Eurobasket 2015
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Eurobasket 2015
Žao mi je Srbije, prije svega zbog Teodosića, ne da mu se nikako ništa.
Drago mi je zbog Litvanije, zbog ove mladosti.
Srbija na kraju ima sve ostale sportove, ovi Lietuvovci imaju samo košarku. Navijam za njih u finalu, mada neće mi biti žao ni ako Španija uzme.
Drago mi je zbog Litvanije, zbog ove mladosti.
Srbija na kraju ima sve ostale sportove, ovi Lietuvovci imaju samo košarku. Navijam za njih u finalu, mada neće mi biti žao ni ako Španija uzme.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
Da se Teodosic vise trudi u odbrani mozda bi nekad nesto i osvojio.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
- alan_kardec
- Kontakt:
Litvancima treba čestitati, zasluženo su u finalu. Ovako očajnu Srbiju ne sjećam se kad sam gledao zadnji put, očajno i naprijed i pozadi. Tea i Bjelicu večeras u odbrani nije isprobijao samo onaj ko nije htio, Raduljica
Bilo je prilika, Bjelica i Bogdan u zadnjoj minuti su mogli meč možda odvesti u produžetak. Užasni procenti, po 5-6 minuta bez poena u ovakvoj utakmici
... jako teško je ovo bilo izvući.
Treba pokušati napasti bronzu, mada realno ne gine nam drvena medalja.
Litvanci u finalu protiv Španaca kojima je samopouzdanje na vrhuncu,mislim da nemaju šta da traže.

Treba pokušati napasti bronzu, mada realno ne gine nam drvena medalja.
Litvanci u finalu protiv Španaca kojima je samopouzdanje na vrhuncu,mislim da nemaju šta da traže.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Lošmi opet choke. Kažem ja overrated, al dobro ja sam kompleksaš.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Ne bih se ja previše nadao da će to biti natrpavanje od strane Španije.
Španci osim ove zadnje utakmice odigraše očajno prvenstvo, ruku na srce nije se ni Litvanija pokazala u dobrom svijetlu.
Ali Litvanija je odigrala večeras loše i pobijedili su samo zbog činjenice da su bili manje loša ekipa tako da Litvanci svakako mogu bolje.
S druge strane Španci su odigrali dobro zahvaljujući ludoj noći Pau Gasola. Kod Španaca ako stane Gasol staju svi, teško da će ih Llull vaditi ili San Emeterio. Dok Litvanci ipak imaju reprezentaciju koja je poprilično ujednačena.
I nikad, ama baš nikad nemojte otpisivati Litvance, zemlja kojoj je košarka u krvi i koja živi za ovaj sport, oni kakav god tim da pošalju uvijek su u krugu favorita a na njima je da to opravdaju. 2010 su ih Litvanski mediji oplakali prije svjetskog, i tada su samo Kleizu imali u NBA a vratili su se sa bronzom.
I još jedna stvar.
Od osamostaljenja 1991 godine, Litvanije je učestvovala na svim olimpijskim igrama.
92,96,00,04,08,12 i sljedeće 16
Jedina Evropska reprezentacija kojom je ovo pošlo za rukom.
Španci osim ove zadnje utakmice odigraše očajno prvenstvo, ruku na srce nije se ni Litvanija pokazala u dobrom svijetlu.
Ali Litvanija je odigrala večeras loše i pobijedili su samo zbog činjenice da su bili manje loša ekipa tako da Litvanci svakako mogu bolje.
S druge strane Španci su odigrali dobro zahvaljujući ludoj noći Pau Gasola. Kod Španaca ako stane Gasol staju svi, teško da će ih Llull vaditi ili San Emeterio. Dok Litvanci ipak imaju reprezentaciju koja je poprilično ujednačena.
I nikad, ama baš nikad nemojte otpisivati Litvance, zemlja kojoj je košarka u krvi i koja živi za ovaj sport, oni kakav god tim da pošalju uvijek su u krugu favorita a na njima je da to opravdaju. 2010 su ih Litvanski mediji oplakali prije svjetskog, i tada su samo Kleizu imali u NBA a vratili su se sa bronzom.
I još jedna stvar.
Od osamostaljenja 1991 godine, Litvanije je učestvovala na svim olimpijskim igrama.
92,96,00,04,08,12 i sljedeće 16
Jedina Evropska reprezentacija kojom je ovo pošlo za rukom.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
Pogotovo sad ne otpisivati Litvance igra se ta jedna utakmica F4 je najbolji primjer sta nosi europska kosarka jedan los dan i jedan bljesak eto zlata..
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Litvanija ce uzeti i spaniju. Pa ce se onda razvezati prica na ovom forumu o najlosijem prvaku u zadnjih 50 godina.
Litvanci su bezidejna ekipa. Nemaju sutere. Trener prevazidjen. Valancunas je limitiran centar sa 2 post poteza. Seibutis i Kalaitis da valjaju igrali bi u Realu ili Barceloni. Javtokas je propao ko' kauc.
A one litvanke navijacice su ruzne.
A da, i sudije ih guraju.
Sto se mene tice nek' pobjedi Spanija ja nemam nista protiv ali Litva je zasluzeno u finalu. Mozda ne igraju u ovom trenutku lijepo za oko ali su tim i ekipa.
Ko gubi ima pravo da se i ljuti.
Prva su kosarkaska nacija. Bravo jos jednom
Litvanci su bezidejna ekipa. Nemaju sutere. Trener prevazidjen. Valancunas je limitiran centar sa 2 post poteza. Seibutis i Kalaitis da valjaju igrali bi u Realu ili Barceloni. Javtokas je propao ko' kauc.
A one litvanke navijacice su ruzne.
A da, i sudije ih guraju.
Sto se mene tice nek' pobjedi Spanija ja nemam nista protiv ali Litva je zasluzeno u finalu. Mozda ne igraju u ovom trenutku lijepo za oko ali su tim i ekipa.
Ko gubi ima pravo da se i ljuti.
Prva su kosarkaska nacija. Bravo jos jednom
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
- MysticAladin
- Kontakt:
Cigani i ovi ulitani u finalu...pa Bože, neću ni gledat!

