FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Sajoni
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Sajoni » 14 maj 2010, 18:06

trebevic je napisao/la:Nove zvijezde Barce, Villa 40 miliona, Cesc oko 60 i nova meta Ribery 50 miliona.........Laporta = Perez!
Niđe veze! ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 14 maj 2010, 19:00

Villa=40,Cecs=45 Ribery neće doći ! 8-)
FK Pjetlovi

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 14 maj 2010, 19:21

xavi26 je napisao/la:mogu vam reci da je ova tema postala dosadna za citati, pa ima milion drugih stvari o kojima se moze pisati, a vi zapeli za fabregasa koji je arsenalov igrac :evil:
Potpis!
O tome neka se priča kad bude vrijeme za to!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 maj 2010, 19:26

Anri izgleda definitivno odlazi u SAD , u New York. Ne znam kolika bi mogla biti vrijednost transfera, ako dobijemo 10 milionceka bice dobro. Pored svih ovih igraca koji ce doci, bice zanimljivo pratiti i koga cemo prodati . Yaya eto odlazi, ja bi reko da imamo i stopera viska, moguce da Marquez ode i da Milito i Cygry budu zamjene. Kada bi i za Hleba dobili 10 milionceka i to bi bilo super, Caceres vrijedi sigurno toliko, mozda i vise, za sve te igrace moglo bi se fino uzeti 40 miliona, kako ja kontam.

A sta je tu dosadno, sad je kraj sezone i bas je pravo vrijeme da pricamo o transferima, sasvim je prirodno i normalno.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 14 maj 2010, 20:20

Jest sasvim prirodno i normalno pricati o mogucim transferima, ali prepucavanja oko Cesca toliko je nepotrebno. I ja bih rado da se on vrati, to je uredu, ali bas tolika prepucavanja- hoce, nece, sta ce vam, skup je, on je ovakav, onakav... zadnjih min 5 stranica je o tome. Besmisleno i bezpotrebno.

A za Henryja iskreno mi je zao. Velik je to igrac, ali svakom otkuca, izgleda.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 14 maj 2010, 20:25

Meni je bas zanimljivo.Skoro je kraj sezone,taman da pocne prica o mogucim pojacanjima.Volim cuti vasa misljenja o igracima i tako to.

I danas se pise o dolasku Ville na Camp Nou,kao i o Fabregasu.Evo i ovaj video jedan,mozda dosta govori :

[youtube][/youtube]
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 14 maj 2010, 20:50

Evo jedna javna tajna :D, ne brinem Baraca ce mu ispuniti san :D

Fabregas: San mi je zaigrati za Barcelonu

Cesc Fabregas želi da se pitanje njegove igračke budućnosti riješi prije početka Svjetskog Prvenstva, ali je dodao da ne žuri prijeći u Barcelonu.
Veznjak je prošao kroz Barcelonin pomladak prije nego što se pridružio Topnicima sa 16 godina, te je njegovo ime već duže vrijeme vezano za prelazak u redove prvaka Španije.

Izvještaji navode da bi on mogao biti meta ponude s obzirom da se ove sezone održavaju predsjednički izbori u Barceloni.

Fabregas spremno priznaje da želi zaigrati za Barcelonu u jednom trenutku svoje karijere, ali je odlučan u tvrdnjama da ne forsira odlazak iz Arsenala.

Međutim, 23-godišnjak želi osigurati svoju klupsku budućnost prije početka Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Želim donijeti odluku o svojoj budućnosti prije Svjetskog prvenstva, izjavio je Fabregas, koji se oporavlja od povrede kako bi bio spreman na vrijeme za počet prvenstva.

Ukoliko ikada napustim Arsenal to će biti u Barcelonu. Želim im se pridružiti, trebaju li oni mene je njihova stvar. Imam 23 godine i očekuje me duga karijera. Nikada nisam sakrivao činjenicu da mi je san zaigrati za Barcelonu koji bi želio ispuniti, zaključio je Fabregas.
Mes Que Un Club

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 maj 2010, 21:11

BaDa12 je napisao/la:
xavi26 je napisao/la:mogu vam reci da je ova tema postala dosadna za citati, pa ima milion drugih stvari o kojima se moze pisati, a vi zapeli za fabregasa koji je arsenalov igrac :evil:
Potpis!
O tome neka se priča kad bude vrijeme za to!
Pogotovo ako se uzme u obzir da vam taj igrac nije preko potreban u ekipi a vi zapeli bas kao da vam ocajnicki treba takav igrac.Strpite se malo,ako dodje dodje,ako ne dodje svejedno vam je i bez njega imate prejaku ekipu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 14 maj 2010, 21:19

Ma mi pricamo/pisemo o tome,jer se i u medijima isto tako prica o njegovom mogucem dolasku.A sad da nam je prijeko potreban,nije sigurno,ali ja zelim da ga vidim sto prije u Barci.Ako Guardiola odluci da mu je potreban i da bi mogao nekako 'sloziti' Xavia,Iniestu i Fabregasa,jos bolje.Mozda ova veza bi izgledala tanka sto s tice defanzive,ali cu se sloziti sa jedim forumasem kad kaze da mi ionako svaku utakmicu napadamo,ekipe se brane,pa preuzece se i taj rizik.

