Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Virtu4l » 18 sep 2015, 16:16

E čuj neki Pavlović :facepalm:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 18 sep 2015, 16:27

Virtu4l je napisao/la:E čuj neki Pavlović :facepalm:
ajd ne zaje.bavaj ako moze dobit papire sto da ne jel treba Mujdza da igra jos 2 godine

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 sep 2015, 16:31

FaraonTM je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Bolje Kina nego biti bez kluba, tj. da klub ne racuna na tebe.

U momentu Salihovic > Medunjanin.
A da pogledamo Grahovca, evo ga na terenu.
'ta će Grahovac, Hadžić bi trebao biti ispred njega.
:lolno:
@dubrovnik je davnih dana pisao o Grahovcu. I on je trebao da zaigra protiv Andore u prvih 11 kao i Vrancic naravno. Bas za to takve utakmice sluze. Sada je nazalost kasno da ga Mesa pozove. U svakom slucaju ako bi pozvao njega i jos neke spominjane igrace onda bi se morali neki drugi igraci prestati pozivati a to neki nikako da skontaju.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 sep 2015, 16:33

zgembo89 je napisao/la:
ajd ne zaje.bavaj ako moze dobit papire sto da ne jel treba Mujdza da igra jos 2 godine
Kad dobije papire imaće 28 godina i igraće u seriji b.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 sep 2015, 17:17

Bacanje vremena opet.

MJESEC DO UTAKMICE MEHMEDE, PUSTI SE IGRACA KOJI NE MOGU IGRAT NI DO KRAJA GODINE. :nene:

@Dubrovnik: Ti nisi Papetoljubac. Zna se koja je to ekipa. Calcio, Virushp i tako dalje.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 18 sep 2015, 17:21, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 sep 2015, 17:20

Ajax je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Bolje Kina nego biti bez kluba, tj. da klub ne racuna na tebe.

U momentu Salihovic > Medunjanin.
A da pogledamo Grahovca, evo ga na terenu.
'ta će Grahovac, Hadžić bi trebao biti ispred njega.
:lolno:
@dubrovnik je davnih dana pisao o Grahovcu. I on je trebao da zaigra protiv Andore u prvih 11 kao i Vrancic naravno. Bas za to takve utakmice sluze. Sada je nazalost kasno da ga Mesa pozove. U svakom slucaju ako bi pozvao njega i jos neke spominjane igrace onda bi se morali neki drugi igraci prestati pozivati a to neki nikako da skontaju.[/quote]

Kasno je care za pisati da je trebao biti pozvan za Andoru a toga smo valjda vecina sada svjesni. A nije ni blizu kasno da bude pozvan za sljedece utakmice. Puno uspjesnije reprezentacije traze novog selektora sto i mi ne bi DM. Na kraju krajeva ako je opcija Hadzic ovaj je bolji. Zasto Mesa siri broj kandidata bez papira da nam zamaze oci nije mi jasno. Spomenuo ih je 10 a doveo nije ni jednog. Samo reprizira price bez rezultata.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 18 sep 2015, 17:22

Grahovac mora biti na sljedećem spisku i mora biti u prvih 11. Pogotovo ako misli stavljati Hadžića to je samoubistvo.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 sep 2015, 17:27

dubrovnik je napisao/la:Kasno je care za pisati da je trebao biti pozvan za Andoru a toga smo valjda vecina sada svjesni. A nije ni blizu kasno da bude pozvan za sljedece utakmice. Puno uspjesnije reprezentacije traze novog selektora sto i mi ne bi DM. Na kraju krajeva ako je opcija Hadzic ovaj je bolji. Zasto Mesa siri broj kandidata bez papira da nam zamaze oci nije mi jasno. Spomenuo ih je 10 a doveo nije ni jednog. Samo reprizira price bez rezultata.
Mene nije Mesa nesto puno iznenadio jer je logicno da u ovom mandatu nece raditi neke velike promjene. Sada je kasno da pozove Grahovca za ove tri utakmice. A i da ga pozove svakako nece ni igrati. Znaci nemam toliko zamjerke oko nekih novih igraca osim donekle Grahovca. Oko ovog Milicevica iskreno ni neznam puno niti sam ga gledao. Po meni mu je veca greska sto nije neke druge igrace isprobao protiv Andore a neke odmorio kao i sto nije na poluvremenu protiv Belgije zamjenio neke igrace. Sve u svemu ako Mesa izbori baraz tada ce mu biti skoro sve oprosteno. Mada treba biti posten jos jednom i priznati da je covjek preuzeo reprezentaciju u neugodnom trenutku gdje je bilo tesko garantovati uspijeh i kod puno vecih trenerskih imena.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 18 sep 2015, 17:29

Cartman je napisao/la:
Bacanje vremena opet.

