Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Chinaglia
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la Chinaglia » 05 okt 2015, 23:46

zato što su ljudi u Bosni i Hercegovini jako privrženi našim sportistima, neko drugi sa strane će reći da je to jadno i smiješno, ja ću reći da je to nešto posebno i teško opisivo, jer mi ovdje mnogo volimo naše sportiste i pratimo ih, pa tako gledaš tekmu preko ebenog streama, pogotovo NBA u kasne sate :roll: ovdje su ljudi privrženiji Teletu, Edinu, Vedi, Miretu, Asmiru, nego Allahu dž.š. i Isusu, prvi ja :P

da se razumijemo, meni je drago što tako volimo naše sportiste, al' mi se ne sviđa kad se brane pošto-poto, ako ih kritikuješ, odmah bivaš napadnut' i ta kritika se naziva pljuvanje, ako ja kažem da Lule ne treba igrat', jer kao navijač Lazija smatram da je tako najbolje za moj klub, bivam napadnut' jer eto ti Bosanaca i Hercegovaca da mi objasne par stvari, kako je Lule najbolje rješenje, kao da oni navijaju za Lazio i najbolje znaju, a ne ja

dakle, tebi konkretno sam se obratio i rekao da ti je smiješna priča da Tele neće biti velik kako je mogao biti i neće biti legenda poput Nene, rahmetli Mirze, jer nije uspio odvesti repku u drugi krug velikog takmičenja, a rekao si i toga se dobro sjećam: "sad je propustio veliku šansu da to napravi, jer na sljedećem velikom takmičenju on neće biti glavni igrač, nego će to biti Nurkić", je l' tako ;)

što se tiče Teleta i da l' je mogao, a nije htio igrat', ne znam, on je rekao da nije mogao, sad neka vjeruje ko želi, svakom njegovo, neću nikog napasti jer misli drugačije, isto kao što se tebi nisam obratio iz tog razloga, u smislu da branim pošto-poto našeg sportistu, nego jer si pisao gluposti (u kost :mrgreen: ) i umanjivao njegov status, na to stvarno nisam mogao ostati imun

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 06 okt 2015, 00:23

Shvatite ljudi da je svakom košarkašu jednostavo više znači NBA od nacionalnog tima, nama je na Balkanu i bivšoj Jugi reprezentacija ta neka svetinja i posebno gledamo na to al svakom košarkašu je sigurno bitniji PO u NBA jer je to vrhunac košarke od Eurobasketa koji su realno par klasa ispod po kvalitetu i prestižu u odnosu na PO.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 okt 2015, 09:33

Epidaurus je napisao/la:Shvatite ljudi da je svakom košarkašu jednostavo više znači NBA od nacionalnog tima, nama je na Balkanu i bivšoj Jugi reprezentacija ta neka svetinja i posebno gledamo na to al svakom košarkašu je sigurno bitniji PO u NBA jer je to vrhunac košarke od Eurobasketa koji su realno par klasa ispod po kvalitetu i prestižu u odnosu na PO.
Jest, a svi se NBA igrači odazvali na ovo EP za svoje nacionalne selekcije. :mrgreen:

Realnost je drugačija, da naši sportisti državu ne smatraju svetinjom a da će i kad imaju najmanju priliku odstupiti od nje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 06 okt 2015, 09:57

Epidaurus je napisao/la:Shvatite ljudi da je svakom košarkašu jednostavo više znači NBA od nacionalnog tima, nama je na Balkanu i bivšoj Jugi reprezentacija ta neka svetinja i posebno gledamo na to al svakom košarkašu je sigurno bitniji PO u NBA jer je to vrhunac košarke od Eurobasketa koji su realno par klasa ispod po kvalitetu i prestižu u odnosu na PO.
Mislim da je to poredjenje suvisno jer se PO i EP ne igraju u isto vrijeme, pa samim time nije nuzno birati izmedju jednog od ta dva takmicenja.

Radi se uglavnom o tome da se ljudi potrose u NBA, igra se strasnim tempom, neki ljudi odigraju 100 utakmica i jednostavno tijelu i mozgu je potreban odmor od kosarke, a pogotovo u slucajevima gdje ljudi pored toga imaju porodicu. To je po meni jedan razlog. Drugi je naravno taj sto klubovi objektivno ne vole kada im igrac igra za repku radi rizika od povrede pa nerijetko igrace i ucjenjuju, a razlozi su vrlo jasni i ne treba ih ni navoditi.

