Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

moj uzor-S.G
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la moj uzor-S.G » 20 sep 2015, 23:21

Jel to opet nismo pobjedili, gle cuda :kafa:
Ma jos samo @Gaston navija za ublehu Rodgersa. Ne znam fakat zbog cega.
ZZ

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 20 sep 2015, 23:23

moj uzor-S.G je napisao/la:Jel to opet nismo pobjedili, gle cuda :kafa:
Donosi mu pare na kladionici :mrgreen:
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 20 sep 2015, 23:30

Jel to Benteke povredjen, jel ozbiljno nesto?
MVP - Messi-Villa-Pedro

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 20 sep 2015, 23:35

Ma ja sam bio jedan od onih koji su ga najvise podrzavali. Nekako sam progutao i proslu sezonu, ali od derbija sam potpuno digao ruke. Pisao sam vec sta mislim o Rodgersu i ne bi da ponavljam, ali je stvarno razocaravajuce kakav je mentalitet igraca u timu. Nakon utakmice u EL, Lallana izjavljuje kako je to dobar rezultat. Covjece igras za Liverpool, klub koji se ne smije zadovoljiti bilo kakvim rezultatom osim pobjede. Pogotovo ne remijem protiv osrednjeg kluba iz Francuske, kakav god tim da je igrao.
Samo je pitanje vremena kad ce dobiti otkaz, ali je isto tako veliko pitanje ko ce ga zamijeniti. Klopp je najbolje rjesenje, ali nije sigurno da ce to biti on. Nisam siguran da Ameri zele jaku licnost na klupi. Zato nisu ni pomisljali na Rafu kad je King dobio otkaz. Vise im odgovara poslusan covjek ko im se nece usprotiviti. Tuzno je kako je ovaj klub pao nisko. Ne pamtim kad sam utakmice docekivao sa ovako malo entuzijazma. Apsolutno nemam nekih ocekivanja i losi rezultati me ne iznenadjuju, ali opet nekako me to pogodi.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 20 sep 2015, 23:36

Haman nisi čitao postove od danas :|
Mada ja ne moram ništa ni pisati, većina stvari koju @keno napiše vrijede i za mene. :D

U srijedu cemo da se iskalimo u kupu nad onim iz konferencije.Ako tu ne bude 3+ onda ne znam stvarno..
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 20 sep 2015, 23:39

gaston je napisao/la:
Haman nisi čitao postove od danas :|
Mada ja ne moram ništa ni pisati, većina stvari koju @keno napiše vrijede i za mene. :D

U srijedu cemo da se iskalimo u kupu nad onim iz konferencije.Ako tu ne bude 3+ onda ne znam stvarno..
Forum se ujedinio protiv Rodgersa! :beba:
ZZ

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 20 sep 2015, 23:43

Znate šta, pretjerujete..

Mi već 2, (slovima) dvije, utakmice nismo poraženi. :kafa: :kafa:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 20 sep 2015, 23:47

Ja u jeku EP u kosarci i reprezentacije Srbije, potpuno batalio LFC na ove dve-tri nedelje i postova u ovoj temi koji su vec postali klasika. Mrzi me to da citam, tu patetiku, kamoli da se pridruzujem i diskutujem, jako malo kvalitetnih postova u poslednje vreme koje mogu videti samo od pojedinih clanova poput @keno94 koji su se trudili nakon svakog meca na fin nacin prodiskutovati kako o pozitivnim stvarima tako i o negativnim.

Ja sam protiv Rodgersa posle derbija, a i sad jos vise, ali ne zato sto covek nema znanja, nego se ocigledno pogubio u celoj ovoj prici, a jako fino je to u jednom postu @keno94 objasnio. Covek je probao sve od pocetka sezone, i taj disbalans u ekipi moze resiti verovatno samo shock promena.
Moje realno misljenje o celoj situaciji da do polusezone ne treba ocekivati nikakav otkaz, sem ako se ne naredja neki crni niz.
A ko ce biti zamena, odmah da vam kazem da je prvi pik nase uprave Gary Monk.

