Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Dex
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la Dex » 15 sep 2015, 18:00

Donnie Darko je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:U biti cesto ispadne da uradis ono ceg se najvise pribojavas, a da ti kroz maglu bude ono sto nisi ponavljao zadnje dane :)
Strah me bilo samo fotoelektričnog efekta i prigušenih oscilacija, hvala bogu nije ništa od toga bilo. Na kraju me zajebala oblast koju sam mislio da znam, ali me pamćenje izdalo :mrgreen:

Muka mi je bilo dok sam počinjao sa nuklearnom fizikom i tom oblasti cijelom, ali na kraju sam prekucao i bohra i comptona i raspade. Ali eto iz nekog razloga fotoelektrični efekat ne mogu ni da smislim. :mrgreen:

A prigušenih oscilacija nema u zbirci iz koje sam vježbao, zamolio bih dexa da me opskrbi adekvatnom literaturom na tu oblast :mrgreen:
https://etfuni.files.wordpress.com/2013 ... 100120.pdf
https://etfuni.files.wordpress.com/2013 ... gic3a5.pdf
https://etfuni.files.wordpress.com/2013 ... ric3a5.pdf
https://etfuni.files.wordpress.com/2013 ... vic3a5.pdf
https://etfuni.files.wordpress.com/2013 ... mic3a5.pdf
https://etfuni.files.wordpress.com/2013 ... vic3a5.pdf
https://etfuni.files.wordpress.com/2013 ... 3a5-a5.pdf

Evo dok me ima :mrgreen:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 sep 2015, 18:16

Joj što ne mogu ove zbirke što je jedan list okrenut na lijevu, pa sljedeći na desno. Ili sjebeš vrat, ili lijevi klik na mišu od konstantnog obrtanja :mrgreen:

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 15 sep 2015, 18:33

Uradio sam i ja sto se tice teorije Youngov eksperiment za interferenciju, Talasnu jednacinu i Magnetni orbitalni kvantni broj. A sto se tice zadataka, dva mozda i najlaksa pomeni.. Svjetlost talasne tuzine 220nm pada na volfram koji ima izlazni rad 4,56eV. Naci Vmax.
I zadnji vrijeme poluraspada stroncija je 28god. Za koliko vremena ce ostati 20% neraspadnuto (a) i za koliko vremena ce se raspasti 20%, odnosno ostati 80% neraspadnuto (b)

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 15 sep 2015, 19:21

Pao je uslov danas,odo i ja u apsolvente,valja se slikati,pa ekskurzija ona apsolventska a onda i diplomski,da se privede i ovo masinstvo kraju,nadam se da necu zapasti u tolike probleme kolike je ovaj jadnik Ribic imao..Inace u septembru dominiram,prosle godine 8 komada ove godine 4..na najtezoj godini sam uspio dati uslov bez potrebe socijale :D feeling proud i tako to :D
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 15 sep 2015, 19:23

Cestitam, svaka cast
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 15 sep 2015, 19:45

Sto se tice Ribica, na pocetku sam bio potpuno na njegovoj strani ali saznao sam par stvari iz prve ruke, koje su mi totalno promijenile pogled na situaciju.
Ovako...
Sistem je syeban to stoji.. Ali zasto je Ribic imao toliku hrabrost da uradi nesto sto niko godinama nije? Ono sto je izdvojio neke profesore, sve stoji takodjer. Ali bas me zanimalo ZASTO onolike rijeci hvale za prof. Dzemu Tufekcica koje nemaju veze s vezom. Dzemo koji je poznat kao jedan od najvecih lopinara u historiji onog faksa? Zasto je striktno napomenuo da ga ne zanimaju odnosi u dekanatu, ako to treba da se podrazumijeva? Bas zato jer je isti Dzemo bio u totalno losim odnosima sa ljudima u dekanatu. Penzionisan je i sad radi kao profesor na privatnom fakultetu u Travniku. Logicno da ce povuci svog 'rodjaka' tako sto ce mu obecati sigurnu diplomu u Travniku a da u zamjenu popljuje citav tuzlanski univerzitet.
U medjuvremenu nas inovator ne konta da je u svakom slucaju ON izvukao deblji kraj. Umjesto da je sjeo naucio taj jedan predmet i dobio diplomu u roku mjesec-dva, on sad mora ponovo odslusati citavu cetvrtu godinu na bilo kojem fakultetu na koji se prebaci. Tako da tu diplomu, koju je mogao dobiti za koji mjesec, moze ocekivati tek sljedece godine u ovo doba. I TO ukoliko se poklopi nastavni plan i program, da mu priznaju dosad upisano.

