vidim da u gepeku već imam neke Blaupunktove, čitao sam da su kvalitetni, samo nije spojen kabal tamo u gepeku.. jel mogu provjeriti nekako da li oni rade, bez da spajam kablove? da znam.. ako ne rade da kupim druge, ima li neki ispitivač ili neštoR32 je napisao/la:Ne znam kolike su velicine ti zvucnici, i hoce li ti se moci uklopiti u vrata. Ali ako zelis samo na auto radio prikljuciti "obicne" zvucnike, onda ti je najbolji izbor u vrata da ih stavis, nađi manje, a sto se tice snage ok je ono, samo zavisi sad dal je to stvarne snage toliko!?
Kod mene su orginalni od cetvorke, i vjeruj sa dobrim radiom da se drmaju sve tri retrovizora dobro. Zvuk je vise nego odlican.
A ako mislis uzimati neke kineske, il npr. one kao u Robotu sto imaju tako te jacine, neces se naslusati muzike, a niti kvaliteta osjetiti.
Znaci bolje trazi orginalne iz "novijih" auta, nisu skupi a dobit ces jeftino fin zvuk.
Imao sam i ja dvicu nekad, i stavljao svasta, al vjeruj da bez pojacala i toga ne mozes dobiti ni blizu zvuk iz gepeka, kao kod orginalnih u vratima.
Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
Ma brate na dvije zice i spojis na liniju, il neko pojacalo kucno, to bar moras imati. Najjednostavnije, ili bar na one zvucnike od racunara, mora biti negdje cinc da ukljucis.
@JoseMourinho, ako te bude sta interesovalo imam dvije cetvorke SDI
A vjeruj da je odrzavat jeftinije nego golfa dvicu dizela, cijene dijelova su slicne, samo sto se cetvorka manje kvari.
@JoseMourinho, ako te bude sta interesovalo imam dvije cetvorke SDI

A vjeruj da je odrzavat jeftinije nego golfa dvicu dizela, cijene dijelova su slicne, samo sto se cetvorka manje kvari.
Mia San Mia
Kakva je Benga 320-ka
Moze li se naci sta bolje za 6-7 ljami

