FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DooVe
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DooVe » 04 okt 2015, 18:51

DooVe je napisao/la:Kada Željo naprijed krene, plava krv uzburka se...

Čitav dan nešto kontam o sutrašnjoj utakmici, kroz glavu prolaze razni scenariji, vraćam se u prošlost, prevrćem po glavi derbije i onda na kraju shvatim da nema potrebe za nekom velikom nervozom. Sablja je upravu kada kaže da je to utakmica za 3 boda, kao i svaka druga. Poslije ove utakmice ima još mnogo da se igra i ako ova sutra utakmica ne ponudi odgovore na neka pitanja, ponudit će sljedeća koja je eto protiv Zrinjskog. Opet velika utakmica i opet za 3 boda.. Slušam ljude oko sebe niko ne vjeruje u pobjedu jer smo mi eto u nekoj krizi, a oni valjda igraju neki atomski fudbal od kojeg se krv ledi u žilama, komšije na pressu pričaju isto tako da je ranjeni lav najopasniji, opet spominju tu neku krizu koja ih navodno ne interesuje, najavljuju da ćemo se prilagođavati njihovoj igri.. Sve me to vraća na neka prošla vremena i sve mi te izjave djeluju smiješno. Zašto? Pa eto nekako se uvijek ispostavi da te krize u našem slučaju dobijaju sasvim drugu dimenziju :mrgreen: . Al' hajd ne valja se kofrčit puno, mi smo u krizi, poljuljani smo i neka tako ostane :D

Od igrača očekujemo da ginu na terenu do zadnje kapi krvi a mi na tribinama smo češće podbacili u zadnje vrijeme nego oni. Zaslužuju li naši igrači to? Zaslužuje li Željo to? Pljuvanje po igračima, skandiranja koja su van pameti.. je li to naša podrška, je li to Željo? To više priliči nekim drugim klubovima Želji sigurno ne. Ponašajte se u skladu sa renomeom ovog kluba! U nekim momentima nas iznerviraju, iznervirat će nas i sutra sigurno jer to je fudbal, ali ni u jednom momentu naša podrška ne smije izostati, ne smijemo igrače ostaviti na cjedilu i ono najvažnije, ne smijemo ostaviti Želju bez podrške svih 90 minuta ni u derbiju, ni u narednim utakmicama jer i one donose kao i ova, 3 boda. Zato Željovci moji sutra fino dođite na stadion, najavljuju lijepo vrijeme, zauzmite svoje pozicije na jugu, sjeveru, zapadu i neka vam je u glavi samo podrška našem Želji. Sve sumnje, nezadovoljstvo upravom,pojedincima, ili čime već ne ostavite po strani. Pokažite da Želju navijači nikada neće ostaviti samog, na cjedilu, ni u derbiju a ni u narednim utakmicama. Niste zadovoljni nekim igračima? Ostavite i to po strani jer oni sutra izlaze na teren noseći grb velikog kluba, kao što Sablja kaže golemog. Ako sutra stanemo iza našeg Želje, i ako ga budemo bodrili do posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat neće izostati i u to sam siguran. Rezultat? Neka bude 1:0. ŽEEEEEELJOOOOOOOO!

Bodri Želju Manijače...

[youtube][/youtube]

slika slika slika slika

Rekoh ja fino sve :D . Ljudi moji oni nikada neće shvatiti jednu stvar. Željo kada ga svi potcijene on je tada najbolji. To je naš Željo i uživajmo u svakom momentu uz njega. Navijači danas veliko :tokralju: :tokralju: . Neka ovako bude svaku utakmicu i dabogda se mi radovali sa našim Željom još 1000 godina :thumbup:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 04 okt 2015, 18:51

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:
Volim teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee najviše Zeljooooooooo !
Farbamoooo pitarskeee teme :rol:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

fanaticZeljin
Kontakt:

Post Postao/la fanaticZeljin » 04 okt 2015, 18:53

Kazem ja sinoc smijesni su, a sad da dodam i zalosni

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 okt 2015, 18:53

konačno smo bacili prokleti alibi modus u miljacku i razvalili pitare kako im i pripada

svaka čast! samo tako dalje i zadržati nivo borbenosti i na "malim" utakmicama koje slijede.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 04 okt 2015, 18:54

Oooo kako smo dobriii, nisu mogli meda jedva cekam doc kuci da predam avatar.
MANIJACI BETON SMO
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 okt 2015, 18:54

a nisu smutljivci baš ovo očekivali, da neće opucati na gol kako treba.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 04 okt 2015, 18:59

Sta kazu? Prilika da nas potope.... :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 okt 2015, 19:00

pa govorili su to i mnogi naši i "naši"...

