Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

BigBigBang
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la BigBigBang » 16 sep 2015, 00:27

Galion je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Ponovo te pitam objasni mi zasto "najveci teniser svih vremena" kako ganazivate do 26 godine pored navedenih levata osvoji 12 slamova a od 26 (opet ponavljam vrijeme kad igraci dostizu vrhunac svoje igre) do 30-e osvaja 4 GS? REci mi razlog zasto je to tako zasto takav pad na GS?
Prosječna starost pobjednika Grand Slamova u Open eri iznosi 25 godina što bi značilo da je to najčešći prime.
U prosjeku su igrači do 26 godina osvojili 69% svih Grand Slamova, Federer je do 26 osvojio 12/17 znači 70% svojih Grand Slamova. Federer je najbolje igrao 2006. kad mu je bilo 25 što pokazuje da je Federerov vrhunac igre sasvim normalan.
ahahahahaha dakle prajm je 25 a godinu kasnije je 26 vec mator hahaha dobra ti ej ta statistika koji ti je izvor? uglavnom Federer sa 26 izasao iz prajma :lol: pa mu se GS titule do tridesete godine podjelile sa tri :lol: :lol:
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 16 sep 2015, 00:53

Federer je sa 28 godina, koliko Novak sada ima, bio aktuelni šampion RGa, Wimbledona i AOa

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 16 sep 2015, 01:46

BigBigBang je napisao/la:
Galion je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Ponovo te pitam objasni mi zasto "najveci teniser svih vremena" kako ganazivate do 26 godine pored navedenih levata osvoji 12 slamova a od 26 (opet ponavljam vrijeme kad igraci dostizu vrhunac svoje igre) do 30-e osvaja 4 GS? REci mi razlog zasto je to tako zasto takav pad na GS?
Prosječna starost pobjednika Grand Slamova u Open eri iznosi 25 godina što bi značilo da je to najčešći prime.
U prosjeku su igrači do 26 godina osvojili 69% svih Grand Slamova, Federer je do 26 osvojio 12/17 znači 70% svojih Grand Slamova. Federer je najbolje igrao 2006. kad mu je bilo 25 što pokazuje da je Federerov vrhunac igre sasvim normalan.
ahahahahaha dakle prajm je 25 a godinu kasnije je 26 vec mator hahaha dobra ti ej ta statistika koji ti je izvor? uglavnom Federer sa 26 izasao iz prajma :lol: pa mu se GS titule do tridesete godine podjelile sa tri :lol: :lol:
Ti si Paja najgluplje biće na koje sam naišao u životu, računajući i forum i uživo. Svaka čast :thumbup:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 sep 2015, 07:57

shminka je napisao/la:Federer je sa 28 godina, koliko Novak sada ima, bio aktuelni šampion RGa, Wimbledona i AOa

I onda je od sledećih 23 GS turnira - osvojio samo 1.
slika
:mrgreen:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 16 sep 2015, 09:16

Da, pao je tog proljeca 2010.godine kada je poceo gubiti od likova protiv kojih nikada nije gubio, Soderling, Berdych

Bas kao sto je i Rafa pao u proljece 2014 i poslije RGa nije osvojio nista, a pitanje je da li ce ikada vise i osvojiti

Nesto slicno ce se i Novaku desiti

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 sep 2015, 10:52

Ma naravno.
I Novak će imati 24ogodišnjeg i 23ogodišnjeg ATG igrača sa kojima ce se boriti za najveće titule pocevši od 1.1.2016. ;)
Njegov momentalni pad je neupitan isto koliko je neupitna činjenica da će osvojiti 1 od predstojeća 23 GS turnira. :wave:

:nene:
:rol:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 16 sep 2015, 11:10

Niko nije uspio prevariti biologiju, neće ni Novak :wave:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 sep 2015, 11:44

shminka je napisao/la:Niko nije uspio prevariti biologiju, neće ni Novak :wave:
Pa i ne mora.