Moze li se naci sta bolje za 6-7 ljami

Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Sage je napisao/la:Zna li neko kolko kosta senzor temperature motora za Golfa 4, nece da mi digne temperaturu na 90, digne na podiok ispod( ko ima VW zna o cemu pricam), mijenjo sam 2 termostata za dva dana, opet isto. Al sto je cudno u leru dok radi nabije na 90, cim krenem 4-5km odmah spusti. Tako da kontam da mi nije otiso taj senzor temperature, pa jel iko imao slicno iskustvo?
Jesi napravio?
Mia San Mia
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Isti problem ponekad R32 ako znas sta bi moglo biti bio bi ti zahvalanR32 je napisao/la:Sage je napisao/la:Zna li neko kolko kosta senzor temperature motora za Golfa 4, nece da mi digne temperaturu na 90, digne na podiok ispod( ko ima VW zna o cemu pricam), mijenjo sam 2 termostata za dva dana, opet isto. Al sto je cudno u leru dok radi nabije na 90, cim krenem 4-5km odmah spusti. Tako da kontam da mi nije otiso taj senzor temperature, pa jel iko imao slicno iskustvo?
Jesi napravio?
Sabrine mi moje!
Ima li iko prodat sajlu od gasa za tomos
Ej nisam jos, ja na terenu radim pa cu kad dodjem kuci. Mislim na terenu u BiH. Pa cu da vidim cim dodjem da zamijenim taj senzor temperature il tu "krusku" pa javim.R32 je napisao/la:Sage je napisao/la:Zna li neko kolko kosta senzor temperature motora za Golfa 4, nece da mi digne temperaturu na 90, digne na podiok ispod( ko ima VW zna o cemu pricam), mijenjo sam 2 termostata za dva dana, opet isto. Al sto je cudno u leru dok radi nabije na 90, cim krenem 4-5km odmah spusti. Tako da kontam da mi nije otiso taj senzor temperature, pa jel iko imao slicno iskustvo?
Jesi napravio?
A de mi reci ovo, posto se razumijes: vozim recimo u 4toj brzini,60-70 kmh i hocu ubrzat i krene ubrzavat i samo spadne kazaljka obrtomjera i oduzme mi gas, ko u automatika a nije i onda krene ubrzavat. Al samo u 4toj. To mi se desavalo nekad prije 4 godine, i samo prestalo. Mozel biti do goriva? Tad sam sipo na Nestru, igro neku glupu nagradnu igru.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
BosnianKingdom je napisao/la:Isti problem ponekad R32 ako znas sta bi moglo biti bio bi ti zahvalanR32 je napisao/la:Sage je napisao/la:Zna li neko kolko kosta senzor temperature motora za Golfa 4, nece da mi digne temperaturu na 90, digne na podiok ispod( ko ima VW zna o cemu pricam), mijenjo sam 2 termostata za dva dana, opet isto. Al sto je cudno u leru dok radi nabije na 90, cim krenem 4-5km odmah spusti. Tako da kontam da mi nije otiso taj senzor temperature, pa jel iko imao slicno iskustvo?
Jesi napravio?
Ja sam mu vec navodio, sta je kod mene, i sta mi je majstor rekao, i 100% je kod mene to.
Ako je s motorom sve uredu samo kazaljka za temperaturu nije, pad kad vozis zna narasti kazaljka na mozda 80 stepeni i kad stanes, pa budes u leru ona padnu na pocetnu tacku. pa nekad se uredno digne na 90 stepeni i slicno. Znaci do te ampule koja je zaduzena za to. Isto tako znaju i obrtaji pasti zbog te ampule. Ja vozim vec dugo, nesto mi se ne da zamijeniti, a kosta 19KM, dzabe. Al eto nikad stic da se ode maksuz radi te stvarcice.
Valjda je ta ampulica, kruskica, ili nek i senzor kako neko zove, ako je ta ista stvar, zaduzena za vise funkcija.
@Sage Meni se je desilo 2-3 puta da vozim u 4-oj, i odjednom padnu obrtaji i auto staje i ugasi se. I razlog je bio gorivo, i bas sam tad sipao par puta na ovim "lijevim" pumpama, neki me đavo natjerao. I kad upalim zavergla teze i izađe dosta dima, haman vode u gorivu bilo.
Poslije sipam samo na Energopetrolu, i evo godina i po nikakvih problema, kad je bio -18 proslu zimu, bez problema upalio.
90% ti je od goriva, pokusaj na EP, al nemoj ulazit u rezervu cesce, zna ostat onog taloga i necistoca pa ako to povuce....

Mia San Mia
@R32, hoces vjerovat da sam nasuo na Ini. Inace sipam samo EP i Petrol, i naspem na Ini. A nije u mene nikad spao ispod 20L u rezervoaru, odmah je sipanje do vrha. Puno prelazim( recimo od 03.Juna do 03.Oktobra 12 000 KM) tako da goriva mora biti.
Memento Mori...
Memento Mori...
Ja sam nekad podavno sipao na Petrolu ( Slovenackom ) i nisam bio najzadovoljniji, i dugo vremena samo EP, i zadovoljan sam, a i motor mi nekako ljepse radi. Prije toga u auto je samo sipano na OMV-u, međutim kako je gazprom dosao, dosta je ljudi sto se zale, a i ne zalili se kad gorivu za BH trziste dolazi iz Rumunije Bugarske ne znam tacno.
Mia San Mia
Ja sipam cesce na EP nego na Petrolu al ako nemam gdje u blizini onda kod njih. Ovo sam prolazio kroz Srebrenik i vidim na Ini 1,86 dizel i da dospem za 50KM i eto. Al ide u ponedeljak pun, odnosno i u odusak. Nek je do goriva bio problem,nek samo nije sta gore.
Memento Mori...
Memento Mori...
Nemoj me uzimati za sigurno, ja ti govorim iz svog iskustva i do cega je meni bilo i pretpostavljam da je i ktb, a i sam si naveo da ti se desavalo prije 4 godine, da je sta drugo bilo, sigurno ne bi vozio toliko. 
A i ispravno radis, nek ti polovica rezervoara bude mjerilo kad trebas sipati i tam ogdje je provjereno dobro gorivo i nema problema. Za INU govore da je također dobro, valjda je kao i na EP, ali eto opet ovamo sam siguran