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 20 sep 2015, 23:48

Moj gastone ne budi lud nemoj igrat 3+ na nas protiv tih iz konferencije od 0 do 2 gola poklon,bit ce to rutinska pobjeda 1-0 2-0 za nas :mrgreen:
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

JackRaven7
Kontakt:

Post Postao/la JackRaven7 » 21 sep 2015, 00:07

Ljudi dragi, pa ovo nam je najbolji mec sezone cast onih poklona na Emiratima. :facepalm:

Pozitivno je sto se vratio (sebicni) Stu, Moreno pruziju najbolju partiju u crvenom dresu i Sakho izdominirao zadnji red obrane, sem jedne ali potencijalno kobne greske. Drago mi je za Ingsa, vidi se da je pozitivan i radisan decko. Samo tako nastavi momce!

Sve ostalo nije vrijedno pomena jer i ptice i grani znaju da hajra nema s BR-om.
Uprava treba preuzeti svoj dio odgovornosti sad.

HeKen
Kontakt:

Post Postao/la HeKen » 21 sep 2015, 00:11

Vrijeme je za promjenu, pritisak je ovo veliki. Bolje mu je sad dati otkaz nego nakon sljedece 3-4 utakmice na kojima cemo osvojiti, ukoliko on ostane, maksimalno 4 boda

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 21 sep 2015, 00:37

Momci, hvala na lijepim rijecima.
@Paradajz, to za Monka mi je nedavno palo na pamet. Prosle sezone me bas pozitivno iznenadio. Nisam bio siguran da ce izdrzati cijelu sezonu na pristojnom nivou. Unio je neke novosti u igru Swansea, a pokazao se i kao dosta dobar takticar. Sjecam se zadnje utakmice s njima kad nas je Hendov go izvukao. U tom mecu su bili bolji od nas, a on je cini mi se prvi koji je postavio pravu taktiku protiv nas. Ostali su se mucili kako da odgovore na 3-4-2-1, a on je bas fino postavio ekipu. Da ne duzim, poslije niza dobrih rezultata i sve veceg pritiska na Rodgersa, mi padne na pamet kako bi ga on mogao zamijeniti. Djeluje mi kao covjek koji se uklapa u profil trenera koji FSG zeli. Naravno, nisam to smio.napisati ovdje na forumu. Nisam siguran da je on rjesenje za LFC, niti imam zivaca za nove eksperimente, ali moram mu odati priznanje za dosadasnje rezultate. Evo nedavno je nadigrao United koji iako igra dosta lose, izvlaci nekako bodove. Imam osjecaj da ko god ih napadne, uzima barem bod, a on je bas to i uradio.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 21 sep 2015, 08:46

keno94 je napisao/la:Djeluje mi kao covjek koji se uklapa u profil trenera koji FSG zeli.
Savrseno se uklapa. Low profile ime, mlad, ali vec sad odlican trener, i niskobudzetno resenje koje odgovara FSG. Jako perspektivan i meni se svidja kakve novine je uneo u Swansea, cini mi se da je oborio rekord bodova koji je Rodgers prethodno drzao sa Labudovima, ali nisam siguran. U svakom slucaju, fina filozofija koju je klub zadrzao, ali i takticka potkovanost, jer nije slucajno da ima onakve rezultate protiv velikih timova, dvaput dobijati prosle sezone i Utd i Arsenal. Mada ima tu dosta i do zdrave sredina, generalno gledajuci, ja ne znam koji to klub bolje posluje i ima jaci scouting sluzbu od Labudova, mada ako je Monk i tu glavni, skidam kapu.

Svi bi mi naravno Kloppa za menadzera, ali realnije je ovako neko manje ime, pa ako vec biraju, neka to bude Monk. Mada, ko zna da li bi Monk mozda i kao takav profil, potpisao pod ovim uslovima u kojima je Rodgers sad, sa sve komitetom i ostalim pratecim stvarima. Onda kad pomislis Kloppa tu, jos manje je realno da takav menadzer dodje na klupu.

Sto se tice Rodgersa, ovo je klasican pristup mecevima gde on odstupa od svoje igre, filozofije, svega sto je zamislio, i izmislja sve i svasta, isprobava sve zivo, a rezultata nema, sve zbog pritiska za iste. Zato sam i rekao da se pogubio totalno, i realno vrlo male sanse su da se vrati u pravi kolosek. Mnogo tu stvari ne stima, pocev od Firmina, kojem jos nije nadjena pozicija i koji se jos trazi. Momak pokusava da se adaptira na ligu, a seljaka se po pozicijama i uklapa se u sivilo ekipe, cime ce biti pre vremena i bez razloga prozvan popularnim nazivom "flop" a jako kvalitetan igrac je u pitanju. Velika steta sto se ne koristi ovako losa forma Plavih i Topdzija, mada ni citav vrh ne igra onako kako bi trebalo, najavljujci vrlo turbulentnu sezonu.

