bagrcavi je napisao/la:Ja nigdje nisam vidio taj Izetov dribling u ovim utakmicama reprezentacije, a još manje tu igru 1na1. Čitava njegova igra se svodi na prijem lopte, i udarac u što kraćem vremenskom roku.
Na ovo sam mislio
[youtube][/youtube]
Da se razumijemo, sebičan jeste i mnogo greški pravi i trenutno je Višća bolji izbor od njega.
Poenta svega ovoga jeste da Izet kada je u takmičarskoj formi, tj kad (ako) bude standardan može biti opasniji igrač od Višće. Trenutno nije ni blizu toga.
malta071 je napisao/la:3-4 sanse stvorene protiv mlade repke? Ubjedio si nas
Visca zabija na ovom snimku...
Da, baš mi je bila poenta dokazati da je Izet bolji od Edina zbog minut i po klipa. A pet puta napisao da Višća treba biti ispred Hajrovića, ali džaba kad se uhvatite nečega oko čega u biti i ne treba biti rasprave, ali hajde, svako ima svoje mišljenje.
Nista protiv tebe. Jedino mi smeta kad se izbor te pozicije vaga u 5 grama. Prije da je u kilama..
Niko sretniji od mene da mi imamo par igraca koji RAVNOPRAVNO konkurisu za jednu od pozicija. Samo sam rekao da je vise nego ocigledno da je Visca u svim segmentima ispred Izeta trenutno. I isto tako mi nije jasan izgovor nedostatak ofanzive kod Edina kad nam on dokazuje upravo suprotno.
Edin i jeste ispred Izeta, trpa redovno u Turskoj i definitivno je ispred Izeta.
Ono što ja kažem jeste da Izet može više ponuditi naprijed, to jest opasniji je ali samo ako je u formi. Ovako kako je, Visca je očigledan starter, zasluženo naravno.
malta071 je napisao/la:Zasto se stalno govori da je Izet bolji ofanzivno cak i poslije toliko golova Visce? Koliko treba da zabije da bi bio bolji "ofanzivno" of igraca koji ne igra u svom timu?
Nisu tu golovi u pitanju, nego se radi o više segmenata. Dribling, igra 1 na 1, šutevi.. tu se Izet doima mnogo opasnijim od Višće, mada ovaj jeste u boljoj formi i dokle god ovako igra, Izet neće biti u prvih 11 niti ima smisla stavljati igrača koji redovno igra i zabija na klupu.
Ja nigdje nisam vidio taj Izetov dribling u ovim utakmicama reprezentacije, a još manje tu igru 1na1. Čitava njegova igra se svodi na prijem lopte, i udarac u što kraćem vremenskom roku.
Upravo tako. Vrlo limitiran igrac. Ja mislim najprovikaniji igrac repke.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Hajrovic u jednoj osrednjoj reprezentaciji uopste ne bi bio medju pozvanim igracima. Lik se fudbalom bavi rekreativno. Krilo koje ne moze centrirati i koji svako 2 utakmicu prodje igraca 1 na 1 je beskoristan igrac. Nazalost kod nas je u konkurenciji jer smo mi strasno limitirana reprezentacija, pogotovo na krilnim pozicijama. I nije samo Hajrovic problem, nemoguce je sklopiti prvih 11 od igraca koji igraju u svojim klubovima. I jos nema te formacije za koju mi imamo adekvatno popunjene sve pozicije. To pokazuje koliko mi imamo limitiran igracki kadar.
Visca je trenutno u prednosti, ali podje li Izet redovno igrati izbacit ce ga iz sastava.
Pa ne možeš igrati formaciju sa dva krila, a ni Lulic ni Visca ne znaju predriblati igrača, centrirati, sutirati. Moze se trpiti jedno takvo krilo a to će biti Lulic jer je miljama bolji igrač od Visce.
malta071 je napisao/la:Nista protiv tebe. Jedino mi smeta kad se izbor te pozicije vaga u 5 grama. Prije da je u kilama..
Niko sretniji od mene da mi imamo par igraca koji RAVNOPRAVNO konkurisu za jednu od pozicija. Samo sam rekao da je vise nego ocigledno da je Visca u svim segmentima ispred Izeta trenutno. I isto tako mi nije jasan izgovor nedostatak ofanzive kod Edina kad nam on dokazuje upravo suprotno.