Ja te igrace s ljudske strane mogu da razumijem, iako kao navijac nikada ne mogu podrzati odluku da neko ne igra za reprezentaciju jer je npr. umoran itd. Doduse, za postupke kao sto je Nihadov ja nemam ni razumjevanja, jer ono sto je on uradio je pravo shupachki.

No ova prepirka oko Mirze treba lagano da se privodi kraju, dzaba se kao na klackalici ponavljate sa argumentima. Poenta je da svako ima svoje misljenje i da slabo ko koga moze ubijediti u nesto drugo. Diskusija je sada suvisna jer je EP proslo, bilo je sta je bilo, i sada se trebamo okrenuti nadolazecim takmicenjima i pustiti proslost da pociva u miru.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 07 okt 2015, 00:10

nerminh74 je napisao/la:Naravno da nije državno vlasništvo nisu to bile niti stotine hiljada koje su opet iz nekog razloga otišli braniti tu državu i desetine hiljada su dali svoju krvi i svoje živote za nju i sada je neko ko je igrao košarku veći od njih

Inače većina nas koji slično razmišljaju kao ja uputili su jednu kritiku, niko ga nije pljuvao i ja kao moderator to ne bi dozvolio, ali pobogu može se raspravljati i o kuranu i bibliji što ne bi moglo i o mirzi
kod mene je otac pogino u ratu, i ja nikad ne bi mogao napustit ovu drzavu jer bi tim cinom izdao svog oca i njegov bi zivot bio "potrosen" uzalud
borio se kao i svi ostali da njegovo dijete moze danas-sutra slobodno da hoda i da se izjasni ko je i sta je po ovoj nasoj napacenoj drzavi
ali porediti Mirzu tj sportase sa borcima, NiĐe veze Allaha mi
Mirza je godinama davao svoj maximum za reprezentaciju i jednom nije mogao/nije zelio (zavisi kako ko gleda) i odma je drzavni neprijatelj broj jedan
morate shvatit da je njemu najbitnija njegova porodica i egzistencija iste,on ce jos par godina da igra i to je to znaci mora podebel racun da napravi
da bi mogao od toga da zivi u buducnosti

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 07 okt 2015, 09:58

RealnoGledano je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Naravno da nije državno vlasništvo nisu to bile niti stotine hiljada koje su opet iz nekog razloga otišli braniti tu državu i desetine hiljada su dali svoju krvi i svoje živote za nju i sada je neko ko je igrao košarku veći od njih

Inače većina nas koji slično razmišljaju kao ja uputili su jednu kritiku, niko ga nije pljuvao i ja kao moderator to ne bi dozvolio, ali pobogu može se raspravljati i o kuranu i bibliji što ne bi moglo i o mirzi
kod mene je otac pogino u ratu, i ja nikad ne bi mogao napustit ovu drzavu jer bi tim cinom izdao svog oca i njegov bi zivot bio "potrosen" uzalud
borio se kao i svi ostali da njegovo dijete moze danas-sutra slobodno da hoda i da se izjasni ko je i sta je po ovoj nasoj napacenoj drzavi
ali porediti Mirzu tj sportase sa borcima, NiĐe veze Allaha mi
Mirza je godinama davao svoj maximum za reprezentaciju i jednom nije mogao/nije zelio (zavisi kako ko gleda) i odma je drzavni neprijatelj broj jedan
morate shvatit da je njemu najbitnija njegova porodica i egzistencija iste,on ce jos par godina da igra i to je to znaci mora podebel racun da napravi
da bi mogao od toga da zivi u buducnosti
niko ga nije nazvao drzavnim neprijateljem!!
ovdje se vodila jedna sasvim druga diskusija.
on je svim silama pokusavao da opravda svoj nedolazak tako, da ispadne da nije do njega i da je on i te kako voljan da igra itd. e to mu se zamjerilo.
svako normalan razumije situaciju i niko nema pravo da se pretjerano ljuti. al nema razloga da laze.
samo sto se time gubi status ponosa ili idola nacije.
al u biti na sve to samo treba reci ili napisati "pau gasol"

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 okt 2015, 10:03

Sapce je napisao/la: al u biti na sve to samo treba reci ili napisati "pau gasol"
Pau Gasol šta? Obrazloži.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 07 okt 2015, 11:40

Donnie Darko je napisao/la:
Sapce je napisao/la: al u biti na sve to samo treba reci ili napisati "pau gasol"
35 godina
igra vec godinama u nba i to na top nivou
osvojio skoro sve sto se s reprezentacijom osvojiti moze
nema uopste potrebe da igra za repku
sta je na kraju uradio?
to je kosarkas, jedan veliki sportista i patriota!
tj. Idol/ponos nacije!!!

