FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

cala
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la cala » 21 sep 2015, 15:44

SarajlijaTM je napisao/la:
cala je napisao/la:
KeepTheBlueFlag je napisao/la:Al cudno nam neko razdoblje i na tribinama - nakon 2. Gola Drine , Jug pjeva - igrajte pickice , a Sjeverom se odjekuje - Zeeeljo :) Obrnule se uloge skroz

Sent from my iPhone using Tapatalk
A druze bruka raje je napustila jug i presla na sjever upravo iz tih razloga
Ne seri ziv bio. Zna se ko je i sta na sjeveru. Ako je ikad iko psovao i pljuvao nase igrace to su onda oni sa sjevera.
Nije tacno,ja sam citav zivot na jugu,ali sam juce igrom slucaja bio na sjeveru,ono sto sam vidio na "lj" i "o" je 99% nekadasnja raja sa juga.

Jug se treba usaglasiti,ako bodris ekipu,onda to radi kako treba od pocetka do kraja,ako pljujes,onda pljuj pocetka do kraja. Na sinocnjoj utakmici su bodrili jedino kasu saveza za nekih minimalno 3-5000km,ako uzmemo one bas nepotrebne petarde,dimljadu,bakljadu(sto mogu opravdati s obzirom na rođendan kluba) i poruke savezu na utakmici koju maltene niko ne snima.
Sjecaju se ovdje neka raja kako je bilo kad primimo go,pa odma pocnemo da grmimo i tako do kraja,to je podrska,majka mu stara.

Ali kad pogledas predhodne utakmice i navijanje,ovo je makar mali pomak i nadam se jos vecem u narednim tekmama :!:[/quote]
Znam o kome pricas, i ja sam bio na sjeveru. Navijanje i Zeljo nemaju nikakve veze sa razlogom zasto su ti momci otisli sa juga.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 21 sep 2015, 15:49

themaniaks je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:
themaniaks je napisao/la:O pojacanjima se trebalo na vrijeme misliti a ne sad.
A gdje gori?
Šta je to tako katastrofalno da se takav defetizam širi?
A jel to ne gori,go razlika 10:9 nakon 9 kola s tim da smo primli dva od radnika,drine i mladosti.Uostalom zna se kad se dovode pojacanja i sva ta prica oko pojacanja oko tjeranja nekih nasih igraca mene pojede i da se ne ponavljamo i o kakvim se pojacanjima sad prica u 9 tom kolu ?
Tamam sam pošao isto ovo da napišem za go razliku i da upitam gdje ne gori. Gori na svim živim pozicijama pa i na golmanskoj. Što prije Vecu promovisati u prvog golmana jer Antolović je gdje je tu je, nema više šta novo ponuditi. Klasični je linijski golman i još jučer ne može loptu u 16 da ufati, bježi mu kao da je masna, umalo go ne primismo baš me huja uzela. Da ne spominjem da nam je Đelmić pola ekipe koji je jedan prosječan premijerligaški igrač koji nije mogao ni blizu Želje kad smo imalo jači bili.
Znam da je ovaj fkz1921 ok čova, ali mene brine da i ovi naši u upravi ne razmišljaju slično odnosno da imamo dobru ekipu i da je to to. Mijenjaj trenere dok se nekom ne posreći bingo. Gospodo binga u ovoj deceniji više nema nego prifatite se posla, posuđuj te pare, radite šta hoćete, ali vrijeme je krajnje da se dovede 3-4 prava igrača jer sa ovim trenutnim Evrope, a onda ni para vidjeti nećemo. 10 golova u 9 kola je sramota. Kad se do godine smanji liga onda smo ga tek popušili ako se ne počnu dovoditi igrači.

Inače ono jučer je bila fina utakmica za onako gledati sa strane, ali za nas Željovce pogotovo starije više nije dobro za zdravlje.

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 21 sep 2015, 16:18

chupachups
Kontakt:

Post Postao/la chupachups » 21 sep 2015, 19:30

fczeljo je napisao/la: A gdje gori?
Šta je to tako katastrofalno da se takav defetizam širi?
A jel to ne gori,go razlika 10:9 nakon 9 kola s tim da smo primli dva od radnika,drine i mladosti.Uostalom zna se kad se dovode pojacanja i sva ta prica oko pojacanja oko tjeranja nekih nasih igraca mene pojede i da se ne ponavljamo i o kakvim se pojacanjima sad prica u 9 tom kolu ?
U pravu si tom pričom oko pojacanja. Ali šta sad trebamo? Pričati cijelu polusezonu o tome? Jedva čekati lošu igru da se ta prica po kojoj zna koji put ponovi?
I općenito, kao da jedva čekamo da se nešta loše desi da bi doživjeli satisfakciju za nešto što smo nekad rekli,tvrdili, predpretpostavili, prognozirali...
Ovo se ne odnosi na tebe,ili,ne samo na tebe. Ovo je naše opće stanje.

