BiH - Wales / Kipar - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Wales / Kipar - BiH
Nemere ni to. Sa samo dvojicom igraca u sredini terena Pjanicem i rezervni zadnjim veznim mogao bi jedino da napadas po krilima. Salihovic je donekle i jak 1 na 1 i to bi prolazilo a Visca je los 1 na 1 i on bi samo dodavao unazad. Osim toga otocke momcad se jako dobro brane po krilima. Na kraju bi cak izgubili i sredinu terena posebno kada bi Bale ulazio u sredinu jos vise. Treba svakako krenuti sa trojicom u sredini terena. Dzeko jako tesko da ce zaigrati sa ovakvom povredom.
--------------------------Begovic-----------------------------
Mujdza--------Spahic---------SUnjic------------Kolasinac
----------------Pjanic------- Zukanovic----------------------
----Visca------------Salihovic---------------------Lulic
--------------------Ibisevic------------------------------
Zukanovica sam stavio na zadnjeg veznog jer stvarno mislim da bi to dobro odigrao, momak itekako zna s loptom, dosta inteligentno igra, nema nekih poteza viska i sto je najvaznije dobar je defanzivac. Mislim da on jedini ima ono sto je potrebno da igra sa Pjanicem u tandemu. Ali ipak sam siguran 99% da ce Hadzic igrati nazalost. Ibisevica sam stavio naravno ako Dzeko ne bude spreman. Ovdje na prednjem veznom moze odigrati Salihovic i Stilic, Stila je jedan od mojih najdrazih igraca ali ipak znamo kako je malo igrao u reprezentaciji i nije realno ocekivati ga ovdje. Sejino iskustvo bi nam dosta moglo pomoci i naravno neki sut sa 20-30 metara.
Zukanovica sam stavio na zadnjeg veznog jer stvarno mislim da bi to dobro odigrao, momak itekako zna s loptom, dosta inteligentno igra, nema nekih poteza viska i sto je najvaznije dobar je defanzivac. Mislim da on jedini ima ono sto je potrebno da igra sa Pjanicem u tandemu. Ali ipak sam siguran 99% da ce Hadzic igrati nazalost. Ibisevica sam stavio naravno ako Dzeko ne bude spreman. Ovdje na prednjem veznom moze odigrati Salihovic i Stilic, Stila je jedan od mojih najdrazih igraca ali ipak znamo kako je malo igrao u reprezentaciji i nije realno ocekivati ga ovdje. Sejino iskustvo bi nam dosta moglo pomoci i naravno neki sut sa 20-30 metara.
Ovo samo u slučaju da Džeko zaigra, jer Džeko je Džeko i uvijek je najvažniji igrač ove reprezentacije a ovakvog Ibiševića ostaviti na klupi u bilo kojoj kombinaciji i formaciji je veoma glupo. Već zamišljam da će na Džeku svakako morati motriti bar jedan njihov igrač a većinom dva što ostavlja dosta prostora za Vedina utrčavanja u prostor (u čemu je najbolji). Treba imati raspoložena krila te Seju i Miralema da ga/ih mogu hraniti loptama i vjerujem da bi ih dobili.
U slučaju da Džeko ne zaigra (što opet smatram realnijom opcijom nego da zaigra) onda igrati 4-2-3-1 probati im uzeti sredinu i nadati se da će se Vedad moći izboriti pored odbrane Velšana za neku priliku.
U slučaju da Džeko ne zaigra (što opet smatram realnijom opcijom nego da zaigra) onda igrati 4-2-3-1 probati im uzeti sredinu i nadati se da će se Vedad moći izboriti pored odbrane Velšana za neku priliku.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Koliko samo pehova pred ovu utakmicu,samo da stane koacno
Znaci ostali smo bez Sea,a pod upitnikom jos Lulic i Dzeko,to su tri standardna prvotimca..Bio bi to problem za svaku repku na svijetu
Sad sam vec siguran da ce na mjestu DM-a poceti Hadzic,ne vjerujem da ce Mesa gurnuti od pocetka debitanta Grahovca.Iskren da budem ne znam da li bih i ja da sam na Mesinom mjestu stavio debitanta od prve minute.Povreda Kolasinca nam je uskratila najbolje rjesenje po meni za tu poziciju a to je Zuka,on sad mora na beka. Opet,Hadzic je odigrao upravo protiv Velsa dobru partiju na stoperu,momak ce dati svoj maximum sigurno,treba biti optimista.

