Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

phily
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la phily » 01 okt 2015, 23:52

Edin Džeko, Mohamed Salah i Iago Falque će na kraju sezone biti otkupljeni od strane Rome, potvrdio je italijanski klub.
Vučica je preko svoje službene web stranice objavila odobrenje nacrta budžeta za ovu finansijsku godinu zaključno sa 30. junom 2015. godine, te se u službenom dokumentu navodi definitivno sticanje prava na otkup Edina Džeka iz Manchester Citya, Mohameda Salaha iz Chelseaja, te Iaga Falquea iz Genove.

Za ova tri igrača prvobitno su potpisani ugovori koji podrazumjevaju posudbu, ali Vučica je iskoristla pravo definitivnog otkupa, pa će trojica fudbalera od narednog ljeta biti u potpunom vlasništvu Rome.
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 02 okt 2015, 14:46

Ove "posudbe" su bile samo zaobilazenje FIFInog financial fair playa.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 04 okt 2015, 13:02

totti srbine :mrgreen:
“Missione in Sicilia: Dobbiamo fare ‘tre punti’ a Palermo! Auguro il meglio alla squadra. Spero di potermi riunire a loro molto presto”
slika
Goalgetter je napisao/la:Ove "posudbe" su bile samo zaobilazenje FIFInog financial fair playa.
:thumbup:

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 04 okt 2015, 16:07

DragonGirl je napisao/la: Skontala sam ja poentu, ti govoriš o politici Rome kada su u pitanju povrede igrača i insinuiraš da oni njegovu povredu prave ozbiljnijom nego što jeste da bi ga sačuvali od igranja, ali ja govorim da bez obzira na to činjenica je da je on povrijedio ligamente i kakva god povreda toga da je u pitanju, pa i najlakša s tim se nije šaliti. To što je nastavio igrati ne znači ništa jer, već sam rekla, mnogo puta se desi da igrač nastavi igrati pa se poslije uspostavi prava ozbiljnost povrede. Osim toga, valjda se i Edin tu nešto pita. Meni se više čini da ti tu povredu vidiš bezazlenijom nego što jeste.
Ti si meni carica na PDF-u o reprezentaciji. Nigdje nisam procitao da si nekoga iskritikovala, kudila i okrivila za nesto. Krivi su cak i košpičari na tribinama ako npr. Medunjanin nije ni na klupi :rol: Nisam isao na Vrsajevicevu temu ali imam osjecaj da si ti bila i tamo jedina za njega. Nekada nekoga i malo popljuj, sve je to dio igre :thumbup: . Ovako imam osjecaj kao da si glasnogovornik reprezentacije :bow:

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 04 okt 2015, 17:04

krmpotich je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la: Skontala sam ja poentu, ti govoriš o politici Rome kada su u pitanju povrede igrača i insinuiraš da oni njegovu povredu prave ozbiljnijom nego što jeste da bi ga sačuvali od igranja, ali ja govorim da bez obzira na to činjenica je da je on povrijedio ligamente i kakva god povreda toga da je u pitanju, pa i najlakša s tim se nije šaliti. To što je nastavio igrati ne znači ništa jer, već sam rekla, mnogo puta se desi da igrač nastavi igrati pa se poslije uspostavi prava ozbiljnost povrede. Osim toga, valjda se i Edin tu nešto pita. Meni se više čini da ti tu povredu vidiš bezazlenijom nego što jeste.
Ti si meni carica na PDF-u o reprezentaciji. Nigdje nisam procitao da si nekoga iskritikovala, kudila i okrivila za nesto. Krivi su cak i košpičari na tribinama ako npr. Medunjanin nije ni na klupi :rol: Nisam isao na Vrsajevicevu temu ali imam osjecaj da si ti bila i tamo jedina za njega. Nekada nekoga i malo popljuj, sve je to dio igre :thumbup: . Ovako imam osjecaj kao da si glasnogovornik reprezentacije :bow:
Hahaha, hvala, ali bilo je i kritika, kako nije, nije nigdje sve ružičasto, i na račun Medunjanina, i na račun Avdije i mnogih drugih, sve po zaslugama i nekom mom viđenju stvari, što naravno ne mora značiti da sam upravu. Ali bezrazložnog pljuvanja i vrijeđanja nema jer ne vidim potrebu za nečim takvim i to jednostavno nije moj stil. Trudim se da to budu isključivo argumenti. ;) A glasnogovornik nisam, iako to vjerovatno ne bi bio loš posao, ne vidim da se Slavica buni. :D Kad se sjetim da je čak bilo i mišljenja da sam ja ona, a sa ženom se ni u putu srela nisam. :rol:

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 04 okt 2015, 23:26

Evo DragonGirl za glasnogovornicu repke:) Vrijeme je da ona koza ode.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Fordinjo
Kontakt:

Post Postao/la Fordinjo » 07 okt 2015, 09:09

:bih: :bih: Je li stigo Babuka , sve nesto mislim da bi on mogo i zaigrati u Subotu pa makar drugo poluvrijeme ako zatreba , ako ne neka ga nek odmara jel .......

