Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

FaraonTM
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la FaraonTM » 28 sep 2015, 14:41

Na forumu klasika, čovjek pozove 30 igrača da zaoštri konkurenciju i dođe neko postavi pitanje "Koji će mu qurac 30 igrača?" a da je pozvao lupam 23 igrača opet bi on došao da kaže eh što nema nekog od te sedmorke. Nikad ugoditi nama :oops:

Neko pita zašto nema Vrančića? Pa frajer nije skupio 90. minuta sve skupa od početka sezone. I odmah da odgovorim pošto očekujem da će mi biti postavljeno pitanje što su onda Medunjanin i Hajrović na spisku, zato jer imaju duži staž u reprezentaciji i znaju kako se nositi sa pritiskom koji nosi imperativ ove dvije pobjede.

@Virtual

Kad su Kolašinac i Zukanović zdravi mislim da Kvesić ipak nema mjesta na spisku.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 28 sep 2015, 14:43

Virtu4l je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Spisak je odličan, pozvano je najbolje što imamo. Sve ostalo je zlonamjerna priča.
Misliš da za Kvesu nema mjesta?
Povratkom Zukanovića, uz Kolašinca koji je već tu, mislim da nema. Nema potrebe da imamo tri lijeva beka.
DRUG NEBI TI PUNCA

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 28 sep 2015, 14:45

Virtu4l je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Spisak je odličan, pozvano je najbolje što imamo. Sve ostalo je zlonamjerna priča.
Sa obzirom na Seu i Zuku, realno i nema mjesta, mada, ja bih lično napravio mjesta za njega na spisku da bude tu, drag mi je igrač :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 sep 2015, 14:45

Da, to je jasna poruka da Zukan neće na zadnjeg veznog, iako bih volio da ga vidim upravo na toj poziciji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 28 sep 2015, 14:48

Ajax je napisao/la: Grahovac, Hadzic ko god bude igrao kockat ce se. ( Zahirovica nije pozvao )
2 dilema ofanzivni vezni - drugi napadac )
Susic, Hodzic, Medo - opet nema "logicnog" izbora mada mislim da ce izabrati TSS na kraju.
Vjeruj mi u ovakvoj situaciji jedino logicno rjesenje sobzirom da momak igra u HNLu daje asistencije kreira napade mislim da bi mogao odigrati tu 10tku bolje nego MEdunjanin ,a Hodzic za 10tke nije on je kao Ibisevic igrac 16m..Uz Pjanica bi trebo biti na DMF Grahovac ili SPahic(mada nema od ovog nista) ,a nikako Hadzic..
Ima i i druga opciju da na lijevoj strani bude Zukanovic i Kolasinac,a Lulica u sredinu iza Dzeke

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 28 sep 2015, 14:49

Ne znam da li to samo ja mislim, ali ja bih volio vidjeti Emira Spahića na zadnjem veznom. Mujdža desno, Šunjić i Zukanović štoperi i lijevo Kolašinac.
DRUG NEBI TI PUNCA

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 28 sep 2015, 14:52

zgembo89 je napisao/la:
Ajax je napisao/la: Grahovac, Hadzic ko god bude igrao kockat ce se. ( Zahirovica nije pozvao )
2 dilema ofanzivni vezni - drugi napadac )
Susic, Hodzic, Medo - opet nema "logicnog" izbora mada mislim da ce izabrati TSS na kraju.
Vjeruj mi u ovakvoj situaciji jedino logicno rjesenje sobzirom da momak igra u HNLu daje asistencije kreira napade mislim da bi mogao odigrati tu 10tku bolje nego MEdunjanin ,a Hodzic za 10tke nije on je kao Ibisevic igrac 16m..Uz Pjanica bi trebo biti na DMF Grahovac ili SPahic(mada nema od ovog nista) ,a nikako Hadzic..
Ima i i druga opciju da na lijevoj strani bude Zukanovic i Kolasinac,a Lulica u sredinu iza Dzeke
Ovo je najbolja opcija, pogotovo ako Dzeko ne bude igrao.

