10 naslova prvaka u dokazano neregularnoj (suci koji su primali mito za "pošteno suđenje" iz afere Offside sude i danas,utvrđeno da je gnk=lokomotiva---dvije ekipe jednog kluba nemaju sta radit u istoj ligi) ligi teško da potvrđuju išta osim u kakvoj banana državi živimo gdje obicni građani moraju reagirati da bi se neke stvari pocele rješavati.Treca LP od Platinijeve reforme gdje je u to natjecanje nikad lakše uć,a GNK zbog potpunog monopola u HNLu (gdje preko 50 posto lige ovisi o njegovim novcima) svake godine ima priliku za to također teško da išta potvrđuju.
artemis77 je napisao/la:@SiamoNoi znači kad ode Mamić očekuješ još jači DInamo, kako sam ja skonto ?
Sam odlazak čovjeka koji je iz kluba isisao preko 100m kn i kojem je isisavanje novca prvo na listi prioriteta,a Dinamo na dnu znaci jaci klub.Očekujem za početak da se članovima vrati klub i da se on vodi transparentno kako stoji u zakonu o udrugama.Da se ne vrši sustavno uništavanje navijackog pokreta u gradu nego da se radi s navijačima i članovima,da se stvara kultura dolaska na utakmice i proširuje članstvo na brojke kakve su bile nekad.Ovo očekujem:
"Dinamu je od početka devedesetih do danas napravljena nemjerljiva šteta. Kako to popraviti? Bit će teško i ne postoji čarobni štapić, ali ljudi moraju osjetiti da je taj klub ponovo njihov – da nisu samo kulise od kojih se očekuje da mašu i plješću kad im se tako kaže, nego da su doista željeni i da njihov glas nešto znači. Da tu pripadaju..."
"Notorna je činjenica da BBB daju Dinamu nenadoknadivu energiju i lud bio klub koji bi se toga odrekao. No jako je bitno da se počne raditi s navijačima, ne samo s Bad Blue Boysima. Da se pametni ljudi postave na pametna mjesta, da se razradi strategija kojom će se privući ljude na Istok i Zapad, a Sjever će se već popuniti sam po sebi. Da se legende kluba angažiraju i prestanu izbjegavati Maksimir... Da dođu na stadion – ali ne samo u ložu, nego i na tribine i popričaju s ljudima; da nam se dogodi sinergija i da svi opet postanemo jedno... I zajedno radimo za Dinamo"
Naravno da samim odlaskom nelegalne uprave nece odmah sve biti bajno pun stadion i prolazak skupina LP/EL svake godine.To apsolutno
nikad nitko nije tvrdio.Za sve ovo će trebati godine i godine,desetljeće...mozda period jednak onome koliko je klub bio unistavan jer kako za mjesec dana popraviti ono što se rušilo godinama?
Mamić je,osim što će ga povijest pamtiti kao najgoreg "gazdu" (zapravo vlasnika bez vlasničkog lista) nekog nogometnog kluba ikad igdje,nebitan lik.Bitno je da se krene sa provođenjem zakona o udrugama i novog zakona o sportu.Nakon GNK pada i mafija iz HNSa (koji vode ljudi koji su priznali kupovanje sudaca i političari koji prema zakonu o sportu nemaju šta radit u nacionalnom savezu.Ili ljudi pravomocno osuđeni za određena nedjela koji također prema zakonu nemaju šta raditi tamo.Ili pak ljudi koji nakon afere Offside nisu apsolutno ništa napravili da se pronađu suci koji su primali i mito pa tako,opet,ti likovi i danas sude po HNLu) i uspostavlja se regularno natjecanje.
A Pajo jadan čim uđe na ovu temu zaboravi da je ikad čuo za njemački model vođenja nogometnih klubova,Benficu,Porto,Sporting,Rapid,Aris,švedske klubove,Fenerbahce,Galatasaray,juznoamerikance,Bilbao gdje članovi biraju vodstvo kluba koje će ga voditi u naredne 2,3,4,5 godina.Misli da su oni ti koji samostalno upravljaju klubom.
sonik24 je napisao/la:odkad je Mamić tu, klub je inkasirao milione, postao popularniji,
Koje to milijone je
klub inkasirao kada je vecina zavrsila u dzepovima obitelji Mamic sto vise ne spori ni sam Mamic ni njegovi odvjetnici?Uostalom jesi li ti vidio financijska izvjesca koja klub prema zakonu
MORA prikazati,a ne prikazuje pa znas da se radi o pustim milijonima?
Kako je postao popularniji ako ima
nikad manje članova,nikad manje prodatih dresova,ulaznica,suvenira itd.?Gdje to postao popularniji...na facebooku?
Izbori