Puna nam usta pojačanja, a ne razmišljamo o tome da su trenutni igrači u stvari bili najbolji igrači drugih klubova u zadnjih par sezona. Nije ovo nivo borbe za opstanak pa nam kao očajnički trebaju pojačanja. Ova ekipa treba da se vrati u formu, vidi se da se zapustila u zadnjih mjesec dana. Isitna, dobro bi došlo da se pojača konkurencija i da imamo širu klupu, ali možda i to ispliva tokom sezone - Amir Hadžiahmetović, Rijad Bajić, Kerim Memija i mnogi koji su bili ili su sada nosioci igre ne bi nikada ni dobili priliku da su se uvijek po svaku cijenu dovodili igrači sa strane. Ne igramo špansku ligu pa da se ima probrati puno dobrih igrača. Od većine su bolja naša djeca.

Jučer smo napravili napada kao Borusija Dortmund. Odbrana griješila, napad promašivao, pa smo se doveli u nezgodnu situaciju. Vjerujem da će ovo izgledati još bolje u narednih par utakmica.
Koji najbolji igraci ekipa iz lige osim Borca? Ako su ti pojacanja igraci koji su dosli iz ekipa koje su se borile za opstanak onda aferim.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 21 sep 2015, 19:40

Treba biti realan, kovali smo ekipu u zvijezde poslije tekme sa Mađarima, pa i Belgijancima. Bili smo ponosni i sve je sjajno funkcionisalo. Međutim ko je ikada igrao lopte i ko prati tekme zna da trener tempira formu za određene periode, utakmice, takmičenja. Mi smo bili full spremljeni i fokusirani na Evropu, i kada smo ispali ekipa je jednostavno ispuhala. Kvesa i Baja su otišli, krenule su povrede, kartoni, pad forme, lagana prozivanja, porazi na Grbavici od ekipa koje su nekada molile da ih ne trpamo. Naravno kao i svugdje i uvijek trener je taj koji ide. Vidjećemo koliko će Vlado uspjeti osvježiti ekipu i mentalno je vratiti, jer nisu oni preko noći zaboravili igrati lopte.
U i oko kluba je mnogo negativnosti. Očit je veliki pritisak da se Greda smjeni, kako od odpuštenih uposlenika koji rovare na sve strane, tako i od bivših predsjednika, trenera i managera. Odmetno se predsjednik ne sluša kako su očekivali pa ga treba povalit. I naravno i među navijačima nađu one koji će im biti pri ruci u tim prljavim poslovima. Ne ide na dobro nikako, serija je teških utakmica, i sada nam treba dobra atmosfera, zajedništvo i pozitivna energija kao nikad, a mislim da trenutno imamo sve kontra ovoga. Da je samo do zimske pauze izdržati i ne izgubiti priključak za vrhom. Do proljeća će mnogi vratiti formu, a sigurno ćemo se i pojačati u zimskom prelaznom roku. U toj varijanti očekujem da ćemo uspjeti izboriti Evropu.U svim drugim varijantama nek nam je bog na pomoći.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 21 sep 2015, 19:46

kada su igre na terenu upitanju, od pocetka sezone mi nemamo srece. ko to ne vidi, slijep je pored ociju.
zaostatak od 6 bodova je neznatan i ne sumnjam da cemo ga stici. u igrace ne sumnjam ni najmanje.
potrebno je neko vrijeme da se uigraju pa da i igra bude lijepa za oko... ne zaboravite, u odnosu na proslu sezonu mi imamo znatan broj novih igraca u prvoj postavi.

mene brinu druge stvari....
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 21 sep 2015, 19:46