Mesi svaka cast na spisku. :thumbup:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 28 sep 2015, 15:01

Jbg vidjet cemo svi ko je DZeko kad Ibisevic ne bude mogo nijednu loptu zagradit i naskocit

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 28 sep 2015, 15:02

HariTz je napisao/la:Smiješni ste više postali sa pljuvanjem spiska. Ne mogu da vjerujem više da imate obraza pljuvati čovjeka. Pa pozvao je sve što imamo, stvarno sve u ovom trenutku što imamo kvalitetno, na spisku je. Daj ba popustite više sa teorijama zavjere, dvostrukim aršinima itd itd.
To što pišete za Vrančića, pa momak je na klupi Darmstadta i to je razlog zašto nije pozvan. Što se tiče Mede i Izeta, na njih se ipak drugačije gleda, mada u dogledno vrijeme i oni neće biti pozivani ako ne zaigraju gdje.
Ja,kao sto je bilo da u dogledno vrijeme nece biti pozivani Tino Susic i Anel Hadzic.

Stvara se nepotrebna konfuzija,lijepo se objavi spisak od 23 igraca i objavi se dopunski spisak od 6 igraca koji uskacu u slucaju povreda.
Neka mi neko objasni zasto je to tesko uraditi tako?To je muljaza i tacka.

Treba reci sta valja ali isto treba reci sta ne valja.

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 28 sep 2015, 15:04

Pozvao je 29, jer je osim ovih 10-11 glavnih igraca, sve ostalo u "5 deka" i treba ih vidjeti i na treningu prije nego sto ih se otpise.

Nekoliko njih ce svakako otpasti do okupljanja, ili jednostavno nece biti u kadru za tekme, medju prvima svakako je Djuric.

Ali vazno je odmah kukati i opet kritikovati. Pozvao je Hodzica, Grahovca, Zukanovica, eto i Stilic je tu (iako licno nisam za njega).

bavarian_bk
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la bavarian_bk » 28 sep 2015, 15:05

bagrcavi je napisao/la:Ne znam da li to samo ja mislim, ali ja bih volio vidjeti Emira Spahića na zadnjem veznom. Mujdža desno, Šunjić i Zukanović štoperi i lijevo Kolašinac.
Ma bravo ; ovo se i meni nameće kao jedno lijepo rješenje . Još sa Spahom i Pjanićem ubaciti Seju ili Grahovca i mislim da bi nam veza bila ,ako ne i bolja od prethodnih varijanti :)

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 28 sep 2015, 15:06

Ne mislim da odbrambeni trebaju igrati zadnjeg veznog (Spahić, Zukanović, Kolašinac) znači nikako, to mi je totalno bezveze. Na stranu što su im to neprirodne pozicije al' problem je što ta pozicija zahtjeva trku 90.minuta i stalno mijenjanje strana na terenu, sad koliko jedan prosječni stoper može odgovoriti tom zadatku je upitno, ako uzmemo u obzir da stoperi nisu naviknuti na toliko kretanje (naravno ne stoje ni oni kao golmani al' mislim da poslije golmana najmanje pretrče na terenu) koje zahtjeva ta pozicija zadnjeg veznog onda mi to ne izgleda kao dobra ideja. A uostalom naš nijedan stoper/bek nije neki trkač koji bi mogao letiti po terenu, zato mislim da je to bezveze apsolutno neprirodna pozicija je stavljati stopera na zadnjeg veznog, obrnuta kombinacija je dosta jednostavnije rješenje.

Bolje Hadžić nego ova trojka, bolje Grahovac nego svi ostali.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 28 sep 2015, 15:09

Ajzea je napisao/la:Nikom nije odgovaralo kada se pozivao manji broj reprezentativaca od dozvoljenog, nekima sada smeta što je spisak duzi no što je ikad bio.. Pa zar nije bolje imati i ovih sa strane koji uvijek mogu uletiti u slučaju neke povrede. Bravo Meša, samo nastavi ! **** će im Ara rod i porod ..
Ako cemo pozivati sve najbolje sto imamo onda je trebalo zvati i Vrančića,Kvesića,Prcića pa i tog Zahirovica.Ovako se stvara nezdrava atmosfera u kojoj je sasvim legitimno pitanje,ako je pozvan on zasto onda nisam i ja.

23 igraca plus dopunski spisak,ostalo je muljaza.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 sep 2015, 15:13

Bravo Mesa, radis odlican posao.
Veliki fond igraca od kojih ce se uvijek neko izdvajati a i na ovaj nacin ces ih vecinu moralisati da bi nasli svoje mjesto u ekipi.

