Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

darker10
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la darker10 » 16 sep 2015, 15:13

BigBigBang je napisao/la:Da da zahebo sam se 12 finala 9 poraza i tri pobjede dakle zahebo sam se ali i ne bas previse :lol: svejedno pobjeda gore dole prejadan ucinak 9 poraza iz 12 meceva...

da da evo poceli su standardni izgovori 4 finala sto nije ni pola od 9 poraza je izgubio na RG ali posto mu je to slabija podloga ne pika se ali pikace mu se zato pobjede u Wimbledonu nad Nadalom kojem je to najslabija podloga jel tako? :mrgreen:

Naravno sad se prica i o godinama kad osvoji Wimbledon 2012 tada se velica tada nema veze majstor ali zato kada godinu poslije izgubi ma hebiga godine i tako svaki put, svaki od mnogih poraza kroz karijeru koje je dozivio u velikim duelima ima svoj izgovor, french open je najslabija podloga, vezani porazi od Djokovica ma godine yebiga, porazi od Nadala na ostalim GS izvan sljake monunokleoza itd itd...uglavnom suma sumarum najveci svih vremena a da jos jednom ponovimo gradivo...

Protiv Nadala i Djokovica 12 GS finala 9 poraza...
Covjek je osvojio Wimbledon 2012. godine i izgubio je finale 2014. tako da ne znam o kojem porazu pricas godinu kasnije :? Naravno da je covjek majstor kada zareda Djokovica i Murraya,koji su tada u naponu snage,u polufinalu i finalu.Ako vec govoris da je Federer uzeo svoje titule u slaboj konkurenciji kako onda objasnjavas cinjenicu da je Djokovic uzeo 50% svojih GS protiv starog Federera,smijesnog Muzze i stalno povrijedjenog Nadala?

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 16 sep 2015, 15:17

Galion je napisao/la:
Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Ne treba zaboraviti 2008. godine je RF bio obolio od mononukleoze, te je igrao pod istom na AO a da nije ni znao(da su lijecnici otkrili ne bi mu ni dozvolili da nastupi) te je sve do aprila bolovao ja mislim, tako da je i to sigurno uticalo na rezultate te godine (just sayin' :mrgreen: ). Imao je srece pa nije bila tezeg tipa, SOderling se nikako ne moze da vrati, evo vec 4 godine, ozbiljnom tenisu.
Također je i Mariu Ančiću prekinula karijeru :(
Roddick se nikad nije vratio nakon mononukleoze, i jos dosta slucajeva, posljednji ako se ne varam Kvitova (?). Sjecam se dobro kad se dogodio pad u igri RF i oni neshvatljivi porazi od Canasa, pa Simona, da bi se tek nakon vise od pola godine saznalo da je covjek igrao sa mononukleoznom, a recimo taj spomenuti Ancic nije tokon iste mogao da hoda.

Rasprave su pozeljene, ali ova oko GOAT-a je prozvakana i trenutno nebitna. Mozda ce biti potrebno za 3-4 godine ponovno pokrenuti raspravu, ali to zavisi prvenstveno od Novaka, te razvoja novih klinaca.

Do tada, RF nema konkurenciju (mozda da je Borg igrao u Aus... :mrgreen:) po svim oblicima definicije GOAT-a :kafa:

Vi koji ste upali u Pajin mlin, gori ste od njega, makar oni koji dobro znaju o kakvom se forumasu i psihopati radi :cool:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 sep 2015, 15:21

Novak ima sasvim realne šanse da u svemu ugrozi Federera, biće veselo 2017. godine.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 16 sep 2015, 15:47

darker10 je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Da da zahebo sam se 12 finala 9 poraza i tri pobjede dakle zahebo sam se ali i ne bas previse :lol: svejedno pobjeda gore dole prejadan ucinak 9 poraza iz 12 meceva...

da da evo poceli su standardni izgovori 4 finala sto nije ni pola od 9 poraza je izgubio na RG ali posto mu je to slabija podloga ne pika se ali pikace mu se zato pobjede u Wimbledonu nad Nadalom kojem je to najslabija podloga jel tako? :mrgreen:

Naravno sad se prica i o godinama kad osvoji Wimbledon 2012 tada se velica tada nema veze majstor ali zato kada godinu poslije izgubi ma hebiga godine i tako svaki put, svaki od mnogih poraza kroz karijeru koje je dozivio u velikim duelima ima svoj izgovor, french open je najslabija podloga, vezani porazi od Djokovica ma godine yebiga, porazi od Nadala na ostalim GS izvan sljake monunokleoza itd itd...uglavnom suma sumarum najveci svih vremena a da jos jednom ponovimo gradivo...