Ako su ove partije dostojne finala onda smo mi (BiH) trebali proći grupu...pa majku mu, dobili smo Izrael koji je bolji od svake selekcije iz grupe u kojoj je Litvanija "suvereno" uzela prvo mjesto dobivši velesile Estoniju i Ukrajinu sa 2 poena razlike...jbg, izgubili su od strašne Belgije, ali su zato rasturili Češku i Italiju nakon produžetaka
I ovi cigani...pa ja ne znam je li njih (11 osim Gasola) sramota da ih jedan čovjek od 36 godina mora nositi na leđima i vući za sobom. Isto kao da nikad košarku igrali nisu, invalid do invalida ovih 15 dana. Da Gasol nema to ime koje ima i da na to ime nije dobio par puta bacanja protiv očajnih Francuza tu noć, klinac bi bili tu gdje jesu. Al' eto, Parker zakaže baš tu noć, šutira 20% i tako se sve poklopi da ciganija dođe do finala...finale mi zgadi košarku ko sport
Jedino što je vrijedno pažnje u ovom finalu je gledanje Gasola i odavanje priznanja njemu...pa ja bih njemu dao 6 medalja, a ovih 11 invalida nek međusobno podijele preostalih 6..

Ako su ove partije dostojne finala onda smo mi (BiH) trebali proći grupu...pa majku mu, dobili smo Izrael koji je bolji od svake selekcije iz grupe u kojoj je Litvanija "suvereno" uzela prvo mjesto dobivši velesile Estoniju i Ukrajinu sa 2 poena razlike...jbg, izgubili su od strašne Belgije, ali su zato rasturili Češku i Italiju nakon produžetaka
I ovi cigani...pa ja ne znam je li njih (11 osim Gasola) sramota da ih jedan čovjek od 36 godina mora nositi na leđima i vući za sobom. Isto kao da nikad košarku igrali nisu, invalid do invalida ovih 15 dana. Da Gasol nema to ime koje ima i da na to ime nije dobio par puta bacanja protiv očajnih Francuza tu noć, klinac bi bili tu gdje jesu. Al' eto, Parker zakaže baš tu noć, šutira 20% i tako se sve poklopi da ciganija dođe do finala...finale mi zgadi košarku ko sport
Jedino što je vrijedno pažnje u ovom finalu je gledanje Gasola i odavanje priznanja njemu...pa ja bih njemu dao 6 medalja, a ovih 11 invalida nek međusobno podijele preostalih 6..

I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ljudi rutinski riješili dvije najizvikanije reprezentacije na prvenstvu, i neko ima obraza reći da nisu zaslužili finale. 

