FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

SiamoNoi
Kontakt:

Re: FC Internazionale Milano

Post Postao/la SiamoNoi » 16 sep 2015, 10:54

Ako je crveni bio zbog Kineza nadam se da je ovaj zbog Kloppa.

Izbori :kafa:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 17 sep 2015, 14:06

slika
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 18 sep 2015, 11:56

Fassone dobio nogu
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 18 sep 2015, 11:59

Zašto sad to iznenada?

Inace,mirišem prvi gubitak bodova za vikend.

Interista02
Kontakt:

Post Postao/la Interista02 » 18 sep 2015, 12:02

ono djubrentusovsko smece nogirano, Zanetti dolazi na njegovo mjesto :njanjanja:

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 18 sep 2015, 12:17

Ko ce ga znat. Doveden je zbog njegovog iskustva oko Juventus stadiona, vjerovatno se nije bas pokazo na tom polju. Bolingbroke i Zanetti ce imat vecih ovlasti.

Mancini bi mogo odmarat Jovetica protiv Chieva, Ljajic bi trebo krenut od prve. Miranda izgleda nece bit spreman pa mi Medel mogo opet na stopera.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 18 sep 2015, 12:24

Od čega ga ima odmarat da mi je znat.I vidio sam negdje da se opet Perišić najavljuje iza napadača.Dakle počelo je...

Alvarez u Porto izgleda.Od igraca kojeg nisam mogao smislit do jednog od drazih...

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 18 sep 2015, 13:18

Proslu sezonu se zalio kako nema krila i sad kad ih je dobio ne igra s njima :lol:

Al hajd sacekajmo da vidimo sta ce bit

Interista02
Kontakt:

Post Postao/la Interista02 » 18 sep 2015, 14:16

Pa ako će igrati sa Ikcom, Perišićem i Ljajićem naprijed, mislim da bi ova dvojica trebala djelovati po stranama.

Mandanda #30
Kontakt:

Post Postao/la Mandanda #30 » 18 sep 2015, 19:49

I meni također djeluje da ćemo remizirat, volio bih da griješim :mrgreen:
Znači, bez Mirande opet, a Juan?
#FCIM

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 18 sep 2015, 19:54

Ima li istine u onome da Milan mora platiti 4 miliona eura Interu ? Zbog nepostivanja dogovora oko stadiona, ili su to fb izmisljotine ?
Call the coroner!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 18 sep 2015, 20:21

Mislim da će morati platiti Fondacione Fieri ukoliko odustanu od ponude za zemljiste. Mislim da je to neko pomiješao.
Il Club più titolato al mondo!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 19 sep 2015, 12:18

Mandanda #30 je napisao/la:I meni također djeluje da ćemo remizirat, volio bih da griješim :mrgreen:
Znači, bez Mirande opet, a Juan?
Juan je izgleda spreman.

Imamo i ovo:
The coach is thinking about giving Kondogbia a rest and giving Brozovic or Gnoukouri a chance to play
:facepalm:

Rekao bi čovjek da uz prvenstvo i LP i kup igraju i da je sezona u punom jeku pa odmara igrače.Ili da se radi o veteranima pri kraju karijere.Podcijenit će se Chievo i izgubit bodovi.Inače:
Najgroznija utakmica momentalno najgornijih klubova Europe, na razmeđi između nekadašnjeg sjaja i očekivanja, te surove stvarnosti nesuvislog građenja ekipe i nedovoljno dobrim trenerima. Interova postava Murillo, Jesus, Santon, Medel, Kondogbia, Guarin i Felipe Melo je prikladnija za MMA kavez ili cjepanje drva, ne za nogometni teren. Od 7 igrača iz srednje i zadnje linije, njih 5 nabija loptu bez imalo razmišljanja pod nečim što iole liči ka o presing, što je danas nogometna blasfemija i zapravo je nemoguće složiti smislenu igru s tim problemom.
I jedni i drugi su bili strahovito rigidni u posjedu, niti jedna ekipa nije imala vezni red aktivan u igri, tek bi prvi igrač (najbliži lopti) donekle radio na otrkivanju, a zbog takve proste igre i jedni i drugi su si svoj manevarski prostor u napadu jako smanjili, do neupotrebljivosti. Milan s Montolivom na zadnjem veznom nije defenzivno savršen i ostaje nejasno zašto Jovetić kao najproduktivniji inajopasniji domaći igrač nije postavljen u zonu blizu njega, čime bi opteretili Milan u najopasnijoj zoni. Zapravo, dio razloga vidi se i iz fakta da je u 87. minuti prvi put jedan od Interovih bekova primio loptu kao igrač viška kojim se ušlo u završnicu, što znači da Inter priprema završnicu s 5 igrača manje već od samog starta.

