BiH - Wales / Kipar - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

džakailibu
Kontakt:

Re: BiH - Wales / Kipar - BiH

Post Postao/la džakailibu » 05 okt 2015, 16:37

iiiiiii , lagano nas spremaju za hadžića!
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 okt 2015, 16:54

džakailibu je napisao/la:iiiiiii , lagano nas spremaju za hadžića!
Upravo, ne bi džaba na press konferenciji bio :thumbdown:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 05 okt 2015, 17:35

Ja mislim da je nama najveca sansa sto se Vels nece toliko truditi da gine na terenu kao sto je bilo s Belgijom. Njima je sad u mislima utakmica sa Andorom u kojoj trebaju (barem) bod uzet i da naprave vatromet.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 05 okt 2015, 17:36

Mesa je sto se tice Anela otisao korak naprijed od Safetova vremena. Dok smo nekolicina nas iscekivali rastanak sa njim on ga instalira a poziciju AM sa pravom izvodjenja prekida. Kao takav je evo sada i glavni za izjave novinarima. Sada posto je bio los na toj poziciji prebacit ce ga na poziciju DM. Ne bi me zacudilo posto nema Dzeksona da mu da i kapetansku traku. Tuzno.

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 05 okt 2015, 17:39

Izgleda da ga Mesa gotivi više nego Safet.
Ma Anel je izgleda univerzalac, nema Besica on upada, nema Pjanica može Hadzic, nemamo lijevog beka može Hadzic.
Na kraju ce se naći između stativa.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 okt 2015, 18:00

FliX je napisao/la:Ja mislim da je nama najveca sansa sto se Vels nece toliko truditi da gine na terenu kao sto je bilo s Belgijom. Njima je sad u mislima utakmica sa Andorom u kojoj trebaju (barem) bod uzet i da naprave vatromet.
Imat ćemo svoje šanse to je sigurno. Ne očekujem od njih onakav presing na sredini kakav nam je radila Belgija, prvo što nemaju igrače takvog kalibra da to rade cijelu utakmicu a kao drugo upravo to svjesno će nam pustiti loptu i čekati našu grešku za kontru.

A nama kad daš loptu ili drugačije rečeno kada mi imamo loptu veći dio utakmice uvijek možeš očekivati da ćemo iskreirati nešto. Sa druge strane kad nam praviš presing i ne daš nam da igramo tj. natjeraš nas da se branimo od nas nema ništa jer jednostavno mi nemamo igrače koji znaju istrčati kontru i u 3,4 pasa da dođemo od svog do protivničkog gola. To je vrhunski recept za ex-yu reprezentacije, samo što to na svijetu mogu uraditi jedino Njemačka, Argentina, Španija, Belgija, Francuska i možda Engleska i Brazil. Sa svima ostalim se možemo nositi jer niko nema igrače da nam pravi takav presing svih 90.minuta.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 okt 2015, 18:06

Njima Belgija i Izrael nisu dali niti jednog gola. Nazad su izuzetno stabilni, naprijed sta uradi Bale, ta celicna defanziva im je i kljuc cijelog uspjeha.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 okt 2015, 18:19

Pitam se odake Mesa vuce toliki optimizam da ce Dzeko igrati? Plus pitam se ako Dzeko zaigra, da li ce Vedo isto igrati. Mislim da hoce.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 okt 2015, 18:29

Principatus je napisao/la:Pitam se odake Mesa vuce toliki optimizam da ce Dzeko igrati? Plus pitam se ako Dzeko zaigra, da li ce Vedo isto igrati. Mislim da hoce.
Apsolutno, to je bio plan od pocetka, sto je i sam Mesa potvrdio. Dzeko i Vedo su trebali biti starteri. Mada ni ja ne kontam odakle jos ta nada, ako vec, mozda bude spreman za Kipar, za Wales vec tesko.

Veceras ce na pregled kod Karabega, pa cemo znati sve.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 okt 2015, 18:38

Goalgetter je napisao/la:Njima Belgija i Izrael nisu dali niti jednog gola. Nazad su izuzetno stabilni, naprijed sta uradi Bale, ta celicna defanziva im je i kljuc cijelog uspjeha.
Sve je to uredu al' neće defanziva uvijek dati rezultata, to je vazda tako bilo. I Chelsea je defanziva pa je pao qurcu za uši i Grci su eto defanziva znači sinonim za defanzivu pa su i oni posustali. Čak smo i mi tada još uvijek defanzivno superjakoj Grčkoj dali tri komada na BP. Ne vidim razloga da i njih ne probijemo samo je pitanje hoćemo li uspjeti sačuvati svoj gol...