@Dubrovnik: Ti nisi Papetoljubac. Zna se koja je to ekipa. Calcio, Virushp i tako dalje.
I jaran ti virtualni.
This time next year we'll be millionaires.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 sep 2015, 17:31

Momciluk je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Bacanje vremena opet.

I jaran ti virtualni.
Ma on je samo troll, nije Papetoljubac. :tralala:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 18 sep 2015, 17:35

Cartman je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
I jaran ti virtualni.
Ma on je samo troll, nije Papetoljubac. :tralala:
Iskreno se nadam, to mi je nekako lakse shvatit.
This time next year we'll be millionaires.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 sep 2015, 17:38

Ajax je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Kasno je care za pisati da je trebao biti pozvan za Andoru a toga smo valjda vecina sada svjesni. A nije ni blizu kasno da bude pozvan za sljedece utakmice. Puno uspjesnije reprezentacije traze novog selektora sto i mi ne bi DM. Na kraju krajeva ako je opcija Hadzic ovaj je bolji. Zasto Mesa siri broj kandidata bez papira da nam zamaze oci nije mi jasno. Spomenuo ih je 10 a doveo nije ni jednog. Samo reprizira price bez rezultata.
Mene nije Mesa nesto puno iznenadio jer je logicno da u ovom mandatu nece raditi neke velike promjene. Sada je kasno da pozove Grahovca za ove tri utakmice. A i da ga pozove svakako nece ni igrati. Znaci nemam toliko zamjerke oko nekih novih igraca osim donekle Grahovca. Oko ovog Milicevica iskreno ni neznam puno niti sam ga gledao. Po meni mu je veca greska sto nije neke druge igrace isprobao protiv Andore a neke odmorio kao i sto nije na poluvremenu protiv Belgije zamjenio neke igrace. Sve u svemu ako Mesa izbori baraz tada ce mu biti skoro sve oprosteno. Mada treba biti posten jos jednom i priznati da je covjek preuzeo reprezentaciju u neugodnom trenutku gdje je bilo tesko garantovati uspijeh i kod puno vecih trenerskih imena.
Nema oprostaja radi trenutka preuzimanja jer se borio da dobije sansu i tvrdio da moze. Sada te price o nezgodnim momentima ne drze vodu niti mene osobno interesiraju. Njegova igracka unapredjenja su nas dovele do momenta
u kojem Hadzic izvodi prekide i igra 10ku. Za baraz nam treba sreca i realno nista veliko do sada nije napravio. Ako ti smatras pobjedu nad Izraelom velikim uspjehom za mene je to samo realnost. Milicevic je najbolji igrac koji nas je mogao pojacati i prava je steta sto to nije uradjeno. Iako on nije igrac za dugi rok momak igra kao zvijer i premostio bi godinu-dvije do kad se profilira neko od mladih AMa. Grahovac bi po meni u ovom momentu morao u sastav. Ovo je moje misljenje care i ti se ne moras slagati. Hebi ga.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 18 sep 2015, 17:50

Ja se slažem sa tobom @dubrovnik, ne zamjeram ja Meši nešto puno niti smatram da je do sada imao nekih velikih propusta, jedina zamjerka je ta što će mu vjerovatno Hadžić biti starter u iduće dvije za nas odlučujuće tekme a imaš boljeg igrača od njega u ovom trenutku. Sa druge strane možda ga je prerizično odmah gurati u vatru al' i to je opet Meša djelimično kriv jer ga je komotno mogao pozvati za Andoru i Belgiju.

Druga stvar je ta što će morati riješiti pitanje trećeg igrača u sredini terena zajedno sa Bešićem i Pjanićem, pa da li to bila pozicija "desetke" ili pozicija drugog centralnog veznog u nekoj 4-3-3 ili 4-5-1 formaciji.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 sep 2015, 18:04

FaraonTM je napisao/la:Ja se slažem sa tobom @dubrovnik, ne zamjeram ja Meši nešto puno niti smatram da je do sada imao nekih velikih propusta, jedina zamjerka je ta što će mu vjerovatno Hadžić biti starter u iduće dvije za nas odlučujuće tekme a imaš boljeg igrača od njega u ovom trenutku. Sa druge strane možda ga je prerizično odmah gurati u vatru al' i to je opet Meša djelimično kriv jer ga je komotno mogao pozvati za Andoru i Belgiju.

