Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Ethel
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica

Post Postao/la Ethel » 16 sep 2015, 00:11

Cartman je napisao/la:
Ethel je napisao/la:Vratili se Cartman i Duke , auuu ne ide na dobro :mrgreen:
Samo moram priznat Dukeu da je od pocetka bio skeptican u vezi ovogo demagoga, dok je meni uspio zamazat oci nekoliko mjeseci. :(
Zna se ko je prvi digao glas protiv tulipana i to prije njegovog starta u Unitedu, igra za United, a povremeno pise i na forumu Valencia naravno :mrgreen:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 sep 2015, 00:14

Ethel je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Ethel je napisao/la:Vratili se Cartman i Duke , auuu ne ide na dobro :mrgreen:
Samo moram priznat Dukeu da je od pocetka bio skeptican u vezi ovogo demagoga, dok je meni uspio zamazat oci nekoliko mjeseci. :(
Zna se ko je prvi digao glas protiv tulipana i to prije njegovog starta u Unitedu, igra za United, a povremeno pise i na forumu Valencia naravno :mrgreen:
:rol:

Kad "on" udje veceras, tacno me depresija spucala. Potrosis milione i milione (u nekim valutama i milijarde), i onda on dodje da te spasava yebo te dan. :puke:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 16 sep 2015, 00:17

Futurista ne konta da je suština u tome da izvuče maksimum iz onoga što ima, a da je najbolji sistem upravo onaj za koji imaš igrače. Igra nam je potpuno irtantna, a o onom ko uživa u ovakvoj igri stvarno ne znam šta da kažem.
To je to.

Tesko Martialu samom u vrhu napada. Kada se Wazza vrati, naravno Mata ponovo na krilo, itd itd.

Inace, povratak balansa na ovaj pdf. :)
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 sep 2015, 00:20

Opet su počeli sa pričama ko je prvi šta rekao, to je ionako najvažnije na forumu, ego i samo ego.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 16 sep 2015, 00:29

Cartman je napisao/la:
Ethel je napisao/la: Zna se ko je prvi digao glas protiv tulipana i to prije njegovog starta u Unitedu, igra za United, a povremeno pise i na forumu Valencia naravno :mrgreen:
:rol:

Kad "on" udje veceras, tacno me depresija spucala. Potrosis milione i milione (u nekim valutama i milijarde), i onda on dodje da te spasava yebo te dan. :puke:
A Fellaini unosi energiju potrebnu za preokret :rol:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 16 sep 2015, 01:19

Ethel je napisao/la: Zna se ko je prvi digao glas protiv tulipana i to prije njegovog starta u Unitedu, igra za United, a povremeno pise i na forumu Valencia naravno :mrgreen:
****, kada uvijek pogodim, makar kada je MU u pitanju. Imao sam fule za neke druge igrace, ali za igrace MU nikada. Recimo, rekao sam da od Levandovskog nikada nece biti vrhunski igrac. To mi je najveci promasaj. :mrgreen:

Kada je dosao Mojs bio sam dosta skeptican. I dalje mislim da je dobar trener. Makar je bio dobar, dok ga Junajted nije potrosio. Problem je bio taj sto njegov stil igre iz Evertona nije imao nikakve dodirne tacke sa Fergijevim Junajtedom. I da stvar bude gora, Mojs je rekao da ce igrati isto kao Fergi. **** ga, tesko je imitirati genijalnog prethodnika, posebno ako su ti glavni igraci u silaznoj putanji. Mojs je bio materijal za Celzi. Njegova fudbalska filozofija je najslicnija onome sto igra Celzi, onome sto je od Celzija napravio Murinjo.

Gal? Nigdje veze! U startu je bilo jasno da on nije materijal za Mancester. Njegova fudbalska filozofija se od Fergije razlikuje kao nebo od zemlje. Imas covjeka koji je skoro tri decenije gradio jedan sistem igre, da bi nakon toga dosao neko ko zeli sve promijeniti. Ne treba biti previse pronicljiv da bi zakljucio da ce jedan takav pokusaj zafrsiti katastrofalno. Da bi Gal podredio Junajted sebi, potrebno je makar 4-5 godina. Potrebno je dozvoliti covjeku da kupi igrace koji se uklapaju u njegovu viziju igre. Junajted to nije htio, od pocetka sa Galom nisu ozbiljno racunali. A nije ni on tako mlad da bi zapoceo jedan dugotrajan projekat. A nije ni dobar kao nekada. Dosta je potrosen, prevazidjen. Njegovo dovodjenje je bilo velika, katastrofalna greska.

Drugi problem sa Galom je sto NIKADA nije znao zaustaviti brod koji tone. Ovo sto ste do sada vidjeli nije nista u odnosu na ono sto ce uslijediti. Cini mi se da je sa Barsom jedne godine zavrsio sedmi brije nego su ga otjerali. :mrgreen: I sa Bajernom je nakon pocetnog uspjeha krenuo propadati u rupu bez dna... Njega ili ide ili ne ide, nema izmedju.

