Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Evil Genius
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Evil Genius » 12 maj 2010, 09:23

mislim da su pazzo i toto (di natale) od svih nabrojanih najkvalitetniji napadaci, u najboljoj su formi i samim tim najvise mogu pruzit . . . sorry daffy al' realno gledano iaquinta nije za prve postave, druga stvar je sto ce (nazalost) bit standardan . . .
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 12 maj 2010, 09:24

Lipi,treba ne samo 9 igraca da povede iz Juventusa ves svih 23 nek pokupi i juniore....ipak Juventus ima "najbolji" tim na svjetu...ima najbolje igrace odbrane,najbolje igrace sredine terena i najbolji napad....Dobro je ovo kad se Italija obruka na S.P mozemo da zezamo Juventusovce!!! :D
Samo je jos trebao da pozove Del PIjera i da cirkus bude potpun!!!!

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 12 maj 2010, 09:31

:D :D :D :D :D :D :D
uvijek sam gotivio lippija, zna(o) covjek sta radi al' izbor igraca + kup konfederacija mi je dao za pravo da sumnjam u eventualni uspjeh azzura . . . jedina stvar koja mi moze opravdat ovakav izbor igraca (tj previse juventusovaca) je ta sto lippi ne voli puno mjenjat ekipu, ne voli eksperimentisanje i igra na siguricu jer cak i fanovi juventusa (htjeli to priznat il' ne) su svjesni da pola (ako ne i vise) ovih igraca nije za reprezentacije . . .
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 12 maj 2010, 09:49

pa mi o tome govorimo stalno.. Grosso, Legro ( otpao ) i Canna su kante.. ali Canna igrom slucajeva je Capitano i ovaj ga nece izostaviti.. Marchisio, Gigi, Chiellini i Candreva svojim nastupima ove sezone su sebi osigurali mjesto, dok kod Iaquinte i Camoranesija se vodi logikom sta su radili u proslosti..

naravno, Iaquinta nije za prve postave.. ali ce biti u prvoj.. po meni Pazzini nije neki igrac.. ne znam stvarno, ja sam ga gledao par puta i nisam nista specijalno vidio.. standardan napadac.. ispravite me ako grijesim.. dok ostali su kako tako dobri.. ja bi volio da otpadnu neki napadaci da se mjesto napravi za Miccolija.. zasluzio je to..

sto se tice ItalJuveta, jednu cu stvar reci.. pocnite igrati sa Italijanima a ne brazilcima, argentincima, gorilama i zirafama pa ce mozda u Italiji i biti ponekad "vasih" reprezentativaca.. a ti google stidi se kad tako pricas o Del Pieru.. ako nista, zasluzio je poziv barem da bude na klupi, jer Del Piero ima do sada 7 prvenstava sa repkom.. Maldini ima isto 7 i tako bi Alex imao najvise.. barem radi toga.. a njegova lucidnost ili barem jedan slobodnjak u toku tekme mogu rijesiti citavu tekmu ;)
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 12 maj 2010, 09:57

mislim da covjek nije bio ozbiljan (google) vec je na duhovit nacin pokuso izrazit nezadovoljstvo koje vecina ovdje dijeli :)
a to se slazem jbg, veci bi klubovi trebali forsirat domace snage; juventus to radi, palermo, genoa, sampdoria (ako se mogu nazvat vecim klubovima - bez uvrede) i donekle roma . . .

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 12 maj 2010, 10:13

U odabir talijanske repke neću puno ulaziti jer uvijek se može bolje odabrati( sa strane simpatizera ).No imajući u vidu ko je vršio odabir treba na to gledati sa malo više optimizma jer je Lipi čovjek koji je donio titulu 2006-e ,maestralnim vođenjem ekipe u Njemačkoj.On ima razloge zašto nije vodio Cassana ( iako ni meni nije jasno, smirio se podosta ), Miccollija ( mislim da on nema spremu za turnirski način igranja i da su i Borriello i Jaquinta trenutno bolja rješenja od njega )itd...
Sjetimo se ekipa Italije koje su otišle na velika natjecanja 98 i 02 pa dokle su dogurale ( razloga je bilo dosta, od sudijske lakrdije do loše igre i vođenja repke u tim periodima ).Igrači žive zajedno skoro 2 mjeseca i nijedan trener neće probematične tipove u sastavu koji narušavaju red i mir.Pogledajte Dunge, out Adriano i Ronaldinho..

