To Husika!Husika je napisao/la:Poceo je i Mesa kenjati, Medunjanin, Hadzic, Susic...
Pa majka mu stara, ovi novinari su kite, niko nema muda pitati po kojim parametrima i arsinima ova trojica dobivaju pozive...
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
- DragonGirl
- Kontakt:
Ne bih se baš složila da Sejo nije ništa doprinosio u igri. Ima on loših centaršuteva ali ja se dobro sjećam i njegovih dobrih asistencija i odličnih lopti: Hajroviću protiv Meksika, Avdiji protiv Irana, pa i kod ovih manjih timova: Vedi protiv Lihtenštajna, pa je onda i Džeki nabacio protiv Estonije, Misketu također protiv Lihtenštajna itd. S obzirom na to da nije igrao gdje je trebao, njegov doprinos je sasvim solidan.
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Medunjanin je za Vrancica, Pirlo...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Nisam u toku momci, jel objavljen spisak, ako nije kad ce biti?
This time next year we'll be millionaires.
Ne može se to objaviti na taj način jer pola reprezetnacije je u pet deka. Ima još jedno kolo na kojima će otpast igrači koji nisu zadovoljili i tako će se zaokružiti spisak.Fidelis je napisao/la:Ja,kao sto je bilo da u dogledno vrijeme nece biti pozivani Tino Susic i Anel Hadzic.
Stvara se nepotrebna konfuzija,lijepo se objavi spisak od 23 igraca i objavi se dopunski spisak od 6 igraca koji uskacu u slucaju povreda.
Neka mi neko objasni zasto je to tesko uraditi tako?To je muljaza i tacka.
Treba reci sta valja ali isto treba reci sta ne valja.
Tino po meni i treba da bude na spisku, ne u prvih 11, ali definitivno neka ga tu, mislim da nije bilo kriminalnog ulaska u repku, niko ga ne bi ni prozivao. Hadžić je posebna priča, ali momak je standardan.. a da lično volim što je na spisku, pa i ne volim.
Eto, ako je tebi to muljaža..
Ma to je tako, uvijek, ali bapš uvijek ima neko da mu nešto smeta, da je muljaža, spletka i slično.. Pozove jednog, gdje je drugi, pozove drugog, gdje je prvi, pozove obojicu e onda što obojicu.. u nedogled bi išli.DragonGirl je napisao/la:Upravo tako.Evo ovaj spisak je pokazao da stvarno nema mjesta konstruisanju bilo kakvih teorija zavjere i da se čovjek zaista maksimalno trudi da izabere i pozove sve ono najbolje što nam je dostupno, da balansira između želja javnosti i svog suda. I debitanti, i povratnici i standardni igrači, bukvalno svi koji su se priželjkivali, svi su tu jer su ovo prijelomni trenuci i što je veći izbor, utoliko bolje. Radi se u interesu reprezentacije i njenog uspjeha i to je ono što me raduje. Međutim, da je pozvano 50 igrača, pitalo bi se a gdje je onaj 51-i., i u svakoj situaciji će se naći neko da pita što nema ovoga ili onoga, ali to je normalno jer svima se ne može ugoditi. Ipak, mislim da je ovo spisak kojim možemo biti najzadovoljniji dosad.
Uglavnom se slažemo

- Gabon
- Kontakt:
Spisak bi bio odlican da nije pozvan pjevac Hadzic i adzina jabuka Tinket
steta sto nema Dzeke i Besica ali sta se moze.. vidjecemo na cemu smo nadam se da Hadzic pjevac ne pocinje to bi bio igrac manje na terenu na startu za nas.. Tinketa da ne spominjem od njega koristi nema naprijed nikakve (jer eto kao nije vise zadnji vezni) na tu poziciju ga kao vise ne treba spominjati pa recimo da naprijed moze da nesto uradi ali protiv Istre i Zadra da tamo baci koju fintu..dovoljno smo ga gledati protiv Kipra i Velsa prvu, Belgije 

Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.
Svidja mi se spisak, malo mi smeta sto zove Medu i Hajrovica ali ima pravo jer je i sa Vedom pogodio kad nije igrao nikako.
Baš ništa nije doprinosio? Da je samo onaj slobodnjak protiv Turske za baraž dovoljno od njega. Da ne govorimo o tome da je čitavu reprezentativnu karijeru igrao na neprirodnoj poziciji, i k tomu dodamo da je u zadnjih 6 godina reprezentaciji bio na raspolaganju cijele 3. Što zbog povreda, što zbog suspenzija i slično.FaraonTM je napisao/la:Na osnovu partija u dresu reprezentacija. Francuska, Izrael fantastično odrađeno. Ove manje repke naravno isto tako vrhunski, par golova par asistencija. Za razliku od Seje koji ništa nije doprinosio našoj igri. Oni njegovi fantastični centaršutevi kao da nestanu kad obuče državni dres.
Drag mi je al' nikada nije pružao za reprezentaciju onoliko koliko je zapravo znao.
Nema potrebe da se relativizira njegov učinak čisto iz subjektivnih razloga.
Slažem se da je igrao za reprezentaciju ispod nivoa, ali razlog za isto se može naći u tome da je većinu okupljanja dolazio povrijeđen, nespreman, rovit, i kao takav stiskao zube i igrao, i igrao. To što je pao u reprezentaciji zadnje kvalifikacije također je imalo veze sa tim da je bio dugo vremena povrijeđen u onoj sezoni kada se nakon povrede vratio, i svojim golovima u PO BuLi svoj tim izvadio iz g*vana po ko zna koji put.
Pa opet povreda, ali ovaj put nije uspio da pokaže da je najjači. Karijera je otišla dole, ali ogroman respect za sve što je uradio za reprezentaciju treba da ima.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- DonCorleone
- Kontakt:
Salihovic je daleko kompletniji igrac od Medunjanina, momak je godinama konstantan bio u jednoj od najjacih liga svijeta, dok drugi ne moze tri utakmice spojiti a da pri tome ne zavrsi na klupi/tribinama. Medunjanin je samo konstantan u reprezentaciji, sto opet vise govori o nasoj reprezentaciji, nego o njemu.
Salihovicu jednostavno nisu isle a) povrede i b) koristenje na terenu (pogresne pozicije) u prilog, nazalost.
Salihovicu jednostavno nisu isle a) povrede i b) koristenje na terenu (pogresne pozicije) u prilog, nazalost.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Medunjanin, Hajrovic, Djuric/Bajic nisu trebali biti na spisku. Sa 4-5 igraca na spisku koji ne igraju u klubovima, reprezentacija gubi kredibilitet. To pokazuje da smo strasno limitirani i u takvim okolnostima ne mozes ocekivati rezultat. Do njega mozes doci samo slucajno uz ovolike improvizacije.
Kažem ti ja on je meni drag al' za reprezentaciju nikad nije igrao kako je mogao (u smislu da podbaci, ne da ne želi) yebiga stalne sitne povrede tamo vamo više ga nije bilo nego što jeste.zizu1991 je napisao/la:Baš ništa nije doprinosio? Da je samo onaj slobodnjak protiv Turske za baraž dovoljno od njega. Da ne govorimo o tome da je čitavu reprezentativnu karijeru igrao na neprirodnoj poziciji, i k tomu dodamo da je u zadnjih 6 godina reprezentaciji bio na raspolaganju cijele 3. Što zbog povreda, što zbog suspenzija i slično.FaraonTM je napisao/la:Na osnovu partija u dresu reprezentacija. Francuska, Izrael fantastično odrađeno. Ove manje repke naravno isto tako vrhunski, par golova par asistencija. Za razliku od Seje koji ništa nije doprinosio našoj igri. Oni njegovi fantastični centaršutevi kao da nestanu kad obuče državni dres.
Drag mi je al' nikada nije pružao za reprezentaciju onoliko koliko je zapravo znao.
Nema potrebe da se relativizira njegov učinak čisto iz subjektivnih razloga.
Slažem se da je igrao za reprezentaciju ispod nivoa, ali razlog za isto se može naći u tome da je većinu okupljanja dolazio povrijeđen, nespreman, rovit, i kao takav stiskao zube i igrao, i igrao. To što je pao u reprezentaciji zadnje kvalifikacije također je imalo veze sa tim da je bio dugo vremena povrijeđen u onoj sezoni kada se nakon povrede vratio, i svojim golovima u PO BuLi svoj tim izvadio iz g*vana po ko zna koji put.
Pa opet povreda, ali ovaj put nije uspio da pokaže da je najjači. Karijera je otišla dole, ali ogroman respect za sve što je uradio za reprezentaciju treba da ima.
Klupski fudbal je druga stvar, svaki put kad sam ga gledao u Hofenhajmu poželio sam da nekada nešto slično odigra i kod nas (igrao je i u Hofenhajmu nekada na beku i to vrlo dobro) al' eto realno nikad nije...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Mnogo više cijenim Salihovića, jednostavno zato što je godinama krpio rupe na lijevoj strani, nemamo beka - daj Seju, nemamo krilo - daj Seju. Na kraju kad su se pojavili igrači na tim pozicijama, Seju su šutnuli, prvo na klupu a onda iz tima. To je velika nepravda, ali to je profesionalni sport. Sejo igra u vezi i tu bi nam dao mnogo više.