Monci je napisao/la:Treba biti realan, kovali smo ekipu u zvijezde poslije tekme sa Mađarima, pa i Belgijancima. Bili smo ponosni i sve je sjajno funkcionisalo. Međutim ko je ikada igrao lopte i ko prati tekme zna da trener tempira formu za određene periode, utakmice, takmičenja. Mi smo bili full spremljeni i fokusirani na Evropu, i kada smo ispali ekipa je jednostavno ispuhala. Kvesa i Baja su otišli, krenule su povrede, kartoni, pad forme, lagana prozivanja, porazi na Grbavici od ekipa koje su nekada molile da ih ne trpamo. Naravno kao i svugdje i uvijek trener je taj koji ide. Vidjećemo koliko će Vlado uspjeti osvježiti ekipu i mentalno je vratiti, jer nisu oni preko noći zaboravili igrati lopte.
U i oko kluba je mnogo negativnosti. Očit je veliki pritisak da se Greda smjeni, kako od odpuštenih uposlenika koji rovare na sve strane, tako i od bivših predsjednika, trenera i managera. Odmetno se predsjednik ne sluša kako su očekivali pa ga treba povalit. I naravno i među navijačima nađu one koji će im biti pri ruci u tim prljavim poslovima. Ne ide na dobro nikako, serija je teških utakmica, i sada nam treba dobra atmosfera, zajedništvo i pozitivna energija kao nikad, a mislim da trenutno imamo sve kontra ovoga. Da je samo do zimske pauze izdržati i ne izgubiti priključak za vrhom. Do proljeća će mnogi vratiti formu, a sigurno ćemo se i pojačati u zimskom prelaznom roku. U toj varijanti očekujem da ćemo uspjeti izboriti Evropu.U svim drugim varijantama nek nam je bog na pomoći.
Odavno ne pročitah bolji osvrt na trenutno stanje u i oko ekipe i Kluba. Svaka čast.

Amar TM'87
Kontakt:

Post Postao/la Amar TM'87 » 21 sep 2015, 20:16

Nije ni meni nista doslo na mail.

Cijene ulaznica protiv krupe jednom rijecju katastrofa :? :? Ista cijena ce bit za derbi i sad u kupu. Nece bit 200 ljudi na stadionu.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 21 sep 2015, 20:31

Hadzijalagic je napisao/la:A fakat sto nije radio semafor, a zadnjih pola sata je vala bilo zrelo i za reflektore?
:tralala:
Zadnja izmjena: Jaozinho22, dana/u 21 sep 2015, 21:24, ukupno mijenjano 1 put.
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 21 sep 2015, 20:34

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 21 sep 2015, 20:36

Amar TM'87 je napisao/la:Nije ni meni nista doslo na mail.

Cijene ulaznica protiv krupe jednom rijecju katastrofa :? :? Ista cijena ce bit za derbi i sad u kupu. Nece bit 200 ljudi na stadionu.
Važe godišnje :thumbup:

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 21 sep 2015, 20:44

Mujaga se bas raspucao. Tri gola Slobodi,tri Olimpiku,pet na ovom turniru...Odlicna najava za utakmicu lige prvaka u srijedu,30.09.protiv Salcburga. Prilika je to da vidimo kako izgleda protiv ozbiljnih juniora 96 i 97 godista koji igraju drugu austrujsku ligu sa seniorima.

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 21 sep 2015, 20:44

za_zivot_cijeli je napisao/la:kada su igre na terenu upitanju, od pocetka sezone mi nemamo srece. ko to ne vidi, slijep je pored ociju.
zaostatak od 6 bodova je neznatan i ne sumnjam da cemo ga stici. u igrace ne sumnjam ni najmanje.
potrebno je neko vrijeme da se uigraju pa da i igra bude lijepa za oko... ne zaboravite, u odnosu na proslu sezonu mi imamo znatan broj novih igraca u prvoj postavi.

mene brinu druge stvari....
koje druge stvari
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 21 sep 2015, 21:09

FKZ1921 je napisao/la:
Mujaga se bas raspucao. Tri gola Slobodi,tri Olimpiku,pet na ovom turniru...Odlicna najava za utakmicu lige prvaka u srijedu,30.09.protiv Salcburga. Prilika je to da vidimo kako izgleda protiv ozbiljnih juniora 96 i 97 godista koji igraju drugu austrujsku ligu sa seniorima.
Gdje se igra ?

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 21 sep 2015, 21:11

Prva je tamo.Revans kod nas sredinom oktobra tek mislim...

Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 21 sep 2015, 21:13

Mujaga se baš razgoropadio :D :thumbup:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 21 sep 2015, 21:14

ZZtop10 je napisao/la:Prva je tamo.Revans kod nas sredinom oktobra tek mislim...

Jest prva u gostima. Revans 14.10. na Grbavici.

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 21 sep 2015, 21:22

Ocekivao sam jug 3km,sjever 5km al etoo.. imat ce to uticaj na posjetu ,meni bi milja bila vrh da nas bude hahah

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Manijaci Zeljini

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 21 sep 2015, 21:22

protiv Krupe bi volio vidjeti na djelu Hiroša i Hasanovića bar u drugih 45 min... od ostalih igrača Veca bi trebao biti na golu, a red je i da se Jovica upiše :p
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 21 sep 2015, 21:25

FKZ1921 je napisao/la:
ZZtop10 je napisao/la:Prva je tamo.Revans kod nas sredinom oktobra tek mislim...

Jest prva u gostima. Revans 14.10. na Grbavici.

Ovo me najvise zanimalo. Zahvaljujem

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, Levin i 27 gostiju.