Podijeli sa kolegama, mojne bit sebicanhodža je napisao/la:Bosniacum Lilium je napisao/la:Kod mene kolegice sve crvene
profile u pp. odmah.

Crveno

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Podijeli sa kolegama, mojne bit sebicanhodža je napisao/la:Bosniacum Lilium je napisao/la:Kod mene kolegice sve crvene
profile u pp. odmah.
O kom predmetu pričate, koje gradivo, i koji fakultet?DragonGirl je napisao/la:Ako nećeš vježbati ništa drugo, a pretpostavljam da hoćeš, onda može, a ovako sumnjam...Ja sam pokušala jednom to spremiti za mjesec dana i nije bilo šanse...Donnie Darko je napisao/la:hvala. možel se za mjesec i po navježbat![]()
Ipak je to matematika, nije neki teorijski predmet.
Matematika I - Determinante, matrice, kompleksni brojevi, funkcije raznih vrsta, integrali, indukcija, rangovi matrica..., Mašinski fakultet, Zenica.Klare je napisao/la:O kom predmetu pričate, koje gradivo, i koji fakultet?DragonGirl je napisao/la:Ako nećeš vježbati ništa drugo, a pretpostavljam da hoćeš, onda može, a ovako sumnjam...Ja sam pokušala jednom to spremiti za mjesec dana i nije bilo šanse...Donnie Darko je napisao/la:hvala. možel se za mjesec i po navježbat![]()
Ipak je to matematika, nije neki teorijski predmet.
Bice ovo dobro, vec sam naletio na budalu od profesoraFrancescoTotti je napisao/la:Kako ide treca godina?cala je napisao/la:Kako ide brucosi?
Ljepota ova treca godina.
sve je to kul ali je teško položit većinom zbog profesora. mislim nije da tražim izgovore, niti se bunim ali stvarno je tako. pošto imam osjećaj da će klare sada uletit sa pričom da je to mačji kašaljDragonGirl je napisao/la:Matematika I - Determinante, matrice, kompleksni brojevi, funkcije raznih vrsta, integrali, indukcija, rangovi matrica..., Mašinski fakultet, Zenica.Klare je napisao/la: O kom predmetu pričate, koje gradivo, i koji fakultet?
Istina.theboss_RD07 je napisao/la:I to pijane trinaestogodisnjakinjeGreivis je napisao/la:Peta godina a razmisljanje na nivou trinaestogodisnjakinje.
Dvicu je, statistički gledano, mnogo lakše položit na našem faksuR32 je napisao/la:Cekaj mat 2 i trostruke integrale
Pa neka, nije valjda da sve to polažete integralno?DragonGirl je napisao/la:Matematika I - Determinante, matrice, kompleksni brojevi, funkcije raznih vrsta, integrali, indukcija, rangovi matrica.
Umalo da se ovo desi, nema šta znaš me...Donnie Darko je napisao/la:pošto imam osjećaj da će klare sada uletit sa pričom da je to mačji kašalj
Ne shvatam kakav problem sa trostrukim kad se radi na isti način kao i dvostruki?R32 je napisao/la:Cekaj mat 2 i trostruke integrale
Ovo je dovoljno kvotatKlare je napisao/la:Meni je iz matematike recimo teorija uvijek neshvatljiva bila i nema ama baš nikakve potrebe da se to uči.
Ne rade se na isti nacin kao dvostruki,ni blizu.Klare je napisao/la:Ne shvatam kakav problem sa trostrukim kad se radi na isti način kao i dvostruki?R32 je napisao/la:Cekaj mat 2 i trostruke integrale![]()
Doduše u vezi trostrukih integrala ima dosta zadataka sa površinama, pa je potrebno i to naučiti kako djeluje, eto recimo površine treba malo duže učiti, a trostruki integral sam po sebi je isti kao i jednostruki ili dvostruki.
Jel se to i ti farbaš **** majkucala je napisao/la:Bice ovo dobro, vec sam naletio na budalu od profesoraFrancescoTotti je napisao/la:Kako ide treca godina?cala je napisao/la:Kako ide brucosi?
Jel se to i ti farbaš **** majkuNarin je napisao/la:Bice ovo dobro, vec sam naletio na budalu od profesoracala je napisao/la:Kako ide treca godina?FrancescoTotti je napisao/la:Kako ide brucosi?
Nekada nisi mogao izaći na parcijalu ako prije toga ne uradiš zadaću od 5 zadataka po izboru, sada toga nema. Potrebno je vremena da se to izvježba zaista, jer ima mnogo toga, neke oblasti su kompleksne i, barem kod nas, nije baš lahko položiti, jer uvijek uglavnom bude neka caka na ispitu, neka sitna zavrzlama.Klare je napisao/la:Pa neka, nije valjda da sve to polažete integralno?DragonGirl je napisao/la:Matematika I - Determinante, matrice, kompleksni brojevi, funkcije raznih vrsta, integrali, indukcija, rangovi matrica.![]()
Da bi se sve ovo dobro naučilo slažem se da je potrebno kao što kažeš mjesec i po, ali zaboravila si dodati još mjesec i po da se to sve fino slegne.![]()
dakle Donnie prihvati se posla da bi mogao polagati tamo poslije nove godine.![]()
Ne shvatam kakav problem sa trostrukim kad se radi na isti način kao i dvostruki?![]()
Doduše u vezi trostrukih integrala ima dosta zadataka sa površinama, pa je potrebno i to naučiti kako djeluje, eto recimo površine treba malo duže učiti, a trostruki integral sam po sebi je isti kao i jednostruki ili dvostruki.
Po jedan iz oba semestra.. Sto da ne?R32 je napisao/la:Upisi i Termodinamiku, na vrijeme
De sad na bosanskiDragonGirl je napisao/la:Nekada nisi mogao izaći na parcijalu ako prije toga ne uradiš zadaću od 5 zadataka po izboru, sada toga nema. Potrebno je vremena da se to izvježba zaista, jer ima mnogo toga, neke oblasti su kompleksne i, barem kod nas, nije baš lahko položiti, jer uvijek uglavnom bude neka caka na ispitu, neka sitna zavrzlama.Klare je napisao/la:Pa neka, nije valjda da sve to polažete integralno?DragonGirl je napisao/la:Matematika I - Determinante, matrice, kompleksni brojevi, funkcije raznih vrsta, integrali, indukcija, rangovi matrica.![]()
Da bi se sve ovo dobro naučilo slažem se da je potrebno kao što kažeš mjesec i po, ali zaboravila si dodati još mjesec i po da se to sve fino slegne.![]()
dakle Donnie prihvati se posla da bi mogao polagati tamo poslije nove godine.![]()
Ne shvatam kakav problem sa trostrukim kad se radi na isti način kao i dvostruki?![]()
Trostruki integrali su složeniji od dvostrukih iz razloga što je tu riječ o prostoru i što je nekad zaista problem odrediti granice, čak i kada pređeš na sferne koordinate na koje se obično prelazi, tu je potrebno imati dobru prostornu percepciju da bi mogao, naprimjer pomoću slike, jasno vidjeti koje su granice. Dvostruki nisu toliki problem, pogotovo uz polarne ili cilindrične kordinate, može se.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 65 gostiju.