FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

alcotm87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la alcotm87 » 30 sep 2015, 16:32

prenos

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 30 sep 2015, 17:05

Hadzijalagic je napisao/la:
EmirGz je napisao/la:Mozda je malo bezobrazno uopste razmisljati o tome, nakon sto smo ga pustili olako, ali eto.. Kakav je ugovor stanicu u olimpicu, da li bi se tu nesto moglo izmajmunisati da se tivra ove zime? Nisam ga do sad gledao u Olimpicu, ne znam ni u kakvom je stanju, ali vjerujem da bi se on vratio na svoj nivo kad bi proveo pripreme sa nama, s njim rjesavas mnogo pozicija u timu, ne znam... :hmmmmm:
Super ideja.. Stana moze kvalitetno pokriti obje bocne i krilne pozicije ali, opet, sve ovisi o njegovom ugovoru a i o volji nasih da ga vrate..
Po njegovim rjecima ugovor mu je pola + pola godine, ako ne laze..
Kazem ako ne laze jer mi je taj dan rekao i da on uopste nije trazio vecu platu u novom ugovoru prije povrede, sto mu ja ne vjerujem, jer je bio jedan od najboljih, a i nekih opcija za odlazak bilo - pa ako nece tad uzet - kad ce...u svakom slucaju nije mu bila nafaka, ako se vrati mozda bude..
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 30 sep 2015, 17:08

Rekao sam da necu doci na utakmicu i stojim iza toga ako dodje UBLEHAS Zujo. sergejevic i dzole uzmite ga i kuci vodite. Naveo si titule i kupove, ali nisi naveo dug koji je on i slicni njemu ostavili, a "donijeli" 2-3 miliona u klub. Donio je titule AMAR i kad je najvise trebao Amaru digao je sidro. Dok je bilo para od Dzeke i bio je u klubu. Ljudi su dolazili zbog Amara i opet ce dolaziti kad se Amar vrati bez obzira ko bude predsjednik. Dolazi sam uvijek na utakmicu, odem na j.ebeni trening i uvijek sam tu. Dovoljno sam saznao informacija da neke ljude fkt ne bi volio da sretnem na ulici, jer iskreno ne bi mogao proci pored njih a da im ne bi ... Došao bi Zujo sad i ostala kompanija i žele da dođu jer ima para u kasi, a treba i jos da legne para. Onda bi ti donijeli titule i kup, uzeli pare i dug bi bio kao kod Celika i Borca. Zujo i njegova blagodat nek idu u tri lijepe pm... To je moja poruka njima. A titule ne prepisujem njima nego GOSPODINU AMARU OSIMU!!!
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 30 sep 2015, 17:10

Ma ja ni Zeljkovica ne mogu prezaliti.Pokrivao sve pozicije u odbrani i to vrlo dobro, a ode igrati sa amaterima u kanadu.Nadao sam se Becelicu iz Borca ljetos, nadat cu se i na zimu.Bas je dobar igrac...
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

salemprolic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la salemprolic » 30 sep 2015, 17:11

blue sky je napisao/la:
salemprolic je napisao/la:Edisu puna podrška, ostali neka lagano počnu pakovati kofere, od Megamix predsjednika iz sjene, gibraltarskog marketing stručnjaka do onog momka što izdaje članske i godišnje. Niste ispunili očekivanja, voz. Nije Željo ničija prćija.
Imaš li alternativu buraz? Ako ima neko ko ce dovest ljudi sposobnih i dati svojih para za dovođenje beton igrača ja sad potpisujem da odu ovi sad. Ako ne onda se uhvati za muda i glodji
Dolazilo je ljudi sa svojim parama ali gospoda iz uprave želi da suradjuje jedino ako oni raspolazu parama, znaci daj nam pare i razguli...pa ne moze to tako druze. Bilo ko je bolji od ovih trenutno i to ptice na grani vide.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 30 sep 2015, 17:12