Poenta mog posta je bila da se 28ogodišnji RF morao suočavati sa Nadalom i Djokovićem u njihovim primeovima, a da Djoković ima brisan prostor u narednim godinama. Njegov glavni rival je Murray koji je em 7 dana stariji, em inferiorniji igrač. A novoj generaciji Kokk-Kyrgios-Ćorić-Thiem-Zverev-Rubljov će trebati neko vreme da udju u primeove svojih karijera ili dodju na taj nivo da mogu u kontinuitetu uzimati velike titule Novaku.

Samo je pitanje koliko će dugo NDj biti na vrhu, ne i da li će biti nakon ove sezone. :kafa:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 16 sep 2015, 11:54

Nikad ne znaš ko može poluditi, kao što se na kraju 2010. nije očekivalo da Novak poludi, ne očekuje se ni sada...a nije nemoguće

Postoje igrači u vrhu koji blagi Novakov pad, koji će doći, mogu iskoristiti

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 16 sep 2015, 12:44

@shminka ma problem je što su svi ti igrači osim Nishikorija, Raonića, Čilića, Goffina, Dimitrova i Thiema stariji od Novaka, tj. više od 2/3 TOP20 igrača su stariji od Novaka tako da će i oni padat i to prije njega ;) . Od ovih mlađih Nishikori je najkvalitetniji pa Čilić ali Čilić se boji Novaka ko vraga :mrgreen: , Dimitrov bi bio ozbiljan kandidat ako se vrati na razinu na kojoj je bio a mlad je, lako mu se vratiti, taman bi dogodine i trebao biti u primeu. Možda i Thiem za koju godinu :?:

Da pokušam dovršiti ovu raspravu.
Istina je da je Roger više od pola svojih početnih Grand Slamova osvojio u lakšoj konkurenciji nego Novakovoj za njegove početne, ali isto tako je istina da Novak od prošle godine osvaja svoje zadnje u lakšoj nego Federer svoje tako da kad se sve zbroji i oduzme na kraju će biti upriliku pošteno i imat ćemo konačan broj osvojenih GS Federera i konačan broj osvojenih GS Đokovića pa ko bude imao više bolji je, jednostavno da jednostavnije ne može biti ;)

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 16 sep 2015, 13:39

MaGiCa je napisao/la: Poenta mog posta je bila da se 28ogodišnji RF morao suočavati sa Nadalom i Djokovićem u njihovim primeovima
U primeu? Pa sest godina su mladji od Rogera. Sta je to prime sa 21-22 godine. :rol:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 16 sep 2015, 13:47

Tako nekako @Galion, konkurencija u prošloj i ovoj godini za Novaka nije ništa teža od Rogerove u periodu 2004-2007...štaviše

Novak ima priliku da postane GOAT, vidjet ćemo da li će je iskoristiti

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 16 sep 2015, 13:54

Ne treba zaboraviti 2008. godine je RF bio obolio od mononukleoze, te je igrao pod istom na AO a da nije ni znao(da su lijecnici otkrili ne bi mu ni dozvolili da nastupi) te je sve do aprila bolovao ja mislim, tako da je i to sigurno uticalo na rezultate te godine (just sayin' :mrgreen: ). Imao je srece pa nije bila tezeg tipa, SOderling se nikako ne moze da vrati, evo vec 4 godine, ozbiljnom tenisu.

[youtube][/youtube]
:)
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 16 sep 2015, 13:55

Djokovic ima priliku da postane GOAT,ali isto tako nema igraca koji je redovno osvajao GS poslije 29. godine,a njemu treba da uzme jos 8 GS.Ako on bude izuzetak onda i zasluzuje da bude najbolji.

