Ma jos samo @Gaston navija za ublehu Rodgersa. Ne znam fakat zbog cega.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Donosi mu pare na kladionicimoj uzor-S.G je napisao/la:Jel to opet nismo pobjedili, gle cuda![]()
Haman nisi čitao postove od danasmoj uzor-S.G je napisao/la:Jel to opet nismo pobjedili, gle cuda![]()
Forum se ujedinio protiv Rodgersa!gaston je napisao/la:Haman nisi čitao postove od danasmoj uzor-S.G je napisao/la:Jel to opet nismo pobjedili, gle cuda![]()
Mada ja ne moram ništa ni pisati, većina stvari koju @keno napiše vrijede i za mene.![]()
U srijedu cemo da se iskalimo u kupu nad onim iz konferencije.Ako tu ne bude 3+ onda ne znam stvarno..
Savrseno se uklapa. Low profile ime, mlad, ali vec sad odlican trener, i niskobudzetno resenje koje odgovara FSG. Jako perspektivan i meni se svidja kakve novine je uneo u Swansea, cini mi se da je oborio rekord bodova koji je Rodgers prethodno drzao sa Labudovima, ali nisam siguran. U svakom slucaju, fina filozofija koju je klub zadrzao, ali i takticka potkovanost, jer nije slucajno da ima onakve rezultate protiv velikih timova, dvaput dobijati prosle sezone i Utd i Arsenal. Mada ima tu dosta i do zdrave sredina, generalno gledajuci, ja ne znam koji to klub bolje posluje i ima jaci scouting sluzbu od Labudova, mada ako je Monk i tu glavni, skidam kapu.keno94 je napisao/la:Djeluje mi kao covjek koji se uklapa u profil trenera koji FSG zeli.
OptimisticnoKopLfc je napisao/la:Moj gastone ne budi lud nemoj igrat 3+ na nas protiv tih iz konferencije od 0 do 2 gola poklon,bit ce to rutinska pobjeda 1-0 2-0 za nas
Pa recimo smetalo mi je sto smo imali slicne rezultate s Kennyjem i slicnu igru, a on je bio kritikovan za to, dok je Rodgers bio tito.YNWA je napisao/la:Vi niste bili realniCarlo je napisao/la:Al je bilo pljuvanja na mene i Rizu kada smo protestovali protiv Rodgersa. Davno procitana suplja prica Rodgersa izgleda vise ne pije vodu kod nikogaTreba se sjetiti kritika Luisa Enriquea i Downinga, pa i Carrolla na racun Rodgers. Dobro, neki ce reci da ovi igraci nisu nesto ucinili u nasem dresu, ali ne radi se o tome. U ovih par dana ako nadjem izjave postavit cu
![]()
Krivili BR jer su ameri otjerali KK-a, kao da je on kriv
i meni je smetalo to velicanje rodgersa od samog pocetka a iskreno ne mogu ja biti puno objektivan kad je king kenny u pitanju ja bi volio da je on i danas trener.Carlo je napisao/la:Pa recimo smetalo mi je sto smo imali slicne rezultate s Kennyjem i slicnu igru, a on je bio kritikovan za to, dok je Rodgers bio tito.YNWA je napisao/la:Vi niste bili realniCarlo je napisao/la:Al je bilo pljuvanja na mene i Rizu kada smo protestovali protiv Rodgersa. Davno procitana suplja prica Rodgersa izgleda vise ne pije vodu kod nikogaTreba se sjetiti kritika Luisa Enriquea i Downinga, pa i Carrolla na racun Rodgers. Dobro, neki ce reci da ovi igraci nisu nesto ucinili u nasem dresu, ali ne radi se o tome. U ovih par dana ako nadjem izjave postavit cu
![]()
Krivili BR jer su ameri otjerali KK-a, kao da je on kriv
sergejevic je napisao/la:Nijedan normalan i ozbiljan trener nece prihvatiti posao u trenutnom okruzenju kluba. Tako da ostaje ovaj levat ili dolazi neki slican, a ako postoji onda i gori od njega. Pogledao sam neke utakmice i ova ekipa nema nista sto je imala nekad kada je bila medju najboljim ekipama u Engleskoj. Nisu tu vazni ni igraci, ni trener koliko nedostaje pravog Liverpula. Jednostavno to nije ekipa koja moze igrati nesto poput Barse ili Bajerna, Liverpul treba biti ono sto jeste. Pravi pretstavnik klasicnog Engleskog fudbala, ekipa koja trci, koja se bori i koja je prije svega direktna. Mnogo godina unazad nista nije osvojeno, ali prije je Liverpul imao svoj stil i igrao je ono sto najbolje zna, pa nije bilo cudo da razvali bilo koju ekipu u Evropi, kao nekad Real, ili Mancester u gostima i slicno. Sada je tu nekoliko igraca koji se uklapaju u trenerovu viziju igre, i mnogo, mnogo onih koji ni u snu ne mogu igrati ono sto se od njih trazi.