Jel' bilo raje iz elektroprivrede?
DRUG NEBI TI PUNCA

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 30 sep 2015, 17:23

ChWilla je napisao/la:amar dao svoju lovu, koja mu još do kraja nije vraćena, napravio i vodio ekipu. 90% svojom lovom. pa takav primjer svijećom u svijetu treba tražiti. a žujo pričao o ligi šampiona i kako je 2-3 miliona ništa. al' eto, zbog žuje bila dobra posjeta i uzela se titula.
sto posto tačno izvor bešlija koji mi je komšija

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 30 sep 2015, 17:25

[/b]
DzoleZeljo je napisao/la:Ma pricajte Vi realno sta hocete, dovodite trenera kojeg hocete, ali da bi uspjeli u necemu moras imati plan i viziju, a posebice dobro i skolovan kadar u logistici koja zna sta jednom klubu treba. Neka Edisa, ali vjerujute ovo sto on trenutno posjeduje, zove se momentum, ali kada splahnu sve emocije, doci ce do izrazaja sposobnost i inligencija trenera, a to cemo vidjeti na manjim utakmicama. Odovica i Capljica su naguzili zbog toga, vidjet cemo za njega.

I da, kada je potpisao, natpis je bio sljedece: "Mulalic je dugorocno rijesenje", pa ispod. Vodit ce klub do kraja sezone.
E ako je ovo nama dugorocno rijesenje onda ne znam, ovo je prije prezivljavanje.

Problem u cijeloj ovo prici, jeste da je Zeljo bez trofeja zadnja tri godine, i kako stvari stoje, postali smo ekipa gdje ti ode pola igraca na polusezoni/na kraju )pravis velike rotacija) u prevodu prezivljavanje a hoces mnogo.

Ovdje mene pojedini optuzuju da ja tjeram ovo upravu, naprotiv, mene samo zanimaju rezultati na terenu, jer je Zeljo klub tog renomea da mora uzimati jedan trofej minimalno po sezoni. Da se to usadi svima u glavu. Dok tako ne bude, dolazice ekipe ovdje okurazene i maksimalno zeljne da se bore za tri boda, a nekada su dolazi i pitaju se usput, koliko cemo komada primiti!

Dakle, rezultati su ti koji ce privuci raju, smiriti nemir, ali to se ne pravi preko noci, niti stalnim smjenama ljudi.

Jebote pa Amar je sa mizernim budget 2009 uzeo titulu kada nismo imali za dresova svim igracima kako treba, a ovi ti godinama pricaju kako se nesto stabilizuje, kao ide naprijed, pa im se onda redovi pocnu rasipati....
tri ili dvije godine

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 30 sep 2015, 17:27

ChWilla je napisao/la:amar osim je najveći pojedinačni ulagač/finansijer fk željezničar iza rata. i sve mu ni do danas nije vraćeno.

znači ja po novinama pričam da su 2 miliona ništa, a šef struke daje svoje pare u ekipu. i sutra još neko pripisuje meni zasluge za rezultate i trofeje tog šefa struke, koji je i sam vodio cijeli sportski segment i davao velike vlastite pare. umjesto da ih dajem ja za kojeg je 2 miliona ništa. dozovite se malo, i nemojte zaboraviti da je upravo amar ponovo "raskinuo" sa žujom, doveo gredića na njegovo mjesto i započeo ovo što se radi danas.
sto posto tačno isti izvor

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 30 sep 2015, 17:36

Hajmo malo o tekmi.Kako protiv komsija koja taktika koga u prvih 11.Ja nebi Kokota volio vidjet u derbiju ostali koji budu igrali zadnja im je sansa da se bore nemoraju pobjedit ali morajy ginut .Ipak su nam male sanse ali postoje.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 30 sep 2015, 17:43

kokot nikako na krilu, mislim da su im bekovi i najslabiji dio tima i tu bi trebali bit ogi i brazilac
ako bude igrao kokot onda na mjesto dade mozda da podvali loptu i da se tuce sa neiskusnim samirom i rustemovicem samo je problem sto on tu ne moze zbog netrcanja ( al vala ni dado ne trci)
sta je sa memije, nista nije bilo jos ono definitivno ??
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 30 sep 2015, 17:44

