Sport i TV

dzelllo
Kontakt:

Re: Sport i TV

Post Postao/la dzelllo » 28 sep 2015, 20:53

flagrantus je napisao/la:
dzelllo je napisao/la:Na kojim kanalima je SEHA liga?
Izgleda da to niko ne prenosi!Proslu sezonu su neke utakmice isle na Areni,ali ovu sezonu izgleda da ne prenose.
Fuj,rukomet je stvarno srozan na najnizi moguci nivo na Balkanu :puke:
lezVe do bagro

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 30 sep 2015, 23:33

Sad gledam reklamu, SK4 ce biti pusten na SBB, pretpostavljam da to znaci da ce biti i na Telemachu i Totalu.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 30 sep 2015, 23:36

Pappy je napisao/la:Sad gledam reklamu, SK4 ce biti pusten na SBB, pretpostavljam da to znaci da ce biti i na Telemachu i Totalu.
Kako misliš pušten?
On već neko vrijeme ima 24 satni program ali u posebnom paketu. Ne znam koliko im se isplati da ide free

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 30 sep 2015, 23:41

hilmo je napisao/la:
Pappy je napisao/la:Sad gledam reklamu, SK4 ce biti pusten na SBB, pretpostavljam da to znaci da ce biti i na Telemachu i Totalu.
Kako misliš pušten?
On već neko vrijeme ima 24 satni program ali u posebnom paketu. Ne znam koliko im se isplati da ide free
Na free ga pustaju izgleda. Ne bi bespotrebno reklamirali nesto sto postoji kao ekskluzivno, valjda :mrgreen:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 30 sep 2015, 23:53

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 01 okt 2015, 13:32

E ne znam. Onda im je zastarjela reklama. :lol:

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 02 okt 2015, 22:30

„Sport klub” je prošle sezone prenosio mečeva ABA lige, ali je nakon samo godinu dana izgubio ta prava.

Čelnici regionalnog takmičenja potpisali su ugovor sa „Arenom sport”, što je izazvalo negodovanje kod čelnika „Sport kluba”.

Zbog toga su izdali saopštenje i najavili borbu svim pravnim sredstvima da se prenosi vrate na njihove kanale

„Neprijatno smo iznenađeni informacijom da nam je ABA liga uskratila prava na prenose, uprkos potpisanom višegodišnjem ugovoru. Još više nas čudi način na koji je ta radnja urađena i to poslije sezone u kojoj je ABA liga zahvaljujući Sport klub kanalima u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji ostvarila najveću gledanost od osnivanja tog ta kmičenja. Sport Klub postoji već deset godina i lider je u regionu među sportskim televizijama. Sarađivali smo i sarađujemo sa najeminentnijim organizacijama i takmičenjima u sportu i nikada, nikada nismo bili u ovakvoj situaciji. Naši advokati preu zimaju slučaj, a gledaocima se izvinjavamo na ovoj neočekivanoj neprijatnosti”, kaže se u saopštenju beogradske televizije.
Neće se lako pomiriti. :D Mada ne znam i na koju je foru ABA poslije samo sezone prešla na Arenu, kada su objavili i oni prošle godine da je višegodišnji ugovor. Jedino ako se nije poslije one frke oko prenosa vlasništva ABA lige odrazilo i na prenose, pa da ono od prošle godine ne važi.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 02 okt 2015, 22:33

Ali ako neko preuzima nešto, on preuzima i prava i obaveze :roll:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 okt 2015, 22:35

Neka mater im jbm, kad oni kradu uredu je, nek i njih neko jbe
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 02 okt 2015, 22:38

hilmo je napisao/la:Ali ako neko preuzima nešto, on preuzima i prava i obaveze :roll:
Ali ovo je praktično nova ABA liga. :?

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 02 okt 2015, 22:43

Pappy je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Ali ako neko preuzima nešto, on preuzima i prava i obaveze :roll:
E ne znam.
Kako to onda da se zove isto? Šta je sa onom starom?

