Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la nerminh74 » 19 sep 2015, 00:16

KK_Bosna je napisao/la:
Lotus je napisao/la:On ima tonu potencijala i sve je na njemu koliko ce raditi na sebi i lako moze preci te "Bogove" za koje se ovdje prica da su nedostizni.
je li stvarno mislis da juka moze biti bolji od gasola? znaci bolji od top 5 evropskih centara svih vremena?

uzmimo u obzir da je gasol u njegovim godinama odigrao 79 utakmica kao starter u NBA i imao 17,6 poena uz 8,9 skokova i 2,1 blokadu po mecu za skoro 37 minuta...
Kada je gasol počeo igrati, kada juka, kod koga je gasol trenirao kod koga juka,...
Da ne duljim neka juka bude imao karijeru 80% gasolove super, mada mislim da potencijal ima sve ostalo je do njega
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 sep 2015, 13:04

Epidaurus je napisao/la:
Ramirez5 je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la::urnebes: :urnebes: :urnebes: Jusuf = Sabonis ili Jusuf > Sabonis lobotomija totalna :urnebes: :urnebes:
Polahko kralju, nemoj da ti ne dao Bog pozli ako momak bude jednak ili veći za koju brojku od ove košarkaške legende.. Obzirom da je u rukama stručnjaka a on sam disciplinovan i radi na sebi za očekivati je da će uz Božiju pomoć biti košarkaška gromada kojom ćemo se ako Bog da ponositi bar kao Španci Gasolom..
Juka da bude jednak ili veci od Sabonisa ? Pa daj jbt jesil ti ozbiljan ? Taj covjek da nije povreda imao koliko jest bi bio top 3 centar ikad, u Euroligi je s 40 pravio protivnike budalama ... Najbolja usporedba za Juku je Pekovic s tim sto je JUka pokretniji i bolji suter. Ima on jos itekakvih mana u igri ledjima prema kosu, pivotiranje skoro da i ne postoji kod njega ...

e to je vec malo pretjerivanje,ono sve je u SBB KBB ali tesko da bi on imao bolju karijeru od wilta,jabbara,hakeema

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 sep 2015, 13:06

KK_Bosna je napisao/la:
Lotus je napisao/la:On ima tonu potencijala i sve je na njemu koliko ce raditi na sebi i lako moze preci te "Bogove" za koje se ovdje prica da su nedostizni.
je li stvarno mislis da juka moze biti bolji od gasola? znaci bolji od top 5 evropskih centara svih vremena?

uzmimo u obzir da je gasol u njegovim godinama odigrao 79 utakmica kao starter u NBA i imao 17,6 poena uz 8,9 skokova i 2,1 blokadu po mecu za skoro 37 minuta...

smijesno i pomisliti,svi bi mi volili da bude tako alio za sad to tesko izgleda moguce

p.s. kako bi ti poredao top 5 evropskih centara svih vremena,znam da je malo off topic

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 22 sep 2015, 12:58

Sto se mene tice, ne mora biti jedan od najboljih centara svih vremena i biti bolji od sabonisa ili paua... nek bude tu priblizno dobar.
al bih volio da bude veliki covjek i veliki patriota...
to bi mi bilo draze

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 22 sep 2015, 14:46

Sapce je napisao/la:Sto se mene tice, ne mora biti jedan od najboljih centara svih vremena i biti bolji od sabonisa ili paua... nek bude tu priblizno dobar.
al bih volio da bude veliki covjek i veliki patriota...
to bi mi bilo draze

Nemoze jedno i drugo :tralala:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 23 sep 2015, 17:41

filip13 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:

smijesno i pomisliti,svi bi mi volili da bude tako alio za sad to tesko izgleda moguce

p.s. kako bi ti poredao top 5 evropskih centara svih vremena,znam da je malo off topic
normalno da je smijesno pomisliti da bi juka mogao biti kao gasol... ali ne treba zamjeriti ljudima, ne shvataju velicinu gasola, i to im je sada dokazao i sa 35 godina ko je i sta je...

a za off.. uh, tesko pitanje...

1. sabonis (ujedno i najbolji evropski igrac svih vremena)
2. gasol
3. cosic
4. meneghin
5. tkacenko
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

filip13

Post Postao/la filip13 » 23 sep 2015, 18:47

KK_Bosna je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

normalno da je smijesno pomisliti da bi juka mogao biti kao gasol... ali ne treba zamjeriti ljudima, ne shvataju velicinu gasola, i to im je sada dokazao i sa 35 godina ko je i sta je...