tm8782 je napisao/la:Rekao sam da necu doci na utakmicu i stojim iza toga ako dodje UBLEHAS Zujo. sergejevic i dzole uzmite ga i kuci vodite. Naveo si titule i kupove, ali nisi naveo dug koji je on i slicni njemu ostavili, a "donijeli" 2-3 miliona u klub. Donio je titule AMAR i kad je najvise trebao Amaru digao je sidro. Dok je bilo para od Dzeke i bio je u klubu. Ljudi su dolazili zbog Amara i opet ce dolaziti kad se Amar vrati bez obzira ko bude predsjednik. Dolazi sam uvijek na utakmicu, odem na j.ebeni trening i uvijek sam tu. Dovoljno sam saznao informacija da neke ljude fkt ne bi volio da sretnem na ulici, jer iskreno ne bi mogao proci pored njih a da im ne bi ... Došao bi Zujo sad i ostala kompanija i žele da dođu jer ima para u kasi, a treba i jos da legne para. Onda bi ti donijeli titule i kup, uzeli pare i dug bi bio kao kod Celika i Borca. Zujo i njegova blagodat nek idu u tri lijepe pm... To je moja poruka njima. A titule ne prepisujem njima nego GOSPODINU AMARU OSIMU!!!
fino napisano, samo, ponavljam po ko zna koji put, sve dok se iz uprave ne oglase (ako imaju argumente i dokaze) i ne pokazu jasno svima nama sta je ko radio, ko je i koliko "zagrabio" itd., a sa druge strane jasno ne prezentuju pozitivne stvari koje su oni postigli, ostaje nam mahalanje. ti napises ovako, neko drugi kaze nije tako, nego ovako i sve ode u pm. iskreno, zbog ovolikog mahalanja sa svih strana, ni sam vise ne znam sta je tacno. pojedinci kazu nije nase da brinemo o administraciji kluba. po njima, nase je samo da kupujemo clanske i godisnje ili pojedinacne karte i dolazimo na utakmice. ok, njihovo misljenje. ali, ako se kralo kako ti pises, onda je neko uzeo i moje pare, jer sam redovan na utakmicama i redovno obnavljam clansku. kakav ja motiv sada imam sve to placati i kontati "ko ce zagrabiti iz sehare, koju i ja punim"? jel' trebam sebi reci, hajd' nije bitno ko ce se okoristiti, bitno je podrzati Zelju? ja Zelju podrzavam dugo vremena (prije 7 dana napunio 50 godina zivota) i podrzavat cu ga dok sam ziv. ali, ne mogu biti debil i svjesno puniti dzepove nekome ko je u Zelji samo zbog licnog, materijalnog interesa. sve dok ne bude jasnih dokaza o mahinacijama i zloupotrebi polozaja bilo kojeg uposlenika Zelje (sadasnjeg i buduceg), za mene je sve mahalanje. a za to su krive uprave, sve redom u posljednjih 15 godina. samo se loptica krivnje prebacuje na one prethodne, bez ikakve argumentacije, sve se svodi na rekla - kazala. da ne bude zabune, meni ova uprava nit mirise, nit smrdi, nista protiv njih nemam (izuzev sto sam pisao oko odine smjene da je greska i stojim iza toga), ali sve dok jasno ne vidim pozitivne pomake u administrativnom i sportskom segmentu, ne vidim osnova da h ukivam u zvijezde.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 30 sep 2015, 17:57

Alipasino je napisao/la:Hajmo malo o tekmi.Kako protiv komsija koja taktika koga u prvih 11.Ja nebi Kokota volio vidjet u derbiju ostali koji budu igrali zadnja im je sansa da se bore nemoraju pobjedit ali morajy ginut .Ipak su nam male sanse ali postoje.
Nikad ni u jednom derbiju niti jedna ekipa nema male sanse, samo treba biti hladan ko spricer i ne navaljivati na pocetku ko sivonja, klupa je previse tanka i igraci nisu bas nesto dobri sa kondicijom

