Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
21%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
10
15%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
49%

Ukupno glasova: 68

effe_sa
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la effe_sa » 07 okt 2015, 20:25

Kod Hectora to prezime buni (i mene je na početku), nije svojstveno za Nijemce, ali čovjek jeste čistokrvni Nijemac, amer je sve objasnio.

A što se pozivanja u repku tiče, tu je svakako bar Draxler poziv zaslužio. A generalno Loew gleda da poziva zaslužne ali i lojalne igrače. Tu je u određenoj mjeri u pravu, jer jednom treneru tj. selektoru je bitno da ima oko sebe igrače kojima može 100 % vjerovati i to može biti garancija uspjeha. Iako sa zaslugama i ovim drugim segmentom ne treba pretjerati... ;)

Eto Jogi je izjavio da su veliki izgledi da uskoro bude pozvan Gomez. Mario je to i zaslužio, jer nekako je od svih njemačkih napadača u najboljoj formi, u Turskoj je s dvojicom igrača još na vrhu liste strijelaca sa 6 pogodaka. Iako ovaj sistem koji trenutno igra Elf nije najidealniji za Gomeza, opet bi on u određenim utakmicama bio od velike koristi. Dobro je jednostavno u kadru imati jednog pravog, dobro pakera.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 08 okt 2015, 19:56

Neuer(C) - Hector - Hummels - Boateng - Ginter- Kroos - Gundogan - Ozil - Reus - Muller - Gotze
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 08 okt 2015, 20:00

slika
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 okt 2015, 20:16

Drago mi je vidjeti Reusa i Gotzea u pocetnoj postavi, njih dvojica se strasno dobro razumiju i veceras ce nadam se jos jednom to pokazati.

Ginter na beku. :thumbup:

Low sabotira Svinjceka. :urnebes:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 okt 2015, 21:42

Sve nesto sporo, kilavo, bez prevelike zelje.

Ne znam sto Shurrle pored Bellarabija koji je u puno boljoj formi ali eto odluka Lowa koja po meni i nema neku osnovu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 08 okt 2015, 22:44

Popravit ce to Shurrle u Leipzigu.

Muller :facepalm:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 08 okt 2015, 22:46

Nisam gledao utakmicu jer sam pratio Albaniju, ali vidim poraz, jel ovo povreda Gotzea ili...

Ipak u zadnjem kolu se sve odlucuje, nisu se trebali panzeri dovodit u ovu situaciju ali motivisani Irci su vjerovatno i zasluzili pobjedu i sad u zadnjem kolu protiv Poljaka se bore za drugo mjesto jer ipak mislim da ce Elf pobjedit Gruziju !

Bilo kako bilo, ima u ovoj ekipi jos dosta popravki al bice to sve cakum pakum za Euro :)
FC Bayern !!!!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 okt 2015, 22:49

Proigrali tek nakon primljenog gola ali nedovoljno da dodju do gola.

Nonsalantno ponasanje, bez ambicija da dodju do pobjede a gol Iraca se itekako mogao naslutiti te je njihova pobjeda djelimicno zasluzena obzirom da su igrali vrlo cvrstu odbranu.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 08 okt 2015, 22:50

BavaracZenica je napisao/la: jel ovo povreda Gotzea ili...
Jeste, ali ne vjerujem da je ozbiljno.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 08 okt 2015, 22:57

Obezbjedili su EURO 99 % , al sad im se valja iskupit za ovaj poraz gdje su igrali preko neke stvari . I ovaj uvodi Vollanda , a zar nije bilo bolje Jogi da si Draxlera pozv'o ? Al bit će to na EURU kak treba .

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 08 okt 2015, 23:27

Priprema i zelja 0 bodova. Zato se i nije pobjedilo.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 09 okt 2015, 17:33

slika

Pazi sredine :salut:

effe još nije napis'o osvrt na tekmu od sinoć :hmmmmm: :mrgreen:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 09 okt 2015, 17:39

Vidi odbrane, posebno lijevog beka. Pa tolika drzava, a ne mogu se naci dva tupava beka.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 09 okt 2015, 17:41

samo_lijevo je napisao/la:Vidi odbrane, posebno lijevog beka. Pa tolika drzava, a ne mogu se naci dva tupava beka.
Ja imam osjećaj da kod njih igrači kad počnu trenirat ne pomišljaju da igraju bekovske pozicije .

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 09 okt 2015, 18:47

Malo jaci trening. Sane jede malu djecu. :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 okt 2015, 19:11

Besic je napisao/la: effe još nije napis'o osvrt na tekmu od sinoć :hmmmmm: :mrgreen:
Jel nužno i neophodno? :)

Pa ovako: Brojne šanse propuštene, naprijed Elf bez pravog killer instinkta, vezni red bez prave posloženosti i bez onog pravog impulsa, tu je nedostajao Schweini, poletni Goetze se rano povrijedio, onda još Muller propusti sjajnu priliku i onda se primi još glup gol, gdje odbrana jednostavno ispadne cijela i onda je poraz neizbježan. Pogotovo kada jedan Muller onakvu priliku fuli (a čovjek igra u tako sjajno formi i igrač je za značajne golove) onda je jednostavno poraz neizbježan. Ali kao što su već i neki prehodnici rekli, igralo se kilavo i bez prave volje i želje. Ja sam nekako očekivao da će Njemačka slavit kilavu pobjedu ili izvući bar remi. Ali eto na kraju ako je šta pozitivno onda je to što su ti simpatični, zanimljivi Irci na kraju slavili prvu pobjedu nad Njemačkom u historiji. I neka su, svojim borbenim duhom su to i zaslužili, a i ona atmosfera na stadionu je sinoć mora se priznati bila fantastična.... ;)
Treba samo dodati da je između ostalih dobrih segmenata, Njemačka na SP bila sjajna i u igri glavom pa je i na taj način zabijala golove i prijetila, a u ovim kvalifikacijama su u tom segmentu bezopasni kao što je i Bayern u istom. To se opet mora vratiti. Loew je na SP našao dobar mišung između profinjenih elemenata igre (posebno onih Bayernovskih) te i elemenata igre glavom, a i transformacija igre je bila dobra. Tokom kvalifikacija se malo izgubilo na brzini u igri i segment igre glavom je postao katastrofalan...Ali u kvalifikacijama se dosta i eksperimentiše, pa će vjerovatno Loew još to posložiti do EURO-a.
I wow, u nedjelju Njemačka ima to super, trilersko finale kvalifikacija protiv "velike" Gruzije.... :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 09 okt 2015, 20:27

I mladi Elfovi pobjedili danas Finsku sa 4-0.. Puno materijala za A selekciju :kafa:
FC Bayern !!!!!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 09 okt 2015, 20:41

Mene će nešto strefit ako vidim Rudy na spisku , a neko bolji iz U- 21 nije .

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 okt 2015, 20:00

Neuer - Ginter, Boateng, Hummels, Hector - Gündogan, Kroos - Müller, Özil, Reus - Schürrle :rol: :rol: :rol:

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 11 okt 2015, 20:15

samo_lijevo je napisao/la:Neuer - Ginter, Boateng, Hummels, Hector - Gündogan, Kroos - Müller, Özil, Reus - Schürrle :rol: :rol: :rol:
Dok se meni ova varijanta sviđa..Uvijek bih stavio Andrea nego Tomicu ili Gotzea u vrh napada ako se već igra bez klasičnog napadača

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.