Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DragonGirl
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la DragonGirl » 19 sep 2015, 02:56

HariTz je napisao/la:Jao, kako bi Seo razgrtao na def. veznom.. :mrgreen: definitivno trebao bi se isprobati na toj poziciji.
Ja bih ga prije poslala na beka, tamo su manje šanse za dobar slobodni udarac protivnika ako bude pravio startove u svome stilu :mrgreen: Ako bude u sredini, mislim da bi Asmir svako malo morao redati živi zid... :lol:

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 19 sep 2015, 21:47

Ne mozes u reprezentaciji stavljati igraca na poziciju koju nikad nije igrao. Nisam siguran da je Kolasinac ikad igrao na DM. On po meni je idealan za stopera, za beka i za DM-a nije bas najbolji s loptom. Sto sr tice dileme Hadzic ili Grahovac, oba su tu negdje, samo sto je Hadzic u austrijskoj ligi odigrao preko 200 utakmica a Grahovac sr tek ustalio u ekipu. Iz tog razloga je Hadzic u prednosti, mada ako Grahovac nastavi igrati standardno, treba ga zvati. Mesi se ne smije zamjerati izbor igraca jer je u strasnim problemima. Igraci su nam nakon SP-a strasno pali i trenutno su vise rekreativci nego ozbiljni fudbaleri. Mesa prvo ne moze odabrati prvih 11 od stabdardnih igraca u klubovima. Drugo, nema formacije u kojoj mi imamo adekvato pokrivene sve pozicije. Igraci su nam najveci problem i to bi trebalo biti predmet opsirne analize: sta nam se to desilo sa igracima zadnjih godinu i po. Mediji trebaju biti ostriji prema njima.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 19 sep 2015, 22:01

Primjetio sam da se cesto pise o padu nasih igraca a zadnji prijelazni rok je bio i vise nego dobar. Nikad BiH okad ja pratim reprezentaciju nije imala vise igraca u ligama 5 pa i u ostalim solidnim klubovima liga koje su odmah iza spomenutih 5. Odbrana sve igraci iz liga 5 i skoro svi igraju. Neki vise neki manje ali su puno bolji od obrane u vrijeme Cira i SS. Srednji red. Pjanic igra stalno, Besic pomalo igra i ne igra ali nije sporan, Vrancic i Prcic skripe ali krenut ce valjda i njih, krila igraju osim Hajrovica. Dzekson se budi. Sve u svemu nije to takva tragedija. Kad se sjetim kakvih je igralo u vrijeme Bake, Cira i SS ovo je pjesma. Nama sada prvi strijelac HNLa ne igra, igrac Rapida ne igra, igrac Legije takodjer. Takvi bi u vrijeme Bake bili prvotimci. Kod Cira su nam igraci Hajduka i Zagreba bili stoperi. A kod Susica je bilo svasta. Moze bolje naravno ali ja se boljeg i sireg izbora igraca ne sjecam.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 20 sep 2015, 01:50

tuzlak1987 je napisao/la:Mogao bi pozvadi Graovca Danijela da se ne bi ujedali za par godina za guzicu kada bude igrao za Hrvatsku..
Konkurencija (ako se tako moze nazvati) za Graovca je Srbija a ne Hrvatska. Sa Hrvatskom nema nista izuzev sto je tri godine bio u Dinamu.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 20 sep 2015, 12:15

Kako nije pad ako je Begovic rezervni golman (igrom slucaja sad brani), Mujdza cijelu proslu sezonu na klupi, sad u drugoj ligi. Bicakcic klupa, Kolasinac klupa, Medunjanin radi na odrzavanju stadiona, Besic igra u max.30% utakmica, Prcic haman cijela sezona na klupi, Hajrovic ako udje koju minutu to je kao finale LP, Ibisevic se tek vraca, Dzeko se tek vraca, Djuric klupa, Vranjes u zadnje 2 godine vjerovatno 18 mjeseci nije igrao. A ovo su sve igraci koji su nam u najuzoj konkurenciji. Pa nismo San Marino da se zadovoljavamo da nam se igraci rekreativno bave fudbalom. Ovo je alarmantno i igraci su najveci krivci za ovaj pad.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 21 sep 2015, 01:05