A i imas video gore,postavio sam,pa vidi sta covjek kaze.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 14 maj 2010, 22:05

titule mi osvajamo i o tome ne brinemo. Cilj nam je vratiti djecu kuci :) Ne interesuje nas niko drugi - tu je uspjeh ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 14 maj 2010, 22:31

Vidim brat Guardiole je sredio prijateljsku sa Hajdukom oduvijek mi je to bilo sumnjivo ali sad sam skontao. Guardiole su Gavrilovici iz Ljubuskog emigracija iz II svjetskog rata!
Dio Arsenala

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 14 maj 2010, 22:35

U augustu 2011.godine ce ako Bog da Barcelona doci u Split i odigrati utakmicu sa Hajdukom koji slavi 100 godina postojanja.

Blaugrana

Mes Que Un Club

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 14 maj 2010, 22:40

-Paja je napisao/la:Vidim brat Guardiole je sredio prijateljsku sa Hajdukom oduvijek mi je to bilo sumnjivo ali sad sam skontao. Guardiole su Gavrilovici iz Ljubuskog emigracija iz II svjetskog rata!
sta ti imas protiv Ljubuskog ? :D inace ja sam od tamo :)
btw. haha za guardiolu i gavrilovice :D

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 15 maj 2010, 00:27

Sajoni je napisao/la:
trebevic je napisao/la:Nove zvijezde Barce, Villa 40 miliona, Cesc oko 60 i nova meta Ribery 50 miliona.........Laporta = Perez!
Niđe veze! ;)
Kako nidje veze? 25 miliona za Chygrinskog, Cesc 60, Villa 40, Ibrahimovic koliko ono 46 miliona + Eto'o ili ja grijesim? To je 70 miliona...

Vi ne kupujete puno, ali zato dajete puno kao i Real. Vama ne treba Realu treba. Ibra je kao i Kaka, a ostale vrijednosti kad bi kupili tei grace bi se iskalkulirale tako da bi to bilo jednako izuzev Ronalda koji je svoj transfer vec otplatio prodajom dresova i abnormalnom igrom ove sezone.

Moram reci da se Realu nije isplatio samo Karim Benzema.

Pa ako dovedete Cesca i Villu vi ste vec potrosili 200 miliona i to samo na 4 igraca!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 maj 2010, 00:40

"Želim donijeti odluku o svojoj budućnosti prije Svjetskog prvenstva, izjavio je Fabregas, koji se oporavlja od povrede kako bi bio spreman na vrijeme za počet prvenstva.

Ova recenica je presudna u cijeloj ovoj prici, ovo sto je rekao sam Cesc potvrdjuje da je transfer vrlo moguc, da se na tome radi, da nije samo pusta novinarska prica, i ono sto je po meni najbitnije, povrdjuje da itekako razmislja o prelasku, jer da ood toga nema nista, ne bi sigurno govorio o tome kako zeli donijeti odluku. Jasno se vidi da nije odlucio ostati u Arsenalu jos uvijek, a i da je vec odlucio da ce preci u Barcu i da je to dogovoreno, najnormalnije da o tome ne bi pricao prije zvanicne ponude. Dakle, ovo nije nikakva spekulacija nego vrlo moguca stvar. Mi se ovde ne prepucavamo, veci nas normalno i kulturno diskutuje, imamo doduse i Paju koji ce sad opet i ovo poreci i iznijeti svoje vidjenje stvarnosti, al neka i takvih. Moze se diskutovati da li nam je Cesc potreban ili nije, ja mislim da jeste, ali to naravno nije bitno toliko, bitno je sta Pep misli, a ako dodje Cesc, onda znaci da nam jese potreban. Sto se Vilje tice, tu ne bi trebalo bii diskusije s obzirom da je i vise nego ocigledno da je taj posao vec i zavrsen, i vidjet cemo ga sledeće sedmice kako se pozdravlja s Laportom i pokazuje dres Barcelone.
Ja sam tvrdio da nam nije rizicno igrati sa triom Xavi, Iniesta, Cesc, ako do toga dodje, sva trojica njih su vec igrala kao zadnji vezni, nisu samo ofanzivno orjentisani nego znaju i napadati i otimati lopte. Sta bi tu bilo rizicno ako malo onako bolje posmatramo, od 38 utakmica u primieri, rizicne su samo dvije, one protiv Reala, u ostalih 36 cemo vjerovatno igrati ofanzivno i napadacki, i zasto da se bojimo i strahujemo. Isto tako treba i u Ligi prvaka, ja sam zato da igramo jos ofanzivnije, titula smo se naosvajali, neka bude show time. Jedino cemo tu izgubiti malo na skoku u sredini, al nije to nista zabrinjavajuce toliko, puno vise cemo dobiti, a i ove utakmice gdje smo hajmo reci podbacili, remiji protiv nekih slabijih protivnika, nije bilo zato sto nismo imali klasicnog zadnjeg veznog, nego zato sto nismo dovoljno dobro i ucinkovito napadali, a onu od Intera smo izgubili jer nismo takodje nastavili napadati poslije 1 0, nije se stiskalo i trcalo, pa nije pomogo ni taj klasicni zadnji vezni. Moguce je naravno i da nisam u pravu, al pratim sve utakmice, i vidim da najbolje igramo i najbolje poene osvajamo kad igramo onu svoju leprsavu napadacku igru sa velikim posjedom lopte, a tu je Cesc u odnosu na Sergia ili recimo Yayu jos i vec prednost nego mana. Zato sam ja uostalom i da dovedemo jednog sjajnog lijevog beka, odlicnog u ofanzivi, pa da grmi sa svih strana. Imamo previse dobar tim koji uz ova pojacanja ce biti jos i mocniji, realno gledajuci, zasto da se bojimo ikoga i da sputavamo onu igru u kojoj smo najbolji.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 15 maj 2010, 00:43