A najveci udar je povreda Hendersona, za koju sam cuo i video tek sinoc. :facepalm:

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 21 sep 2015, 13:33

KopLfc je napisao/la:Moj gastone ne budi lud nemoj igrat 3+ na nas protiv tih iz konferencije od 0 do 2 gola poklon,bit ce to rutinska pobjeda 1-0 2-0 za nas :mrgreen:
Optimisticno :mrgreen:

Monk, tamam da nas dokrajci, da zavrsi ono sto je njegov ucitelj zapoceo.

Nikakvi pocetnici, menadzeri kojima je najveci uspjeh pobjeda protiv najvecih klubova, prema tome Bilica treba odmah dovesti :mrgreen: i ne zelim vise Britanca gledati na klupi Liverpoola.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 21 sep 2015, 14:09

YNWA je napisao/la:
Carlo je napisao/la:Al je bilo pljuvanja na mene i Rizu kada smo protestovali protiv Rodgersa. Davno procitana suplja prica Rodgersa izgleda vise ne pije vodu kod nikoga :D Treba se sjetiti kritika Luisa Enriquea i Downinga, pa i Carrolla na racun Rodgers. Dobro, neki ce reci da ovi igraci nisu nesto ucinili u nasem dresu, ali ne radi se o tome. U ovih par dana ako nadjem izjave postavit cu :D
Vi niste bili realni :mrgreen:

Krivili BR jer su ameri otjerali KK-a, kao da je on kriv ;)
Pa recimo smetalo mi je sto smo imali slicne rezultate s Kennyjem i slicnu igru, a on je bio kritikovan za to, dok je Rodgers bio tito.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 sep 2015, 14:33

Carlo je napisao/la:
YNWA je napisao/la:
Carlo je napisao/la:Al je bilo pljuvanja na mene i Rizu kada smo protestovali protiv Rodgersa. Davno procitana suplja prica Rodgersa izgleda vise ne pije vodu kod nikoga :D Treba se sjetiti kritika Luisa Enriquea i Downinga, pa i Carrolla na racun Rodgers. Dobro, neki ce reci da ovi igraci nisu nesto ucinili u nasem dresu, ali ne radi se o tome. U ovih par dana ako nadjem izjave postavit cu :D
Vi niste bili realni :mrgreen:

Krivili BR jer su ameri otjerali KK-a, kao da je on kriv ;)
Pa recimo smetalo mi je sto smo imali slicne rezultate s Kennyjem i slicnu igru, a on je bio kritikovan za to, dok je Rodgers bio tito.
i meni je smetalo to velicanje rodgersa od samog pocetka a iskreno ne mogu ja biti puno objektivan kad je king kenny u pitanju ja bi volio da je on i danas trener.
kad sam pisao da je rodgers tu jer amerima ne treba "jaka" licnost na klupi nego pijun koji ce sprovoditi njihovu politiku napadali su me ljudi a vidim evo danas ih je dosta promijenilo misljenje 3 godine poslije :D
otisao sam sa ove teme jer su mi precesto ljudi govorili da smaram i crnjacim a evo i bez mene je atmosfera na temi itekako negativna. mada ja sam tu s vremena na vrijeme i da je rodgers osvojio neki trofej meni bi bilo drago i cijenio bih ga zbog toga ne bi se tad sakrio kao vecina onih koji su hvalili rodgersa na sva usta. covjek ima drugo mjesto u ligi sa suarezom u timu i to mu je najveci uspijeh, nekima je to veliko meni drugo mjesto nista ne znaci osim da smo te sezone bili prvi među gubitnicima :D
covjek je tu vec prilicno dugo i napravio je veliki broj transfera a ekipa ne lici ni na sta niti je uspio igracima usaditi tu svoju neku filozofiju znaci da smo svake sezone mijenjali trenera ja mislim da ne bi bilo gore i da ekipa ne bi bila nista losije izbalansirana, kod nas su igraci preplaseni i izgubljeni kao da ne razumiju trenera nista ili ovaj ne zna sta prica. pratim fudbal dugo godina al ne mogu se sjetiti koji je to menađer prodao i otjerao u ovako kratkom roku ovoliki broj igraca koji su stigli za vrijeme njegovog mandata...
kad sam se zalio na amerikance kazu ljudi oni su digli liverpool iz pepela... ok finansijska situacija jeste nesto bolja al nisu oni to nista uradili iz ljubavi prema liverpoolu nego iz ljubavi prema novcu oni ce itekako profitirati od liverpoola dok liverpool polako pod njihovim kormilom postaje ekipa koji svake sezone napustaju ponajbolji igraci, sta liverpoolu znaci da su prodali suareza i sterlinga i za milijardu kad oni s tim parama ne mogu i ne znaju nista uraditi. znaci oni vode klub bez ikakvih ambicija da se napravi nesto na sportskom planu njihova jedina ambicija je zarada, zato i drze ovog trenera da mu ne bi morali isplatiti odstetu u slucaju otkaza. mada ako je prva opcija monk neka rodgersa ovako se bar niko ne nervira niti se cemu nada a sa monkom bi bilo opet neke nade pa razocarenje.... u kloppa ne vjerujem ni sekunde da ce doci u liverpool.
nisam upratio ni da se navijaci na anfieldu nesto previse zale na situaciju u kojoj se klub nalazi, po meni je i to problem liverpoola jer godinama vec navijacu su skoro uvijek zadovoljni i postoji ta neka furka da se podrzava bilo ko iz kluba nema veze jel to zasluzio ili nije. mozda se i varam kad je to u pitanju jer nisam toliko pratio utakmice u zadnje vrijeme.
You are someone else I am still right here

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 sep 2015, 15:00

Ja sam od Uniteda digao ruke od njega, vjerovatno je Gaston uspio skontati da sam ga popljuvao pred čitavom državom :mrgreen:.

Zapravo, ovo se može primjeniti na Rodgersa:

[youtube][/youtube]
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 21 sep 2015, 15:46

Nijedan normalan i ozbiljan trener nece prihvatiti posao u trenutnom okruzenju kluba. Tako da ostaje ovaj levat ili dolazi neki slican, a ako postoji onda i gori od njega. Pogledao sam neke utakmice i ova ekipa nema nista sto je imala nekad kada je bila medju najboljim ekipama u Engleskoj. Nisu tu vazni ni igraci, ni trener koliko nedostaje pravog Liverpula. Jednostavno to nije ekipa koja moze igrati nesto poput Barse ili Bajerna, Liverpul treba biti ono sto jeste. Pravi pretstavnik klasicnog Engleskog fudbala, ekipa koja trci, koja se bori i koja je prije svega direktna. Mnogo godina unazad nista nije osvojeno, ali prije je Liverpul imao svoj stil i igrao je ono sto najbolje zna, pa nije bilo cudo da razvali bilo koju ekipu u Evropi, kao nekad Real, ili Mancester u gostima i slicno. Sada je tu nekoliko igraca koji se uklapaju u trenerovu viziju igre, i mnogo, mnogo onih koji ni u snu ne mogu igrati ono sto se od njih trazi.

Prvo imas nesigurnog golmana koji se uplasi kada god ide lopta prema njemu, a ti zasnivas igru na stalnom vracanju lopte upravo njemu. Svaki drugi put covjek pogrijesi i psihicki poljulja ekipu. Onda imas stopere koji imaju odredjeni kvalitet, ali se ne snalaze kada je lopta u njihovim nogama. Onaj Sakho je jako dobar stoper, izuzetan za Engleski fudbal, covjek koji ce se nositi sa svima u skoku, u duelu, koji ima duge noge i uvijek isceprka loptu, ali od njega traziti da gradi igru je kranje nenormalno. Cesto se spetlja i pogrijesi, slicno vazi i za Skrtela koji mozda i moze nesto, ali nazalost covjek nije dovoljno inteligentan i ima neke lude poteze pa je samoubistvo dati njima loptu da se dodaju zajedno s golmanom. Loveren uopste nije los stoper, ali moras ga uklopiti s pravim vodjom, s pametnim igracem koji ce ga osiguravati. Sasvim solidan za klupu i covjek koji moze odigrati jako dobre utakmice.