Sad sam vec siguran da ce na mjestu DM-a poceti Hadzic,ne vjerujem da ce Mesa gurnuti od pocetka debitanta Grahovca.Iskren da budem ne znam da li bih i ja da sam na Mesinom mjestu stavio debitanta od prve minute.Povreda Kolasinca nam je uskratila najbolje rjesenje po meni za tu poziciju a to je Zuka,on sad mora na beka. Opet,Hadzic je odigrao upravo protiv Velsa dobru partiju na stoperu,momak ce dati svoj maximum sigurno,treba biti optimista.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Plus BešićRios je napisao/la:Koliko samo pehova pred ovu utakmicu,samo da stane koacnoZnaci ostali smo bez Sea,a pod upitnikom jos Lulic i Dzeko,to su tri standardna prvotimca..Bio bi to problem za svaku repku na svijetu
![]()

Četiri standardna igrača

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Sta je sad sa Seom?
Bice mu 10x teze sada na zadnjem veznom gdje ce morati jednog super brzog Bale-a ganjati po cijelom terenu i jos zaustavljati Ramseya i druge igrace iz sredine. Nego kada je cekao na stoperu a ispred sebe je imao jednog trkaca Besica. Sada ce on morati da bude taj trkac i razbijac protivnickih napada. Inace ce stoperski par jako tesko da se odhrva svim tim napadima Walesa ako se nebude bar dio tih napada zaustavljao u sredini terena. Onda nam ni Dzeko u top formi nebi pomogao. I Mujdza i Zukanovic neci moci sami da zaustave Bale-a. Potrebna ce biti velika pomoc krila ili zadnjeg veznog da udvoje igraca. Ostavljat ga 1 na 1 protiv nasih bekova bi bilo glupo.Rios je napisao/la:Opet,Hadzic je odigrao upravo protiv Velsa dobru partiju na stoperu,momak ce dati svoj maximum sigurno,treba biti optimista.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 08 okt 2015, 13:54, ukupno mijenjano 1 put.
- AlphonseKauders
- Kontakt:
da sumiramo želje pred ovaj dvomeč:
- da osvojimo svih 6 bodova;
- da ne igraju Hadžić/Medunjanin/TSS (ovaj posljednji je svakako otpao);
- da Hodžić dobije šansu;
- da se Džeko oporavi;
- da Pjanić napokon zaigra kako treba i na svojoj prirodnoj poziciji;
- da Bale/Ramsey ne mogu meda na kašiku;
- da Izrael ne dobije Kipra (gotovo nemoguće, ali bi tada imali sve u svojim rukama);
- da Belgija u zadnjem kolu pobijedi Izraela (iako joj neće trebati ni za šta, budući da će se pobjedom protiv Andore direktno plasirati); Ovoga me je najveća bojazan.
- da osvojimo svih 6 bodova;
- da ne igraju Hadžić/Medunjanin/TSS (ovaj posljednji je svakako otpao);
- da Hodžić dobije šansu;
- da se Džeko oporavi;
- da Pjanić napokon zaigra kako treba i na svojoj prirodnoj poziciji;
- da Bale/Ramsey ne mogu meda na kašiku;
- da Izrael ne dobije Kipra (gotovo nemoguće, ali bi tada imali sve u svojim rukama);
- da Belgija u zadnjem kolu pobijedi Izraela (iako joj neće trebati ni za šta, budući da će se pobjedom protiv Andore direktno plasirati); Ovoga me je najveća bojazan.
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Mislim da je moooogo lakše ganjati Bale po sredini terena gdje je gužva pa nema prostora za neke trkove kao na krilu, a Bale baš i nije neki dribler koji je u stanju sam sebi kreirati šansu. Ako Bale bude uzmicao na krilo ili u vrh napada svakako će ga preuzimati drugi igrači.Ajax je napisao/la:Bice mu 10x teze sada na zadnjem veznom gdje ce morati jednog super brzog Bale-a ganjati po cijelom terenu i jos zaustavljati Ramseya i druge igrace iz sredine. Nego kada je cekao na stoperu a ispred sebe je imao jednog trkaca Besica. Sada ce on morati da bude taj trkac i razbijac protivnickih napada. Inace ce stoperski par jako tesko da se odhrva svim tim napadima Walesa ako se nebude bar dio tih napada zaustavljao u sredini terena. Onda nam ni Dzeko u top formi nebi pomogao. I Mujdza i Zukanovic neci moci sami da zaustave Bale-a. Potrebna ce biti velika pomoc krila ili zadnjeg veznog da udvoje igraca. Ostavljat ga 1 na 1 protiv nasih bekova bi bilo glupo.Rios je napisao/la:Opet,Hadzic je odigrao upravo protiv Velsa dobru partiju na stoperu,momak ce dati svoj maximum sigurno,treba biti optimista.
A, pored toga, ja baš i ne mislim da će biti nešto posebno mnogo velških napada jer nisu baš oni toliko tehnički kvalitetni da mogu dominirati posjedom. Drugim riječima - naši napadi i rani pritisak na odbranu koja nije baš španska ili brazilska pa da s lakoćom iznese loptu će biti najbolja odbrana.
A, da se treba čuvati kontri - to stoji, Bale 1 na 1 na velikom prostoru je opasno kao sam vrag.
Kako god - Wales treba respektovati, ali ga vala ne treba ni preuveličavati k'o da su ne znam ti šta. Dva vrhunska igrača i gomila tehnički relativno slabo potkovanog prosjeka nije ekipa od koje trebamo strahovati.
[quote="EmirTM87"]--------------------------Begovic-----------------------------
