Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

AsharaK
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la AsharaK » 18 sep 2015, 11:44

Bolje da je dosadno nego ovo, izgubio sam dvadeset godina zivota ...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 sep 2015, 11:49

AsharaK je napisao/la:Stojim ispred PMFa i razmisljam ko budala. Da li upisati, danas je prvi i zadnji dan upisa. Ne smijem se kockat sa farmacijom u pm ...
idi u studentsku i objasni da cekas odluku, nek ti kazu na cemu si
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 18 sep 2015, 11:55

AsharaK je napisao/la:Bolje da je dosadno nego ovo, izgubio sam dvadeset godina zivota ...
Upiši... :kafa:

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 18 sep 2015, 11:56

AsharaK je napisao/la:Bolje da je dosadno nego ovo, izgubio sam dvadeset godina zivota ...
Muke te tek cekaju to zapamti i zato ovu situaciju u svojoj glavi malo smiri,brdo pogresne literature ili nemanje iste ti je praksa na BiH fakultetima,cekanje rezultata i ko zna cega vec sve ne na svakodnevnom nivou,svake godine suocavanje sa obnovom itd itd ohladi malo,mozda si zafrkao situaciju jednom ali ne pravi od muhe slona..
Inace sto se tice studentskih prava i tih nekih zahtjeva smo glupani pravi,samo daj rokova,daj da se prime djeca na fakultet sa tim nekim bodovima,daj boracka daj ovo daj ono umjesto da trazimo literaturu,vjezbe,praksu,ono sto je bitno jer dzaba meni ovo jadno masinstvo ja ne znam katju upaliti a kamoli sta drugo..ne znam kako izgleda pumpa a polozio sam taj predmet,nedo Bog sutra sam se suociti sa nekim problemom to bi havarija bila..veliki minus za nas studente!
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 18 sep 2015, 11:59

miki_92 ja objasnio zeni, kaze meni ako ti mislis cekat sa ovim, ovde ti nije mjesto . Ima neko ko zeli, ono odvratno...

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 18 sep 2015, 14:13

Slatinash_7 je napisao/la:
Muke te tek cekaju to zapamti i zato ovu situaciju u svojoj glavi malo smiri,brdo pogresne literature ili nemanje iste ti je praksa na BiH fakultetima,cekanje rezultata i ko zna cega vec sve ne na svakodnevnom nivou,svake godine suocavanje sa obnovom itd itd ohladi malo,mozda si zafrkao situaciju jednom ali ne pravi od muhe slona..
Inace sto se tice studentskih prava i tih nekih zahtjeva smo glupani pravi,samo daj rokova,daj da se prime djeca na fakultet sa tim nekim bodovima,daj boracka daj ovo daj ono umjesto da trazimo literaturu,vjezbe,praksu,ono sto je bitno jer dzaba meni ovo jadno masinstvo ja ne znam katju upaliti a kamoli sta drugo..ne znam kako izgleda pumpa a polozio sam taj predmet,nedo Bog sutra sam se suociti sa nekim problemom to bi havarija bila..veliki minus za nas studente!
Lijepo rečeno. :)

I mene je toga strah, završit faks sa tom suhom teorijom, a sutra doć' negdje na pos'o i sl. i malo toga zapravo konkretnog znat. Mislim da je problem u kompletnom obrazovnom sistemu, počevši od osnovne škole, pa nadalje. Nekad će doći do značajnijih promjena sigurno, al' u nas to obično sve jako sporo ide, nažalost.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 18 sep 2015, 14:19

Upisah hemiju insallah. Odo stavit na fejs da prikupim koji lajk :salut:

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 18 sep 2015, 14:22

E nek si vise haha, sretno :clap: :clap: :salut: :salut: :salut: :salut: :clap:

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 18 sep 2015, 14:33

Hvala Bogu. Sretno, Asha!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 18 sep 2015, 15:06

Kljuno sotono, gotovo je gotovo!!!
Polozio se i zadnji predmet iz prve dvije godine, sad odmorit u trecoj.

arkomujka1
Kontakt:

Re: RE: Re: Studiranje

Post Postao/la arkomujka1 » 18 sep 2015, 15:27

JackTheStripper je napisao/la:Zar su svi forumaši mašinci i elektrotehničari?
Ima i građevinaca :D

Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk

arkomujka1
Kontakt:

Re: RE: Re: Odg: RE: Re: Studiranje

Post Postao/la arkomujka1 » 18 sep 2015, 15:30

bavarian_bk je napisao/la:
Ima i nas građevinaca , malo nas je ali smo dobro raspoređeni ! :D

Inače čupa se uslov za 3. godinu , sutra je dan D ; statika mora pasti ! E onda u ponedjeljak drvene konstrukcije , pa teorija vjerovatnoće i statistika :| Mora biti 3 od 3 a bojim se da ne bude ko Batum sinoć; 0 od 3 :mrgreen:
Čini mi se da smo kolege :) ja sam dao uslov za treću...u tz studiraš? Jer znam da su u ponedjeljak drvene

spartan91
Kontakt:

