Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Virtu4l » 27 sep 2015, 18:15

pinoglavi je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Giganti bi sa tri debitanta na Vels.
Jel ti mislis da Ibisevic moze dati go u formaciji 4-5-1? Ja smatram da trenutno nije u stanju da se bori sa 2 stopera na sebi, niti je taj tip napadaca da daje golove sa 15-20m npr
Je li ti misliš da mi možemo sačuvati svoj gol sa 4-4-2 bez Bešića, da Pjanić vrši destrukciju igre i još neko pored njega, a da istovremeno stiže biti opasan ofanzivno?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 27 sep 2015, 18:16

Virtu4l je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
Jel ti mislis da Ibisevic moze dati go u formaciji 4-5-1? Ja smatram da trenutno nije u stanju da se bori sa 2 stopera na sebi, niti je taj tip napadaca da daje golove sa 15-20m npr
Je li ti misliš da mi možemo sačuvati svoj gol sa 4-4-2 bez Bešića, da Pjanić vrši destrukciju igre i još neko pored njega, a da istovremeno stiže biti opasan ofanzivno?
Nikako.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 27 sep 2015, 18:17

pinoglavi je napisao/la:
Pa zar danas to nije radio?
Steta za Dzeku.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 27 sep 2015, 18:20

Valjda ste upravu, ja mislim da u 4-5-1 nismo ubojiti kao da je Edin tu da iskoristi svaku polušansu al yebiga, svako svoje mišljenje. Uz to igramo kod kuće, u vjerovatno paklenoj atmosferi, protiv tima koji i nije nešto kvalitetan i kojem poraz ne mijenja ništa.
Nad tobom sunce najljepše sja

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 27 sep 2015, 18:42

S kim god da krenemo na te tri kritične pozicije mi rizikujemo.
Prvo pozicija DM imamo izbor Hadzic -Grahovac, prvi neće moći adekvatno odgovoriti zadatku iako ima određeni staž u reprezentaciji dok drugi nije isproban i ne znamo na čemu smo kada je on u pitanju.
Drugi problem je taj treći igrač u sredini terena, Vrančić isto neisproban igrač (one minute protiv Andore ne brojim), Medunjanin dokazan međutim u vrlo lošoj formi, dakle i to je kockanje.
Jedino možda Sušić na to mjesto.
Pozicija napadača:Vedo je hvala Bogu počeo igrati međutim još uvijek nije u ekstra formi dok mali Hodzic nema minute reprezentativnih iskustva. . Kojeg god stavio Mesa se mora kockati na sreću.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 27 sep 2015, 18:44

pinoglavi je napisao/la:Valjda ste upravu, ja mislim da u 4-5-1 nismo ubojiti kao da je Edin tu da iskoristi svaku polušansu al yebiga, svako svoje mišljenje. Uz to igramo kod kuće, u vjerovatno paklenoj atmosferi, protiv tima koji i nije nešto kvalitetan i kojem poraz ne mijenja ništa.
Pa nismo ubojiti ali sta je tu je. Sad trebamo igrati 4-5-1 posto nema Dzeke i Besica. Ja mislim da ce nas Vedo odvesti u baraz.
Mujzda, Sunjic, Spahic, Zukanovic, Visca, Pjanic, Lulic, Kolasinac i Vedo trebaju igrati. Jos jedan igrac.
Medo ne igra, Izet ne igra. Mesa ce 100% staviti Hadzica, ono sto sam ja vidio za repku decko je los i naprijed i nazad. Mislim da bi bilo bolje Grahovca staviti da igra, trci ko lud.
Vedi trebaju igraci koji znaju ubaciti lopte, lijevak na lijevoj strani i desnjak na desnoj.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 sep 2015, 19:10

Po meni Armin mora igrati protiv Kipra jer mi nemamo igraca osim njega koji ce biti u stanju probiti bunker kiprana. Imaju tu doduse Pjanic, Visca, Vedo, ali iz nekog razloga imam povjerenje u ovog malog. Znam da je rizicno i da je kockanje, ali koji mi to izbor imamo? Ili cemo riskirati i profitirati ili...

