Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

bob
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la bob » 07 feb 2009, 01:58

amerosm je napisao/la:Evo odlucio sam svake sedmice malo vise pisati o Bundesligi, da budu upuceni i oni koji Bundesligu prate povrsinski.

U mom prvom dijelu cu se osvrnuti na historiju Bundeslige
Do sljedeceg puta !!

svaka cast ;) , da je vise ovakvih tekstova jos jednom bravo ..........

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 feb 2009, 14:04

amerosm je napisao/la:Iskreno sjetio sam se tih detalja jer odavno pratim Bundesligu. To sto se tice Rehaggela i ostalih velikana oni ce biti posebno obradjenu u jednom mom pisanju i njih sam namjerno izostavio jer mislim da zasluzuju da se o njima pise sa respektom.
Sljedeca tema ce biti posvecena Uli Henesu koji je ostavio najveci trag sa svojim radoim u Bundesligi, dok sam jedne prilike bio u njemackoj citao sam njegovu knjigu (nije biografija) nego neki pisac napisao o njemu, ali o detaljima cemo nardene sedmice.
Dobro, moja greska. Ja sam se malo vise osvrnuo unazad, a ti si se fokusirao na pocetak bundeslige '63.
Ali nisam mogao odoliti a da ne istaknem bivse Bayernove trenere sa podrucja bivse Yu, koji su bili kamen temeljac kasnijim Bayernovim uspjesima, pretezmo sa Udom Lattekom.
Isto tako FCN ( klub koji mi je najdrazi posle Bayerna) klub sa velikom tradicijom, koji je od osnivanja BL samo jednom bio prvak '68, ali je gledajuci ukupno sve drugi iza Bayerna sa osvojenih 9 titula. Osvajanjem DFB-kupa nedavno, ponadao sam se da ce se "club"( kako ga popularno zovu) polahko vracati staroj slavi, ali ona utakmica u kupu uefa protiv Benfike i nesretno ispadanje je ih toliko dotukla da se i u prvenstvu vise nisu mogli oporaviti i po ko zna koji put su ispali u cvajtu!
Jos jednom, svaka cast...samo nastavi, ja cu pomno pratiti i ako budem imao sta reci ili dodati..tu sam. :lol: ;)
Vom Jäger zum Gejagten

bosnjoo
Kontakt:

Post Postao/la bosnjoo » 07 feb 2009, 14:58

Dali neko moze postavit neki lenk gdje se moze gledat tekma? wolfsburga ili hoffen?
kako izgleda niko od sat kanale ne prenosi te tekme?? :cry: :cry: :cry:
Manijak do smrti....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 feb 2009, 15:21

bosnjoo je napisao/la:Dali neko moze postavit neki lenk gdje se moze gledat tekma? wolfsburga ili hoffen?

Probaj na justin.tv -oni daju dosta prijenosa iz bundeslige

bosnjoo
Kontakt:

Post Postao/la bosnjoo » 07 feb 2009, 15:26

adnan24 je napisao/la:
bosnjoo je napisao/la:Dali neko moze postavit neki lenk gdje se moze gledat tekma? wolfsburga ili hoffen?

Joj buraz ja i moj engleski smo veliki nepriatelji. he he gledao sam tu al nemogu se snaci
Manijak do smrti....

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 feb 2009, 15:45

bosnjoo je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:

Joj buraz ja i moj engleski smo veliki nepriatelji. he he gledao sam tu al nemogu se snaci
probaj ovdje ali ne prenose ni wolfsburg ni hoff, zato ima simultani prenos sa svih utakmica. valja i to kad nema nista bolje :)
http://www.atdhe.net

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 07 feb 2009, 17:34

Hoffenhajm 39
Herta 37
Hamburg 36
Bajern 35, manje utakmicu
Bajer 33
nakon 19 kola, mislim da ce biti uzbudljivije iz kola u kolo
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 feb 2009, 00:44

Sta se ovo desava na Njemackim stadionima...nedavno u Dortmundu navijac pao sa tribine, na licu mjesta mrtav...pa na utakmici HSV-FCB navijac Hamburga imao srcani udar..mrtav, evo sad na utakmici Frankfurt-Keln navijac domacih pao sa visine 8 metara i ....ostao ziv :!: :?: Navijaci Frankfurta uopste nisu pjevali ni bodrili svoj klub prvo poluvrijeme, dok nisu culi dobre vijesti...da im je kolega imao andjela cuvara.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 feb 2009, 00:48