A i ispravno radis, nek ti polovica rezervoara bude mjerilo kad trebas sipati i tam ogdje je provjereno dobro gorivo i nema problema. Za INU govore da je također dobro, valjda je kao i na EP, ali eto opet ovamo sam siguran

Mia San Mia
Sta su ovi FAP filteri kod 307-ce. Koliko kosta zamjena toga 

Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
http://safe-chip.com/uklanjanje-dpf-a.htmlShooter je napisao/la:Sta su ovi FAP filteri kod 307-ce. Koliko kosta zamjena toga
Jos se raspitaj oko toga. Al msm da je zamjena skupa jer sam filter ti nije ispod 200 KM minimalno.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Zamjena je oko 800KM ako se dobro sjecam. Jeftinija varijanta ti je brisanje softvera i busenje filtera cime se neutralise njegov ucinak. Ljudi bjeze od toga jer inace mi ne odrzavamo auta kako treba pa se taj filter skroz zapusti i zacepi cime gubis snagu auta.
- alan_kardec
- Kontakt:
ooo ti filteri su ti strašno skupi, ako hoćeš da ga zamijeniš cifra je četverocifrena. Ali imaš opciju da ti ga majstor reparira (očisti ga), a ima opcija i da ga zaobiđe, izšteka ga, imaš ga u autu a ko da ga nemaš.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Passat 5 +
2003. god.
1.9 TDI 74 kw
2500€ u Njemačkoj
EUR 1
Koliko bi otprilike izašlo da ga dovedem do registracije?
I je li moguće u Njemačkoj EUR 1 papir izvaditi ako auto kupuješ od fizičkog lica, a ne od firme? Hvala svima koji pomognu...
2003. god.
1.9 TDI 74 kw
2500€ u Njemačkoj
EUR 1
Koliko bi otprilike izašlo da ga dovedem do registracije?
I je li moguće u Njemačkoj EUR 1 papir izvaditi ako auto kupuješ od fizičkog lica, a ne od firme? Hvala svima koji pomognu...
Sabrine mi moje!
- JoseMourinho
- Kontakt:
Misliš euro3? 
Uglavnom sto sam ja "istražio" oko toga, ne može papir taj za povrat poreza od fizičkog lica, za taj eur1 te ne kontam al taj passat bi trebao biti eur3, put iz njemačke te ispadne 200-300km ako ćeš ga ti dovozit(putarine+gorivo) i onda kod nas to do registracije za to auto mislim 1000-1500 KM, + registracija ma još dvije milje ti spremi mislim tu negdje ce tr ispast
Vjerovatno ima ovih sto znaju bolje i detaljnije pa nek me slobodno isprave eto od mene ono površne informacije

Uglavnom sto sam ja "istražio" oko toga, ne može papir taj za povrat poreza od fizičkog lica, za taj eur1 te ne kontam al taj passat bi trebao biti eur3, put iz njemačke te ispadne 200-300km ako ćeš ga ti dovozit(putarine+gorivo) i onda kod nas to do registracije za to auto mislim 1000-1500 KM, + registracija ma još dvije milje ti spremi mislim tu negdje ce tr ispast

Vjerovatno ima ovih sto znaju bolje i detaljnije pa nek me slobodno isprave eto od mene ono površne informacije

Sto se tice tih FAP filtera, tehnicki expert iz jednog ovlastenog servisa mi je rekao da je to najvise moze biti do tusenja prilikom voznje. Ides nekih 60-70km na sat u 4.brzini. ne trebam govorit da je obrtomjer jedva na 2000 kad se tako vozi. Hoces da ustedis gorivo a pravis sebi problem. Isti mi je reko da ne treba spustat ispod 2400rpm. Bio sam prisutan kad covjeku govori da ga ne tusi a njemu covjek govori neces ti meni govorit kako cu ja vozit svoje auto. Kaze njemu taj teh.exp. vidimo se opet. Eh ako je on mene slago i ja sam vas.
Memento Mori...
Memento Mori...
Pa osnova odrzavanja auta je i kavlitetna, pravilna voznja. Ljudi koji zive od toga kazu da je najbolje voziti izmjedju 2000 i 3000 obrtaja u drugoj, trecoj, cetvrtoj te i petoj ak ga naravno ne gazis po cestama gdje je dozvoljeno preko 80 km/h ili na autoputu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.