Odlicna formacija po meni! Samo s obzirom da nece ocito biti Kolasinca, Zuku na lijevog beka a Grahovca sa Pjanicem. Ovi sto stavljaju Hadzica na zadnjeg veznog su u takvoj zabludi da je to nevjerovatno. 200% sam uvjeren da taj igrac ni u Premijer ligi ne bi bio nesto posebno, da se neko ne uvrijedi ali on je tako prosjecan da bi se onako mozda snasao u nekim osrednjim ekipama Premijer lige i nista vise...
I da, vidio sam ponovo neko stavlja formaciju sa samim Pjanicem u sredini, koliko utakmica treba da odigra da vidite da to ne moze igrati jer mu to nije pozicija. Ovako samo Pjanica sa Grahovcem na zadnjeg veznog i Seju ispred, pojeli bi ih uvjeren sam, a nadam se da ce i Mesa nesto tako izvesti.
Odlicna formacija po meni! Samo s obzirom da nece ocito biti Kolasinca, Zuku na lijevog beka a Grahovca sa Pjanicem. Ovi sto stavljaju Hadzica na zadnjeg veznog su u takvoj zabludi da je to nevjerovatno. 200% sam uvjeren da taj igrac ni u Premijer ligi ne bi bio nesto posebno, da se neko ne uvrijedi ali on je tako prosjecan da bi se onako mozda snasao u nekim osrednjim ekipama Premijer lige i nista vise...
I da, vidio sam ponovo neko stavlja formaciju sa samim Pjanicem u sredini, koliko utakmica treba da odigra da vidite da to ne moze igrati jer mu to nije pozicija. Ovako samo Pjanica sa Grahovcem na zadnjeg veznog i Seju ispred, pojeli bi ih uvjeren sam, a nadam se da ce i Mesa nesto tako izvesti.
Pokazalo se sada ono sto se do neki dan dovodilo u pitanje. Hajrovic nije odbio poziv nego je u dogovoru sa Mesom izostavljen. Kako got bilo to sam vidio kao gresku radi straha od povreda krilnih igraca. Ipak ova je situacija dovela do toga da je morao biti naknadno pozvan i to je i ucinjeno. Mesa pomalo i pametno poslozi sastav. Ocekivam glatku pobjedu.
Hadžić će igrati u prvih 11.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Tino Susic je za njega Xabi Alonso. A Zizovic iz Radnika Zaneti!Virtu4l je napisao/la:Hadžić će igrati u prvih 11.
Pa nije ni Besic cekao samo na sredini terena nego je pomagao Mujdzi uz aut liniju da zaustavi Bale-a kao i Hazarda protiv Belgije. Ako bude stajao samo na sredini terena nece biti dovoljno. Visca nema teorije da moze pomoci Mujdzi dovoljno da zaustave Bale-a jer je defanzivno los. Covjek je klasicni ofanzivac. Salihovic bi i mogao pomoci Zukanovicu posto je bolji defanzivno a i igrao je te pozicije cak i bekovske.AlphonseKauders je napisao/la:Mislim da je moooogo lakše ganjati Bale po sredini terena gdje je gužva pa nema prostora za neke trkove kao na krilu, a Bale baš i nije neki dribler koji je u stanju sam sebi kreirati šansu. Ako Bale bude uzmicao na krilo ili u vrh napada svakako će ga preuzimati drugi igrači.
Kako god - Wales treba respektovati, ali ga vala ne treba ni preuveličavati k'o da su ne znam ti šta. Dva vrhunska igrača i gomila tehnički relativno slabo potkovanog prosjeka nije ekipa od koje trebamo strahovati.
Da imaju jednog vrhunskog i jednog svijetsku klasu kada je u normalnoj takmicarskoj formi. Ostalo solidni igraci. I Portugal bi bio jako los da nema Ronalda. A sa njim je to nesto sasvim drugo. Doduse Ronaldo je jos bolji. On je jedan od trojice najboljih igraca svijeta samo svejedno vazi ono sto sam rekao.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 08 okt 2015, 14:14, ukupno mijenjano 1 put.
Nebitno, Meša je pokazao da mu vjeruje i poprilično sam siguran da će ga gurnuti u vatru, sviđalo se to nama ili ne.defour je napisao/la:Tino Susic je za njega Xabi Alonso. A Zizovic iz Radnika Zaneti!Virtu4l je napisao/la:Hadžić će igrati u prvih 11.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Vidi druze,teret Bale-a ce morati podnijeti prije svega nasi bocni igraci - krila i bekovi. Koliko sam ja upoznat sa njegovom igrom on ordinira uglavnom po krilima,tako da ce tu nasa krila morati obilato pomagati bekovima,nadam se da ce to Mesa uspjeti organizovati.Eh za Ramseya se slazem,tu ce morati Hadzic povuci najvise.Ponavljam se ko papagaj,nadam se da ce treci u sredini biti Sejo,onda ce biti lakse i Miretu i Hadzicu jer je Sejo pokretljiviji,radilica,a uz to zna igrati lopte sto se kaze.Ajax je napisao/la:Bice mu 10x teze sada na zadnjem veznom gdje ce morati jednog super brzog Bale-a ganjati po cijelom terenu i jos zaustavljati Ramseya i druge igrace iz sredine. Nego kada je cekao na stoperu a ispred sebe je imao jednog trkaca Besica. Sada ce on morati da bude taj trkac i razbijac protivnickih napada. Inace ce stoperski par jako tesko da se odhrva svim tim napadima Walesa ako se nebude bar dio tih napada zaustavljao u sredini terena. Onda nam ni Dzeko u top formi nebi pomogao. I Mujdza i Zukanovic neci moci sami da zaustave Bale-a. Potrebna ce biti velika pomoc krila ili zadnjeg veznog da udvoje igraca. Ostavljat ga 1 na 1 protiv nasih bekova bi bilo glupo.Rios je napisao/la:Opet,Hadzic je odigrao upravo protiv Velsa dobru partiju na stoperu,momak ce dati svoj maximum sigurno,treba biti optimista.
@ FaraonTM
Jah,zaboravio sam Besica,mada se za njega znalo jos dok je trajala utakmica sa Andorom

