FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

messilla
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la messilla » 04 okt 2015, 17:43

Sramota, odmoriti barem dok se ne otjera pola ovih manekena.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 okt 2015, 17:43

Fudo je napisao/la:Hebibovic zvani propuh nezna ni naprijed ni nazad
Covjek veze nema sa fudbalom. Bukvalno igrac manje u zadnjoj liniji. Prenosi nesigurnost na saigrace. Bjezi od duela i ne stoji u zadnoj liniji uopste ne bi li skrivio gol nego samo nesto kao napada a od napada nista na kraju. Kokot se je poigravao sa njim. Ofanzivno los u igri jedan na jedan. Da ne nabrajam. Najlosiji igrac danas sigurno a mnogi su zakazali pa pomalo i trener.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 04 okt 2015, 17:45, ukupno mijenjano 1 put.

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 04 okt 2015, 17:45

@BK kako ko, to sto si ti ja nisam.

Ja ne kritikujem i ne hemeb nista treneru. Kad sam shvatio da se ne radi o treneru i da ce i ovaj najdalje na proljece da ode iz kluba prestao sam da pricam i da se nerviram, prestao da kritikujem. Tebi sretno u zivotu.

@KONE/Kosije i komsinice :D cestitke na pobjedi potpuno zasluzeno i da je bilo vise od gola razlike bilo bi zasluzeno.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

deda
Kontakt:

Post Postao/la deda » 04 okt 2015, 17:46

Definitvo ovaj poraz je greska Jesica, takticni i psiholoski igraci n pripremljeni. Jedino koga bi izdvojio bio bi Delac, ostalo jad...Jos bi izdvojio Tatka i Hebiba kao 2 najlosija igraca danas, dodao bi i Krstea :salut: :salut:

Hedg
Kontakt:

Post Postao/la Hedg » 04 okt 2015, 17:49

Zaista nevjerovatno kako smo loše odigrali. Može se reći najgori derbi sa naše strane otkako se igra takmičenje uopšte. Igra, taktika, izmjene, zaista ravno nuli. Dobro smo još i prošli, mogli smo s više golova proći, doduše, da je Benko možda pogodio ono glavom, sve bi bilo drugačije, ovako ostaje žal sa tim. Teškog srca, ali zaslužena pobjeda Željezničara. U ovu utakmicu psihički nismo kako treba ušli, a neki igrači Boga mi i fizički. Igrač utakmice je definitivno Matej Delač. Da nema tog čovjeka na golu svašta bi se dešavalo.
Što se tiče ostalih igrača, malo ću baciti osvrt, iako je to mnogo, mnogo loše.
Delač - Već sam rekao, igrač utakmice, nema mu se šta prigovorit, lopta ga je prevarila, odbila se od igrača, što je u 99 % slučajeva pogodak.
Barbarić - Odigrao je na nivou, nije imao nekih pogrešaka, uglavnom dobar je bio.
Tatomirović - Tu i tamo, ja mislim da je on odigrao svoje utakmice u Sarajevu i da treba da se proda sljedeći transfer rok, bolje za njega a i nas. Možda se neki neće složiti, to je samo moje mišljenje. Nije on više kalibar za Sarajevo.
Puzigaća - Ne treba trošiti na njega riječi, loš, loš i još jednom loš. Kako je samo lako ispao kad ga je Memija prošao... Defanzivno je tu i tamo, naprijed kriza.
Hebibović - Šta reći za tog momka, vidi se da luta i da ne može da odoli pritisku. Pravio je greške, od kojih su neke mogle i po gol koštati. Nije on još spreman za desnog beka, ako uopšte treba igrati beka.
Rustemović - U početku mi je djelovao kao dobar igrač, da je, što bi se reklo, na pravom putu, ali je pred kraj realno sve us*rao sa onih par, nazovi, centaršuta koji su bili opasni po fotoreportere, a ne po gol. Loše Dino, loše.
Radovac - Igrao je fino, ali još tu treba truda i požrtvovanosti, loš je u duelima i pravio je i on greške. Fizički je slab, ubi ga šlauf. Imao je par dobrih prodora.
Velkoski - Neprimjećen danas, imao je nekih poteza, pokušaja, ali to je sve tromo i loše. Od njega se očekuje više, ali izgleda da se zasitio BHT Premijer lige.
Duljević - Brzina, tehnika i one vrline koje posjeduje se ne mogu ukomponovati sa nargilom u Damasku sa okusom mente. Ostavi se toga Dulja, ili ćeš završiti u Borcu iz Jelaha. Onih par prodora što si imao to je sve, vidjelo se da ne možeš iza 60-te minute meda sa kašike, doduše ni teglu otvorit, ali hajde.
Okić - Igrao je, borio se, imao je par dobrih lopti. Zamjeram mu onaj šut iz prve, mogao je možda bolje, a možda i nije. Sve u svemu, može prolazna.
Benko - Nemam ništa da kažem za njega, da je bio dobar nije, da je bio loš nije. Mogao je zabit glavom ono da je bio prisebniji, ali eto, desilo se šta se desilo, više šansi nije imao jer nije imao kvalitetnih lopti. Čim se on do centra vraća da primi loptu, nema od te ljubavi ništa.
Za kraj, što se tiče Ješića, nadam se da mu je jasno gdje je došao i zašto, ovo mu je prvi sarajevski derbi i po lošem će ga pamtiti. Želim mu sreću u narednom periodu i da iz ovog FK Sarajevo, kao kolektiv, izađe još jači.
Navijačima svaka čast, odradili su svoj posao korektno, bakljada je bila na vrhuncu. Ostaje žal za izgubljena tri boda, prvim mjestom, a i poraz od ljutog rivala. Nije da nije loše..
4.10.2009

