Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

sarajlija89
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la sarajlija89 » 11 maj 2010, 13:39

ma napad ti je iaquinta,di natale i gilla....standardno...i rossi i quagliarela se mjenaju sa ovom dvojcom na toj krilnoj poziciji a gore nekad pazzini ili borielo al to je sve sitna minutaza....meni se licno ne svidja ta formacija....

samo gilla je najaci napadac u italiji 8-) ko pippo 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 11 maj 2010, 13:42

tesko da ce ista uspjet Italija na ovom SP kakogod da pogledas.nazalost,nikad nije bila slabija repka :( al aj barem Lippi ide poslije ovog SP :D
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 11 maj 2010, 13:59

ma vala tanki smo sto jeste....jedino da polude u ovih mjesec dana i da se nesto znacajno preokrene

gledam italiju vise nego bosnu :mrgreen: ...tanko je ono...zadnja cini mi se protiv cameroona je pokazala svu nemoc....da se ne vracam na Kup konfederacija gdje su zijanili cak i od egipta...brazil ih ponizio....

prognoza polufinale :D al eto vidjecemo...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 11 maj 2010, 14:14

evo 30 igraca na koje racuna Lippi,nema Leggrotagliea :D :

Portieri: Buffon, De Sanctis, Marchetti, Sirigu

Difensori: Bocchetti, Bonucci, Cannavaro F., Cassani, Chiellini, Criscito, Grosso, Maggio, Zambrotta

Centrocampisti: Camoranesi, Candreva, Cossu, De Rossi, Gattuso, Marchisio, Montolivo, Palombo, Pepe, Pirlo

Attaccanti: Borriello, Di Natale, Gilardino, Iaquinta, Pazzini, G.Rossi, Quagliarella.

kolko od njih ide na SP,jel zna neko. 23 od ovih ide na SP,evo naso sam :mrgreen:

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 11 maj 2010, 14:17

Otpašće sedmorica, idu 23 igrača.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 11 maj 2010, 14:21

Milan-Juventus i Lazio-Udinese pomjerene za subotu u 20:45.

fizolof
Kontakt:

Post Postao/la fizolof » 11 maj 2010, 14:35

Jel' Lippi pozv'o Balavoteli-a
Pazza Inter amala!!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 11 maj 2010, 19:42

Doživio sam najteži udarac u karijeri

Nicola Legrottaglie, 33-godišnji obrambeni igrač torinskog Juventusa, teško je prihvatio činjenicu da ga izbornik Italije Marcello Lippi nije postavio na svoj popis nogometaša za SP u Južnoafričkoj Republici.

Legrottaglie je tijekom kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo bio česta Lippijeva opcija u obrambenom redu, no preokret se dogodio u utorak.

- Ovo je klasični udar za mene, vijest je došla kao grom iz vedra neba. Nisam ovo očekivao, jer znam što mi je Lippi govorio i znam da sam trebao biti na popisu putnika na Svjetsko prvenstvo - rekao je igrač Juventusa koji je za reprezentaciju u karijeri odigrao šesnaest utakmica.

- Ružno je ovako nešto doživjeti i vjerojatno je ovo najjači udarac u karijeri koji sam primio. No, iskoristit ću to za jačanje. Mnogi su me prijatelji zvali nakon što su čuli ovu vijest i širili su nevjericu. Kako god bilo, bit ću uz svoje prijatelje iz reprezentacije i iz Italije ću navijati za njih - zaključio je Legrottaglie.

Bolje da je on umjesto bonucija al eto...sta ce bonucci nema dvije jake tekme u nogama :evil:

Joj lipija...mogo je bar gamberinija pozvat :!: :?: ovo sve nesikusno...boccheti,bonucci,criscito...jbg

al pohvalicu odluku da pozove cassanija....strasnu je sezonu imo....moze dobro odigrat sigurno

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 11 maj 2010, 19:50

Jel ozbiljno mislis da je bolje da je zvao Legru nego Bonuccia koji igra super sezonu ? zasluzeno Legro nije na spisku,ne vidim zbog cega bi bio kad nije igro ;)

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 11 maj 2010, 19:56

sarajlija89 je napisao/la:
al pohvalicu odluku da pozove cassanija....strasnu je sezonu imo....moze dobro odigrat sigurno
Ko je Cassani? Ako si mislio na Antonija Cassana, koliko ja vidim spisak, nije ga pozvao.

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 11 maj 2010, 19:58

mattia cassani iz palerma
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 11 maj 2010, 19:59

Do mene. Sorry. :mrgreen:

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 11 maj 2010, 20:19

ispada - Juve

GOLMANI: Buffon, Marchetti, De Sanctis, Sirigu

ODBRANA: Bocchetti, Bonucci, F. Cannavaro, Cassani, Chiellini, Criscito, Grosso, Maggio, Zambrotta

SREDINA: Camoranesi, Candreva, Cossu, De Rossi, Gattuso, Marchisio, Montolivo, Palombo, Pepe, Pirlo

NAPAD: Borriello, Di Natale, Gilardino, Iaquinta, Pazzini, G. Rossi, Quagliarella

ova 6 sigurno otpadaju.. pitanje je ko ce biti sljedeci.. eto, jel' vam srce na mjestu sad kad nema Legra?
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 11 maj 2010, 20:24

