Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Virtu4l » 28 sep 2015, 23:37

Momciluk je napisao/la:Zato sto je presao u Kinu, a i prije tog neambicioznog transfera nije odigra dvije utakmice u repki da valja, i pet centarsuteva dobrih ako je uputio..
Prelazili su mnogi igrači u Kinu pa su igrali za svoje reprezentacije. Transfer u Kinu ništa ne mijenja za nekoga za koga znaš da je kvalitetan.

Nije igrao da valja zato što je igrao tamo gdje mu nije mjesto, to je već milion puta napisano.

Centaršutevi? Koje je to naše krilo upućivalo dobre centaršuteve? Lulić? :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 28 sep 2015, 23:39

zizu1991 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Kažem ti ja on je meni drag al' za reprezentaciju nikad nije igrao kako je mogao (u smislu da podbaci, ne da ne želi) yebiga stalne sitne povrede tamo vamo više ga nije bilo nego što jeste.

Klupski fudbal je druga stvar, svaki put kad sam ga gledao u Hofenhajmu poželio sam da nekada nešto slično odigra i kod nas (igrao je i u Hofenhajmu nekada na beku i to vrlo dobro) al' eto realno nikad nije...
Što nas opet dovodi do zaključka da je njegovo dugo igranje za reprezentaciju itekako ostavilo traga i prema tome opovrgava tvrdnje da je zbog toga što je igrao lošije nego na klupskom planu bez mnogo pompe izbačen sa spiska prvi put.
To si ti rekao. Ja sam tebe citarao na tvoje "pitanje" što se više žali za Medunjaninom nego za Salihovićem, pa sam ti pokušao kroz par postova objasniti nadam se da si shvatio što je to tako. A to da li je Sejo zasluženo izbačen sa spiska je za diskusiju, da li treba biti prije Medunjanina i o tome se može pričati. Al' suština je da bi obojica trebali biti na spisku jer mi nemamo nekih adekvatnih rješenja u sredini terena, jedini koji nešto igraju su Pjanić, Bešić kojeg nema na ovom spisku i eto Grahovac ostalo sve haman ništa i nikako.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 sep 2015, 23:40

FaraonTM je napisao/la:Al' suština je da bi obojica trebali biti na spisku
:bih: :bih:
Voli te tvoje Sarajevo.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 28 sep 2015, 23:40

Virtu4l je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:Zato sto je presao u Kinu, a i prije tog neambicioznog transfera nije odigra dvije utakmice u repki da valja, i pet centarsuteva dobrih ako je uputio..
Prelazili su mnogi igrači u Kinu pa su igrali za svoje reprezentacije. Transfer u Kinu ništa ne mijenja za nekoga za koga znaš da je kvalitetan.

Nije igrao da valja zato što je igrao tamo gdje mu nije mjesto, to je već milion puta napisano.

Nisam rekao da je i jedno nase krilo uputilo dobar centarsut :mrgreen:
Joj ne mogu se sjetit protiv koga smo igrali kad su Llulic i Salihovic unistili ih po lijevoj strani, to je jedna od rijetkih utakmica kad su nam krila bila na nivou.
This time next year we'll be millionaires.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 sep 2015, 23:42

Momciluk je napisao/la:Nisam rekao da je i jedno nase krilo uputilo dobar centarsut :mrgreen:
Joj ne mogu se sjetit protiv koga smo igrali kad su Llulic i Salihovic unistili ih po lijevoj strani, to je jedna od rijetkih utakmica kad su nam krila bila na nivou.
Posljednji dobar centaršut kojeg se sjećam je onaj Avdije Vršajevića kad je Vedo zabio Kipru :rol:

Avdija = Beckham :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 sep 2015, 23:44

Ovo:
zizu1991 je napisao/la:Neka Mede radi atmosfere u reprezentaciji. Pa duže je Sejo bio od njega, pa niko nije protestir'o kad su ga otpepali i rekli mu idi sadi rižu. Kao što rekoh, dirigovanje, i sviranje.

Pa ovo:

PostPostao/la FaraonTM » 28 sep 2015, 19:11
Zato što je Medunjanin u reprezentaciji pružao 2x bolje partije od Salihovića.
FaraonTM je napisao/la:To si ti rekao. Ja sam tebe citarao na tvoje "pitanje" što se više žali za Medunjaninom nego za Salihovićem, pa sam ti pokušao kroz par postova objasniti nadam se da si shvatio što je to tako.
Šta sam ja rekao?
Ako imaš vremena, ne razumijem baš najbolje.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 28 sep 2015, 23:54

Rekao si kralju kako "I prema tome opovrgava tvrdnje da je zbog toga što je igrao lošije nego na klupskom planu bez mnogo pompe izbačen sa spiska prvi put."