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 02 okt 2015, 22:54

hilmo je napisao/la:
Pappy je napisao/la:
E ne znam.
Kako to onda da se zove isto? Šta je sa onom starom?
Pa kako su zaključili, ova ABA liga je ekonomski,pravni, i sportski nasljednik one koju je FIBA "ugasila". Faktički prije je ABA liga bila u vlasništvu Sidra, a sada je liga u stopostotnom vlasništvu klubova, a ljudi iz Sidra će samo biti u njenom menadžmentu. Tako da kontam da je tu nastala neka "prevara", na osnovu koje je SK izgubio prava, a Arena iskoristila.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 02 okt 2015, 22:59

Ako je onu ABA-u FIBA ugasila onda su sa njom ugašeni i svi ugovori koje je to udruženje imalo, a onda se klubovi ponovo udružili i formirali novo pravno lice.
Ako je ovako, nisam zaista upućen šta se desilo, onda Sport klub nema šansi da dobije neku parnicu.

Žao mi je što neću moći gledati atmosferu iz Beograda

HaRakIRi46
Kontakt:

Post Postao/la HaRakIRi46 » 02 okt 2015, 23:29

rio_Ferdy88 je napisao/la:Uz derbi sa Grbavice iduću nedelju gledamo

slika

:tokralju:
4 0d tih 6(7) tekmi na SK :tokralju:
FKS !!!!!
HURTICU ODLAZI !!!!

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 02 okt 2015, 23:34

Kakve tekme :tokralju:
Sve imam i arene i eurosport i sport klub :tokralju:
Kakva uzivancija :tokralju:
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

ulinsky
Kontakt:

Post Postao/la ulinsky » 02 okt 2015, 23:36

Arena mnogo bolja u ponudi domaćeg sporta od SK.

A realno to se i najviše gleda.

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 02 okt 2015, 23:39

ulinsky je napisao/la:Arena mnogo bolja u ponudi domaćeg sporta od SK.

Da sigurno cemo prije gledati meč između Jagodine i Vozdovca nego Manchester United-Arsenal...
Ne dipr svega ti.
710 Apperances
186 Goals

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 02 okt 2015, 23:49

KopLfc je napisao/la:
ulinsky je napisao/la:Arena mnogo bolja u ponudi domaćeg sporta od SK.

Da sigurno cemo prije gledati meč između Jagodine i Vozdovca nego Manchester United-Arsenal...
Ne dipr svega ti.
Ima onih i koji hoce. Nije svacij ukus isti. Ja npr volim pogledati i srpsku i hrvatsku jer su to igraci koji potencihalno mogu zaigrati za neki od nasih timova. Kome se gledaju englezi, bujrum, al to nije razlog da se ismijavaju ovi drugi.

ulinsky
Kontakt:

Post Postao/la ulinsky » 02 okt 2015, 23:53

95% Srba će bez puno razmišljanja prije gledati CZ i Partizan u dva najbitnija sporta nego bilo koju utakmicu iz engleske, španije i sl. Ja govorim iz te perspektive.

U Bosni klubovi imaju značajno manju navijačku bazu, mnogo je više onih koji gledaju i navijaju za strane klubove kao i ovaj trol odozgo što je skroz OK.

Ono što mene zanima ima Arena.

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 02 okt 2015, 23:57

ulinsky je napisao/la:95% Srba će bez puno razmišljanja prije gledati CZ i Partizan u dva najbitnija sporta nego bilo koju utakmicu iz engleske, španije i sl. Ja govorim iz te perspektive.

U Bosni klubovi imaju značajno manju navijačku bazu, mnogo je više onih koji gledaju i navijaju za strane klubove kao i ovaj trol odozgo što je skroz OK.

Ono što mene zanima ima Arena.
Kako si naporan sa tim trol trol trol trol ... Gdje sam to trolao bgt osim ono za Velež sto je bila zajeba.ncija ?
Ma ja Srbi dizu svoje. Za vas je Nikola Zigic najbolji napadac svih vremena,Mihajlovic najbojli strucnjak svih vremena vec sad,TEodosic najbolji plej evrope,Pickuljica najbojli centar svijeta itd itd...
Imam par prijatelja u Beogradu i jos ovu Novom Sadu i sami su mi rekli da ce prije pratiti mečeve Španske lige ili Engleske nego npr meč izmedju Novog Pazara i Cukarickog
710 Apperances
186 Goals

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.