Tu Federerovu mononukleozu bolje ne spominjat.Raja odmah misli da se tu izvlace neka opravdanja za njega,iako je to ozbiljno stanje.Po meni,poslije te 2008. nije vise bio kao prije.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 16 sep 2015, 14:23

darker10 je napisao/la:Covjek je dostigao svoj vrhunac kada je imao 24-25 godina isto kao i taj Nadal.Sta je bgt trebao 10 godina zaredom uzimat 3 GS-a u sezoni da bi samo ti shvatio da je covjek najbolji svih vremena,a 99% tenisera i bivsih tenisera tvrdi da je to tako.Tebi je ocito zabavno da budes kontra svih.
Netacno! Kakve li slucajnosti dozivio je svoj vrhunac bas kad su mu glavni konkreunti bili Rodick i slicni levati a onda odjednom sa 26 godina naglo pocinje da pada i u narednih 5 godina GS titule nisu mu se prepolovile vec ih je osvojio tri puta manje. Dakle tvoja nebuloza ne stoji nije on imao 30 godina pa da narednih 5 godina padne sa titulama i da kazes normala on je imao svoj vrhunac sada je u padu dakle to sto pricas je apsolutna neistina.

JA za svoju tvrdnju imam argumente i dokaze, Federer je dominirao i uteo 12 GS titula dok je konkreuncija bila nedorasla usao je u najbolje teniske godine i do tridesete osvojio tri piuta manje GS titula. DAkle ti si zelio da podvalis toda je on bio na vrhuncu ranije pa kasnije padao samo demantira te njegovo igranje zavrsnica Grand Slamova gdje jednako dominantno pobjedjivao iste one protiv kojih je uzimao GS titule ranije samo sto su sad se pojavili neki novi i bolji pa mu poceli udarati pljuske u finalima.

14 GS finala protiv Nadala i Djokovica 11 poraza i 3 pobjede, najveci svih vremena :rol: :rol: vrijedjas mi inteligenciju...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 sep 2015, 14:25

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Ne treba zaboraviti 2008. godine je RF bio obolio od mononukleoze, te je igrao pod istom na AO a da nije ni znao(da su lijecnici otkrili ne bi mu ni dozvolili da nastupi) te je sve do aprila bolovao ja mislim, tako da je i to sigurno uticalo na rezultate te godine (just sayin' :mrgreen: ). Imao je srece pa nije bila tezeg tipa, SOderling se nikako ne moze da vrati, evo vec 4 godine, ozbiljnom tenisu.

[youtube][/youtube]
:)
haha stiven je kraljina... fali mi Colbert Raport
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 16 sep 2015, 14:42

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Ne treba zaboraviti 2008. godine je RF bio obolio od mononukleoze, te je igrao pod istom na AO a da nije ni znao(da su lijecnici otkrili ne bi mu ni dozvolili da nastupi) te je sve do aprila bolovao ja mislim, tako da je i to sigurno uticalo na rezultate te godine (just sayin' :mrgreen: ). Imao je srece pa nije bila tezeg tipa, SOderling se nikako ne moze da vrati, evo vec 4 godine, ozbiljnom tenisu.
Također je i Mariu Ančiću prekinula karijeru :(

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 16 sep 2015, 14:52

BigBigBang je napisao/la:
darker10 je napisao/la:Covjek je dostigao svoj vrhunac kada je imao 24-25 godina isto kao i taj Nadal.Sta je bgt trebao 10 godina zaredom uzimat 3 GS-a u sezoni da bi samo ti shvatio da je covjek najbolji svih vremena,a 99% tenisera i bivsih tenisera tvrdi da je to tako.Tebi je ocito zabavno da budes kontra svih.
Netacno! Kakve li slucajnosti dozivio je svoj vrhunac bas kad su mu glavni konkreunti bili Rodick i slicni levati a onda odjednom sa 26 godina naglo pocinje da pada i u narednih 5 godina GS titule nisu mu se prepolovile vec ih je osvojio tri puta manje. Dakle tvoja nebuloza ne stoji nije on imao 30 godina pa da narednih 5 godina padne sa titulama i da kazes normala on je imao svoj vrhunac sada je u padu dakle to sto pricas je apsolutna neistina.

