Sušić otkriva: Protiv Švedske igrat ćemo kombinovano, sa Njemačkom prvi tim
Na spisku neće biti Bekrića, ali će šansu dobiti novajlije Šehić, Alispahić i Mujdža
Safet Sušić već ima spisak od 22 igrača koji će braniti boje reprezentacije Bosne i Hercegovine na prijateljskim
utakmicama protiv Švedske (29. maj) i Njemačke (3. juni).
Selektor našeg najboljeg tima kazao je da će spisak biti dostupan javnosti tek u ponedjeljak ili utorak, a u razgovoru sa njim se moglo osjetiti da Pape nema velikih dilema.
Čeka se Papac
Haris Medunjanin je počeo trenirati i on će biti na spisku, kao i novajlije Ibrahim Šehić, Mehmed Alispahić i Mensur Mujdža. Šehić je budućnost kada su u pitanju golmani, Alispahić velika nada, a Mujdža rješenje za desnu stranu za narednih 10 godina.
Na spisku neće biti najavljivanog Samira Bekrića iz Želje, te Admira Vladavića i Darija Damjanovića, koji su bili pozvani za duele sa Ganom.
Papetu je još ostala samo dilema na lijevoj strani, gdje bi idealan bio Saša Papac, čime bismo konačno imali tim sa zatvorenim svim pozicijama sa idealnim igračima.
- Gledao sam mečeve u Premijer ligi i van BiH i još jednom konstatujem da naši najbolji igrači igraju u inostranstvu. Spisak imam, ali ću sačekati ponedjeljak ili utorak, kada ću ga dati u medije. Još uvijek ne znam da li će to biti na konferenciji za novinare ili će biti objavljen na zvaničnoj stranici NSBiH - kaže Sušić.
U Sušićevom glasu se moglo primjetiti da nema straha od mečeva sa Švedskom i Njemačkom, iako ćemo igrati protiv kvalitetnijih selekcija Evrope. Za ubjedljivo najčitaniji sportski list u BiH je otkrio:
- U Švedskoj će igrati kombinovani tim. Moguće je da nastupi svih 22 igrača. Vidjet ću kakve će nam uslove u Štokholmu postaviti delegat i sudije. U Frankfurtu će pred 50.000 navijača igrati najjači tim za koji budem smatrao da je u tom trenutku kazao je Sušić.
Nema tajni
Pape je još dodao da neće biti potrebe da pregladava snimke sa zvaničnih i prijateljskih susreta Švedske i Njemačke. - Švedsku ćemo polako planirati. Saradnici imaju osnovne potrebne informacije. Mečeve sa utakmica Njemačke nema potrebe da gledam, jer znam svakog igrača „elfa“.
Oni za mene nisu tajna - kazao je raspoloženi Sušić, koji bi nam u Štokholmu i Frankfurtu jednako dobro došao i kao selektor i kao igrač iz svojih najboljih dana.
Mujdža, dobro došao po drugi put
Mensur Mujdža, prvotimac Frajburga je pristao da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a danas (petak) prema našim saznanjima doći će u Doboj, kako bi izvadio naš pasoš.
Bivši mladi reprezentativac Hrvatske će doći u grad iz kojeg su njegovi roditelji, kako bi ispunio formalnosti za dobijanje bh. putne isprave. Mujdža, dobro došao po drugi put! Kažemo drugi, jer je već jednom bio u kampu našeg tima, ali je preko noći iz njega otjeran.
Sušićev spisak od 22 igrača
Sušić će u ponedjeljak ili utorak objaviti spisak kandidata za mečeve sa Švedskom i Njemačkom. Mi pretpostavljamo da će se na spisku naći slijedeća 22 igrača: Hasagić, Begović, Šehić, Spahić, Pandža, Mravac, Nadarević, Jahić, Berberović, Misimović, Muratović, Rahimić, Salihović, Pjanić, Medunjanin, Džeko, Muslimović, Ibišević, Zec, Ibričić, Alispahić, Mujdža.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!