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 30 sep 2015, 17:59

tm8782 je napisao/la:Rekao sam da necu doci na utakmicu i stojim iza toga ako dodje UBLEHAS Zujo. sergejevic i dzole uzmite ga i kuci vodite. Naveo si titule i kupove, ali nisi naveo dug koji je on i slicni njemu ostavili, a "donijeli" 2-3 miliona u klub. Donio je titule AMAR i kad je najvise trebao Amaru digao je sidro. Dok je bilo para od Dzeke i bio je u klubu. Ljudi su dolazili zbog Amara i opet ce dolaziti kad se Amar vrati bez obzira ko bude predsjednik. Dolazi sam uvijek na utakmicu, odem na j.ebeni trening i uvijek sam tu. Dovoljno sam saznao informacija da neke ljude fkt ne bi volio da sretnem na ulici, jer iskreno ne bi mogao proci pored njih a da im ne bi ... Došao bi Zujo sad i ostala kompanija i žele da dođu jer ima para u kasi, a treba i jos da legne para. Onda bi ti donijeli titule i kup, uzeli pare i dug bi bio kao kod Celika i Borca. Zujo i njegova blagodat nek idu u tri lijepe pm... To je moja poruka njima. A titule ne prepisujem njima nego GOSPODINU AMARU OSIMU!!!
Ne znam sad koliko se tu mogu razdvojiti Amar i Zujo, ali eto. Ako je vise ljudi poput tebe i kazu ja necu dolaziti dok je Zujo i ekipa tu ili dok je ovaj i ekipa tu, onda je racunica jasna. Koliko je ljudi bilo dok je prva ekipa bila tu, a koliko sada, i to govori nesto. Ja nisam dolazio zbog Amara, a i vecina ljudi je dolazila iskljucivo zbog rezultata. Posjeta je samo opadala kada je usljedila stagnacija i kada je raja vidjela da je sve to kratkog vijeka.

Ja zivim za dan kada ce se objaviti javno koliki nam je tacno dug, bez nekih repova i bez sranja, i kada ce se javno reci kada je nastao taj dug, dakle dokumentacija, s potpisima, iznosima i datumima koji se na njoj nalaze. Onda cemo svi skontati po datumima ko je koga jahao i sta se desavalo. Do tada je meni tesko da vjerujem bilo kome na rijec, a vjerovatno i vecini raje. Ako vec mogu nesto sabirati to su onda trofeji i to mogu uporediti jer niko ne iznosi vise nikakve brojke. Samo se spomene magicna rijec "Dug" i to je sve. I sada bi to kao trebalo meni nesto znaci i ja bih trebao vjerovati na tu rijec.

Titule su u vitrinama naseg kluba i sasvim je jasno kome ih treba pripisati, Amar je bio trener, Zeba i Beslija npr. igrali, ovaj bio ovo ovaj ono je nesto sasvim nebitno, pored imena naseg kluba stoji titula te i te godine i ne pripisuje se nikome do klubu.

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 30 sep 2015, 18:02

alcotm87 je napisao/la: prenos
Pošto si prevario raju, trajni ban...
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 30 sep 2015, 18:03

CashMan je napisao/la:
alcotm87 je napisao/la: prenos
Pošto si prevario raju, trajni ban...
Ne verujem da je namjerno, konstantno ovi ovorade sa stremovima na youtube..

To nema nigdje prijenos da se pogleda?
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 sep 2015, 18:04

prošli put su se vratili u paketu. ali ako se pitamo bi li se više ljudi vratilo na stadion da se danas vrati amar sam ili žujo sam...? jeste šbb kbb, ali realno odgovor svi znamo.

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 30 sep 2015, 18:06

Covjek je samo prenio link sa naseg tm.org nije kriv i ne vidim zbog cega bih ga banovali...evo ja nisam ovdje vidio da su postavili link nego tamo
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 30 sep 2015, 18:08

Ostalo nam je da pratimo, što bi @solinas reko dendzrus atteck..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 30 sep 2015, 18:11

Zakino nas sudija za ofsajd!
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 92 gosta.