Ofanziva nije samo postici gol kada se nalazis jedan na jedan ispred golmana ili kada te drugi uposle i trebas brzinom da pretrcis protivnika i zabijes kao sto to radi Visca. Ofanziva je i igra jedan na jedan, dribligi, udarac sa 20-30 metara, tehnika, koliko si jak sa loptom u nogama ili dodajes prvom do sebe umjesto da napadas i tako te stvari. I u tim stvarima je Hajrovic bolji igrac i te stvari se ne mogu dobiti tek tako ako igras standardno za klub posebno u tim godinama. Uostalom Hajrovica je kupio Galatasaray, pa poslje dva klub iz lige5. Tacno je da se nije naigrao samo to je poprilicno iznad Turske lige. Znaci ovo za sve segmente igre nema teorije da je tacno. A koliko ce koji igrac igati za reprezentaciju zavisi kako ce Hajrovic da igra za svoj novi klub kao i od protivnika. Ovo se posebno odnosni za utakmice baraza. Belgija je bila primjer utakmice gdje je bilo realno ocekivati da Visca nece nista da uradi i prije utakmice na poziciji klasicnog krila. Protiv Walesa u domacoj utakmici bi realno trebao vise da uradi na poziciji krilnog napadaca koju ce igrati u toj utakmici. ( sto igra i u klubu )
Ne bih sad o tome ko ga je kupio i koliko je igrao u dosadasnjim klubovima. Zapeli ste za taj neki dribling ko da frajer citav tim povalja i zabije go
Kaze lik on zabija tako sto pretrci protivnika, a ne driblingom. Nek on zabija i guzovima svaku tekmu briga me.Driblaj ti do sutra ako tome ne vidimo hajra.
bagrcavi je napisao/la:Nije dribling gurnuti loptu u stranu i zveknuti je iz sve snage pa šta Bog da. Fudbal je timska igra drugovi.
Baš zbog njegove sebičnosti i loše forme Višća je bolji izbor i mislim da to niko ni lud ne može osporiti.
Jedino što se izgleda ne slažemo jeste da kada (ako) Izet bude u odličnoj formi, da on treba biti prvi izbor, jer mislim da može na više načina ugroziti protivnički gol. Dok pak, mislim da Višća može pomoći više defanzivno, jer momak je prošlu tekmu protiv Belgije baš fino odradio što se tiče defanzive.
malta071 je napisao/la:Ne bih sad o tome ko ga je kupio i koliko je igrao u dosadasnjim klubovima. Zapeli ste za taj neki dribling ko da frajer citav tim povalja i zabije go
Kaze lik on zabija tako sto pretrci protivnika, a ne driblingom. Nek on zabija i guzovima svaku tekmu briga me.Driblaj ti do sutra ako tome ne vidimo hajra.
Nije problem taj dribling i tehika Hajrovica. Odnosno tacno je da Hajrovic nije vrhunsko krilo nego solidno krilo i krilni napadac. Problem je sto Visca nema tog segmenta svoje igre i umjesto da ide 1 na 1 on dodaje igracima oko sebe. I to je vjerovatno jedini razlog sto nije dosada presao u neki veci klub. Takav ne moze odigrati vrhunsko na krilu kao sto se je vidjelo a posebno ne protiv jedne Belgije ( na krilnom napadacu moze ako ga se kvalitetno uposljava od saigraca ). Hajrovic bi mogao odigrati bolje tu utakmicu da je bio u formi jer ima bolju tehniku od njega. A ti samo zabio pa zabio. Nije posao krila samo da zabija nego valjda i da probija uz aut liniju, asistira, igra 1 na 1 i tako te stvari. Sjeti se malo Salihamidzica. Znaci da bar upola radi to sto je on radio. On je igrao protiv Belgije igrao na KRILU.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 19 sep 2015, 14:53, ukupno mijenjano 1 put.
bagrcavi je napisao/la:Nije dribling gurnuti loptu u stranu i zveknuti je iz sve snage pa šta Bog da. Fudbal je timska igra drugovi.
Baš zbog njegove sebičnosti i loše forme Višća je bolji izbor i mislim da to niko ni lud ne može osporiti.
Jedino što se izgleda ne slažemo jeste da kada (ako) Izet bude u odličnoj formi, da on treba biti prvi izbor, jer mislim da može na više načina ugroziti protivnički gol. Dok pak, mislim da Višća može pomoći više defanzivno, jer momak je prošlu tekmu protiv Belgije baš fino odradio što se tiče defanzive.
Ne, ne, ja se apsolutno slažem da je Izet kada je u dobroj formi apsolutni kandidat za prvih 11. Ali sada da je toliko bolji od Višće pa da ima zagarantovano mjesto u prvih 11, pa i nije baš.
@ajax Nisi razmišljao da Višća možda ne želi po svaku cijenu da ide iz Istambula? A zašto i bi, igra redovno, najbolji je igrač tog kluba, odlična primanja ima. Nigdje mu se ne žuri.
Ne znam moze biti tako. Nista protiv momka inace. Samo ovaj @malta071 nikako da skonta da Visca pruza dobre partije na jednoj poziciji protiv vecine protivnika a losije igra na drugoj poziciji i da to nije isto. Inace ako Hajrovic ne bude proigrao za klub onda je svakako Visca starter protiv Walesa i Kipra. Gdje ce opet igrati na poziciji gdje pruza dobre partije.