DooVe je napisao/la:Kada Željo naprijed krene, plava krv uzburka se...
Čitav dan nešto kontam o sutrašnjoj utakmici, kroz glavu prolaze razni scenariji, vraćam se u prošlost, prevrćem po glavi derbije i onda na kraju shvatim da nema potrebe za nekom velikom nervozom. Sablja je upravu kada kaže da je to utakmica za 3 boda, kao i svaka druga. Poslije ove utakmice ima još mnogo da se igra i ako ova sutra utakmica ne ponudi odgovore na neka pitanja, ponudit će sljedeća koja je eto protiv Zrinjskog. Opet velika utakmica i opet za 3 boda.. Slušam ljude oko sebe niko ne vjeruje u pobjedu jer smo mi eto u nekoj krizi, a oni valjda igraju neki atomski fudbal od kojeg se krv ledi u žilama, komšije na pressu pričaju isto tako da je ranjeni lav najopasniji, opet spominju tu neku krizu koja ih navodno ne interesuje, najavljuju da ćemo se prilagođavati njihovoj igri.. Sve me to vraća na neka prošla vremena i sve mi te izjave djeluju smiješno. Zašto? Pa eto nekako se uvijek ispostavi da te krize u našem slučaju dobijaju sasvim drugu dimenziju. Al' hajd ne valja se kofrčit puno, mi smo u krizi, poljuljani smo i neka tako ostane
![]()
Od igrača očekujemo da ginu na terenu do zadnje kapi krvi a mi na tribinama smo češće podbacili u zadnje vrijeme nego oni. Zaslužuju li naši igrači to? Zaslužuje li Željo to? Pljuvanje po igračima, skandiranja koja su van pameti.. je li to naša podrška, je li to Željo? To više priliči nekim drugim klubovima Želji sigurno ne. Ponašajte se u skladu sa renomeom ovog kluba! U nekim momentima nas iznerviraju, iznervirat će nas i sutra sigurno jer to je fudbal, ali ni u jednom momentu naša podrška ne smije izostati, ne smijemo igrače ostaviti na cjedilu i ono najvažnije, ne smijemo ostaviti Želju bez podrške svih 90 minuta ni u derbiju, ni u narednim utakmicama jer i one donose kao i ova, 3 boda. Zato Željovci moji sutra fino dođite na stadion, najavljuju lijepo vrijeme, zauzmite svoje pozicije na jugu, sjeveru, zapadu i neka vam je u glavi samo podrška našem Želji. Sve sumnje, nezadovoljstvo upravom,pojedincima, ili čime već ne ostavite po strani. Pokažite da Želju navijači nikada neće ostaviti samog, na cjedilu, ni u derbiju a ni u narednim utakmicama. Niste zadovoljni nekim igračima? Ostavite i to po strani jer oni sutra izlaze na teren noseći grb velikog kluba, kao što Sablja kaže golemog. Ako sutra stanemo iza našeg Želje, i ako ga budemo bodrili do posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat neće izostati i u to sam siguran. Rezultat? Neka bude 1:0. ŽEEEEEELJOOOOOOOO!
Bodri Želju Manijače...
[youtube][/youtube]
![]()
![]()
![]()
Rekoh ja fino sve