovorili placanje)10%od prodaje Dinamu(75 000 eura). To je po osnovu tako potpisanog ugovora izmedju Zelje i Liverpula.
Drugi osnov placanja je mehanizam solidarnosti. Po tom mehanizmu,svi klubovi u kojima je igrac proveo vrijeme od svoje 12 do 23 godine dijele 5% od svakog njegovog transfera u karijeri. Po tom osnovu,za svaki Hodzicev transfer Zeljo dobija najveci dio od tih 5% jer je u Zelji proveo skoro 8 godina.
Inace,po tom osnovu Zelji kaplju pare od dvanaest igraca. Vecina njih su najveci dio tog vremena od 12-23 godine proveli u Zelji,tako da vecina para po tomosnovu ide Zelji.
Na našu žalost mi od Arinog prelaska iz Liverpoola u Dinamo nemamo ništa jer je prešao kao slobodan igrač dok ćemo od sljedećih transfera imati procenat približno kao i za Džeku..
BUDI ŽELJO !!!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 09 okt 2015, 08:10

Hadzijalagic je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Liverpul treba platiti(ili je vec platio,zavisi kako su oni i Dinamo dogovorili placanje)10%od prodaje Dinamu(75 000 eura). To je po osnovu tako potpisanog ugovora izmedju Zelje i Liverpula.
Drugi osnov placanja je mehanizam solidarnosti. Po tom mehanizmu,svi klubovi u kojima je igrac proveo vrijeme od svoje 12 do 23 godine dijele 5% od svakog njegovog transfera u karijeri. Po tom osnovu,za svaki Hodzicev transfer Zeljo dobija najveci dio od tih 5% jer je u Zelji proveo skoro 8 godina.
Inace,po tom osnovu Zelji kaplju pare od dvanaest igraca. Vecina njih su najveci dio tog vremena od 12-23 godine proveli u Zelji,tako da vecina para po tomosnovu ide Zelji.
Na našu žalost mi od Arinog prelaska iz Liverpoola u Dinamo nemamo ništa jer je prešao kao slobodan igrač dok ćemo od sljedećih transfera imati procenat približno kao i za Džeku..
Nije otišao kao slobodan igrač. Dinamo ga je kupio za 750 000 eura.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 09 okt 2015, 08:14

100% je prešao kao slobodan igrač.. Od Are ne možeš imati pouzdaniji izvor u vezi toga.. I ja sam mislio da je prešao za tu cifru koja se iz nekog razloga pominjala ali istina je da se radi o free transferu..
BUDI ŽELJO !!!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 09 okt 2015, 08:19

Al taj Mamic ima njuh za igraca. Dobro ce se oparit na njemu aBd a i Zeljo uz njih :)
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 okt 2015, 09:05

Kojih 750.000 eura? Hodzic je u Dinamo dosao besplatno.

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 09 okt 2015, 09:09

Hadzijalagic je napisao/la:100% je prešao kao slobodan igrač.. Od Are ne možeš imati pouzdaniji izvor u vezi toga.. I ja sam mislio da je prešao za tu cifru koja se iz nekog razloga pominjala ali istina je da se radi o free transferu..
Koliko znam transfer je bio 700,000e.

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 09 okt 2015, 09:59

Besplatno je otisao u Dinamo
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 okt 2015, 10:22

Jesmo li skontali ko je fudbaler sa slike od jučer :)
@FKZ1921 po stoti put svaka čast za post, onaj od odnosu nas prema Želji u zadnje vrijeme. ja bih samo još dodao i to da je malo čitava situacija uticala na to. Dignute ambicije, tišina od strane uprave sve što sam objašnjavao u onom mom velikom postu. Moramo biti svjesni da smo sa manjim ambicijama prošle sezone svi mi imali dosta više strpljenja i da smo se ponašali kao pravi navijači. Idemo dalje. Samo jako i puna podrška.

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 09 okt 2015, 11:03

Momak je iz SAD i na probi je, Mirza se zove.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 09 okt 2015, 11:05

Ipee je napisao/la:Momak je iz SAD i na probi je, Mirza se zove.
Koja pozicija?
BUDI ŽELJO !!!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 09 okt 2015, 11:11

Mora da je iz NYC FC ili LA Galaxya dosao da ga isprobamo..
Kako se preziva ?
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 09 okt 2015, 11:21

Špic mislim da je Karasalihović, ali nisam siguran 100% da je to taj.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 09 okt 2015, 11:37

slika
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 okt 2015, 11:38

samo bahato :mrgreen:

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 09 okt 2015, 11:43

Samo oštro u kost Sablja..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ristagrad i 64 gosta.