A ja nigdje nisam rekao da je on izbačen sa spiska zbog ovoga ili onoga, ja sam rekao samo da raja više "žali" za Medunjaninom nego za Sejom iz razloga što je prvi pružao bolje partije u reprezentaciji nego ovaj drugi, razlozi toga nisu bitni govorim samo suhe činjenice.

Nadam se da sada razumiješ, nisam nigdje napisao da je Sejo trebao biti izbačen sa spiska zbog ovoga ili onoga, samo sam rekao da razumijem zašto ljudi nisu previše Meši zamjerali nepozivanje Salihovića a ne bi mu zamjerili vjerovatno i da ne pozove Medunjanina jer je u lošoj formi. Ali kako sam već rekao bez obzira na sve i jedan i drugi trebaju biti tu u ovom trenutku.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 sep 2015, 23:58

slika

Zna li ovaj nas savez uopste gdje nam igraju igraci?

turku
Kontakt:

Post Postao/la turku » 29 sep 2015, 00:00

Momciluk je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Nisam rekao da je i jedno nase krilo uputilo dobar centarsut :mrgreen:
rumuni u zenici :thumbup:

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 29 sep 2015, 00:02

turku je napisao/la:
Momciluk je napisao/la: Nisam rekao da je i jedno nase krilo uputilo dobar centarsut :mrgreen:
Nije ta, tu je Lulic sam prekuco stranu..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 sep 2015, 00:05

@Visočak

To je sve subjektivitet i predstavljanje svoga mišljenja kao mišljenja mase.
Previše se igraš pojmovima. Dovoljno prostora ostavljeno za manevrisanje, zato sam odveden u ćorsokak.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 sep 2015, 00:05

Momciluk je napisao/la:
turku je napisao/la:
Momciluk je napisao/la: Nisam rekao da je i jedno nase krilo uputilo dobar centarsut :mrgreen:
Nije ta, tu je Lulic sam prekuco stranu..
Latvija. ;)

Salihovic i Lulic resetali po lijevoj strani u Rigi.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 29 sep 2015, 00:05

Goalgetter je napisao/la:slika

Zna li ovaj nas savez uopste gdje nam igraju igraci?
:D :D :D

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 29 sep 2015, 00:08

Goalgetter je napisao/la:
Momciluk je napisao/la: Nije ta, tu je Lulic sam prekuco stranu..
Latvija. ;)

Salihovic i Lulic resetali po lijevoj strani u Rigi.
:thumbup:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 sep 2015, 00:36

Virtu4l je napisao/la:Ne postoji logično objašnjenje zašto se preko noći prekrižio Sejo Salihović, ne vjerujem u teorije zavjere, ali volio bih da neko ponudi logično objašnjenje.

Pričamo o igraču koji je dokazani kvalitet u ligi petice, a pozive dobijaju igrači koji do te lige vjerovato neće dobaciti ni za tri karijere.
Nikad ga nismo koristili na normalnoj poziciji, a centaršutevi su mu katastrofa dok igra za repku. Pozvat ga 'onako' radi stare slave, da bude sa ekipom i nema neke logike jer igra u Kini(zbog udaljenosti). Meša je sada procjenio da ce nam njegovo iskustvo pomoci u ovim bitnim utakmicama, pa je dobio poziv. Selektor i igrači imaju kontakt i vjerujem da je Meša u stalnom kontaktu sa Sejom, tako da ne vidim razlog što se diže frka oko toga. I sam slektor je naglasio kada nas je preuzeo da hoće da ima bazu od 30ak igrača, i nekad će jedan dobiti poziv, nekad drugi, ali svi oni čine reprezentaciju. Sejo je dobio poziv kada Meša smatra da nam može pomoći i to je to.
Protiv Belgije očitno nije bio u planovima, čak ni za zamjenu, što i ima logike, bez obzira kolika je on klasa, Belgija na svakoj poziciji ima vrhunske igrače, a nama bi igrao igrač na zalasku karijere iz Kine. Ne ide. Mada ni Medo nije puno bolji al eto, nije Sejo rješenje.
A pozvati ga da igra eventualno pola sata protiv Andore, i nema baš smisla. Uostalom možda se i sam Salihović tako dogovorio sa selektrom, ne idu sve informacije u javnost.
Nad tobom sunce najljepše sja

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 29 sep 2015, 00:57

Virtu4l je napisao/la:Ne postoji logično objašnjenje zašto se preko noći prekrižio Sejo Salihović, ne vjerujem u teorije zavjere, ali volio bih da neko ponudi logično objašnjenje.