Henderson i Milner kapiteni ekipe ? Koji je to **** s ekipom koja ima toliko titula u Engleskoj i toliko Evropskih titula? Milner moze biti koristan igrac kada ima pored sebe Yayu, Silvu i Fernandinja, u drugim okolnostima se nema sta ocekivati od njega. Djeluje mi da su on i Henderson otprilike isti profil igraca, mogu trcati po cijeli dan, ali neke kreacije uopste nema. S njima i Lukasom na sredini ekipa nema sta traziti protiv iole ozbiljnog veznog reda. Totalno losa selekcija igraca, kao da su se igraci dovodili tek onako, bez nekog plana i strategije.

Tako da je ovo ekipa koja nema kvalitet, a i ono sto ima ne zna da iskoristi. Ima tu nekoliko solidnih igraca i potencijalno dobrih igraca, ali kakve koristi kada se to ne zna sloziti u jednu zanimljivu ekipu. I kada bi dosao neki dobar trener i kada bi sve to ukomponovao i kada bi npr Kutinjo ili Firmino pokazali da mogu biti konstantno dobri igraci oni bi vrlo brzo otisli dalje, a nijedan ozbiljan trener se nece upustiti u takvo ludilo. Napravis strasan napad sa Suarezom, Staridzom i Sterlingom i onda ih prodas. Vjerovatno bi i Staridz otisao da nema probleme s povredama, i da nije onoliko sebican igrac. Lallana, Benteke, Lucas, Milner, Ings, Lovren jednostavno ne mogu biti nosioci igre ekipe koja napada vrh lige.

Golman je solidan, ali samo ako se ne trazi od njega da bude Pirlo ili Xabi Alonso, dva stopera takodjer imaju kvalitet, ali ne da grade igru. Desni bek je jako dobar, dok je onaj na lijevoj strani krajnje nepouzdan, ima potencijala u napadu, ali nazad je katastrofa. Potreban je dobar zadnji vezni, koji bi igrao s Hendersonom ili Milnerom, nikako obojica na terenu. Taj zadnji vezni nije Lukas koji ima nekoliko glupih poteza po utakmici, a ni jednu korisnu. Kutinjo ili Firmino imaju sarm i kretivnost, ali nisu konstantni, ali uvijek moze jedan od njih dobro odigrati. Potreban je pravi napadac, neko koga ce dobro platiti, ko nije sklon povredama i nije sebican, kao i krilni napadaci kojih koliko sam primjetio nema. Igra Benteke koji je dobar kada mu ima neko ubaciti loptu i siriti odbranu, a opet nema krilnih napadaca i covjek bezveze trosi kopacke, a nema sta korisno uraditi. Onda mu dodaju Lalanu koji prosjecno u sezoni uradi mozda deset korisnih stvari, a ostalo kao i ovaj prije bezveze landara. Tog igraca koji bi trebao biti jedanaesti na terenu nisam primjetio, mozda su igrali s deset igraca, ili jednostavno i on radi isto kao i kolege mu oko njega.

Tako dobijes tup i sterilan napad, blijed vezni red i panicnu odbranu s golmanom koji je uvijek sposoban da sjebe stvari ako je i dalje 0-0. Onda pored Wengera i njegovog romaticnog Arsenala, dosadnog Murinja i njegovog Celzija, nekog novog spansko-holadskog Van Galovog Junajteda, i Liverpul za sobom ostavi pravi otocki fudbal da bi se bezveze dodavali golman i stoperi. Zato Bazel izbacuje predstavnike Engleske, dobija ih Dinamo iz Zagreba, a nama koji smo nekad uzivali gledajuci pravi fudbal ostane ****. Nema vise 5 crvenih karona i 7 golova u derbijima Liverpul-Everton, Liverpul-Manchester ili Liverpul-Celzi. Nema ni Gerarda, Karegera, Agera koji su ako nista uvijek znali poderati koljena da dobiju utakmicu ili barem crveni karton.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 21 sep 2015, 17:28