U ovom trenutku po stilu koji forsiraju najlogicnija rjesenja za MU su Klop i Simeone. Njihova filozofija igre je prilicno slicna onome sto je Junajted predstavljao decenijama unazad. Ovo se posebno odnosi na Klopa. Medjutim, pitanje je koliko je njihova osobnost kompatibilna sa Engleskom... Ima tu kamara nijansi koje uticu na sudbinu trenera u jednom klubu.

Najgora stvar bi bila da dovedu Gvardiolu. To bi bila apsolutna katastrofa. Gvardiola sa svakom ekipom pokusava oponasati Barselonu. Sa Bajernom to nekako prolazi jer imaju fantasticne igrace, jer je konkurencija u Bundeski prilicno losa, jer Bajern puno vise lici na Barsu nego Junajted itd... Barsin stil u Junajtedu bi bio katastrofalna kopija. To bi klub pokopalo za narednih 5-10 godina. Uvjeren sam!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 sep 2015, 08:05

Pa više je nekompatibilna ličnost Simeonea, ako ćemo tako gledati, Klopp je nešto najbliže Engleskom mentalitetu.

Naravno meni je prvi izbor Pep (zbog onog što je napravio sa Barcom i Bayernom), ali ne bih imao ništa protiv ni da nas Klopp ili Cholo preuzmu, iako je to daleko još, ovaj drugi ne vjerujem da će ikada sjesti na klupu Uniteda, Nijemac s druge strane bi mogao, ako ne ode u Liverpool prije toga :P
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 16 sep 2015, 08:57

Mi znamo kakva je fudbalska filozofija Klopa. Znamo da je jako slicna Fergijevoj. Znamo da je Klop energican trener sto je savrseno kompatibilno sa Junajtedom. Ono sto ne znamo je njegov karakter, njegova osobnost. To su neke nijanse koje mogu doprinijeti uspjehu ili neuspjehu.

Ako je Klop sa Dortmundom igrao kao Junajted devedesetih, Simeone sa Atletikom igra kao Junajted dvijehiljaditih. I on je energican. Ostaju one sitnice koje se poklope ili ne...

Uglavnom, sigurno da bi sa njima vrijedilo pokusati.

Gvardiola? Pa on je uspjeo sjebati Hajkensovu masineriju. Njegov dolazak u Junajted bi bio ogroman rizik. Vidjeli smo kako je prosla i kako prolazi Galova igra koja je prilicno slicna Pepovoj. Stavise, Pep je radikalna verzija Gala. Jos vise posjeda jos, jos vise kratkih pasova. Englezi ne igraju na taj nacin. U tom slucaju, Pep bi trebao rastjerati sve sjevernjake i dovesti iskljucivo juznjake. Morao bi potpuno mijenjati genetski kod ekipe. To je proces od najmanje 4-5 godina zrtvovanja. Rizik, ogroman rizik. Iskreno se pribojavam da ce doci Pep.

To bi bilo isto kao da Barsu preuzme Toni Pulis. Promijeni formaciju 4-4-2 i krene igrafi na centarsuteve. Uzas.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 sep 2015, 09:07

Gaal je obavio veći dio posla za njega (i svakog koji dođe na klupu, u smisliu rekonstrukcije ekipe), nije ovo ona ista ekipa kao kod Fergiea, ni blizu, tu su ti jedino Rooney i Carrick od bitnijih igrača, sve ostalo je novo, i sumnjam da bi njima bio neki problem privići se na Pepa poslije ove epizode sa LVG-om.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 16 sep 2015, 09:45

Da se razumijemo Engleski fudbal ne pratim pa gotovo 15-ak godina. Neki dan me zovne jaran da gledamo "Bitku za Englesku" :nene: Gorih provedenih 90 minuta u zivotu nisam dozivio. Kruzi, izbi, nabij, opali u 10 red tribina. Cijeli kafic je naravno u crvenom i ja jedini uljez :kafa: Al ajde da dam podrsku jaranu i sjetim se onog Uniteda gdje je jedan Niki Bat doktor za pola ovih panjeva koji nose crvene majice. Njemu Felaini igra u napadu :wtf: Ok momak je super za prekide, ali da trckara sa one dvije pritke kao muha bez glave to mi ne ide u glavu.:wtf: Fergusonu se desila jedna strasna generacija sa kojom je pokorio cijelu Evropu. Pa jedan Silvestre i onaj drugi ofarbani(ne mogu se sjetiti imena) pod njegovom palicom su izgledali neprolazno u odbrani. Ovo je samo do trenera i trenutnog rostera u upravi koji kupuje sta stigne bez ikakvog rezona. Dugo cete cekati na jednog ferdzija i masine tipa Skols, Gigs..... Zelim vam brz povratak u sami vrh Evropskog fudbala, jer ovi igraci sto danas nose dres Uniteda(izuzev par pojedinaca) su blago receno katastrofa :thumbdown:

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 20 sep 2015, 16:05

slika
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 sep 2015, 16:05

Rooney desetka znaci, bolje nego da je devetka. Darmian mora vise nudit ofanzivno danas posto nema Shawa. Iskreno nije puno pokazao prema naprijed dosad.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 20 sep 2015, 16:13

Cartman je napisao/la:Rooney desetka znaci, bolje nego da je devetka. Darmian mora vise nudit ofanzivno danas posto nema Shawa. Iskreno nije puno pokazao prema naprijed dosad.
Slažem se za Darmiana, ali on ima taj problem da mora Matu dosta zatvarat. Jer, Mata je prečesto u sredini i teško da bi mog'o pokrit Darmianove izlaske naprijed i pretpostavljam da je to jedan od razloga te blage rezervisanosti prema naprijed, iako je bilo finih prodora.

A, za Rooneya više ne znam. Kad se sjetim kol'ko se prošle godine kukalo što nije u špicu i šta dobismo onda...
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 sep 2015, 16:14

Patrice_Evra_3 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Rooney desetka znaci, bolje nego da je devetka. Darmian mora vise nudit ofanzivno danas posto nema Shawa. Iskreno nije puno pokazao prema naprijed dosad.
Slažem se za Darmiana, ali on ima taj problem da mora Matu dosta zatvarat. Jer, Mata je prečesto u sredini i teško da bi mog'o pokrit Darmianove izlaske naprijed.

A, za Rooneya više ne znam. Kad se sjetim kol'ko se prošle godine kukalo što nije u špicu i šta dobismo onda...
Ma to je ta prica oko njega zadnjih x godina. Igra lose kao desetka, "daj ga na devetku to je njegova pozicija". Prebaci ga tamo, opet los, "Daj ga na desetku, tu ce da eksplodira". I tako sve u krug, jos ga iz ocaja nekad stave u vezni i udri.

A Mata je po meni zreo za klupe. Nadam se da ce me i on i Rooney iznenadit danas.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 20 sep 2015, 16:33

Wazza je klasa, i samim prisustvom cemo dobiti mnogo, jos pogotov ak lagano udje u formu.

Sto se Darmiana tice, sta ocekujete?? Pa decko je prekucao prvih nekoliko utakmica. Kako ce pokazati prema naprijed, kada ispred sebe nema pravo krilo. :crazy:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 20 sep 2015, 16:34

Ocekivana rokada u odbrani nije mogla doci u gorem trenutku, taman kad je ta ista odbrana pocela da lici na nesto. Rojou ne vjerujem nimalo, nije on za ovaj nivo fudbala.

Darmian je odlican za sada, ofanzivno i ne mozes ocekivati da nesto pokaze kada mu par po strani nije krilo. Nema on u napadu automatski mnogo opcija.

Ostatak ekipe je ocekivan. Vidjet` cemo.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 20 sep 2015, 16:39

Mata ponovo u sastavu i jos na krilu.. :roll:

Kao prvo po meni on bi danas bio na klupi posle one tragicne partije u utorak,a i svakako je zreo za klupe i od proslih partija.Zatim kad je mogao skoro sve izrotirat mogao je i njega u ovom gustom rasporedu,ali eto on ima prednost,kao kljucni igrac.Darmian zasigurno ispasta puno zbog njeg,mnogo vise se trosi i ne moze da pokaze puni potencijal u napadu jer naravno nema s kim da odigra.

Sto prije da shvati da Mata nije krilo a i nadam se da ce shvatit da on nije taj kalibar da bude ne zamjenjivi dio tima,pogotovo ne kao neki vodja ili slicno

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 sep 2015, 16:44

Napad Southamptona mi se ne cini nesto opasan. Ocekujem utakmica sa malo golova ili bez golova uopste.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 20 sep 2015, 16:47

Cartman je napisao/la:Napad Southamptona mi se ne cini nesto opasan. Ocekujem utakmica sa malo golova ili bez golova uopste.

Ovo je najbolje sto imaju,i sa ovim napadom su prosle sezone napravili mnogim probleme.

Jako tesko gostovanje za nas a mislim da se ne bi niko previse ljutio kad bi ih dobili kao prosli put iz 2 suta na gol :D

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 20 sep 2015, 16:48

Itekako opasni, ne treba da zavara losa forma na pocetku sezone.

Mane ce vjerovatno ici na lijevu stranu, jer Koeman je svjestan upravo tu sada skripi povredom Shawa.

Pelle je nezgodan, jer je fizicki jak plus tehnicki odlican napadac.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.