Protiv Velsa ga vec ne bih gurao, eventualno nekih petnaestak minuta da dobije, cisto da osjeti atmosferu. To treba Mesa nekako skontati i po prvi put pokazati kakav je on to trener ustvari, ali ne bih mu bio u kozi. Koju god opciju da izabere - to ce biti rizik.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 sep 2015, 19:22

Vels nije trening utakmica na kojoj ce neko 'osjetiti' teren i atmosferu.

Sprdate se sa ovom utakmicom, pravite neke u najmanju ruku smijesne kombinacije.
Voli te tvoje Sarajevo.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 27 sep 2015, 19:29

Izbivanje Dzeke i Besica znaci da ni u kojem slucaju nismo favoriti protiv Velsa. Nazalost vec sad mozemo naslutiti da ce nam za pobjedu u tom mecu trebati dosta srece i bljesak nekog igraca ( da se ponovi Izetov sut protiv Slovacke :pray: )

Vrancic i Hodzic naravno da ne trebaju i da nece biti u prvih 11, Zahirovic ce vjerovatno biti pozvan i zavisno od toga kakav bude na treninzima, on bi mogao uletiti u pocetnu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 sep 2015, 19:43

Virtu4l je napisao/la:Vels nije trening utakmica na kojoj ce neko 'osjetiti' teren i atmosferu.

Sprdate se sa ovom utakmicom, pravite neke u najmanju ruku smijesne kombinacije.
Dobro onda, neka igramo sa Svenom Tinom, Hadzicem i rekreativcem Medunjaninom, to je valjda najbolje. Ni slucajno pokusati nesto drugo. :roll:
Meni sve vise pocinje biti svejedno i vec sam uveliko otpisao sanse za baraz, ali smatram da prije dizanja bijele zastavice moramo probati nesto novo i rizikovati, pa mozda upali. Ne ocekujem od Armina da odigra 180 minuta u dvije tekme, al' protiv Kipra mora i moze uci makar sa klupe.

Uostalom, gdje se dalo zakljuciti da mislim da je to trening utakmica? Mislim da treba upisati neke minute pa mu onda dati ozbiljniju minutazu protiv Kipra, pa makar to bilo pola sata. Ne moze iz neba pa u rebra, mora negdje probiti led da mu bude lakse.
Pogrijesio je Mesa sto mu nije dao priliku protiv Andore, al' ko je tad znao da cemo doci do ovoga.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 sep 2015, 20:46

rope11 je napisao/la:Dobro onda, neka igramo sa Svenom Tinom, Hadzicem i rekreativcem Medunjaninom, to je valjda najbolje. Ni slucajno pokusati nesto drugo. :roll:
Meni sve vise pocinje biti svejedno i vec sam uveliko otpisao sanse za baraz, ali smatram da prije dizanja bijele zastavice moramo probati nesto novo i rizikovati, pa mozda upali. Ne ocekujem od Armina da odigra 180 minuta u dvije tekme, al' protiv Kipra mora i moze uci makar sa klupe.
Pazi, zbog svih silnih stručnjaka na forumu, ljudima se pomuti u mozgu. U ovom trenutku mi imamo 9 sigurnih igrača, a oni su Begović, Spahić, Šunjić, Mujdža, Kolašinac, Pjanić, Lulić, Višća i Ibišević. Odavde niti jedan ne može ispasti. Ostala dvojica su najvjerovatnije Zukanović i Hadžić. Zukanovića bih stavio na onaj prvi spisak, ali oko njega je sve još uvijek maglovito, pa imam malo rezerve prema njemu. Hadžić će najvjerovatnije igrati, jer mu Meša izgleda vjeruje i dao mu je dosta minutica.