Protiv Nadala i Djokovica 12 GS finala 9 poraza...
Covjek je osvojio Wimbledon 2012. godine i izgubio je finale 2014. tako da ne znam o kojem porazu pricas godinu kasnije :? Naravno da je covjek majstor kada zareda Djokovica i Murraya,koji su tada u naponu snage,u polufinalu i finalu.Ako vec govoris da je Federer uzeo svoje titule u slaboj konkurenciji kako onda objasnjavas cinjenicu da je Djokovic uzeo 50% svojih GS protiv starog Federera,smijesnog Muzze i stalno povrijedjenog Nadala?
Zato sto je Djokovic isto tako uzimao jednako GS titule i dok je bila konkurencija bila na vrhuncu 2011, a da ne pricamo da je i ova navodna slaba konkurencija je tri puta jaca nego ona kad je Federer dominirao, sam Andy Murray u prosjecnoj formi je space shuttle za Bagdatise, Filipusise, Rodicke na vrhuncu njihovih formi dakle teorija ti pada u vodu. Jso jednom da ponovimo DJokovic je i u strasnoj konkurenciji kao i u danas nesot slabijoj uzeo 3 GS u jednoj godini zasto Federer nije uzeo nikad 3 GS titule pored Nadala i Djokovica?
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 16 sep 2015, 15:56

Pa uzeo je :D Otkad je Djokovic uzeo prvi Slam,Federer je uzeo 5 istih.U cemu je problem?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 sep 2015, 16:05

Virtu4l je napisao/la:Novak ima sasvim realne šanse da u svemu pretekne Nadala, biće veselo 2016. godine.

Ne preskači korake. ;)

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 16 sep 2015, 16:08

BigBigBang je napisao/la:nešto sere
:guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 16 sep 2015, 17:18

darker10 je napisao/la:Pa uzeo je :D Otkad je Djokovic uzeo prvi Slam,Federer je uzeo 5 istih.U cemu je problem?
laz, nijednom nije uzeo 3 GS u jednoj godini poslije Djokovicevog prvog Slama, uzeo je jednom dva kad su ga svi bogovi sa neba pogledali sa onim French Openom protiv Soderlinga i to je to, ne moze se osporiti cinjenica da je stasavanjem Nadala i kasnije Djokovica Federerova dominacija nestala iako je bio u top igrackim godinama te je od 26 do 30 godine uzeo 4 slama sto je tri puta manje nego sto je osvajao prije toga. Ne trebas biti mozak da to skontas trebas samo biti objektivan, Federer nije imao poraza u GS finalima jer ga nije imao ko dobiti sve dok nije dosao Nadal a kasnije su ga pobjedjivali i Djokovic, Del Potro, Murray sve sampioni i igraci koji nisu skidali gace Federeru kao Rodick, Bagdatis, Filipusis i slicni babuni.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 16 sep 2015, 17:38

Nadal je 2005. godine uzeo prvi GS,Federer je poslije toga dvaput uzeo 3 GS u godini :wave: Ja ne znam da li se ti pravis budala ili si ozbiljan.Ti ocekujes da jedan covjek 7-8 godina konstantno uzima 3 GS po godini.Pa to niko nikad nije uspio niti je tako nesto moguce.Da je takva stvar moguca,Djokovic bi ganjao rekord od 35 GS,a ne ovaj od 17.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 sep 2015, 18:05

MaGiCa je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Novak ima sasvim realne šanse da u svemu pretekne Nadala, biće veselo 2016. godine.
Ne preskači korake. ;)
Već naredne godine će da mu diše za vratom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 sep 2015, 18:34

Gefufna je napisao/la:Vi koji ste upali u Pajin mlin, gori ste od njega, makar oni koji dobro znaju o kakvom se forumasu i psihopati radi :cool:
Objasnio čovjek. Stvarno ne mogu da shvatim da niste u stanju da se kontrolišete i ignorirate bijedne pokušaje dotičnog da pljuje jednu veličinu kao što je Federer, pritom ne poznavajući elementarne stvari koje se za nekoliko minuta googlanja mogu saznati.