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 04 okt 2015, 17:50

Bez obzira sto smo izgubili (Zasluzena pobjeda kona).

Al, iako ovo izgleda lose ja vidim u ovoj igri nesto novo trebace dosta vremena da ova igra bude rusila.Dalicemo mi to moci istrpit neznam. Al po dosadasnjem iskustvu Jesuc bi mogo dobit nogu vrlo brzo.

Dokaz je kad god mi ulazimo u utakmicu kad smo apsulutni favoriti obijenam se o glavu. IZGUBI SE ZALAGANJE, bez kojeg nemozes pobjedit slaviju.

VOLIM TE SARAHEVO.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 04 okt 2015, 17:51

Danas bolja ekipa,bolji igraci,bolji trener,borbeniji igraci su pobijedili mozemo mi ovde baliti koliko ocemo Zeljo je bolji zasluzeno pobijedio i ja im cestitam.
Samo Sarajevo

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 04 okt 2015, 17:51

Opet sikluk od trenera :facepalm:
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

RuleHz
Kontakt:

Post Postao/la RuleHz » 04 okt 2015, 17:51

Nismo mogli ovo sa kasapima pobijediti.
Allaha mi, ne zamjeram nista igracima.
Njihovi su izasli na teren, dobili na samom pocetku dozvolu od sudije da smiju udarati i mlatiti i zasluzeno pobijedili. U neki drugim okolnostima i drugom okruzenju mi ih je*emo.
Opet ponqvljam ne zamjeram nista igracima.
Prebili su nas na terenu, minimalno tri igraca su nam povrijedjena i pobijedili. Ako nadju motivaciju da u svakoj utakmici igraju ovako, titulu ce bez problema osvojiti.
Da ne zaborqvim, osvojiti ce je ako im sudije svaku utakmicu dozvole ovakvo igranje!
Osnovala partija , podrzala CARSIJA !

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 04 okt 2015, 17:52

Kako su ove nase pichkice danas igrale,trebamo slaviti ovaj poraz od samo 1-0..
Realno,trebali smo fasovati najmanje jos 2-3 gola.
Treba posjetiti trening i polomiti nogice svima koji su danas igrali (osim Delaca)
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 04 okt 2015, 17:54

ova taktika 4-4-2 nema teorije da zaživi bez centralnog veznog, to je možda i moglo dok je bio Cimi, treba ovo prestati furati pod hitno, pa mi nemamo ni polu desetku u igri, čak ni na vidiku, presmješno
Mosa RajvoSa