Pričamo o igraču koji je dokazani kvalitet u ligi petice, a pozive dobijaju igrači koji do te lige vjerovato neće dobaciti ni za tri karijere.
Pretpostavljam da ga je naljutio njegov odlazak u Kinu tako rano i da je čekao da vidi kako će se tamo snaći i hoće li se uopšte snaći, hoće li održati formu itd. Na te priče o teorijama zavjere se nisam ni obazirala, a drugi razlog stvarno ne vidim, iako ni ovaj apsolutno ne opravdavam, jer ako su se mogli zvati i i dalje se zovu oni provjereni koji ne igraju zašto nisu mogli oni provjereni koji igraju, pa bilo gdje. Uglavnom neko logično objašnjenje zapravo i ne postoji, bar po meni. Sa ovim pozivom Medunjaninu sada pokazao je da je ispao veoma nepravedan prema njemu prošla dva puta i mislim da je i sam trenutno svjestan toga.

I što se tiče ovog poređenje njih dvojice, nemam zaista ništa protiv Harisa, ali ne smatram uopšte da je doprinio reprezentaciji više od Seje zato što je kroz kompletnu reprezentativnu karijeru imao priliku da igra na svojoj prirodnoj poziciji, da briljira tu svaki put, a da smo nešto posebno vidjeli od njega i nismo. Sejo također nije briljirao ali je krpio sve što se krpiti moglo, igrao gdje god se to od njega tražilo, radio šta god je trebalo u interesu tima, prošao mladu selekciju, na što mnogi možda i zaboravljaju. Jedan je od rijetkih za kojeg je uvijek postojao samo grb ove zemlje i koji je stopostotni Bosanac i Hercegovac, iako ne jezikom, ali u srcu. I ovo što ću sada reći jeste subjektivno, ali upravo zbog svih ovih činjenica ja lično Medunjanina nikada ne mogu poštovati i cijeniti koliko Salihovića. :bih:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 sep 2015, 02:10

DragonGirl je napisao/la:Sa ovim pozivom Medunjaninu sada pokazao je da je ispao veoma nepravedan prema njemu prošla dva puta i mislim da je i sam trenutno svjestan toga.
Ne bih ja povlačio paralelu između Salihovića i Medunjanina, jer oni spadaju u kvalitetne igrače i obojica zaslužuju pozive bez obzira na klupske probleme.

Moje mišljenje je da će Salihović uvijek zaslužiti poziv prije recimo Sušića, Hadžića, Cocalića, Kvesića, Vrančića ili recimo Đurića. Npr. zove Đurića, iako imamo tri napadača pored njega i stvarno nema potrebe za četvrtim, a Sejo ispašta zbog toga. To je ta nepravda, isto ono što je Pape uradio Rahimiću ili Zahiroviću pred SP. Zahirović mu je spasio dupe, bio važna karika u kvalifikacijama, trebalo mu je SP da spasi karijeru, a na kraju ostao bez ičega.
Voli te tvoje Sarajevo.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 sep 2015, 02:17

Zasluziti o kakvim zaslugama pricate ?? Nije reprezentacija humanitarna organizacija..Pa koliko je smoa Bazdarevic pustao Ibisevica da se digne i ostale vuce i dalje bespotrebno..Pa Susic odlicno igra u HNL i neko ce reci da je rekreativac Medunjanin bolji od njega ajde molim vas da ne vracam sliku kako nezainteresovano gleda u Brujnea kad ovaj zabija go na metar od njega.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 sep 2015, 02:19

Naravno da je Medunjanin bolji od njega.
Voli te tvoje Sarajevo.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 sep 2015, 02:24

Virtu4l je napisao/la:Naravno da je Medunjanin bolji od njega.
Mozda ima bolji selfie od TSS-a cini mi se u Rimu da je zadnji napravio ima produzeni raspust :wave:

[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, CAGarfia, kakarut, riki46, Sheyi i 55 gostiju.