Druga stvar koja mi ne ide u glavu je što neki ozbiljni forumaši vjeruju da Đokoviću može prestići Federera do kraja karijere i postati GOAT. :crazy: Zaprepastio sam se kada sam to pročitao u više navrata. Đoković ima 28 godina i on će dominirati još sljedeću godinu, a onda će već u 2017. uslijediti pad (blagi ili nagli - ostaje da se vidi, ali prije da će biti situacija kao s Nadalom). Još tri (maksimalno četiri) Grand Slama može osvojiti do kraja karijere, uprkos očajnoj konkurenciji, i to bi bilo to, što svakako nije dovoljno da se ugrozi RF.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 sep 2015, 19:24

A meni ne ide u glavu kako neki (koji pretenduju da ih se smatra ozbiljnim poznavaocem tenisa) imaju kristalnu kuglu - iako za njeno postojanje znamo samo iz bajki... :kafa:

Niko ne može reći koliko će dugo Djoković dominirati i koliko ce GS turnira uzeti u narednom periodu: što maximalno, što minimalno. Može se samo pretpostaviti, a pretpostavka je često majka 1 zayeba. ;)

Dakle, cela ova spika je varijacija na temu moja pretpostavka vs tvoja pretpostavka. A obe su samo to - pretpostavke, ne i znanje.

Takodje, njegova karijera i karijera RNa nemaju ni iste trajektorije, ni iste maximume, niti iste minimume. Te stoga je redundantno koristiti karijeru RNa kao blueprint za ono što čeka NDj-a u narednim godinama.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 16 sep 2015, 19:26

@Claus trebaš razlikovati pojmove moguće i hoće. Ja smatram da neće ali ko kaže da nije moguće. 7 Grand Slamova u 3 godine je 58% ukupnog broja mogućih Grand Slamova, teško u tim godinama ali nikako i nemoguće.
Najviše osvojenih Grand Slamova u Open eri nakon 28. godine života ima Agassi i to čak 5. E da je bio posvećen toliko tenisu kao mlađi, on bi bio GOAT danas :(

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 16 sep 2015, 19:33

Greivis je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Poenta mog posta je bila da se 28ogodišnji RF morao suočavati sa Nadalom i Djokovićem u njihovim primeovima
U primeu? Pa sest godina su mladji od Rogera. Sta je to prime sa 21-22 godine. :rol:
Neces reagovati na ovo sto si provalio Magicni? :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 sep 2015, 19:39

@MaGiCa

Izgleda da je i tebe US Open zaslijepio. :facepalm: Ne tako davno si se složio sa mnom da je Đokoviću ostala još jedna ili dvije godine dominacije, šta te je natjeralo da iznenada promijeniš mišljenje? :kafa:

Naravno da niko ne može znati šta će se tačno desiti u budućnosti, ali možemo prognozirati šta je najrealnije da se desi. Je l' ti stvarno realno djeluje dječija priča da će uskoro biti ispred Federera? :roll: Koji teniser je u Open Eri (ne računajući australsko-američku školu) dominirao u tridesetim :?: Čak i Lendl, koji se ovdje spominje kao pandan Novaku, počeo se raspadati kada je ušao u te godine.

Poređenje s Nadalom je čisto zbog toga što se njih dvojica najviše oslanjaju na fiziku, nemaju dovoljno dobro oružje da se odbrane od zuba vremena kao Federer. Jednom kada Đokovića počne izdavati kretanje, tu će mu biti kraj, a to nije baš tako daleko. ;)

@Galion, ako ćemo tako posmatrati stvari, onda ništa nije nemoguće, pa ni da Federer ponovo počne osvajati Grand Slamove kao ranije. Ljudi moji, vi očekujete od Novaka da osvoji još 7-8 Grand Slamova s 28 godina u guzici, mislim... :rol:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 16 sep 2015, 19:44

Claus je napisao/la: @Galion, ako ćemo tako posmatrati stvari, onda ništa nije nemoguće, pa ni da Federer ponovo počne osvajati Grand Slamove kao ranije. Ljudi moji, vi očekujete od Novaka da osvoji još 7-8 Grand Slamova s 28 godina u guzici, mislim... :rol:
Da se ove godine nije ukazao bljesak Stana uzeo bi sva cetiri Slama. Zasto nesto slicno ne bi mogao uraditi iduce dvije godine? Ovo mu je vjerovatno najbolja godina u karijeri.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 16 sep 2015, 19:49

Claus je napisao/la:Ljudi moji, vi očekujete od Novaka da osvoji još 7-8 Grand Slamova s 28 godina u guzici, mislim... :rol:
Ne, ali u ovakvoj konkurenciji ima fore da još barem 2 sezone ide na 2+ GS-a što ga vrlo lako može dovesti na nekih 15 slamova. Uz zlato sa olimpijade i Cinci, sasvim dovoljno da ga se uvrštava u diskusije oko titule GOAT-a. Ne mora to ništa značiti, ali smatram da, sve dok ne uzme RG, on će davati svoj maksimum. To mu je najveći cilj vjerovatno, ali generalno gledano, za Novaka bi najbolje bilo da ga što kasnije osvoji. ;)
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 sep 2015, 19:52