Prvo imas nesigurnog golmana koji se uplasi kada god ide lopta prema njemu, a ti zasnivas igru na stalnom vracanju lopte upravo njemu. Svaki drugi put covjek pogrijesi i psihicki poljulja ekipu. Onda imas stopere koji imaju odredjeni kvalitet, ali se ne snalaze kada je lopta u njihovim nogama. Onaj Sakho je jako dobar stoper, izuzetan za Engleski fudbal, covjek koji ce se nositi sa svima u skoku, u duelu, koji ima duge noge i uvijek isceprka loptu, ali od njega traziti da gradi igru je kranje nenormalno. Cesto se spetlja i pogrijesi, slicno vazi i za Skrtela koji mozda i moze nesto, ali nazalost covjek nije dovoljno inteligentan i ima neke lude poteze pa je samoubistvo dati njima loptu da se dodaju zajedno s golmanom. Loveren uopste nije los stoper, ali moras ga uklopiti s pravim vodjom, s pametnim igracem koji ce ga osiguravati. Sasvim solidan za klupu i covjek koji moze odigrati jako dobre utakmice.
Henderson i Milner kapiteni ekipe ? Koji je to **** s ekipom koja ima toliko titula u Engleskoj i toliko Evropskih titula? Milner moze biti koristan igrac kada ima pored sebe Yayu, Silvu i Fernandinja, u drugim okolnostima se nema sta ocekivati od njega. Djeluje mi da su on i Henderson otprilike isti profil igraca, mogu trcati po cijeli dan, ali neke kreacije uopste nema. S njima i Lukasom na sredini ekipa nema sta traziti protiv iole ozbiljnog veznog reda. Totalno losa selekcija igraca, kao da su se igraci dovodili tek onako, bez nekog plana i strategije.
Tako da je ovo ekipa koja nema kvalitet, a i ono sto ima ne zna da iskoristi. Ima tu nekoliko solidnih igraca i potencijalno dobrih igraca, ali kakve koristi kada se to ne zna sloziti u jednu zanimljivu ekipu. I kada bi dosao neki dobar trener i kada bi sve to ukomponovao i kada bi npr Kutinjo ili Firmino pokazali da mogu biti konstantno dobri igraci oni bi vrlo brzo otisli dalje, a nijedan ozbiljan trener se nece upustiti u takvo ludilo. Napravis strasan napad sa Suarezom, Staridzom i Sterlingom i onda ih prodas. Vjerovatno bi i Staridz otisao da nema probleme s povredama, i da nije onoliko sebican igrac. Lallana, Benteke, Lucas, Milner, Ings, Lovren jednostavno ne mogu biti nosioci igre ekipe koja napada vrh lige.
Golman je solidan, ali samo ako se ne trazi od njega da bude Pirlo ili Xabi Alonso, dva stopera takodjer imaju kvalitet, ali ne da grade igru. Desni bek je jako dobar, dok je onaj na lijevoj strani krajnje nepouzdan, ima potencijala u napadu, ali nazad je katastrofa. Potreban je dobar zadnji vezni, koji bi igrao s Hendersonom ili Milnerom, nikako obojica na terenu. Taj zadnji vezni nije Lukas koji ima nekoliko glupih poteza po utakmici, a ni jednu korisnu. Kutinjo ili Firmino imaju sarm i kretivnost, ali nisu konstantni, ali uvijek moze jedan od njih dobro odigrati. Potreban je pravi napadac, neko koga ce dobro platiti, ko nije sklon povredama i nije sebican, kao i krilni napadaci kojih koliko sam primjetio nema. Igra Benteke koji je dobar kada mu ima neko ubaciti loptu i siriti odbranu, a opet nema krilnih napadaca i covjek bezveze trosi kopacke, a nema sta korisno uraditi. Onda mu dodaju Lalanu koji prosjecno u sezoni uradi mozda deset korisnih stvari, a ostalo kao i ovaj prije bezveze landara. Tog igraca koji bi trebao biti jedanaesti na terenu nisam primjetio, mozda su igrali s deset igraca, ili jednostavno i on radi isto kao i kolege mu oko njega.
Tako dobijes tup i sterilan napad, blijed vezni red i panicnu odbranu s golmanom koji je uvijek sposoban da sjebe stvari ako je i dalje 0-0. Onda pored Wengera i njegovog romaticnog Arsenala, dosadnog Murinja i njegovog Celzija, nekog novog spansko-holadskog Van Galovog Junajteda, i Liverpul za sobom ostavi pravi otocki fudbal da bi se bezveze dodavali golman i stoperi. Zato Bazel izbacuje predstavnike Engleske, dobija ih Dinamo iz Zagreba, a nama koji smo nekad uzivali gledajuci pravi fudbal ostane ****. Nema vise 5 crvenih karona i 7 golova u derbijima Liverpul-Everton, Liverpul-Manchester ili Liverpul-Celzi. Nema ni Gerarda, Karegera, Agera koji su ako nista uvijek znali poderati koljena da dobiju utakmicu ili barem crveni karton.
Trenutno korisnika/ca: FieldsOfAnfieldRoad i 5 gostiju.