Kad je naredni spisak?
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 21 sep 2015, 10:41

Ma kakav Zukanovic u vezni red ohoo, pogotovo poslije ove pauze zbog operacije, Kolasinac poslije ovakvog starta upitan je i na beku jer je u mnogo losoj formi ne izgleda ni trkacki fit ko nekad, a kamoli stavit ga na neprirodnu poziciju. Hadzic, Salihovic, Grahovac pa i igraci iz nase premijer lige bi odigrali bolje trenutno od ove dvojice koju gurate na zadnjeg veznog
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 21 sep 2015, 11:51

Hadžić i igrači iz naše lige ne bi sigurno odigrali bolje.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 21 sep 2015, 13:52

JohnCleese je napisao/la:Ma kakav Zukanovic u vezni red ohoo, pogotovo poslije ove pauze zbog operacije, Kolasinac poslije ovakvog starta upitan je i na beku jer je u mnogo losoj formi ne izgleda ni trkacki fit ko nekad, a kamoli stavit ga na neprirodnu poziciju.
Druze strucnjaka i vizija ima ovdje... :urnebes:
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 21 sep 2015, 15:15

Koliko je meni poznato do veceras spisak mora u UEFA-u i u klubove.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 21 sep 2015, 17:02

Mi nemamo sta cekati i taktizirati.
Kolasinac na beka,lulic naprijed
Zukanovic i spahic na stopere,mujdza desno.
Ispred mujdze visca.
U sredini pjanic i grahovac.
Naprijed dzeko i ibisevic.
Begovic na gol.eventualno vrancic umjesto grahovca i to je to u ovom momentu najjace Sto imamo.
**** poput vranjesa,hadzica tss. I ostalih nesmiju vise igrat za repku.
Klupa sunjic
Buric,sehic,djuric,cimirot,anicic,dodat Jos par momaka poput memije,ordagica,bajica,eventualno pirica..gurat potencijal iz Nase lige.
Medunjanin AUT dok nepocne igrati hajrovic isto.
Dosta je bilo igranja na stare zasluge,i ime.**** to.
Ili moljakanja da neko igra za nas,istrosenih polovnjaka poput onog iz legije,necu mu ni ime spomenut.
Mi moramo poceti gurati u vatru neke nove klince,poput nabrojanih,zasto ne i grahovca,pa neka skupljaju iskustvo,igranja za repku.
Spahic ode,mujdja jos dvije tri godine,lulic,ibisevic,djeko Jos tri,4...i sta onda...onda cemo morati silom prilika gurnut nekoga u vatru pa GA pljuvat cim pogrijesi.
Neke stvari moraju se odraditi na vrijeme,dok nije kasno.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 21 sep 2015, 18:36

solinas je napisao/la:Mi nemamo sta cekati i taktizirati.
Ispred mujdze visca.
Begovic na gol.eventualno vrancic umjesto grahovca i to je to u ovom momentu najjace Sto imamo.
Klupa sunjic
Buric,sehic,djuric,cimirot,anicic,dodat Jos par momaka poput memije,ordagica,bajica,eventualno pirica..gurat potencijal iz Nase lige.
Ili moljakanja da neko igra za nas,istrosenih polovnjaka poput onog iz legije,necu mu ni ime spomenut.
Mi moramo poceti gurati u vatru neke nove klince,poput nabrojanih,zasto ne i grahovca,pa neka skupljaju iskustvo,igranja za repku.
Spahic ode,mujdja jos dvije tri godine,lulic,ibisevic,djeko Jos tri,4...i sta onda...onda cemo morati silom prilika gurnut nekoga u vatru pa GA pljuvat cim pogrijesi.
Vranjes je bolji i korisniji igrac od Grahovca, takodje nista manje standardan. Trenutno najkvalitetnija opcija za dmf i mislim da Mesa to zna, gledao ga je i odmah mu onda urucio poziv kojim mu je porucio da racuna na njega.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 21 sep 2015, 18:46