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 07 okt 2015, 13:03

I Dzeko je OK !
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 07 okt 2015, 13:07

Koliko god bih volio da Dzeko zaigra protiv Velsa, toliko mislim da bi to bio prevelik rizik za njega. Plus Romi ne bi bilo ni malo drago.

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: Edin Džeko

Post Postao/la Goalgetter » 07 okt 2015, 14:08

HariTz je napisao/la:Koliko god bih volio da Dzeko zaigra protiv Velsa, toliko mislim da bi to bio prevelik rizik za njega. Plus Romi ne bi bilo ni malo drago.
Ko j.ebe Romu :) Briga nas, nama u toj utakmici ovisi EURO.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 okt 2015, 14:14

Čisto sumnjam da će Džeko igrat'.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 07 okt 2015, 14:15

Stvarno se u ovom slucaju ne bi trebalo ni osvrnuti na to sta Roma zeli.Da ta ista Roma igra u Subotu utakmicu ove vaznosti ako bi postojala i najmanja sansa stavili bi Dzeku da igra,ni malo se ne osvrcuci na eventualne posljedice ili pogorsanje povrede.Uostalom,imamo primjer iz Citya kad su ga stavili a da cak nije ni bilo neke prijeke potrebe pa se tek onda pravo povrijedio.

Mi cemo Edinovo zdravlje cuvati sto puta obzirnije nego ce to radit klub za koji igra.
Stvari su dosta jasne,utakmice su super vazne i ako postoji ikakva realna mogucnost da igra treba igrati.Ako stvarno ne moze,ne moze.
Ono sto ne bih volio vidjeti a vrlo je moguce da propusti ove dvije utakmice a u narednoj zaigra za Romu,bio bih zbilja razocaran.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 07 okt 2015, 15:37

Komplikujete. Nema tu šta Roma želi ili ne jer ovo nije prijateljska ovo je jedna od odlucujucih utakmica.
Dzeko jednostavno ako bude osjetio ta moze igrat, onda ce konkurisat i biti na klupi, ako na poluvremenu ne budemo vodili mozemo očekivati da udje. Ne vjerujem da će početi od prve sve i da bude spreman, jer 90 minuta ne moze odigrat sigurno, upitno je i onih 45
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Kralj2907
Kontakt:

Post Postao/la Kralj2907 » 07 okt 2015, 16:43

Dzeko ce igrati 100% protiv Cipra, a 80% protiv Walesa. Ipak je to kapiten..I nebi bezveze dolazio. Bice to Mesino iznenadjenje.
Edin Dzeko je institucija bosanskog fudbala.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 07 okt 2015, 18:10

Kralj2907 je napisao/la:Dzeko ce igrati 100% protiv Cipra, a 80% protiv Walesa. Ipak je to kapiten..I nebi bezveze dolazio. Bice to Mesino iznenadjenje.
ON mora da dodje jer nas medicinski tim nije prihvatio dijagnozu od ljekara iz Rome i on mora doci na pripreme da se utvrdi povreda..Najvjerovatnije da ce biti na klupi jer povrede oko ligamenata koljena su vrlo osjetljive i traze mirovanje tako da u 4 dana on dvije utakmice sigurno nece odigrati i vjerovatno je bolje nego da igra pa da se cuva ili da zaradi neku tezu povredu..

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 07 okt 2015, 19:12

Kralj2907 je napisao/la:Dzeko ce igrati 100% protiv Cipra, a 80% protiv Walesa. Ipak je to kapiten..I nebi bezveze dolazio. Bice to Mesino iznenadjenje.
Bolje bi bilo da je obratno. Protiv Kipra bi mozda i mogli nekako bez njega

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 07 okt 2015, 21:01

Kada će biti više informacija o Džekinoj povredi? Pregledali su ga valjda doktori u reprezentaciji kad je stigao ili se to čuva od javnosti

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 07 okt 2015, 21:08

HariTz je napisao/la:Kada će biti više informacija o Džekinoj povredi? Pregledali su ga valjda doktori u reprezentaciji kad je stigao ili se to čuva od javnosti
Sutra navečer kada se obave svi treninzi.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 07 okt 2015, 22:07

Može opravdano ostati u Rimu i laditi mu.da a on je ipak na treningu repke.
Kapitenu :tokralju:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 okt 2015, 22:08

Profesionalac, kapiten i vodja kako na terenu, tako i van istog. Veliki Dzekson.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, kakarut, rishovski i 20 gostiju.