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 04 okt 2015, 17:55

Sa ametrima poput puzigace,hebibovica,rustemovica,radovca,velkoskog ovo sam i ocekivao iskreno,Cimi i Stojcev su nekako krpili sve nase nedostatke,a sada imas dva odrona poput rustemovica i radovca umjesto njih pa skontajte koji je to korak unazad.A onda o bekovima uopste ne treba govoriti nisu ni vazni uopste da se spomenu,uglavnom zna se gdje je problem u treneru nije svakako govorio sam i prije jesica da murinjo dodje ovi amateri nece proigrati.Za sve ovo ne krivim ni igrace ni trenera,jer igraci pojma nemaju a trener malo tu sta moze kad ima 5-6 odrona u prvih 11.Za ovakav roster igraca je kriva uprava ponavljam po 100 put jer prvo nije trebala prodati stojceva i cimija ili je trebala da im dovede dostojne zamjene da ne bi amateri poput rustema i radovca cinili nasu sredinu terena.Sada kad je Ikande povrijedzen mi nemamo kvalitetnog igraca sredine terena,alispahic moze samo da zavrsi karijeru nista drugo.Zbiti redove nekako sa Ikandeom kad se vrati pa pokusati dobiti sve ostale tekme a na polusezoni dovesti 4 dobra igraca dva beka lijevi i desni i dva igraca sredine i to dobra a ne tipa rustemovica i takvih slicnih fantazista.Upravo prodali ste najbolje igrace zaradili pare i ostavili nas na ovim invalidima napusite mi se k u rca zbog toga.

Matemotika
Kontakt:

Post Postao/la Matemotika » 04 okt 2015, 17:57

Može li samo jedno pitanje? Nije nikakva zezancija.
U čemu je problem sa Sarajevom? Mi ovog Želju prošlo kolo manje više lahko dobismo a oni vas odradiše bez problema. Što neko reče dobro ste prošli sa samo jednim razlike. To za nekakvu grubu igru ne pije vode. Svako igra onako kako zna.
Nisam navijač ni Sarajeva ni Želje već pitam onako čisto iz radoznalosti jer meni sa strane gledajući nije jasno zašto ne možete neki kontinuitet napraviti.
Hvala unaprijed

budzak
Kontakt:

Post Postao/la budzak » 04 okt 2015, 17:58

e vidi nam veze..nidje veze. ako u januaru ne dodje kakav ofanzivni vezni nema nas nigdje ove sezone. do tad deverat sta imamo

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 04 okt 2015, 17:58

Ovaj Ješić je smetljar od trenera, sa okavom igrom ni 3 kola neće izdržati na klupi Sarajeva a vala i ne treba. Zbog ovakve igre je Dženo letio sa klupe. Ubio ga Mulalić postavkom igre. Željo cijelu utakmicu vršio blagi pritisak na našu zadnju liniju ali ne baš pretjerano da se ne bi previše umorili igrači, a ovaj naš to za 100 minuta nije uspio skontati i naći adekvatan odgovor. Iz aviona se vidjdelo da Hebibovića danas ne ide, da puše po toj strani, i umjesto da momka ostavi na poluvremenu i ubaci Ahmu ili Berberovića da igraju desnog beka on Hebiba ostavlja da igra više od pola drugog poluvremena. Izmjena mu je za plakati. Niđe veze. Ni on sam ne zna šta je želio reći sa onom izmjenom. Dalje tim ti gubi a ti samo jednu izmjenu praviš pa to nema nigdje. Ovdje na forumu se znalo da će Željo igrati agresivno i jako, i on opet ništa nije uspio skontati.
Sve u svemu amatera na klupi imamo. Izjava nakon uakmice sve govori. Svugdje u svijetu se odugovlači igra kada ekipa vodi, igraci se valjaju, tako je i u ligi prvaka. U derbiju je to možda malo više izraženo, ali sve u svemu normala.

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 04 okt 2015, 18:01

Matemotika je napisao/la:Može li samo jedno pitanje? Nije nikakva zezancija.
U čemu je problem sa Sarajevom? Mi ovog Želju prošlo kolo manje više lahko dobismo a oni vas odradiše bez problema. Što neko reče dobro ste prošli sa samo jednim razlike. To za nekakvu grubu igru ne pije vode. Svako igra onako kako zna.
Nisam navijač ni Sarajeva ni Želje već pitam onako čisto iz radoznalosti jer meni sa strane gledajući nije jasno zašto ne možete neki kontinuitet napraviti.
Hvala unaprijed

Pa druze nije nikakav problem mi imamo ekipu u rangu za zeljom samo sta ces ti ovdje ti takav mentalitet vlada da smo ko real niko ne vidi pravo stanje
zato sto je vecina navijaca sarajeva zadbludjena da imamo super tim i da je sve do trenera a niko nece da prizna da su hadziahmetovic,blagojevic i beganovic svemirski brod za radovca rustemovica,onog odrona makedonca itd.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 okt 2015, 18:02

E ovako Zeljo je odigrao ocekivano na jedini moguci nacin na koji su mogli parirati i to se je i znalo i pisalo ovdje. A to je da igraju na pocetku sa preko 100% a poslje 60 minuta kada im ponestane snage ovo valjanje i otezanje. Uz jako grubu igru na ivicu faula. Da bi to uspijeli morao se je ispunuti jos jedan uslov a to je da sudija dozvoli ovaku igru sto sigurno nebi mnogi uradili. Kao sto je g. Jesic rekao svako ima pravo da igra kako hoce pa i da simulira i bjezi od igre ako mogu na taj nacin pobjediti.