Druga stvar je ta što će morati riješiti pitanje trećeg igrača u sredini terena zajedno sa Bešićem i Pjanićem, pa da li to bila pozicija "desetke" ili pozicija drugog centralnog veznog u nekoj 4-3-3 ili 4-5-1 formaciji.
Care mene ne muce nikakve velike emocije dok pisem o selektorima i savezu jer reprezentaciju volim vise nego njih. Imao je on vremena za probati rezervnog DM i to jos tokom utakmice sa Austrijom. Vecina nas je pisala ne moze odmah tjerati Susiceve igrace jer su kao prijatelji. Ja sam govorio ljudi nemamo vremena. Tada sam po rijecima nekih uranio sa kritikama. Sada je kao prekasno. Kada je onda care pravo vrijeme? Lose izmjene i izgubljenost tokom drugog poluvremena sa Belgijom su mi vec rekli da je Mesa nazalost ipak trener kome fali ono nesto. Drzo je Avdiju dugo umjesto da trazi opciju a sada Bicakcica probava kad je doslo 5 do 12. Martic pristao da igra i nema ga sada je Pavlovic u igri. Besicu nikad i nije pokusao naci zamjenu a mali Grahovac ima sve papire. Bojim se da je Hadzic neciji igrac i da Grahovac mozda opet nece biti u kombinacijama. Mozda ni za poziv. On ga ni ne spominje a spominje Pavlovica. Boze sacuvaj. Eto to ti je manje vise sto ja mislim o Mesi. Bolji je od onog prije ali sam siguran da nije puno bolji.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 sep 2015, 18:10

zgembo89 je napisao/la:
Ja mislim da Pavlovic igra lijevog beka.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 18 sep 2015, 18:15

dubrovnik je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Ja se slažem sa tobom @dubrovnik, ne zamjeram ja Meši nešto puno niti smatram da je do sada imao nekih velikih propusta, jedina zamjerka je ta što će mu vjerovatno Hadžić biti starter u iduće dvije za nas odlučujuće tekme a imaš boljeg igrača od njega u ovom trenutku. Sa druge strane možda ga je prerizično odmah gurati u vatru al' i to je opet Meša djelimično kriv jer ga je komotno mogao pozvati za Andoru i Belgiju.

Care mene ne muce nikakve velike emocije dok pisem o selektorima i savezu jer reprezentaciju volim vise nego njih. Imao je on vremena za probati rezervnog DM i to jos tokom utakmice sa Austrijom. Vecina nas je pisala ne moze odmah tjerati Susiceve igrace jer su kao prijatelji. Ja sam govorio ljudi nemamo vremena. Tada sam po rijecima nekih uranio sa kritikama. Sada je kao prekasno. Kada je onda care pravo vrijeme? Lose izmjene i izgubljenost tokom drugog poluvremena sa Belgijom su mi vec rekli da je Mesa nazalost ipak trener kome fali ono nesto. Drzo je Avdiju dugo umjesto da trazi opciju a sada Bicakcica probava kad je doslo 5 do 12. Martic pristao da igra i nema ga sada je Pavlovic u igri. Besicu nikad i nije pokusao naci zamjenu a mali Grahovac ima sve papire. Bojim se da je Hadzic neciji igrac i da Grahovac mozda opet nece biti u kombinacijama. Mozda ni za poziv. On ga ni ne spominje a spominje Pavlovica. Boze sacuvaj. Eto to ti je manje vise sto ja mislim o Mesi. Bolji je od onog prije ali sam siguran da nije puno bolji.
Ma ne želim još da mu sudim, bar ne do kraja ovog ciklusa. Nije mu lako ja vjerujem ima na leđima ogroman teret nacije koja usprkos svemu očekuje plasman na Euro i ako to ne ustvari biće vjerovatno na udaru kritika, možda će te kritike biti blaže (kao što i trebaju realno jer je dobio haman potopljen brod) al' definitivno od idućeg ciklusa nema pravo na grešku odnosno svaka greška će mu biti oštro zamjerena kao i Safetu. Trenutno ga raja još uvijek poprilično štedi al' danas si gore sutra si dole, tako je to kod nas.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 18 sep 2015, 18:29

