Signore je napisao/la:Svako takmicenje ti nosi troskove. Nije to sve cista zarada. Organizacija utakmice nije jeftina i mnogi su sretni kad su s prodanim kartama na nuli. Lako je Bayernu stavit 50 eura kartu kad mu i tako dodje 60 tisuca ljudi. Kod nas ljudi nece dat 20KM da dolazi netko tipa Steaue. Kad je Kosevo bilo krcato? Ja ne pametim. Newcastle mozda? Evo Dinamo je sad stavio minumalnu cijenu ulaznice 75KM i dodje 18.000 ljudi, to je pola stadiona. A dolazi Arsenal. Nemaju ljudi para da bi mogli placat ulaznice od kojih klub ima neki profit.
Nagrade od takmicenja su jedino od cega bi se moglo profitirati. Kada bi ulaznice pokrile troskove domace utakmice bilo bi dobro i onda od te nagrade da mozes platit gostovanje i da ti pola ostane dobro je. Nek bude 100.000 eura za odigrano kolo i mislim da bi se isplatilo igrati. Tu mislim da bi se igralo kup takmicenje pa bi se vjerojatno nagradjivalo odigrano kolo, a ne pobjeda i remi.
Poznato je da Dinamo nabija posjetu na stadionu. Realno protiv Arsenala je bilo oko 13-14k ljudi,15000 plafon. Ti njihovi "brojači" izbroje 5000 kad je na stadionu hiljadu ljudi i sl.
Na zapadu je bilo 6k,na sjeveru možda 2.5k,na jugu 1.5k a na istoku oko 3.5k. Kad se sve to zbroji to je 13.5k a i to je vjeruj mi nategnuto. Pronađi slike,video sa utakmice,na stranici kluba imaš kapacitet svake tribine pa provjeri ako mi ne vjeruješ.
Da nema Mamića stadion bi bio pun a atmosfera ne bi bila kazališna,ali to je već neka druga tema.
Ljudi moraju shvatiti da se pare ne dobijaju samo od ulaznica. Tih 20k što će ti doći na utakmicu će isto i kupiti suvenire,učlaniti se...i to donosi zaradu klubu. Možda će nekome to biti prva utakmica pa će se zapaliti i postati redovan.
Ako dobro igraš u nekom europskom takmičenju (pa čak i trećerazrednom) skauti će primjetiti tvoje igrače a dobre igre će im nabiti cijenu.
Europske utakmice za klubove s ovih prostora život znače jer su jedina prilika da se barem na kratko klubovi pomaknu iz žalosnih ligaških natjecanja.