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 04 okt 2015, 19:02

Edisu svaka cast, ko Mourinho u stare dane. :D
FK Željezničar
Chelsea FC

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 04 okt 2015, 19:03

Jel moze neko da postavi sliku statistike? Bas me zanima kakav je bio omjer u sutevima i posjedu lopte.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 04 okt 2015, 19:03

Sta reci nakon svega, nego VELIKO BRAVO za nase momke. Strepio sam bio do kraja jer smo promasili veliki broj sansi, ali smo na kraju uspjeli prvenstveno NASOM BORBOM za svaku loptu, ZELJOM i taktickom igrom do kraja, gdje su se oni ujedno prepali i pogubili.
Pitari su ovoga puta pruziti zaista bijedno izdanje kako na terenu tako na tribina. Vidi se da su bili previse uvjereni u u rasturanje Zelje sto im se odbilo debelo od glavu.
Sve u svemu, sada smo opet u igri za vrh tabele. Naredna utakmica ce mnogo znaciti. Ako ponovimo zalaganje i borbu iz ove utakmice, sve je moguce.

Zelio bi samo skrenuti paznju na sljedece stvari koje sam primijetio u igru i mogu se rijesiti cak pricom, tj usmjeravanje.
Kod prekida, ne znam zaista sta je problem, ali NE MOGU DA SVATIM ONO CENTRIRANJE NA DRUGU. Svaka lopta se potrosi a mi cak niti zaprijetimo golu. Mali Thiago je ginuo da bi napravio prekrsaj, da bi Dzelmic bez veze tu loptu poslao. Isto kao Kokot kada je pogibijom izborio korner da bi isti igrac opet na drugu poslao, tj NIKOME!
Edise skreni paznju za ovo molim te...

Sto se sudenja tice, po meni je bilo OK sve do pred kraj zadnjih 20 min kada se hinjski navlacilo.

Manijacima ide velika zahvala. U ovoj pobjedi imaju veliku zahvalu, posebice kod pravljenja pritiska njihovim igracima...

Jesicu ti veze nemas. Priznaj poraz Grobarvicu, to je ipak sportski. Unisten si totalno. Imas najplacenije igrace u ligi sa kojima nisi uspio adekvatne sanse napraviti protiv tima koji se raspadao samo jedno kolo prije.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 04 okt 2015, 19:06, ukupno mijenjano 1 put.

Pokusajte
Kontakt:

Post Postao/la Pokusajte » 04 okt 2015, 19:04

Danas mi je jasno da je do sada bio bojkot.

Bravo Zeljo.
Edis Mulalic jedan je od nas!

SvePlavo
Kontakt:

Post Postao/la SvePlavo » 04 okt 2015, 19:05

Ovo danas neopisivo, osjećaj, atmosfera, ishod. Igrači, trener, Manijaci :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Sinoć napisah da će ovo biti jedina utakmica ove sezone s punom Grbavicom, ali dajte da se počastimo nakon ove utakmice sa još ovakvih. Kako igrom tako i navijanjem. Bilo bi predivno da svaku utakmicu bude puno kao danas. Nije laž da su navijači dvanaesti igrač, znaju ponijeti igrače.

Odjavljujem se, uživam ... :D

Pozdrav plavoj družini :D

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 04 okt 2015, 19:06

slika sve govori
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 okt 2015, 19:06

Pokusajte je napisao/la:Danas mi je jasno da je do sada bio bojkot.
zaista se čini da se biraju utakmice. ili bar da su se dosad birale. vidjećemo.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 04 okt 2015, 19:07

Pristup za 10
Borba za 10
Navijaci 0

Bravo momci.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 04 okt 2015, 19:12

Rutinska pobjeda :clap:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 okt 2015, 19:13

Samo sam se bojao da im ne uđe kakva frljoka ili neka greška naše odbrane kao i u zadnjih par derbija što su na guzove dobili. Inače, sve super osim realizacije, yebiga morao se dati još jedan gol...

Delač je zaslužio čisti crveni, guranje glavom pomoćnog sudije ne prolazi ni u kantonalnoj ligi. Pogotovo zato što je protestirao bez nekog razloga, onda dobije žuti i nastavlja da se žali :lol:

Igrali smo dosta borbenije pravili dosta faulova, naravno ni slučajno se nije desilo da Valjić pusti igru, obavezno nakon svakog pada igrača Sarajeva dobijali su i faul al' eto džaba stvarno sve zgazili smo ih danas u svakom pogledu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 04 okt 2015, 19:13

ChWilla je napisao/la:pa govorili su to i mnogi naši i "naši"...
Mozda pojedinci, kod njih je bila bas euforija. :mrgreen:

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 04 okt 2015, 19:15

Ima li neko statistiku utakmice?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Paromlinac, Skojevska, velezmostarski i 85 gostiju.