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 07 okt 2015, 12:23

Da a buraz mu ne dodje, onda Dragić isto za svoje itd..
l bilo prošlo sad idemo ga pratit u dresu Sunsa :bow:

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 07 okt 2015, 12:49

JoseMourinho je napisao/la:Da a buraz mu ne dodje, onda Dragić isto za svoje itd..
kakve veze imaju njih dvojica? nikakve!! samo sam naveo primjer kako sportisti trebaju da vole svoju zemlju. nista drugo.
naravno da je bilo i proslo..
pratit, da... ostajat budan cijelu noc i kupovat dresove..... tesko

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Mirza Teletović

Post Postao/la JoseMourinho » 07 okt 2015, 13:03

Sapce je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Da a buraz mu ne dodje, onda Dragić isto za svoje itd..
kakve veze imaju njih dvojica? nikakve!! samo sam naveo primjer kako sportisti trebaju da vole svoju zemlju. nista drugo.
naravno da je bilo i proslo..
pratit, da... ostajat budan cijelu noc i kupovat dresove..... tesko
Pa yebes ga kakva veze onda pau ima?
Dragić je bez ikakvih preboljenih povreda radi trudnoće zene propustio EB pa sta?
I dragic i Mirza vole svoje zemlje al jbg uvijek može nešto iskrsnut ;)

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 07 okt 2015, 13:18

Pustimo se suplje, bilo-proslo, vrijeme ce pookazati da li mu je vise stalo do repke. Nego zna li ko da li ce igrati vcrs, tj. sutra rano u 4, da znam da mogu sebi planirat dan, da vcrs obavim prvo bracne duznosti, pa navijem sahat da odgledam Mikija, pa vjerske duznosti, pa spavanac. JOOOJ necu kuci necu ni na poso.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 okt 2015, 13:36

Sapce je napisao/la:
35 godina
sta je na kraju uradio?
tj. Idol/ponos nacije!!!
Fulao je i Pau nekoliko velikih takmičenja ;) I to zbog manjih razloga nego Mirza ovo.

Lijepo mi je ovo selektivno pamćenje, kao svi igraju za svoje reprezentacije ovo ono, a tradicionalno najveće zvijezde (uz svega par izuzetaka) često otkažu, odnosno dođu kako im se digne ona stvar to ljeto. I to mnogo veći igrači od Mirze.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 okt 2015, 14:04

Kings-Suns, noćas u 04:00 h, prva pripremna za Sunse

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 07 okt 2015, 14:29

Sapce je napisao/la:
35 godina
sta je na kraju uradio?
tj. Idol/ponos nacije!!!
Fulao je i Pau nekoliko velikih takmičenja ;) I to zbog manjih razloga nego Mirza ovo.

Lijepo mi je ovo selektivno pamćenje, kao svi igraju za svoje reprezentacije ovo ono, a tradicionalno najveće zvijezde (uz svega par izuzetaka) često otkažu, odnosno dođu kako im se digne ona stvar to ljeto. I to mnogo veći igrači od Mirze.
naravno da je fulao i mnogi su. i neka je i mirza propustio. nije problem!
al nema razloga da izmislja i navodi razloge koji nisu opravdani.
mogo je reci: "ne mogu, hocu da se spremim za sljedecu sezonu. ovisi mi karijera od toga" ili slicno.
niko se posebno naljutio ne bi. malo bi psovali pljuvali, rekli da je ispo shupak i to je to.
a ovako je ispo shupak sto je dzaba lag´o.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 okt 2015, 19:50

@SAPCE

Mirza nije lagao,da je rekao istinu samo bi osramotio Haruna... $$$$$ ....

robery22
Kontakt:

Post Postao/la robery22 » 08 okt 2015, 04:35

Ajde Mirzete ajde Mirzeteee

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 08 okt 2015, 04:42

robery22 je napisao/la:Ajde Mirzete ajde Mirzeteee
Ikakav link ?
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 08 okt 2015, 05:07

ne moze ladno nista da pogodi,ja mislim da ima 0/8, troje su 0/5.A ovo za dva poena sto je pokusao je uzas,neki poluhoroci,ni blizu nista

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 08 okt 2015, 12:21

gledam sam prvo pol i onda lagano u krpe :D

treba malo vremena dok podesi nišanske sprave, al' imao je nekoliko odličnih reakcija u odbrani

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.