JA za svoju tvrdnju imam argumente i dokaze, Federer je dominirao i uteo 12 GS titula dok je konkreuncija bila nedorasla usao je u najbolje teniske godine i do tridesete osvojio tri piuta manje GS titula. DAkle ti si zelio da podvalis toda je on bio na vrhuncu ranije pa kasnije padao samo demantira te njegovo igranje zavrsnica Grand Slamova gdje jednako dominantno pobjedjivao iste one protiv kojih je uzimao GS titule ranije samo sto su sad se pojavili neki novi i bolji pa mu poceli udarati pljuske u finalima.

14 GS finala protiv Nadala i Djokovica 11 poraza i 3 pobjede, najveci svih vremena :rol: :rol: vrijedjas mi inteligenciju...
Covjek je izgubio ukupno 10 puta u GS finalima.Get your facts right.Prvo GS finale od Djokovica je izgubio u 33 godini i ti to uzimas kao argument :lol:
Sto se tice Nadala,osim French opena gdje je ovaj neprikosnoven izgubio je jednom na Wimbledonu i jednom na Australian openu.Tako da dodje da je 9 puta izgubio od njih dvojice u GS finalima od toga 4 puta u finalu French Opena na svojoj najslabijoj podlozi protiv najboljeg igraca na sljaci svih vremena i 3 puta od Djokovica u poznim teniskim godinama :wave:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 16 sep 2015, 15:03

Da da zahebo sam se 12 finala 9 poraza i tri pobjede dakle zahebo sam se ali i ne bas previse :lol: svejedno pobjeda gore dole prejadan ucinak 9 poraza iz 12 meceva...

da da evo poceli su standardni izgovori 4 finala sto nije ni pola od 9 poraza je izgubio na RG ali posto mu je to slabija podloga ne pika se ali pikace mu se zato pobjede u Wimbledonu nad Nadalom kojem je to najslabija podloga jel tako? :mrgreen:

Naravno sad se prica i o godinama kad osvoji Wimbledon 2012 tada se velica tada nema veze majstor ali zato kada godinu poslije izgubi ma hebiga godine i tako svaki put, svaki od mnogih poraza kroz karijeru koje je dozivio u velikim duelima ima svoj izgovor, french open je najslabija podloga, vezani porazi od Djokovica ma godine yebiga, porazi od Nadala na ostalim GS izvan sljake monunokleoza itd itd...uglavnom suma sumarum najveci svih vremena a da jos jednom ponovimo gradivo...

Protiv Nadala i Djokovica 12 GS finala 9 poraza...

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 16 sep 2015, 15:05

Evo još jedna zanimljiva paralela između Federera i Đokovića:
Nastupi na Grand Slamu:

Federer (25) > Đoković (19)
Federer (26) > Đoković (20)
Federer (27) >= Đoković (21)
Federer (28) > Đoković (22)
Federer (29) >= Đoković (23)
Federer (30) < Đoković (24)
Federer (31) <= Đoković (25)
Federer (32) < Đoković (26)
Federer (33) < Đoković (27)
Federer (34) < Đoković (28)

Đoković je postao konkurentan ozbiljnije Federeru sa samo 21 :clap:
Ali isto tako Federer je ostao ozbiljnije konkurentan Đokoviću i sa 31 :salut:

Evo i između Federera i Nadala:

Federer (24) > Nadal (19)
Federer (25) > Nadal (20)
Federer (26) > Nadal (21)
Federer (27) < Nadal (22)
Federer (28) > Nadal (23)
Federer (29) < Nadal (24)
Federer (30) < Nadal (25)
Federer (31) > Nadal (26)
Federer (32) < Nadal (27)
Federer (33) < Nadal (28)
Federer (34) > Nadal (29)

Nadal je sa 22 bio bolji nego Federer sa 27 :clap:
Federer je sa 31 bio bolji nego Nadal sa 26 :tokralju:
Federer sa 34 je bolji od Nadala sa 29 neću ubrajati jer ovo nije pravi Nadal, isto kao što 2013. sa 32 Federer nije bio pravi Federer

Svaka čast Nadalu i Đokoviću ali još uvijek je Federer GOAT :kafa:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.