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ne mogu da vjerujem da uopšte postoje ljudi koji sumnjaju u ovo.Virtu4l je napisao/la:Hadžić će igrati u prvih 11.
Nije ni među deset najboljih igrača svijeta. Messi, CR, Zlatan, Eden, Vidal, Suarez, Aguero, Yaya, Alexis, Lewa... svi su bolji od njega...Ajax je napisao/la:On je jedan od trojice najboljih igraca svijeta samo svejedno vazi ono sto sam rekao.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
@Rios
Bale ordinira po cijelom terenu tamo gdje osjeti da je protivnik najtanji. Hajde naprimjer da bi Salihovic i Zukanovic mogli donekle da zaustave Bale-a. Visca i Mujdza odnosno sam Mujdza jako tesko. Znaci Hadzic ce morati da zaustavlja naprade kroz sredinu + uz desnu aut liniju da pomaze Mujdzi. Kao sto je to radio Besic protiv Bale-a i Hazarda. Inace je samo pitanja vremena kada ce Bale zabiti gol i pobjeci Mujdzi 1 na 1. Jer ga Mujdza nece moci da zaustavi svih 90 minuta sam a Visca mu nece nesto puno pomoci defanzivno.
Ronaldo nije u 10 najboljih igraca svijeta. Jel ovo neka sala.

Bale ordinira po cijelom terenu tamo gdje osjeti da je protivnik najtanji. Hajde naprimjer da bi Salihovic i Zukanovic mogli donekle da zaustave Bale-a. Visca i Mujdza odnosno sam Mujdza jako tesko. Znaci Hadzic ce morati da zaustavlja naprade kroz sredinu + uz desnu aut liniju da pomaze Mujdzi. Kao sto je to radio Besic protiv Bale-a i Hazarda. Inace je samo pitanja vremena kada ce Bale zabiti gol i pobjeci Mujdzi 1 na 1. Jer ga Mujdza nece moci da zaustavi svih 90 minuta sam a Visca mu nece nesto puno pomoci defanzivno.
Ronaldo nije u 10 najboljih igraca svijeta. Jel ovo neka sala.

Znaci trenutno smo u minusu za Dzeku, Kolasinca, Zeca, ako se nesto ne promjeni po pitanju ozbiljnosti povreda. 
Ja sam optimista uprkos svemu.

Ja sam optimista uprkos svemu.

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.