Pa ako se sluzi nekom logikom,prije ce staviti grahovca koji rastura u rapidu,nego hadzica koji grije klupu u sturmu.
Ali posto znamo da je logika davno napustila nas tabor,tako nam je kako je.
Mali je rasturio sinoc,hvale ga i mediji u austriji,ne samo za ovu tekmu nego inace.usao je na mala vrata,jedva dobivao sansu,sada je neizostavan clan prvih 11.
Öd hadzica je sigurno bolji,Ali koliko to pije vode u nasem strucnom stabu,vidi se iz prilozenog
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 sep 2015, 18:35

FaraonTM je napisao/la:Ma ne želim još da mu sudim, bar ne do kraja ovog ciklusa. Nije mu lako ja vjerujem ima na leđima ogroman teret nacije koja usprkos svemu očekuje plasman na Euro i ako to ne ustvari biće vjerovatno na udaru kritika, možda će te kritike biti blaže (kao što i trebaju realno jer je dobio haman potopljen brod) al' definitivno od idućeg ciklusa nema pravo na grešku odnosno svaka greška će mu biti oštro zamjerena kao i Safetu. Trenutno ga raja još uvijek poprilično štedi al' danas si gore sutra si dole, tako je to kod nas.
Tako je to svugdje. A sto se tice Mese bar mu se mora priznati jedna stvar a to je da nema vise nelogicnih sastava odnosno prvih 11 kao ni taktika. Doduse pojavljuje se problem jer jos uvijek nema adekvatne zamjene za sve pozicije u prvih 11 ako neki od tih igraca ne bude mogao da igra. Sto se je nazalost potvrdilo upravo sada. Sto se tice novih igraca slazem se da je mogao da bude i malo bolji izbor. A Vranica ako ga je vec pozvao onda mu je sigurno trebao dati puno vise od 10 minuta protiv jedne Andore. Samo nije bilo realno za ocekivati da neke igrace izbaci sada. Ako budu selektor u drugom ciklusu onda vec da.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 18 sep 2015, 18:42

solinas je napisao/la:Pa ako se sluzi nekom logikom,prije ce staviti grahovca koji rastura u rapidu,nego hadzica koji grije klupu u sturmu.
Mali je rasturio sinoc,hvale ga i mediji u austriji,ne samo za ovu tekmu nego inace.usao je na mala vrata,jedva dobivao sansu,sada je neizostavan clan prvih 11.
Öd hadzica je sigurno bolji,Ali koliko to pije vode u nasem strucnom stabu,vidi se iz prilozenog
Sam je sebi napravio medvjeđu uslugu (Meša) što nije zvao Grahovca za prošlo okupljanje. Al' eto ko bi rekao da će mu se to na neki način osvetiti pa da će Bešić napraviti glupost. Sada bi ga bez po muke mogao gurnuti u prvih 11 al' ovako vjerovatno nema damu da igrača koji je tek došao odmah gurne u vatru mada iskreno mislim da bi Grahovac odgovorio zadatku, nema momak pardona nikako makar na kontra strani bio i Gareth Bale. Sad ne znam šta će uraditi al' znam da mu je stavljanje Hadžića pogubno, bolje je da igra sa trkački inferiornom sredinom (Pjanić-Medunjanin-Vrančić npr) nego sa onim panjem.

@Ajax

To je istina, mada uvijek može bolje primjer rješavanje Hadžića a ubacivanje Grahovca na prošlom spisku, u tom trenutku nije izgledalo kao veliki propust al' kako je Bešić napravio sranje onda je naglo sve to preraslo u jedan problem koji bi se Meši mogao obiti o glavu.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 sep 2015, 18:47

solinas je napisao/la:Pa ako se sluzi nekom logikom,prije ce staviti grahovca koji rastura u rapidu,nego hadzica koji grije klupu u sturmu.
Pa evo u ovom tvom postu je sustina svega. Dobar je da igra DM protiv evropskih velikana Ajax, Shakhtar, Villarreal a nije dobar za Wales i Cipar. Hadzic nije bio dobar za juniore Santosa na toj poziciji i isproban je jer je odigrao stopera dobro. Iza Besica naravno.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, HariTz, StevieG8 i 26 gostiju.