Galion je napisao/la:Čekajte optužnicu, ali je nećete dočekati, kao da ne znate kako to funkcionira, on će njima dati velik novac a oni će izmisliti nešto zbog čega će ga pustit na slobodu. Uzalud vam trud svirači. Ja kažem kome Mamić smeta toliko nek ga 'makne', a ako neće prljat ruke onda nek šuti i trpi, Mamić će biti u Dinamu 'dok nas smrt ne rastavi', to je valjda svima jasno!
Da je pravosudni sustav spor, jest, to sam se sam uvjerio. Zašto je tome tako, to je drugi par rukava. Iako, onaj kazneni dio je daleko brži i efikasniji od onog građanskog dijela.
Međutim, isto tako sam siguran da nikakvim parama on neće potkupiti suce ili nekoga u državnom odvjetništvu. Njegov prijatelj Turudić sigurno neće voditi postupak protiv njega. Da može utjecati na svoje kolege suce, pa sigurno da može, ali sumnjam u to. Niti ikakva promjena vlasti može utjecati na eventualni odustanak od progona ili nailaženje na slučajne proceduralne greške. Ma kakvi.
Na vlastite oči sam vidio direktore i menadžere kako idu za Lepoglavu (ili u najboljem slučaju za Glinu i Remetinec). Neće biti protekcija kod njega, to sam siguran. Pa tko je to on?
Sad treba čekati tu optužnicu da se podigne i da se potvrdi. Onda slijedi prava priča. Njegova obrana je u boljoj poziciji jer je državno odvjetništvo to koje treba dokazati (ne)djela. Obrani je dovoljno da niječe, ne mora niti bacati protudokaze.
Ali, za 2 godine ćemo možda dočekati prvostupanjsku, nepravomoćnu, a onda još brže i odluku Vrhovnog suda.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"