Post Postao/la spartan91 » 18 sep 2015, 19:20

Raja treba mi vase misljenje.
Polozio sam prijemni na arhitekturi, i sad izasla konacna rang lista gdje su primili samo 18 studenata, a mi ostali koji smo polozili (nas 40-ak) moramo cekat odluku ministarstva da li ce da nas puste kao samofinansirajuce... Je li to tako i ranijih godina bilo? Jer sad sam se bas sasro, sta ako ministarstvo odbije nas ostale? Pomozite ako Boga znate :D
#puzigacaOUT
#stojcevOUT
#berberovicOUT
#okicOUT
#uscuplicOUT !!!!!!!!

steelcity
Kontakt:

Post Postao/la steelcity » 18 sep 2015, 19:24

spartan91 je napisao/la:Raja treba mi vase misljenje.
Polozio sam prijemni na arhitekturi, i sad izasla konacna rang lista gdje su primili samo 18 studenata, a mi ostali koji smo polozili (nas 40-ak) moramo cekat odluku ministarstva da li ce da nas puste kao samofinansirajuce... Je li to tako i ranijih godina bilo? Jer sad sam se bas sasro, sta ako ministarstvo odbije nas ostale? Pomozite ako Boga znate :D
Samo ću ti reć, na ETF-u planirano bilo da se primi oko 200 studenata, upisano haman 500 ove godine... tako da, no sikiriki, šansa da će odbit pare 0.3 promila ;)

bavarian_bk
Kontakt:

Re: RE: Re: Odg: RE: Re: Studiranje

Post Postao/la bavarian_bk » 18 sep 2015, 20:28

arkomujka1 je napisao/la: Čini mi se da smo kolege :) ja sam dao uslov za treću...u tz studiraš? Jer znam da su u ponedjeljak drvene

Ma jok kolega , u Bihaću sam ja. Čekam rezultate statike od danas , odradio sam 3 zadatka od 3 , sad znaš kako to ide , nikad ne možeš biti 100% siguran u to , ali nadam se prolazu :D

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 18 sep 2015, 21:09

AsharaK je napisao/la:Upisah hemiju insallah. Odo stavit na fejs da prikupim koji lajk :salut:
Sretno buraz. :clap:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

schweinsteiger
Kontakt:

Re: RE: Re: Studiranje

Post Postao/la schweinsteiger » 19 sep 2015, 13:04

Ethel je napisao/la:http://www.nezavisne.com/novosti/gradov ... ima/325934

Tacno da kosu pocupas s glave :crazy:

Jbna glupost.Prave zajebanciju od Univerziteta.
Kao oni se brinu kako ce roditelji placati privatne fakultete :sick:
Da se brinu kako ce neko placati,smanjili bi za samofinansirajuce cijenu,ne bi prosle godine zacijenili 3000 KM godinu za oko 100 studenata medicine,itd.
Problem je sto njima fali para i skontali su nacin kako da ih dobiju.

Samo prave probleme ljudima koji su spremali prijemni i koji planiraju uciti na fakultetu.To ce bukvalno biti ciscenje na prvoj godini i ispastat ce oni koji ne trebaju.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 19 sep 2015, 18:24

Upisao sam GF u Sarajevu, upao u ove na budžet sve glat... eh, s obzirom da je matematika ovdje i više nego izvikana kontam početi sa tim zadacima intenzivnije da se makar uvedem u osnovno jer mi inače nije jača karika a gotovo sve se vrti oko nje pa da li neko ima savjet sa čim prvo da počnem i koje zadatke da radim? Šta se radi u prvom a šta u drugom semestru i kojim redom? Nizovi? Matrice, determinante, kompleksni br., analitička geometrija? Unaprijed hvala! :)
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

hordass89
Kontakt:

Post Postao/la hordass89 » 20 sep 2015, 22:11

IlProfessore je napisao/la:Upisao sam GF u Sarajevu, upao u ove na budžet sve glat... eh, s obzirom da je matematika ovdje i više nego izvikana kontam početi sa tim zadacima intenzivnije da se makar uvedem u osnovno jer mi inače nije jača karika a gotovo sve se vrti oko nje pa da li neko ima savjet sa čim prvo da počnem i koje zadatke da radim? Šta se radi u prvom a šta u drugom semestru i kojim redom? Nizovi? Matrice, determinante, kompleksni br., analitička geometrija? Unaprijed hvala! :)
Pozdrav kolega nadam se da cu pomoci malo. Ne prepadaj se matematike previse je izvikano pogotovo kod ovog novog profesora. Od predavanja vecina raje brzo odustane ali vjebe ni slucajno ne propustaj ako mozes da ides cak kod oba asistenta. Sto se tice oblasti pocinje sa matricama i determinantama pa onda ide analiticka geometrija pa funkcije, izvodi i onda intergrali neodredeni to je za matematiku 1. Matematika 2 su ti sami integrali sa malo diferencijalnih jednacina na kraju. Sama matematika ti i nije nesto potrebna za studij pogotovo silni integrali koje ces rjesavati. Ako bude jos sta trebalo javi. :D

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 21 sep 2015, 01:20

Miki92 ti je na politickim. :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.