geronimo je napisao/la:Sta se ovo desava na Njemackim stadionima...nedavno u Dortmundu navijac pao sa tribine, na licu mjesta mrtav...pa na utakmici HSV-FCB navijac Hamburga imao srcani udar..mrtav, evo sad na utakmici Frankfurt-Keln navijac domacih pao sa visine 8 metara i ....ostao ziv :!: :?: Navijaci Frankfurta uopste nisu pjevali ni bodrili svoj klub prvo poluvrijeme, dok nisu culi dobre vijesti...da im je kolega imao andjela cuvara.
Kako sam ja kroz medije cuo, onaj navijac u Dortmundu je bio pod alkoholim kad je pao. Ovaj covijek u Hamburgu je imao 54 ili 64 godine, a mogu se kladiti da je i ovaj danas bio pod alkoholom. Mislim da je to mana DFL-a i da bi trebala zabraniti da se prodaje alkohol za vrijeme utakmice.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 08 feb 2009, 00:54

ee jelde amerosm ti si dobro upoznat sa njemackim fudbalom a sigurno i sa navijackom scenom u njemackoj pa bi te zamolio da mi kazes ko ima najbolje navijace u njemackoj.....Ja sam ovog ljeta bio na tekmi Frankfurta atmosfera da se najezis,odlicne navijace imaju pa me zanima jesu li oni br.1 u njemackoj???
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 feb 2009, 00:55

Ja, ali bi onda posjecenost stadiona drasticno opala. Red pred onim njihovim "budama" je kilometarski, gdje se ceka na casu pive. Povedu zenu i djecu da im idu po novu casu pive, dok oni gledaju tekmu. To je svabama gust, i to im niko uzeti ne moze.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 feb 2009, 01:03

Ako zelis znati bio sam na stadionu Hamburga, Dortmunda i Bayerna, ali dok je bio Olimpijski stadion. Sto se tice vjernosti, najvjernije navijace ima BVB jer je njima stadion ispordat do 2023 godine. Sto znaci ako sada zelis godisnju kartu mozes je tek dobiti za sezonu 2023/2024. Sto se tice navijanja tu su Schakle, BVB i HSV najbolji dok je u Bayerna slucaj da imas onih navijaca na baterije koje sjede na zapadu i samo kritikuju. Jednostavno Minhen ti je u njemackoj kao LA u SAD-u, vise dolaze "poznate licnosti" nego obicni navijaci. Svaka cast Bayernovom jugu ali nemogu oni sami.
Posljedna utakmica Bundeslige na kojoj sam bio uzivo je bila 25.11.2006. u Hamburgu izmedju HSV-a i Bayerna koju je Bayern tada dobio 2-1.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 08 feb 2009, 01:12

Pa po tvom Frankfurtovih navijaca ni na mapi ja se odusevio navijanjem u ljudi jos kasnije gledao klipove njihove po youtube fkt odlicni...Najace im je kad pocnu skakati uz pjesmu od pipi langstrumf evo sa gostujuce tekme u danskoj protiv Brondbya :mrgreen:

Ali thx u svakom slucaju ;)

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 feb 2009, 01:31

Ma svi gotovo klubovi u Njemackoj imaju izuzetnu posjecenost a samim tim i vjernost i odanost svom klubu.
Ne smiju se zaboraviti navijaci tkz istocnog bloka, Dinamo Dresdena, Jene i dr.
Pakao Betzenberga u Kaiserslauternu je jedinstven, pa navijaci St.Paulija u Hamburgu...cuveni gusari,pa vidite samo prosjek gledanosti vodecih klubova u cvajti, sve preko 30 000 :!: Navijaci Nurnberga...kojih i kad se bore za opstanak u 2 ligi bude izmedju 30 000-40 000 hiljada.
Ali bez premca su navijaci Borussije i Schalkea...koji su inace iz rudarskog djela Njemacke, najgusce naseljene pokrajine NR-Westfalen, koja osim ova dva kluba ima na desetine klubova iz 1 i 2 lige.
Vom Jäger zum Gejagten

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 08 feb 2009, 01:39

ee hvala na informacijama slabo skroz pratim njemacku navijacku scenu uglavnom sam asociran na englesku...Nisam znao sto sta stvari ali eto sada mi je puno jasnije...Hvala geronimo i amerosm ;)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 08 feb 2009, 10:39

http://ultras-tifo.net/
imas i ovdje poneku info u forumu pa malo procackaj...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

FK Sarajevo
Kontakt:

Re: 1899 Hoffenheim

Post Postao/la FK Sarajevo » 08 feb 2009, 13:00

:D :D :D
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 08 feb 2009, 15:12

ma volio bi da budu prvi i na kraju al jučer remizirali čim nema vedada
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 08 feb 2009, 15:17

Bez obzira na jucerasnji remi, ostaju prvi, imaju 39 bodova, druga je herta sa 37 bodova, hamburg 36 i bajern 35 sa utakmicom manje, znaci poslije 19 kola su prvi
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 08 feb 2009, 15:22

zato danas još navijam za borusiu dortmund
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.