Nema šta,ljudi bili bolji i zasluženo idu u finale.Nudili su nam se u par navrata nismo iskoristili,ključne lopte odigrali bolje i tu se sva priča završava.
Šteta,bila je odlična prilika ali šta da se radi.Pokušati se nekako oporaviti pa probati uzeti medalju mada mislim da su šanse minimalne.
Šteta,bila je odlična prilika ali šta da se radi.Pokušati se nekako oporaviti pa probati uzeti medalju mada mislim da su šanse minimalne.
Španija može biti zadovoljna protivnikom u finalu, mogu izgubiti zlato jedino ako kolektivno podbace. Što se tiče borbe za bronzu, na papiru sjajan meč, ali mislim da će Francuska slaviti u utakmici bez pretjerane rezultatske neizvjesnosti.
Bravo za Litvu.Tko bi na početku kraj minimalno 5,6 reprezentacija "boljih" od njih rekao da će završiti u finalu.Protiv Španjolske,nazalost,mislim da ipak neće moći.
Nego,kakva trica Teodosića jučer pred kraj.Mislio sam da će se uspijet vratit nakon toga,ali usrali ljudi zadnji napad.
Izbori
Nego,kakva trica Teodosića jučer pred kraj.Mislio sam da će se uspijet vratit nakon toga,ali usrali ljudi zadnji napad.
Izbori

- SlevinKelevra
- Kontakt:
To je to.Donnie Darko je napisao/la:Ljudi rutinski riješili dvije najizvikanije reprezentacije na prvenstvu, i neko ima obraza reći da nisu zaslužili finale.
I ovo konstantno vrijedjanje Spanske reprezentacije.... Koji je qurac ovom forumu?

Na ovoj temi, kada god pogledaš, poslije svake utakmice, konstatacija je kako je jedna reprezentacija pobijedila jer je druga bila slaba i nije imala svoj dan. Nikad taj POBJEDNIK nije bio dobar, nego je uvijek do poraženog, jer je u toj utakmici bio slab. 

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Dzoni je napisao/la:Kao sto rekoh: obični nemač pojma.filip13 je napisao/la:moj uzor-S.G je napisao/la:Svaka cast yebeni majstore/genije/najveci Evropski svih vremena!
ne treba pretjerivati zbog jedne veličanstvene tekme,bolji od novickog nije
od dirka bolju karijeru nije imao,a ti pisi sta hoces
let3 je napisao/la:Gasol je sinoc odigrao epsku utakmicu koja ga postavlja za najboljeg igraca Evrope ikad.
Čovjek je bukvano dao pola koševa Španije (40 Gasol, 40 ostatak Španije) i dovukao svoju ekipu do finala. Bez Gasola ovako limitirana Španija ni grupu ne bi prošlaGasolova statistika sa ovog turnira je 25 poena i 8,5 skokova u prosjeku
![]()
![]()
U 36-toj godini životu odigrati onako pakleno polufinale, utišati 28.000 domacih navijaca i izbaciti domacu ekipi u izuzetno važnoj i jakoj utakmici - to ne može svako.
To ni Sabonisu ni Dirku nije polazilo za rukom, cak ni u njihovom prajmu
uporedi sastav njemacke sa kojom je dirk osvajao medalje sa ovom spanskom repkom,dirk je imao okulaju i 10 prosjecnih njemackih igraca,koji su rezerve u njemackim klubovima bili,a pau ima lulla,rudya,cacha,reyesa,sva 4 starteri prvaka evrope
Puma je napisao/la:Dirk je dovukao ekipu ekvivalentnu nasoj reprezentaciji do finala Eurobasketa sa 26-10 prosjekom uz 37 minuta.
tacno,imao je samo okulaju kao jedinog saigraca koji je u evropi imao solidnu karijeru,ostalo sve vecinom rezerve u njemackim klubovima
majestic24 je napisao/la:2010 ove je brojke Gasol imao u finalu sa Bostonom.Samo da Kobe nije to sto jest,Gasol bi bio MVP
19 poena,11,6 skokova,4 asistenije,2,6 blokadi,48% suta. A na drugoj strani su bili Garnet,Rashed Wallace,Davis i Perkins.
dirk je bii MVP citave sezone i MVP finala
- BernardBarnjak
- Kontakt:
effe_sa je napisao/la:Na ovoj temi, kada god pogledaš, poslije svake utakmice, konstatacija je kako je jedna reprezentacija pobijedila jer je druga bila slaba i nije imala svoj dan. Nikad taj POBJEDNIK nije bio dobar, nego je uvijek do poraženog, jer je u toj utakmici bio slab.
Na ovoj temi sam procitao i da je Drazen Petrovic razvikan. Da je napravljen mit od njega i da nije bio toliko dobar koliko ga hvale i sl.

Dakle, ne treba se nervirati sta je napisano

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.