Ovo što sam gore napisao je realno stanje, zaključeno na osnovu dosadašnjih utakmica i Mešinih kombinacija. Uvijek imaš PES stručnjake tipa Ajax ili dubrovnik, koji bi svaku utakmicu počeli u drastično izmijenjenom sastavu i oni su inicijatori svih ovih glupih diskusija, čim potencijalni igrač odigra dvije utakmice oni bi ga u prvih 11.

Svaka egzibicija i pokušaj miksanja se selektoru može obiti o glavu, to je nešto što ne smijemo zaboraviti tako da ova utakmica nije za eksperimente. Ovo je utakmica kojoj moramo pristupiti ozbiljno, ne srljati, Vels je jalov ofanzivno - sa Bejlom i bez njega, teško stvaraju prilike, a protiv takvih moraš biti pametan. Da imamo Džeku, ne bih se brinuo sekunde, jer on bi kad tad došao u priliku, a bez njega moramo biti oprezni i odigrati pametno.
Voli te tvoje Sarajevo.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 27 sep 2015, 20:49

Niko ne traži eksperimentisanje, ali ja mogu ruku dati da ce Zahirovic bolje odigrati na poziciji zadnjeg veznog kd Hadzica!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 sep 2015, 20:53

Sheyi je napisao/la:Niko ne traži eksperimentisanje, ali ja mogu ruku dati da ce Zahirovic bolje odigrati na poziciji zadnjeg veznog kd Hadzica!
Naravno da hoce, ali neko treba da je sa Zahirovicem u paru, ako to bude Pjanic, koga cemo gurnuti naprijed iza napadaca, a da je provjeren ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 sep 2015, 20:54

Virtu4l je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:Niko ne traži eksperimentisanje, ali ja mogu ruku dati da ce Zahirovic bolje odigrati na poziciji zadnjeg veznog kd Hadzica!
Naravno da hoce, ali neko treba da je sa Zahirovicem u paru, ako to bude Pjanic, koga cemo gurnuti naprijed iza napadaca, a da je provjeren ;)
Misimovic. :mrgreen: :kafa: :bih:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 sep 2015, 20:55

u kakvoj je sejo formi :?: :think:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 sep 2015, 20:57

Ma pusti ga cuj PES strucnjak. :lol: :lol: Napisao je istih 9 igraca kao i ja. Jedino sto je po meni Zahirovic bolji zadnji vezni od Hadzica i za njega bi se tesko reklo da je debitant a za drugu preostalu poziciju ili Hodzic ili TSS kojega su mnogi ovdje prizivali. Korektno da ne moze biti korektnije i realnije. Ovo je maksimum trenutno.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 27 sep 2015, 20:58, ukupno mijenjano 2 puta.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 27 sep 2015, 20:57

Goalgetter je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Sušić :bih:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 sep 2015, 20:59

Sheyi je napisao/la: Sušić :bih:
Ali Safeta. :kafa:

Provjeren AMF.
[youtube][/youtube]
slika

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 27 sep 2015, 21:20

Goalgetter je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:
Znam da nema smisla to očekivati i da se mnogi neće složiti sa mnom, možda i ismijati ovo, ali ako ne bude Misimovića, mislim da bi na toj poziciji dobar izbor bio Salihović. Znam, sad ide ona priča o Kini, lošem fudbalu tamo itd. ali osnovni razlog zbog kojeg ovo navodim kao opciju jeste što mislim da bi to prije svega Vedi, kao jedinom isturenom špicu, najbolje odgovaralo zato što se, od svih igrača sa kojima je igrao u karijeri, sa njim najbolje razumijevao i sarađivao. Godinama su igrali zajedno, Sejo poznaje njegovo kretanje i mislim da bi najbolje znao kada i kako da ga uposli. Da je u pitanju Džeko ne bih rekla ni riječ, ali u ovoj formaciji koja Vedadu baš najbolje i ne odgovara a Meša je forsira, po meni ne postoji igrač koji bi Ibiševića više mogao učiniti korisnim od njega.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 sep 2015, 21:51

Ibisevica ce krila naciniti najkorisnijim, i danas smo to vidjeli.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”