Ekip su se dosta razlikovale u pristupu u obrani (obje su igrale s uskom četvorkom u sredini defenzivno); na Milanove bekove izlazili bi Interovi veznjaci i otvarao se ogroman prostor između njih i Mela kao pivota, ali nesposobnost Honde da to uoči i kažnjava najveći je individualni podbačaj utakmice. Milan bi, s druge strane, pustio bekove da visoko preuzmu Interove bekove, a vezna linija bi se skupila i povukla čuvajući mu leđa.
Zapravo i nije bilo očitog uzorka u ovoj utakmici niti nečeg vrijednog pažnje gdje je bilo koja od ekipa sistemski tražila višak - Inter je gurao na Jovetića lopte, Milan je koristio dva špica za igru 2 vs 2 u polukontri koja je čak izgledala i polu-pristojno. Slabo, slabo, jako slabo.
Sve covjek odlicno rekao.Nekakvog plana igre nema ni u tragovima,ali ne smijes to spomenut jer ipak se 9 bodova ima nakon 3 kola.

SampiJuve
Kontakt:

Post Postao/la SampiJuve » 19 sep 2015, 12:29

Da je Kova tu, sada bi imali bod, ali bi decko imao par odlicnih prodora, sto do sada nismo vidjeli.Fali mi to... :cry:

Maca, ti i taj decko sto je pisao clanak kao da niste svjesni za koga navijate, nikad, ponavljam nikad,od kada ja pratim inter, nismo igrali lijep fudbal. PA mi smo izmislili bunker i katanac, vazda vishe cijenili Viere od Pirla itd.
Murillo=JJ

suptilnirocker21
Kontakt:

Post Postao/la suptilnirocker21 » 19 sep 2015, 12:36

SampiJuve je napisao/la:Da je Kova tu, sada bi imali bod, ali bi decko imao par odlicnih prodora, sto do sada nismo vidjeli.Fali mi to... :cry:

Maca, ti i taj decko sto je pisao clanak kao da niste svjesni za koga navijate, nikad, ponavljam nikad,od kada ja pratim inter, nismo igrali lijep fudbal. PA mi smo izmislili bunker i katanac, vazda vishe cijenili Viere od Pirla itd.
Jedina lijepa akcija koja je krunisana golom u 21. stoljecu je onaj gol johnnia protiv rome u kupu kad smo prodali dvije pete i dva dupla pasa. A prije njega to je onaj gol zanettia u finalu kupa uefa i to bi otprilike bilo to sto se tice ljepote igre u interovoj historiji :mrgreen: :mrgreen:
https://apex.oracle.com/pls/apex/f?p=94720:1:::NO:::

https://onedrive.live.com/redir?page=view&resid=796391984AA9A643!321&authkey=!AJuV3div6IgqDj0

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 19 sep 2015, 13:23

SampiJuve je napisao/la:Da je Kova tu, sada bi imali bod, ali bi decko imao par odlicnih prodora, sto do sada nismo vidjeli.Fali mi to... :cry:

Za prvo samo :rol:

A što se tiče drugog taj koji je pisao nema veze s Interom.Ali zanimljivo kako je odmah na prvo gledanje (Carpi...pa onda i na drugo-Milan) ustanovio sve ono što ja tvrdim već odavno.I kakav lijep nogomet :facepalm: Tko traži lijep nogomet?Traži se da ekipa ima neku ideju u igri,nešto,a ne da se sve gotovo svodi na individualne bljeskove kao zadnjih sezona.Ovdje za sada nema apsolutno ničeg takvog i mozemo se lupat nogom u guzicu što se do 9 bodova došlo.Već sam pisao da je ok kada uzmes tri boda,a nema igre samo što je problem što tako ne ide vjecno.Pogledaj npr.Tuchela i Borussiju kako izgledaju,a preuzeo ih čovjek tek ovo ljeto pa onda pogledaj Mancinija i Inter na šta to liči iako će za koji mjesec godina njegovog boravka ovdje.On i dalje ne zna kako želi da mu ekipa igra dok na jedno gledanje Borussije ti je sve jasno.S obzirom kako su za sada jednako jadni i jos se uvijek traze i ovi konkurenti za mjesta u LP mozda se i plasira u to natjecanje,ali to će više reći o slabosti protivnika nego o nekom Mancinijevom odličnom poslu ako će i na taj dan situacija biti ista ovoj kakva je danas.

SampiJuve
Kontakt:

Post Postao/la SampiJuve » 19 sep 2015, 14:40

suptilnirocker21 je napisao/la:
Jedina lijepa akcija koja je krunisana golom u 21. stoljecu je onaj gol johnnia protiv rome u kupu kad smo prodali dvije pete i dva dupla pasa. A prije njega to je onaj gol zanettia u finalu kupa uefa i to bi otprilike bilo to sto se tice ljepote igre u interovoj historiji :mrgreen: :mrgreen:
Upravo!
SiamoNoi je napisao/la:

Za prvo samo :rol:

A što se tiče drugog taj koji je pisao nema veze s Interom.Ali zanimljivo kako je odmah na prvo gledanje (Carpi...pa onda i na drugo-Milan) ustanovio sve ono što ja tvrdim već odavno.I kakav lijep nogomet :facepalm: Tko traži lijep nogomet?Traži se da ekipa ima neku ideju u igri,nešto,a ne da se sve gotovo svodi na individualne bljeskove kao zadnjih sezona.Ovdje za sada nema apsolutno ničeg takvog i mozemo se lupat nogom u guzicu što se do 9 bodova došlo.Već sam pisao da je ok kada uzmes tri boda,a nema igre samo što je problem što tako ne ide vjecno.Pogledaj npr.Tuchela i Borussiju kako izgledaju,a preuzeo ih čovjek tek ovo ljeto pa onda pogledaj Mancinija i Inter na šta to liči iako će za koji mjesec godina njegovog boravka ovdje.On i dalje ne zna kako želi da mu ekipa igra dok na jedno gledanje Borussije ti je sve jasno.S obzirom kako su za sada jednako jadni i jos se uvijek traze i ovi konkurenti za mjesta u LP mozda se i plasira u to natjecanje,ali to će više reći o slabosti protivnika nego o nekom Mancinijevom odličnom poslu ako će i na taj dan situacija biti ista ovoj kakva je danas.

Gdje nalazish ove internet ronjese i znalce? :) Molim te da moje postove ne posmatrash bukvalno, nije se ni mislilo na timske egzibicije, vec upravo na bezidejnu i tvrdu igru koju Mancio potencira.Zato covjek u napadu uvijek mora imati 1-2 klasna i igraca poteza, da mogu rijesiti utakmicu.Tako je bilo i u prvom mandatu i covjek sve osvojio, ...upalilo. U Italiji je jednostavno tako. Sjeti se malo Milana, Juveta, Intera iz vremena dominacije.

Ako se sjecash, kada je Mancio dolazio prosle sezone, ja sam bio jedan od vecih protivnika ovdje, a onda su me neki napali kako je bolji od svega sto je bilo na trzistu, kako se zna prilagoditi protivniku, kako je "veliki strucnjak" :facepalm: ...A ja ga kudio upravo zbog toga sto ti i ciko spominjete, jer iskreno znao sam kako ce igrati, ali sam sumnjao da ce imati klasne igrace u napadu sto je sada slucaj.U Italiji se utakmice pobjedjuju svim prije nego tecnim fudbalom, jer je puno mesara zbog kojeg ga ne mozesh praktikovati.