Greivis je napisao/la:
Claus je napisao/la: @Galion, ako ćemo tako posmatrati stvari, onda ništa nije nemoguće, pa ni da Federer ponovo počne osvajati Grand Slamove kao ranije. Ljudi moji, vi očekujete od Novaka da osvoji još 7-8 Grand Slamova s 28 godina u guzici, mislim... :rol:
Da se ove godine nije ukazao bljesak Stana uzeo bi sva cetiri Slama. Zasto nesto slicno ne bi mogao uraditi iduce dvije godine? Ovo mu je vjerovatno najbolja godina u karijeri.
Da Federeru nije bilo Nadala 2006. i 2007. na Roland Garrosu, uzeo bi sva četiri Slama. Da je Nadal osvojio Australiju 2010., i on bi osvojio sva četiri Slama. Da Đokoviću nije bilo Federera na RG-u, vjerovatno bi i on uzeo sva četiri Slama... Vidiš li koliko je takvih mogućnosti bilo :?: Poenta je da će se uvijek naći neko ko će te spriječiti da osvojiš neki turnir, pa neće tour samo tako pustiti Đokovića da osvoji sve moguće u sljedeće dvije-tri godine. :lolno:

I teza za najbolju godinu u karijeri je krajnje diskutabilna. Po mom mišljenju nije najbolja, jer je u 2011. imao paklenu konkurenciju i svejedno izdominirao, a sada jedan običan rusvaj i matorog Federera kao glavnog konkurenta.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 sep 2015, 19:59

@Galion

Upravo tako. Složiću se sa tobom da nije isto hoće i može. Očigledno da neki imaju problem distinkcije ta dva termina. :facepalm:

@Greivis

Ajde troluj nekog drugog. Nisi zanimljiv. :wave:

@Claus

Ajmo još jednom:

1. ne mora se biti u primeu da bi se osvajali GS turniri i držalo #1;

2. niko ne zna kada će Djoković pasti fizički, samo pretpostavljamo;

3. praviš logičku grešku koja se zove uzimanje nedokazanog za dokazano;

4. konkurencija odredjuje težinu osvajanja turnira.

E sad, ja dalje mislim da će sledeća ili eventualno 2017. biti poslednja godina Novakovog primea, ali sam isto tako ubedjen da će Djoković biti kandidat za najveće titule i u ranim 30im, jer je on vrlo verovatno najspremniji teniser u istoriji sporta. Štaviše, verujem u to da će se za 20 ili 30 godina govoriti da je Djoković otac modernog tenisa (iz te perspektive), a ne Federer ili Nadal, baš kao što se to danas govori za Lendla - a ne za McEnroea, Borga ili nekoga drugog.

Poenta je samo u tome šta će mladje generacije + igrači koji mogu da izbace Djokovića u prezentu (Murray, Wawrinka, Nishikori) u mečevima na bo5 uspeti da urade u tom periodu.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 sep 2015, 20:12

MaGiCa je napisao/la:ne mora se biti u primeu da bi se osvajali GS turniri i držalo #1
Naravno, ali to je maksimalno jedan ili dva Grand Slama. Što se tiče prvog mjesta, Novak u primeu = Novak na poziciji broj jedan. Mislim da je to svima jasno, nema potrebe da se elaborira.
MaGiCa je napisao/la:E sad, ja dalje mislim da će sledeća ili eventualno 2017. biti poslednja godina Novakovog primea
Da ne dužim, ovo je ključni dio i o tome ti cijelo vrijeme govorim. Ne može čovjek koji polako izlazi iz primea biti kandidat za skidanje Federera, bez obzira kako se zvao i koliko spreman bio. Federer i Nadal, dva najveća tenisera u Open Eri, bili su u primeu šest godina, i to ako nategnemo. Đokoviću će 2016. biti ta šesta godina i sve poslije toga će mu biti bonus. Taj bonus nije dovoljan da pokriju Federerove titule.

Zar nisi upravo ti govorio da je Đoković u godinama poslije 2011. propustio priliku da se uključi u borbu za GOAT-a, jer je tri godine zaredom osvajao samo po jedan Slam u sezoni :?: Slobodno me ispravi kao griješim, ali ti znaš da sam u pravu. :kafa:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.