2. gasol
3. cosic
4. meneghin
5. tkacenko[/quote]

nista divac i rađa u top 5?

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 23 sep 2015, 21:03

p.s. kako bi ti poredao top 5 evropskih centara svih vremena,znam da je malo off topic[/quote]

2. gasol
3. cosic
4. meneghin
5. tkacenko[/quote]

Da naravno smijesno je..Isto tako je smijesno i prognozirati da nece se pojavit igraci koji ce preci ili biti kao ti "bogovi".Opet cu ponovit jer izgleda da moram.Po meni Jusuf nema lmita sto se tice karijere zato sto ima ogroman potencijal i od njega samog i njegovog rada ce zavisiti kakvu ce karijeru napravit.Ima frame i snagu uz dodavanje mase i rada u teretani moci ce pojesti svakog centra u NBA,.Isto defanzivno moze biti zvijer,a glavna mana mu je igra ledjima i pivotiranje koje gotovo da nema.Ako to unaprijedi svasta se moze desit u narednim godinama :kafa:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 24 sep 2015, 00:50

Naprimjer Hrvatski Tomic godinama centar u Barseloni za mene nula igrac isto nas Kikanovic..

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 24 sep 2015, 10:36

juanitomaravillaa je napisao/la:http://www.denverpost.com/nuggets/ci_28 ... s-training

Juka izdajico. :lol:
Nemoguce.Gdje je onaj sto ga je vidio u Tuzli kako hoda kao da mu nije nista.
Al jesi vidio sta uradi.Umjesto da je ranije zakazao operaciju,on se preracunao i nece poceti pripreme denvera na vrijeme,svasta...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 sep 2015, 12:18

Lotus je napisao/la:Da naravno smijesno je..Isto tako je smijesno i prognozirati da nece se pojavit igraci koji ce preci ili biti kao ti "bogovi".Opet cu ponovit jer izgleda da moram.Po meni Jusuf nema lmita sto se tice karijere zato sto ima ogroman potencijal i od njega samog i njegovog rada ce zavisiti kakvu ce karijeru napravit.Ima frame i snagu uz dodavanje mase i rada u teretani moci ce pojesti svakog centra u NBA,.Isto defanzivno moze biti zvijer,a glavna mana mu je igra ledjima i pivotiranje koje gotovo da nema.Ako to unaprijedi svasta se moze desit u narednim godinama :kafa:
niko ne spori da ce se nekada pojaviti igrac koji ce biti biolji od ovih "bogova", ali jusuf to definitivno nije...

i sam kazes da jusuf nema osnove centarske tehnike (dakle, igru ledjima)... mogu i ja reci da adi zahiragic moze postati bolji od chrisa paula, samo mora popraviti pregled igre, sut, dribling, odbranu... sve ono sto on trenutno nema (osnove pozicije koju igra) :zviz:

jusuf ima nevjerovatne fizicke predispozicije, ali to ne mora nista da znaci, koliko je igraca samo propalo a sto su imali potencijal da budu rame uz rame sa najvecima...

dat cu ti najbolji primjer pravog istinskog talenta koji je propao zbog lude glave - josip sesar... taj covjek je hladno mogao biti medju najboljim bekovima svijeta, imao je sve - i fizicke predispozicije, i sut, i odbranu (kada mu se dala igrati), i pregled igre... pa propade

@filip: nista, zaista ne vidim od koga su to oni bolji na ovoj listi... mozda su tu negdje sa tkacenkom, ali opet je sovjet dominirao i pravio djecu svima, pa i divcu i radji '87 na eurobasketu
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 24 sep 2015, 13:54

KK_Bosna je napisao/la:
Lotus je napisao/la:Da naravno smijesno je..Isto tako je smijesno i prognozirati da nece se pojavit igraci koji ce preci ili biti kao ti "bogovi".Opet cu ponovit jer izgleda da moram.Po meni Jusuf nema lmita sto se tice karijere zato sto ima ogroman potencijal i od njega samog i njegovog rada ce zavisiti kakvu ce karijeru napravit.Ima frame i snagu uz dodavanje mase i rada u teretani moci ce pojesti svakog centra u NBA,.Isto defanzivno moze biti zvijer,a glavna mana mu je igra ledjima i pivotiranje koje gotovo da nema.Ako to unaprijedi svasta se moze desit u narednim godinama :kafa:
niko ne spori da ce se nekada pojaviti igrac koji ce biti biolji od ovih "bogova", ali jusuf to definitivno nije...