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 okt 2015, 18:42

Mene nekako vise brine utakmica protiv Kipra, jer imam utisak da cemo protiv Velsa lakse od ocekivanog.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 okt 2015, 18:48

FaraonTM je napisao/la:
FliX je napisao/la:Ja mislim da je nama najveca sansa sto se Vels nece toliko truditi da gine na terenu kao sto je bilo s Belgijom. Njima je sad u mislima utakmica sa Andorom u kojoj trebaju (barem) bod uzet i da naprave vatromet.
Imat ćemo svoje šanse to je sigurno. Ne očekujem od njih onakav presing na sredini kakav nam je radila Belgija, prvo što nemaju igrače takvog kalibra da to rade cijelu utakmicu a kao drugo upravo to svjesno će nam pustiti loptu i čekati našu grešku za kontru.

A nama kad daš loptu ili drugačije rečeno kada mi imamo loptu veći dio utakmice uvijek možeš očekivati da ćemo iskreirati nešto. Sa druge strane kad nam praviš presing i ne daš nam da igramo tj. natjeraš nas da se branimo od nas nema ništa jer jednostavno mi nemamo igrače koji znaju istrčati kontru i u 3,4 pasa da dođemo od svog do protivničkog gola. To je vrhunski recept za ex-yu reprezentacije, samo što to na svijetu mogu uraditi jedino Njemačka, Argentina, Španija, Belgija, Francuska i možda Engleska i Brazil. Sa svima ostalim se možemo nositi jer niko nema igrače da nam pravi takav presing svih 90.minuta.
Bas tako nama leze ekipe koje zele igrati na kontru, jer na kraju uvjek nesto stvorimo. Pressing nam pravi velike probleme.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 okt 2015, 18:54

Ma ako dobijemo Wales dobit ćemo i Kipar. Oni će u našu međusobnu utakmicu ući ili sa mislima da im treba pobjeda za baraž ili u realnijem slučaju sa izgubljenim svim šansama za to treće mjesto, vjerujem emotivno istrošeni. Tako da ne očekujem taj neki strašni otpor 3 dana nakon prizemljenja.

Ako se ipak desi prvi slučaj onda će biti zeznuto ali u tom slučaju i oni će morati igrati malo ofanzivnije tako da neće moći igrati bunker. Plus što bi nama u toj situaciji nekih 90% i bod bio dovoljan za baraž, jer nešto ne vjerujem u pobjedu Izraela u Belgiji.

U svakom slučaju ovdje se od Kipra pravi neka sila a vjerujem da ćemo sa njima lakše nego sa Izraelom u Zenici.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 05 okt 2015, 19:00

Bas suprotno, probudi pamcenje kakvi smo mi bili pred prvi plasman na veliko takmicenje, euforija i sportski duh u ekipi, rastereceni su i sad su najopasniji, znaju da ce natrpat' drvosjece iz Andore a protiv nas ce igrati za svoju dusu sto je najgora opcija.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 okt 2015, 19:19

Bolanos je napisao/la:
Bas suprotno, probudi pamcenje kakvi smo mi bili pred prvi plasman na veliko takmicenje, euforija i sportski duh u ekipi, rastereceni su i sad su najopasniji, znaju da ce natrpat' drvosjece iz Andore a protiv nas ce igrati za svoju dusu sto je najgora opcija.
Upravo tako kao sto si rekao.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 05 okt 2015, 19:22

Ajax je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:
Upravo tako kao sto si rekao.
Ja i ti smo se uvijek slagali haveru.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 okt 2015, 19:32

:thumbup: :thumbup: Tako je.

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 05 okt 2015, 22:11

Da je Susic na klupi ocekivao bi tri boda, ovako ih mogu samo prizeljkivati. Hajde Vedo, proradi. :bih:
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 okt 2015, 22:15

Goalgetter je napisao/la:Njima Belgija i Izrael nisu dali niti jednog gola. Nazad su izuzetno stabilni, naprijed sta uradi Bale, ta celicna defanziva im je i kljuc cijelog uspjeha.
Ma, ovo ce biti tekma gdje ce pobjedu uzeti tim koji prvi zabije.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 05 okt 2015, 22:21

SlevinKelevra je napisao/la:
Ma, ovo ce biti tekma gdje ce pobjedu uzeti tim koji prvi zabije.
Zabice ga Tino Lino :urnebes:
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Mostarska i 24 gosta.