sergejevic je napisao/la:Nijedan normalan i ozbiljan trener nece prihvatiti posao u trenutnom okruzenju kluba. Tako da ostaje ovaj levat ili dolazi neki slican, a ako postoji onda i gori od njega. Pogledao sam neke utakmice i ova ekipa nema nista sto je imala nekad kada je bila medju najboljim ekipama u Engleskoj. Nisu tu vazni ni igraci, ni trener koliko nedostaje pravog Liverpula. Jednostavno to nije ekipa koja moze igrati nesto poput Barse ili Bajerna, Liverpul treba biti ono sto jeste. Pravi pretstavnik klasicnog Engleskog fudbala, ekipa koja trci, koja se bori i koja je prije svega direktna. Mnogo godina unazad nista nije osvojeno, ali prije je Liverpul imao svoj stil i igrao je ono sto najbolje zna, pa nije bilo cudo da razvali bilo koju ekipu u Evropi, kao nekad Real, ili Mancester u gostima i slicno. Sada je tu nekoliko igraca koji se uklapaju u trenerovu viziju igre, i mnogo, mnogo onih koji ni u snu ne mogu igrati ono sto se od njih trazi.

Prvo imas nesigurnog golmana koji se uplasi kada god ide lopta prema njemu, a ti zasnivas igru na stalnom vracanju lopte upravo njemu. Svaki drugi put covjek pogrijesi i psihicki poljulja ekipu. Onda imas stopere koji imaju odredjeni kvalitet, ali se ne snalaze kada je lopta u njihovim nogama. Onaj Sakho je jako dobar stoper, izuzetan za Engleski fudbal, covjek koji ce se nositi sa svima u skoku, u duelu, koji ima duge noge i uvijek isceprka loptu, ali od njega traziti da gradi igru je kranje nenormalno. Cesto se spetlja i pogrijesi, slicno vazi i za Skrtela koji mozda i moze nesto, ali nazalost covjek nije dovoljno inteligentan i ima neke lude poteze pa je samoubistvo dati njima loptu da se dodaju zajedno s golmanom. Loveren uopste nije los stoper, ali moras ga uklopiti s pravim vodjom, s pametnim igracem koji ce ga osiguravati. Sasvim solidan za klupu i covjek koji moze odigrati jako dobre utakmice.

Henderson i Milner kapiteni ekipe ? Koji je to **** s ekipom koja ima toliko titula u Engleskoj i toliko Evropskih titula? Milner moze biti koristan igrac kada ima pored sebe Yayu, Silvu i Fernandinja, u drugim okolnostima se nema sta ocekivati od njega. Djeluje mi da su on i Henderson otprilike isti profil igraca, mogu trcati po cijeli dan, ali neke kreacije uopste nema. S njima i Lukasom na sredini ekipa nema sta traziti protiv iole ozbiljnog veznog reda. Totalno losa selekcija igraca, kao da su se igraci dovodili tek onako, bez nekog plana i strategije.

Tako da je ovo ekipa koja nema kvalitet, a i ono sto ima ne zna da iskoristi. Ima tu nekoliko solidnih igraca i potencijalno dobrih igraca, ali kakve koristi kada se to ne zna sloziti u jednu zanimljivu ekipu. I kada bi dosao neki dobar trener i kada bi sve to ukomponovao i kada bi npr Kutinjo ili Firmino pokazali da mogu biti konstantno dobri igraci oni bi vrlo brzo otisli dalje, a nijedan ozbiljan trener se nece upustiti u takvo ludilo. Napravis strasan napad sa Suarezom, Staridzom i Sterlingom i onda ih prodas. Vjerovatno bi i Staridz otisao da nema probleme s povredama, i da nije onoliko sebican igrac. Lallana, Benteke, Lucas, Milner, Ings, Lovren jednostavno ne mogu biti nosioci igre ekipe koja napada vrh lige.