i sam kazes da jusuf nema osnove centarske tehnike (dakle, igru ledjima)... mogu i ja reci da adi zahiragic moze postati bolji od chrisa paula, samo mora popraviti pregled igre, sut, dribling, odbranu... sve ono sto on trenutno nema (osnove pozicije koju igra) :zviz:

jusuf ima nevjerovatne fizicke predispozicije, ali to ne mora nista da znaci, koliko je igraca samo propalo a sto su imali potencijal da budu rame uz rame sa najvecima...

dat cu ti najbolji primjer pravog istinskog talenta koji je propao zbog lude glave - josip sesar... taj covjek je hladno mogao biti medju najboljim bekovima svijeta, imao je sve - i fizicke predispozicije, i sut, i odbranu (kada mu se dala igrati), i pregled igre... pa propade

@filip: nista, zaista ne vidim od koga su to oni bolji na ovoj listi... mozda su tu negdje sa tkacenkom, ali opet je sovjet dominirao i pravio djecu svima, pa i divcu i radji '87 na eurobasketu
To poredjenje zahiragica i krisa i vezanje njih uz ovaj slucaj o kome raspravljamo je nidje veze..

Ne mogu se Nurkic i Gasol mjeriti u ovim godinama.Prvi je Spanski projekat od najmladjih kategorija i ulozeno je u njega tonu para i rada s njim da bi dosao na taj nivo,znaci godinama i u mladjim kategorijama gradjeno ovo sto sad vidimo od njega.Dok se Nurkic potucao po Sloveniji pa po Hrvatskoj ni blizu nije imao trenere kao Gasol niti se ko o njemu previse brinuo.Tek sad je u normalnom klubu ima sve sto je potrebno i sve zavisi od njega opet cu napisati sta i kako ce.Ima ogroman talenat i potencijal i vidjecemo da li ce to iskoristit na pravi nacin.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 24 sep 2015, 16:14

Ljudi ga osudise na prvu, i sta sad ?
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 24 sep 2015, 16:20

Husika je napisao/la:Ljudi ga osudise na prvu, i sta sad ?
Ti sto su ga osudili sada se nece javiti.Da je kojim slucajem bio spreman za pocetak trening kampa,sada bi se pisalo na dugo i na siroko.Ovako nikom nista.

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 sep 2015, 16:40

KK_Bosna je napisao/la:

pa jest 87. ali oni su tad imali 19 godina,zar ne mislis da su imali bolje karijere bar od njega,ako ne i od meneghina?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 sep 2015, 16:58

Olympique je napisao/la:
Ti sto su ga osudili sada se nece javiti.Da je kojim slucajem bio spreman za pocetak trening kampa,sada bi se pisalo na dugo i na siroko.Ovako nikom nista.
Niko nije ni pricao da Nurkic nije povrijedjen vec da se nece odazvati i da je zdrav.. Ne znam sto okrecete mlin na vasu stranu

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 24 sep 2015, 17:00

tuzlak1987 je napisao/la:
Olympique je napisao/la:
Niko nije ni pricao da Nurkic nije povrijedjen vec da se nece odazvati i da je zdrav... Ne znam sto okrecete mlin na vasu stranu
Mozes li ovo malo pojasniti?
Kontradiktorno je...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 sep 2015, 17:03

Pa lik je u sukobu sa savezom, nece da razgovara sa njima, nece da igra za njih jer smatra da je to reprezentacija par ljudi.. sta nije jasno?

Bio je u TZ mjesec dana krao Bogu dane pa nije otisao niti da porazgovara sa vodecim ljudima i nadje zajednicki jezik. Bio je na Duskovom spisku, stavio ga covjek samo da se ovaj pojavi i objasni da je povrijedjen i dogovori sa ljudima on nije dosao, a ovdje visio po gradu, Slobodi, Vivi, Zadru, Mejdanu

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 24 sep 2015, 19:41

tuzlak1987 je napisao/la:Pa lik je u sukobu sa savezom, nece da razgovara sa njima, nece da igra za njih jer smatra da je to reprezentacija par ljudi.. sta nije jasno?

Bio je u TZ mjesec dana krao Bogu dane pa nije otisao niti da porazgovara sa vodecim ljudima i nadje zajednicki jezik. Bio je na Duskovom spisku, stavio ga covjek samo da se ovaj pojavi i objasni da je povrijedjen i dogovori sa ljudima on nije dosao, a ovdje visio po gradu, Slobodi, Vivi, Zadru, Mejdanu
Ako je u sukobu sa savezom nema logike da ide nešto i njima objašnjava i traži zajednički jezik.
Nad tobom sunce najljepše sja

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CudanLik i 6 gostiju.