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 12 maj 2010, 10:44

ali recite mi onda, koga je to Lippi izostavio od VRHUNSKIH ITALIJANSKIH igraca?

Cassano -> kao sto rece Miser, ko zeli nered u svojoj svlacionici.. i ne samo svlacionici.. oni ce zivjeti jedan za drugog narednih par mjeseci..
Miccoli -> mozda je tu kiksao, ali ima previse napadaca sto jest jest..

recite mi koga je to on zaboravio pozvati? sa moje strane je zaboravio Tottia i Del Piera.. ali oni su ionako stari..

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 12 maj 2010, 10:48

Lipi je trebao sa Kasanom sjesti i porpicati a ne prepucavati se preko novina kao neki klinci...Razrijesiti to sto imaju i obadvojica se prfesionalno ponasati na S.P...Kasano nije vise onaj sto je bio u Romi...mnogo je sazrio...!!!!
-------------------------

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 12 maj 2010, 10:55

nikad ne znas kada neko moze napraviti incident i tako za*ebat citav SP.. a Cassano nije Messi ili Ronaldo da mora dobiti poziv..

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 12 maj 2010, 11:00

Mister No je napisao/la:recite mi koga je to on zaboravio pozvati? sa moje strane je zaboravio Tottia i Del Piera.. ali oni su ionako stari..
Totti nije star on je samo iskusan igrac :D

Totti ne vijerijem ni da bi igrao i da ga je pozvao,a mozda je tako i bolje posle svih ovih povreda nek se lagano spremi i odmori za sledecu sezonu...A i nije fer da sad Totti-ja pozove i da zauzme nekom igracu mijesto u startnih 11 koji je igrao mozda cijele kvalifikacije...!!!!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 12 maj 2010, 11:16

jedino Candreva moze igrati na mjestu na kojem Totti igra..

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 12 maj 2010, 11:56

pa taj candreva ne igra ni u prvom timu juventusa a ti bi ga stavio u reprezentaciju pa stvarno se svašta može pročitati, možda in postane najbolji igrač na svijetu veći od mesija i ronalda zajedno al sad trenutno od njega ima 10 boljih u italiji
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 12 maj 2010, 11:58

ajde ba vise dojadile ste s tim...ako ne znate tema je Serija A a ne reprezentacija,imate themu SP i pisite do mile volje...
u nedjelju INTERU SCUDETTO samo da se zna!!!!

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 12 maj 2010, 12:16

hahahahahahhahaha
Polahko,sacekajte prvo tekmu u Sieni pa onda cemo da pricamo i da vidimo ko ce da slavi Scudeto :D

samadhi
Kontakt:

Post Postao/la samadhi » 12 maj 2010, 12:17

daffy je napisao/la:kao prvo.. ja Iaquintu ne volim kao igraca i zato pisem protiv njega.. ali taj isti Iaquinta je doktor fudbala i Pazziniju, Quagliarelli, Rossiju i Boriellu.. doktor fudbala.. lijepo vam je sarajlija ispisao statistiku.. sta je bilo prosle sezone od Januara kada su i Trezeguet i Amauri se povrijedili i ostao jedino Iaquinta sa ADP-om.. sta je bilo? explodirao momak, na skoro svakoj tekmi postizao gol.. tako da molim te nemoj dalje da se blamiras.. Iaquinta ce biti starter, htjeli vi ti ili ne.. kao sto ce biti i Cannavaro.. svaki trener ima svoje anjdraze igrace, a to su Lippijevi..

veoma, veoma su ispao smijesan.. dokazao si koliko uopste pratis Serie A.. ili, koliko nepratis Serie A.. cuj sta ce nam Candreva.. ja mislim da Italija ima samo njega od svih igraca koji moze igrati kao prednji vezni.. sve su to defanzivni ili centralni.. a da ne pricamo o sposobnosti njegovoj..