Protiv bunkera ti i treba igrac poteza, nista drugo ne pomaze, sada sto to u vecim utakmicama izgleda ruzno, to cemo tolerisati dok smo u vrhu i blizu titule, ili bar lige prvaka. ;)
Murillo=JJ

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 19 sep 2015, 17:15

Broz i Ljajic u busu za Veronu. :facepalm: :lol:
Call the coroner!

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 19 sep 2015, 17:46

Koji ciganluk :lol: :lol:
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

forumasmahalas
Kontakt:

Post Postao/la forumasmahalas » 19 sep 2015, 20:22

SiamoNoi je napisao/la:
Najgroznija utakmica momentalno najgornijih klubova Europe, na razmeđi između nekadašnjeg sjaja i očekivanja, te surove stvarnosti nesuvislog građenja ekipe i nedovoljno dobrim trenerima. Interova postava Murillo, Jesus, Santon, Medel, Kondogbia, Guarin i Felipe Melo je prikladnija za MMA kavez ili cjepanje drva, ne za nogometni teren. Od 7 igrača iz srednje i zadnje linije, njih 5 nabija loptu bez imalo razmišljanja pod nečim što iole liči ka o presing, što je danas nogometna blasfemija i zapravo je nemoguće složiti smislenu igru s tim problemom.
I jedni i drugi su bili strahovito rigidni u posjedu, niti jedna ekipa nije imala vezni red aktivan u igri, tek bi prvi igrač (najbliži lopti) donekle radio na otrkivanju, a zbog takve proste igre i jedni i drugi su si svoj manevarski prostor u napadu jako smanjili, do neupotrebljivosti. Milan s Montolivom na zadnjem veznom nije defenzivno savršen i ostaje nejasno zašto Jovetić kao najproduktivniji inajopasniji domaći igrač nije postavljen u zonu blizu njega, čime bi opteretili Milan u najopasnijoj zoni. Zapravo, dio razloga vidi se i iz fakta da je u 87. minuti prvi put jedan od Interovih bekova primio loptu kao igrač viška kojim se ušlo u završnicu, što znači da Inter priprema završnicu s 5 igrača manje već od samog starta.

Ekip su se dosta razlikovale u pristupu u obrani (obje su igrale s uskom četvorkom u sredini defenzivno); na Milanove bekove izlazili bi Interovi veznjaci i otvarao se ogroman prostor između njih i Mela kao pivota, ali nesposobnost Honde da to uoči i kažnjava najveći je individualni podbačaj utakmice. Milan bi, s druge strane, pustio bekove da visoko preuzmu Interove bekove, a vezna linija bi se skupila i povukla čuvajući mu leđa.
Zapravo i nije bilo očitog uzorka u ovoj utakmici niti nečeg vrijednog pažnje gdje je bilo koja od ekipa sistemski tražila višak - Inter je gurao na Jovetića lopte, Milan je koristio dva špica za igru 2 vs 2 u polukontri koja je čak izgledala i polu-pristojno. Slabo, slabo, jako slabo.
Sve covjek odlicno rekao.Nekakvog plana igre nema ni u tragovima,ali ne smijes to spomenut jer ipak se 9 bodova ima nakon 3 kola.

Dobro je što taj čovjek nije gledao prošlosezonske nastupe Intera :shh: . Igra nam i nije za pohvalu, ali, imamo rezultat. Sigurno da ukoliko nastavimo sa partijama kao do sada neće nas rezultat dugo pratiti, ali, ipak je stiglo par igrača na kraju prelaznog roka i potrebno je vrijeme da se to sve uigra. Ja sam optimista i mislim da će kako vrijeme bude odmicalo igra biti sve bolja. Prelazni rok je po meni dobro odrađen, iako, Kovačića ću teško 'preboljeti', ali, šta je tu je. Sada je najbitnije da se sutra upiše nova trica, a, ako će igra opet morati biti lošija kako bi se došlo do nove trice ja nemam ništa protiv ;) . A, i ostali nisu trenutno ništa bolji, i, nemoj Mancinija i Inter uspoređivati sa Tuchelom i Borussijom, ipak je ovo Serie A, uvijek se više cijenio Catenaccio :) ;)

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.