Salihovic je zasluzio poziv i on bi mogao biti vrlo vazna karika u veznom redu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 28 sep 2015, 15:14

Fidelis je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Nikom nije odgovaralo kada se pozivao manji broj reprezentativaca od dozvoljenog, nekima sada smeta što je spisak duzi no što je ikad bio.. Pa zar nije bolje imati i ovih sa strane koji uvijek mogu uletiti u slučaju neke povrede. Bravo Meša, samo nastavi ! **** će im Ara rod i porod ..
Ako cemo pozivati sve najbolje sto imamo onda je trebalo zvati i Vrančića,Kvesića,Prcića pa i tog Zahirovica.Ovako se stvara nezdrava atmosfera u kojoj je sasvim legitimno pitanje,ako je pozvan on zasto onda nisam i ja.

23 igraca plus dopunski spisak,ostalo je muljaza.
Ne igra, igra ali bi bio treća opcija na lijevom beku, ne igra, za 3 godine odigrao utakmica kao neki za polusezonu.
Mislim da su to razlozi što ih nije pozvao.
DRUG NEBI TI PUNCA

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 28 sep 2015, 15:16

HariTz je napisao/la:Smiješni ste više postali sa pljuvanjem spiska. Ne mogu da vjerujem više da imate obraza pljuvati čovjeka. Pa pozvao je sve što imamo, stvarno sve u ovom trenutku što imamo kvalitetno, na spisku je. Daj ba popustite više sa teorijama zavjere, dvostrukim aršinima itd itd.
To što pišete za Vrančića, pa momak je na klupi Darmstadta i to je razlog zašto nije pozvan. Što se tiče Mede i Izeta, na njih se ipak drugačije gleda, mada u dogledno vrijeme i oni neće biti pozivani ako ne zaigraju gdje.
Upravo tako. :thumbup: Evo ovaj spisak je pokazao da stvarno nema mjesta konstruisanju bilo kakvih teorija zavjere i da se čovjek zaista maksimalno trudi da izabere i pozove sve ono najbolje što nam je dostupno, da balansira između želja javnosti i svog suda. I debitanti, i povratnici i standardni igrači, bukvalno svi koji su se priželjkivali, svi su tu jer su ovo prijelomni trenuci i što je veći izbor, utoliko bolje. Radi se u interesu reprezentacije i njenog uspjeha i to je ono što me raduje. Međutim, da je pozvano 50 igrača, pitalo bi se a gdje je onaj 51-i., i u svakoj situaciji će se naći neko da pita što nema ovoga ili onoga, ali to je normalno jer svima se ne može ugoditi. Ipak, mislim da je ovo spisak kojim možemo biti najzadovoljniji dosad. :bih:

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 28 sep 2015, 15:17

Mensur--Sunja--Zukan--seo
-------/Salihovic-------Pjanić--------
Visca--------Sušić--------Lulić
-------Ara ( Vedo)-------------
Salihović je Njemacka skola fudbala,bolje rijesenje od svih ostalih gore nabrojanih, samo je pitanje fizicke spreme tamo.
Plus svaki korner, ili slobodni pola gola :bih:
Bravo na spisku selektore, mada bi i Zaha trebao biti makar druga opcija kad Bešića nema.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 28 sep 2015, 15:21

Najveci dobitak spiska je Salihovic,nadam se da ce igrati,u tom slucaju stvari se drasticno mijenjaju u nasu korist.
Moramo igrati na kontrolu desavanja na terenu,ako to znaci da moraju igrat tri kreativna veznjaka sa dobrom kontrolom lopte onda neka igra i Medunjanin,radije,sto puta radije nego Hadzic ili Grahovac.Klasican defanzivni veznjak nam nije neophodan,Wels ce se braniti.

Igru sa brzim krilima protiv Welsa mozemo zaboraviti,nadtrcavanje s njima u divljoj utakmici trebamo zaboraviti.Treba nam kontrola u kojoj mi odredjujemo igru po nasim pravilima.
Ovaj put recept je igra kroz sredinu terena,na kombinatoriku,na prekrsaje u zoni suta i na sut iz vana.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 28 sep 2015, 15:25

Sa svim se slazem osim za to u vezi Medunjanina. Bitna je postavka na sredini jer jedan osigurac tipa Rahimić sprecava kontre.
Previse kombinatorike i ponovit će nam se Izrael u gostima. Propuh na sredini ne smije biti
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 28 sep 2015, 15:26

Virtu4l je napisao/la:
1. Kolasinac
2. Zuka

Stvarno nam ne treba treci bek, realno.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, CAGarfia, DjaniTarik, No99 i 36 gostiju.