8 igraca koji su potekli iz Barcelonine skole fudbala igraju u prvoj postavi + Bojan koji igra odlicno kad dobije sansu,ima tu i Jeffren.To je velicina.

Skoro cijela postava,jos kad bi Fabregas dosao,strasno.Villa najverovatnije i dolazi,ali nista dok ga ne vidim u dresu Barce.Zamislite to,pa skoeo cijela spanska repka je tu onda.

Istina je da nam ovi igraci i nisu prijeko potrebni sad,ali zamislite ovakvu Barcu + ova dva pojacanja.Puno bi se dobilo sa njima.Fabregas majstor,zna dati onaj zadnji pas,cuvati loptu,ma sve sto treba zna,a Villa bi ako Bog da busio mreze protivnika.

Samo ne znam kako bi to izgledalo,mislim Villa na krilu,vamo u sredini bez klasincnog DM-a,hmm...Ma to bi trebalo na dobro ispast s obzirom na igru Barce.

Blaugrana

Mes Que Un Club

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 15 maj 2010, 00:44

de jos jednom to napisite.. procito sam to sranje 10 puta na ovoj temi i pogledo sam nekakvih youtube linkova vezanih za to...

sta ste skocili na tog Cesca.. gdje ce igrati samo me to zanima

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 15 maj 2010, 00:45

ako dodju villa i cesc, jedino jos da zamjene ibru za torresa, i maju spansku repku+messi :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 maj 2010, 00:47

Ja bih rekao da je teško očekivati da će se tako igrati. Pa čak ni Španija ne igra sa sve trojicom (Xavi, Iniesta, Cesc), nije ni Aragones, nije ni Del Bosque, pa sumnjam da će se Pep odlučiti za nešto takvo. Ok, sve to stoji da Barca igra napadački, dominira svih 90. minuta, te da je posjed lopte(minimalno)65 - 35 u odnosu na protivnika(nebitno o kojem se radi). Zamisli skakače poput Drogbe, Džeke, Croucha pored jednog od ovog trojca(odnosi se na trenutke kada protivnički golman ispucava loptu). Dakle, neće Puyol ni Pique igrati flastera na jednom od ovih igrača(moguće samoubistvo), a ovi nisu dovoljno jaki u skoku da mogu parirati ovim titanima. Da, ne kažem da oni nikada neće igrati zajedno, ali prerizično je, barem u ovakvim slučajevima. No, Pep je to, ako iko zna naći mjesto nekome, onda je to on. Mada, ja sam nekako ubjeđen da će se igrati sa 2 isturenija igrača u slučaju njegovog dolaska(da će Iniesta biti gurnut na krilo), a da će Messi i Ibrahimović(Villa) biti jedini pravi napadači. Opet ovdje vidim veliki gubitak u neigranju Pedra i Bojana, te je to jedini razlog zbog kojeg ja nisam da se dovede Villa.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 15 maj 2010, 00:48

jestel vi ikad culi za rotaciju? mislim, povreda je uvjek bilo, i bit ce ih uvjek, ukljucujuci naravno i sljedecu sezonu. meni je veca enigma gdje ce villa igrat, ne fabregas.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.