Bolanos je napisao/la:
solinas je napisao/la:Mi nemamo sta cekati i taktizirati.
Ispred mujdze visca.
Klupa sunjic
Vranjes je bolji i korisniji igrac od Grahovca, takodje nista manje standardan. Trenutno najkvalitetnija opcija za dmf i mislim da Mesa to zna, gledao ga je i odmah mu onda urucio poziv kojim mu je porucio da racuna na njega.
Ne slažem se da je Vranješ bolji igrač od Grahovca, Srđan ako nije bolji nije ni lošiji sigurno. Plus je momak iz naše lige gradio karijeru eventualnim pozivom pokazao bi i ostalim momcima da se sve može kad se hoće. I naravno dosta je mlađi od Stojana što mu je velika prednost.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 sep 2015, 18:51

Pamet u glavu Mesa pred nadolazeci spisak, sve si vidio protiv Izraela i Belgije.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 21 sep 2015, 19:05

@faraon, ja govorim o mecevima do kraja kvalifikacija, da se izvuce sto vise bodova itd., ne o nekoj buducnosti... Stojan je takodje krenuo iz domace lige, ima puno vise jakih utakmica u nogama i iskusniji je.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 21 sep 2015, 19:11

Upitno je sve to druže, ima 29 godina a u karijeri igrao za Borac, Panduri, Vojvodinu, Lechiu i ovo ljeto potpisao za Legiju. Nije neka karijera realno.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 21 sep 2015, 21:53

Bolanos je napisao/la:@faraon, ja govorim o mecevima do kraja kvalifikacija, da se izvuce sto vise bodova itd., ne o nekoj buducnosti... Stojan je takodje krenuo iz domace lige, ima puno vise jakih utakmica u nogama i iskusniji je.
pa realno sa tolikim iskustvom,i tim godinama,igrajuci za klubove koje je igrao,samo bi bezveze zauzeo mjesto u repki...pitanje je i sa kakvom bi motivacijom igrao..moramo se okrenuti mladjim rjesenjima,to je buducnost,ovako tapkamo u mjestu
nama treba svjeza krv...
pjanic,besic,grahovac,cimirot,sunjic,kolasinac,ovaj mali iz dinama,hodzic jeli,i td to je buducnost,
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 sep 2015, 21:58

Goalgetter je napisao/la:Pamet u glavu Mesa pred nadolazeci spisak, sve si vidio protiv Izraela i Belgije.
Nema on sta posebno da uradi, jedino da zovne 1-2 nova da ih baci u vatru i riskira.

Ovi igraci sto su sad tu su tanki skroz, Izet i Medunjanin nemaju sta trazit u ovim utakmicama ne igraju nikako ali neka ih na spisku i oko tima radi mira i psihologije, ali drugi ih moraju zamjeniti.

Valjda Mesa ima plan.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 21 sep 2015, 22:35

28. objavljuje spisak.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 21 sep 2015, 23:01

solinas je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:@faraon, ja govorim o mecevima do kraja kvalifikacija, da se izvuce sto vise bodova itd., ne o nekoj buducnosti... Stojan je takodje krenuo iz domace lige, ima puno vise jakih utakmica u nogama i iskusniji je.
pa realno sa tolikim iskustvom,i tim godinama,igrajuci za klubove koje je igrao,samo bi bezveze zauzeo mjesto u repki...pitanje je i sa kakvom bi motivacijom igrao..moramo se okrenuti mladjim rjesenjima,to je buducnost,ovako tapkamo u mjestu
nama treba svjeza krv...
pjanic,besic,grahovac,cimirot,sunjic,kolasinac,ovaj mali iz dinama,hodzic jeli,i td to je buducnost,
Druze kljucne utakmice nisu one u kojim se gleda buducnost. Tu igraju oni koji su u tom trenutku u najboljoj formi i koji su najspremniji. Kladim se, ko god je gledao Stojana prosle i ove sezone makar 5-6 utakmica ce potvrditi ovo sto pisem.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 27 gostiju.