Poređenje Salihovića i Medunjanina nije na mjestu, jer se ne mogu upoređivati. Medunjanin je ušao u tim svi znamo kako, bili smo mu rezervna opcija i godinama je čekao poziv Holandije da bi na kraju shvatio da nema šanse i 'odabrao' je nas. Salihović je druga priča, igrao je za mladu reprezentaciju, uvijek je bio tu i on je naš jedan kroz jedan. Medunjanin nije ostavio trag ni u jednom klubu, dok je Sejo legenda respektabilnog kluba u Njemačkoj.
Odigrali su približno isto utakmica za reprezentaciju, nisu impresionirali, za Seju znamo zašto, a Haris bi ponekad bljesnuo ali ništa vrijedno spomena.
Ovdje je izbor jasan, iako ne volim omalovažavati jednog da bi izdigao drugog...
Poređenje Salihovića i Medunjanina nije na mjestu, jer se ne mogu upoređivati. Medunjanin je ušao u tim svi znamo kako, bili smo mu rezervna opcija i godinama je čekao poziv Holandije da bi na kraju shvatio da nema šanse i 'odabrao' je nas. Salihović je druga priča, igrao je za mladu reprezentaciju, uvijek je bio tu i on je naš jedan kroz jedan. Medunjanin nije ostavio trag ni u jednom klubu, dok je Sejo legenda respektabilnog kluba u Njemačkoj.
Odigrali su približno isto utakmica za reprezentaciju, nisu impresionirali, za Seju znamo zašto, a Haris bi ponekad bljesnuo ali ništa vrijedno spomena.
Ovdje je izbor jasan, iako ne volim omalovažavati jednog da bi izdigao drugog...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Što nas opet dovodi do zaključka da je njegovo dugo igranje za reprezentaciju itekako ostavilo traga i prema tome opovrgava tvrdnje da je zbog toga što je igrao lošije nego na klupskom planu bez mnogo pompe izbačen sa spiska prvi put.FaraonTM je napisao/la:Kažem ti ja on je meni drag al' za reprezentaciju nikad nije igrao kako je mogao (u smislu da podbaci, ne da ne želi) yebiga stalne sitne povrede tamo vamo više ga nije bilo nego što jeste.
Klupski fudbal je druga stvar, svaki put kad sam ga gledao u Hofenhajmu poželio sam da nekada nešto slično odigra i kod nas (igrao je i u Hofenhajmu nekada na beku i to vrlo dobro) al' eto realno nikad nije...
Ma naravno sve se diriguje, to je tozizu1991 je napisao/la:A ovaj diriguje s tribina. Mastermind cijelog procesa.pinoglavi je napisao/la:I još to sve radi na klupi. Nevjerovatan igrač.
Medo je pozvan jer je dugo sa repkom i često je bio starter, ali naravno ne treba igrati u prvih 11.
To što je bio starter dovoljno govori o konkurenciji u reprezentaciji, a ne o njegovim kvalitetama.
Hajd dok je igr'o po Izraelu, i prije toga u Valladolidu bilo je veze s vezom.
Mada je i onda bilo mnogo, mnogo šumova u prijenosu pri percepciji svakog nogometnog laika vezano za njegovo
stanje. Prenapuhani ispodprosječni igrač koji postoji samo dok je lopta u njega.
Što bola' zatjeraše Salihovića, pa nema veze što je otiš'o u Kinu, dugo je vremena sa reprezentacijom? Pa ga opet vratiše? Neko sve lijepo diriguje, a ovaj čita spiskove.
Nad tobom sunce najljepše sja
Nego, maestro musica!pinoglavi je napisao/la:Ma naravno sve se diriguje, to je to
Divim se tvome kontraargumentu.
A sad, nemoj više da se kačiš na moje postove, ako nemaš šta da kažeš.
Tvoj argument je veoma jak, sve je dirigovano, koji teoreticar zavjerezizu1991 je napisao/la:Nego, maestro musica!pinoglavi je napisao/la:Ma naravno sve se diriguje, to je to
Divim se tvome kontraargumentu.
A sad, nemoj više da se kačiš na moje postove, ako nemaš šta da kažeš.

Nad tobom sunce najljepše sja
pinoglavi je napisao/la:Tvoj argument je veoma jak, sve je dirigovano, koji teoreticar zavjere

Objasni na adekvatan način pozive poluigračima iz utakmice u utakmicu, iz kvalifikacija u kvalifikacije, pa ćemo zajedno da se smijemo. Do tada.

Ne postoji logično objašnjenje zašto se preko noći prekrižio Sejo Salihović, ne vjerujem u teorije zavjere, ali volio bih da neko ponudi logično objašnjenje.
Pričamo o igraču koji je dokazani kvalitet u ligi petice, a pozive dobijaju igrači koji do te lige vjerovato neće dobaciti ni za tri karijere.
Pričamo o igraču koji je dokazani kvalitet u ligi petice, a pozive dobijaju igrači koji do te lige vjerovato neće dobaciti ni za tri karijere.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Zato sto je presao u Kinu, a i prije tog neambicioznog transfera nije odigra dvije utakmice u repki da valja, i pet centarsuteva dobrih ako je uputio..Virtu4l je napisao/la:Ne postoji logično objašnjenje zašto se preko noći prekrižio Sejo Salihović, ne vjerujem u teorije zavjere, ali volio bih da neko ponudi logično objašnjenje.