Golman je solidan, ali samo ako se ne trazi od njega da bude Pirlo ili Xabi Alonso, dva stopera takodjer imaju kvalitet, ali ne da grade igru. Desni bek je jako dobar, dok je onaj na lijevoj strani krajnje nepouzdan, ima potencijala u napadu, ali nazad je katastrofa. Potreban je dobar zadnji vezni, koji bi igrao s Hendersonom ili Milnerom, nikako obojica na terenu. Taj zadnji vezni nije Lukas koji ima nekoliko glupih poteza po utakmici, a ni jednu korisnu. Kutinjo ili Firmino imaju sarm i kretivnost, ali nisu konstantni, ali uvijek moze jedan od njih dobro odigrati. Potreban je pravi napadac, neko koga ce dobro platiti, ko nije sklon povredama i nije sebican, kao i krilni napadaci kojih koliko sam primjetio nema. Igra Benteke koji je dobar kada mu ima neko ubaciti loptu i siriti odbranu, a opet nema krilnih napadaca i covjek bezveze trosi kopacke, a nema sta korisno uraditi. Onda mu dodaju Lalanu koji prosjecno u sezoni uradi mozda deset korisnih stvari, a ostalo kao i ovaj prije bezveze landara. Tog igraca koji bi trebao biti jedanaesti na terenu nisam primjetio, mozda su igrali s deset igraca, ili jednostavno i on radi isto kao i kolege mu oko njega.

Tako dobijes tup i sterilan napad, blijed vezni red i panicnu odbranu s golmanom koji je uvijek sposoban da sjebe stvari ako je i dalje 0-0. Onda pored Wengera i njegovog romaticnog Arsenala, dosadnog Murinja i njegovog Celzija, nekog novog spansko-holadskog Van Galovog Junajteda, i Liverpul za sobom ostavi pravi otocki fudbal da bi se bezveze dodavali golman i stoperi. Zato Bazel izbacuje predstavnike Engleske, dobija ih Dinamo iz Zagreba, a nama koji smo nekad uzivali gledajuci pravi fudbal ostane ****. Nema vise 5 crvenih karona i 7 golova u derbijima Liverpul-Everton, Liverpul-Manchester ili Liverpul-Celzi. Nema ni Gerarda, Karegera, Agera koji su ako nista uvijek znali poderati koljena da dobiju utakmicu ili barem crveni karton.

:salut:

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 21 sep 2015, 19:21

Liverpool owners FSG “warned against hiring” Jurgen Klopp

A move to replace Brendan Rodgers with Jurgen Klopp may be unlikely after Liverpool’s owners were “warned against hiring” the German.

Despite growing calls to sack manager Brendan Rodgers and replace him with free agent Jurgen Klopp, Liverpool owners Fenway Sports Group are unlikely to make the move.

This is according to Simon Hughes of the Independent, who claims John W. Henry and Tom Werner have been “warned against hiring” the former Borussia Dortmund manager, who left the Bundesliga club at the end of 2014/15.

Rodgers is under considerable pressure after just two wins in his first six Premier League games in 2015/16, with the Reds sitting 13th in the table.

But Hughes suggests that club CEO Ian Ayre and Liverpool-based FSG president Mike Gordon continue to back Rodgers, and regularly relay with Henry and Werner from their Chapel Street base.

“Gordon and Ayre remain convinced by Rodgers and provided their word continues to hold sway, he will not be sacked,” Hughes claims.

“The message going back to America from Chapel Street is one of hope, that everything will be fine as soon as [Jordan] Henderson, Daniel Sturridge and Philippe Coutinho return from injury and suspension.

“Should Gordon and Ayre be overruled, however, insiders say it is unlikely to FSG will turn to the manager who many regard as being a natural Liverpool manager, Jurgen Klopp.

“At Borussia Dortmund the charismatic Klopp enjoyed a wonderful relationship with the club’s passionate support and brought them remarkable success.

“Klopp resigned at the end of last season to tumultuous acclaim and is said to be keen to work in England.

“However, it seems that Fenway have been warned against hiring the German, presumably by someone with first-hand practice of working with him.”

Sturridge and Coutinho returned to action for Sunday’s 1-1 draw at home to Norwich City—a result which did little to reinforce Rodgers’ position.

But, if Hughes is to be believed, the 42-year-old is going nowhere for the time being.

In fact, Rodgers will be buoyed by claims that his biggest threat is seemingly out of the running.

If FSG did decide to part ways with Rodgers this season, there are few more suitable options than Klopp.

The German possesses the passion, tactical nous and understanding of the Anfield culture required to thrive in this position.

Furthermore, with Klopp comfortable working under a director of football, as FSG originally intended for Rodgers at Liverpool, it can be argued that he would be an even better fit than Henry and Werner’s current incumbent.

This situation may have bought Rodgers some valuable time, however, and a strong run of results in the Premier League could stabilise his position.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.