Interista di cuore je napisao/la:Jel ozbiljno mislis da je bolje da je zvao Legru nego Bonuccia koji igra super sezonu ? zasluzeno Legro nije na spisku,ne vidim zbog cega bi bio kad nije igro ;)
legrottaglie je iskusan igrac za razliku od bonuccija...u vecini slucajeva stoperi ce biti c i c tako da nece biti ni prevelike potrebe da se mjenja nesto nadam se...al recimo da bude....legro bi to mogo zakrpit,prvo sto je timski kolega sa skoro cijelom uzom odbranom.....a drugo sto ima dosta jakih utakmica za razliku od bonuccija koji igra u bariju :) ...nista drugo..ipak je ovo SP..a bonucci nezz uopste jel ima poziv a pogotovo nastup za reprezentaciju prije ovog

al valjda se lippi vodio time da ce c i c biti standardni i da nece biti potrebe za ove ostale al eto ;) ...sreca pa materazzi poludi 2006 kad smo nestu izgubili...mozda i sad bude nesto tako ;) ...al mladi su i bonnuci i bochetti i criscito...

A mattia cassani...dijete juventusa koliko se sjecam samo nikad nije dobio priliku....vec par sezona konstantan u palermu....ove sezone odlican zaista...moze vrlo lako biti u prvoj postavi

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 11 maj 2010, 20:28

Igro je Bonucci 1 ja mislim,u svakom slucaju je bolje da on skuplja iskustvo jer je u prospektivi najbolji italijanski stoper...a mogo bi il Cassani il Maggio igrat na beku,valjda skonta Lippi da od Zambrotte nema hljeba :mrgreen:

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 11 maj 2010, 20:30

kakav Legro.. igru zasnivati na mladim igracima!! da sam ja selektor ja bi u vezu stavio Marchisio - Aguillani.. i da budu vezni red Italije 10 godina.. jer, ovi trenutno veznjaci ne zasluzuju da igraju do starosti!! treba sve vise i vise forsirati mlade igrace..

da igrao je Bonucci proti Cameroona ja mislim nedavno..

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 11 maj 2010, 22:27

hah daffy li daffy :-D neda na ''svoje'' iz Juveta, pa kakvi god da su...pravi bosnian taliano :mrgreen:

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 12 maj 2010, 01:36

Evo zadatak za sve vas koji pratite Seriu A i simpatisete neki od timova iz iste., valjda ce biti izvodljivo..

Trebam linkove za download svih pjesama, oficijelnih, neoficijelnih, vasih timova :D mp3 naravno, na youtube-u sam slusao neke od nekih timova, pa bih vam bio zahvalan ukoliko biste pomogli drugu 8-) Hvala unaprijed.
Support Velez, It's logical! ★

samadhi
Kontakt:

Post Postao/la samadhi » 12 maj 2010, 02:57

daffy je napisao/la:ispada - Juve

GOLMANI: Buffon, Marchetti, De Sanctis, Sirigu

ODBRANA: Bocchetti, Bonucci, F. Cannavaro, Cassani, Chiellini, Criscito, Grosso, Maggio, Zambrotta

SREDINA: Camoranesi, Candreva, Cossu, De Rossi, Gattuso, Marchisio, Montolivo, Palombo, Pepe, Pirlo

NAPAD: Borriello, Di Natale, Gilardino, Iaquinta, Pazzini, G. Rossi, Quagliarella

ova 6 sigurno otpadaju.. pitanje je ko ce biti sljedeci.. eto, jel' vam srce na mjestu sad kad nema Legra?
A po cemu mislis da ce onaj parmak Iaquinta ostati a Pazzini ne? Pazzini ima mnogo jacu sezonu iza sebe, zabio je vise golova, standardan je, dok je Iaquinta vazda nesto pvrijedjen, kojiko je fulao tekmi ove sezone? Jedina mu je prednost sto igra u Lippijevom juveu i zato mu se nemora saginjati.
Lippi je senilan, 9 !!! igraca iz Juventusa, koji ima najlosiju sezonu iza sebe od pamtivjeka. Sta ce ba Camoranesi, Candreva, Pepe, Iaquinta u reprezentaciji uopste?

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 12 maj 2010, 07:45

kao prvo.. ja Iaquintu ne volim kao igraca i zato pisem protiv njega.. ali taj isti Iaquinta je doktor fudbala i Pazziniju, Quagliarelli, Rossiju i Boriellu.. doktor fudbala.. lijepo vam je sarajlija ispisao statistiku.. sta je bilo prosle sezone od Januara kada su i Trezeguet i Amauri se povrijedili i ostao jedino Iaquinta sa ADP-om.. sta je bilo? explodirao momak, na skoro svakoj tekmi postizao gol.. tako da molim te nemoj dalje da se blamiras.. Iaquinta ce biti starter, htjeli vi ti ili ne.. kao sto ce biti i Cannavaro.. svaki trener ima svoje anjdraze igrace, a to su Lippijevi..

veoma, veoma su ispao smijesan.. dokazao si koliko uopste pratis Serie A.. ili, koliko nepratis Serie A.. cuj sta ce nam Candreva.. ja mislim da Italija ima samo njega od svih igraca koji moze igrati kao prednji vezni.. sve su to defanzivni ili centralni.. a da ne pricamo o sposobnosti njegovoj..

@Monto ja ti imam dosta Juventusovih pjesama.. ako imas posebnih zelja napisi koja je, ili ces sve da ti stavim..

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 4 gosta.