@Monto ja ti imam dosta Juventusovih pjesama.. ako imas posebnih zelja napisi koja je, ili ces sve da ti stavim..
Hajde dijete ne budali stare ti. Pratim Serie A od 1995 godine i sad ces mi ti natuci na glavu da je Iaquinta doktor fudbala Pazziniju. Da Pazzini igra za Juve baco bi ga redovno na njega. Candreva, Camoranesi i Iaquinta nisu za reprezentacije e basta. Eto vidjecemo ko god zamijeni Lippija da nece zvati ovaj trojac, plus onog Pepea. Eto vidjecemo hocel taj tvoj Candreva igrati u prvoj postavi. Svijet nije crno-bijel, ima tu jos boja sinko.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 maj 2010, 12:26

@samadhi

jel ovo clint eastwood na avatru :D s ledja naravno :lol: Dobar,los,zao 8-)

nego....vidite nesto....morate shvatit da izuzev juventusa ostali veliki talijanski klubovi nemaju mnogo talijana :roll: :roll: nije juve "kriv" sto daje najvise reprezentativaca...to se cini nelogicnim nakon katastrofalne sezone...al ruku na srce...izbor je bio ogranicen....

sta ce...nece lippi vodit talijane iz barija recimo ili catanie.....njemu trebaju iskusni igraci,dokazani na velikoj sceni....a takvih talijana ima samo u juventusu....tako da...nista drugo nije preostalo iako smo imali katastrofalnu sezonu...reprezentacija je nesto drugo jbg...pa cemo vidjet
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 12 maj 2010, 12:36

e moj sarajlija pa zar ti je tako teško bilo pogledati koliko je talijana u ostalim timovima, ok inter ih nema, al hajmo dalje roma ima desetak milan 15-ak, sampdorija 10-ak, palermo i napoli isto desetak a svi ovi timovi su ove sezone bolji od juventusa. druga stvar juve ima više stranaca od većine ovih timova, tako da je to što ti i neki drugi ovdje pričate zapravo totalna predrasuda ono kao juve je pravi i jedini talijanski klub tu su sve talijani a kod ostalih stranci a kad malo bolje pogledaš to uopšte nije tako
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 maj 2010, 12:52

eto nabroj mi u milanu...gatusso,pirlo i zambrotta...pa i boreiello..i sve je to pozvano..gdje su ostali????..pozvo je sve sto imate :D ...roma isto tako...sto ima...sve je pozvano

palermo ko i ima neke talijane......

napoli...nema... maggio jedino..i cannavaro

inter...je inter :D

sampdorija...palombo???...casanno :roll:

gdje su ti talijani....

s druge strane..juventus ima italijane koji su dokazani na velikoj sceni...to je kljucna rijec....doduse mogo je on skupit i ostale...al na sta bi to licilo....

DOKAZANI,PROVJERENI IGRACI...naravno talijani :D .......

posto moram crtat :D ...evo molim vas kako moze bonucci koji je imo odlicnu sezonu igrat ispred cannavara iako je sa juveom imo losu sezonu....pa taj bonucci nema nastupa za repku...jbt cannavaro vise kopacki promjenio nego sto on ima nastupa....ipak je ovo SP

nije problem..mogo je on jos naci bonuccija...al na sta bi to licilo...to hocu reci ako razumijete :mrgreen:

na kraju krajeva...mogao je i lippi vise prilike dat maldjim igracima ranije...sad je kasno da se uigravaju...ostalo je ovo sto ima
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 12 maj 2010, 12:55

Još jedan skup u Italiji starjih ljudi, osim u Milanu je sada i u reprezentaciji... Samo me zanima kako će sve to izgledat... Žabari su to....
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 12 maj 2010, 13:02

Svi ovi postovi na zadnjih desetak stranica govore jednu stvar: da je talijanska reprezentacija nikad slabija, da se istinske zvijezde u ovoj repki ne mogu ni naci, sto nikad prije nije bio slucaj, da je vecina igraca tzv. "igraci zadatka" (tipa nekad Di Livio, ili recimo Gattuso). Ako se vecina igraca uzima iz sedmoplasirane ekipe ove godine, znaci da nema prevelikog izbora. Cak ni u inostranstvu nema nekog talijanskog igraca koji je ostvario neku posebno zapazenu sezonu.
Iako simpatiziram talijansku reprezentaciju, nisam nimalo ubijedjen da ce daleko dogurati.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.