Sto se tice taktike 4-4-2 jeste najbolja u preko 95% utakmica jer kvalitet uvijek presudi na kraju. Ovo je bila jedna od tih 5% utakmica gdje je bilo bolje poceti sa 4-5-1 ili kao sto je bilo kasnije kada je izasao Hebibovic 3-5-2. Jednostavno falio je taj jedan igrac vise u sredini terena cijelu utakmicu a posebno zbog njihove grube igre na ivici faula. Jedan igrac kao sto je bio Stojcev u sredini terena bi danas zlata vrijedio uz Radovca i Rustemovica. Cak uz ovaku igru protivnika bio bi sigurno sasvim drugaciji rezultat.

Sto se tice igraca Hebibovic je najlosiji. Defanzivno jako los kada se uopste brani. Prenosi nesigurnost na saigraca. Ofanzivno los jedan na jedan i samo dodaje prvom do sebe. Jedino je dobar kada i ako se njegova brzina iskoristi na pravi nacin. Nikako nije bek. Baric je neuporedivo bolji. Mislim da bi cak i Berberovic to danas odigrao na beku bolje. Ako nista bilo bi to puno borbenije pa i Kallasi. Benko i Krste odsjeceni u napadu zbog te losije sredine terena gdje je falio jedan igrac protiv ovakvog protivnika. Duljevic daleko najbolji igrac utakmice bez konkurencije. Kvalitetom punooooo iznad ove lige nesto kao CImirot. On ima mjesta i u reprezentaciji postepeno. I ako ovako nastavi poslje ove sezone ce preci u neki puno bolji klub.

Jesic je to mogao i bolje sigurno. Mada rano je sada o treneru nesto puno komentarisati. Sve u svemu titulula nije ugrozena samo ipak se vide neke pukotine i greske. Ako nemamo vise prave desetka poslje Stojceva onda se je trebalo odigrati 3-5-2 odma na poluvremenu a ne cekati do 70 minuta.

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 04 okt 2015, 18:06

tenpenny je napisao/la:
Matemotika je napisao/la:Može li samo jedno pitanje? Nije nikakva zezancija.
Hvala unaprijed

Pa druze nije nikakav problem mi imamo ekipu u rangu za zeljom samo sta ces ti ovdje ti takav mentalitet vlada da smo ko real niko ne vidi pravo stanje
zato sto je vecina navijaca sarajeva zadbludjena da imamo super tim i da je sve do trenera a niko nece da prizna da su hadziahmetovic,blagojevic i beganovic svemirski brod za radovca rustemovica,onog odrona makedonca itd.

a da evo vidis da vec tjeraju trenera ahhahaa :tokralju: :tokralju: :tokralju:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 okt 2015, 18:06

Hajd ne serite puno. Nit ih je ješić selektirao nit im je ješić prenio ideju, njegov rukopis možeš vidjeti tek nakon transfer roka. Ovog na pauzi.

Nit je on kriv što je Ikande povrijeđen pa nemamo veznog nit je kriv što je suspendovan Stepanov pa igra Tatomirović koji je najlošiji štoper u historiji Sarajeva, to odgovorno tvrdim.

Benko je veliki igrač ali on u formaciji sa dva napadača nije nikad igrao nit može, kad imaš dva napadača treba ti puno rszličitiji profil od Velkoskog i Benke. Ni jedan ni drugi ne znaju jedan na jedan, nisu brzi ni okretni.

Nije propalo ništa, kasnimo 3 boda i imamo međusobne duele sa prvom ekipom, tako da se ne sekiram. Pauza mora da se iskoristi da se ovo malo dovede u sur.

Transfer rok je jedan od najbitnijih u historiji Sarajeva.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 04 okt 2015, 18:13

Ovakvo Sarajevo ne zasluzuje moje zivce,podrsku i .
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 24 gosta.