Naprimjer zanimljiva informacija koju niko ne spominje: Navodno je Ribic taj predmet kod Alica odslusao 2013. godine, a prvi put izasao na ispit u Junu ove godine. Sta je ocekivao? Cuo sam za Alica da je tezak profesor koji zahtjeva da se oko njegovog predmeta radi jedno 7 mjeseci pa mozda onda upise ocjenu, ali brate moj, ti ako si naucio i neko te yebe, izadjes pred komisiju i pokazes ko je upravu. A ne ti izadjes 2 puta na ispit, padnes i kazes da te neko zayebava.
Eto sazvan je press u cetvrtak gdje ce se ljudi sa naseg fakulteta izjasniti i iznijeti svoju stranu price. Bas me zanima o cemu se radi. Ali ako je istina ovo sto sam cuo, onda ne znam sta da kazem za nasu "licnost mjeseca"

@Slatinash cestitam ljudino! Samo naprijed :D

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 15 sep 2015, 21:08

I ja sam nesto slicno cuo od prve ruke, i ne znam vise da li je to samo politika ili prilika da neko tu profitira.

I buni me to sto je cekao toliko, jer on je generacija ispred mene i trebao bi zavrsiti jos prosle godine, hajdi cetvrta se ne moze obnavljati, ali sta je cekao do sada, i da se muci sa predmetom par mjeseci, jbt ljudi se muce godinama. I zasto zasto nije naveo profesore koji rade na "svoj" nacin, te negativne.

I mislio sam da ce otici negdje dr. poloziti taj predmet u Mostar npr. gdje ih ide i namjerava dosta sa naseg fakulteta. Cemu privatni, nema logike.
Mia San Mia

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 15 sep 2015, 21:48

R32 je napisao/la:I ja sam nesto slicno cuo od prve ruke, i ne znam vise da li je to samo politika ili prilika da neko tu profitira.

I buni me to sto je cekao toliko, jer on je generacija ispred mene i trebao bi zavrsiti jos prosle godine, hajdi cetvrta se ne moze obnavljati, ali sta je cekao do sada, i da se muci sa predmetom par mjeseci, jbt ljudi se muce godinama. I zasto zasto nije naveo profesore koji rade na "svoj" nacin, te negativne.

I mislio sam da ce otici negdje dr. poloziti taj predmet u Mostar npr. gdje ih ide i namjerava dosta sa naseg fakulteta. Cemu privatni, nema logike.
Ma syebo je njega Dzemo ja mislim. I to postenski :D
A eto Alic mu kao pravio najvise problema a vidis kako je bilo... Nije lik ni izlazio nikako. Pa de sad budi frajer i pisi nesto za Alica kad nisi ni pokusavao. Moze ga covjek i tuzit ako hoce.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 15 sep 2015, 22:27

Ma kako god, samo cemo mi sad biti naguzeni. Nesto sumnjam da ce biti bolja situacija, oni imaju sva prava, mi nikakva. Mozemo jedino kad smo svi slozni, pa da svi ustanemo, ali...

Ko ev sad na Ekonomiji, neki je lik postavio sliku testa, hamna pa sto se vrti i bude uvijek na socijali, neka je pametnica, haman pa manekenkica otisla do profe i pokazala mu na grupi sve, sad svi nayebali na ispitu, a taj lik posebno...
Mia San Mia

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 15 sep 2015, 22:57

R32 je napisao/la:Ma kako god, samo cemo mi sad biti naguzeni. Nesto sumnjam da ce biti bolja situacija, oni imaju sva prava, mi nikakva. Mozemo jedino kad smo svi slozni, pa da svi ustanemo, ali...

Ko ev sad na Ekonomiji, neki je lik postavio sliku testa, hamna pa sto se vrti i bude uvijek na socijali, neka je pametnica, haman pa manekenkica otisla do profe i pokazala mu na grupi sve, sad svi nayebali na ispitu, a taj lik posebno...
Standard. Ko nama Viki kad je poceo dijelit ocjene iz OKR bezveze sakom i kapom. Ovaj jedan otiso se zalit kako to svi dobijaju ocjene a on crko uceci (lafo, ja OKR naucio za 4 sata i polozio, prvi od svih predo graficke) i frajer nam hladno ponisti ocjene svima :think:

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 15 sep 2015, 23:13

A vidite,Ribic i pozadina njegove price su totalno nebitni ovdje,bitno je da postoji jedan momak koji je polozio 54 ispita,znaci nije glup,godinu obnovio nije i sada ne moze sa Alicem da se nadgurava,tj mozda i moze ali ne zeli jer nije fax napravljen da te neko j.ebe vec da ti preda svoje znanje..Dalje,Fikret Alic je,odgovorno tvrdim,jedini profesor u BiH a vjerovatno i na cijelom svijetu kod kojeg niti jedan student za godinu dana nije polozio ispit,to nije normalno i tacka!Kod tog istog Fikreta Alica sam imao juce usmeni iz predmeta Motori SUS gdje je prolaznost 90% i covjek hladno prije ispita pita nas da li cemo i mi kao i Ribic napustiti fakultet,dajuci nam do znanja da ga boli ona stvar!Nikome iz ove situacije nece biti bolje,saopstenje dekana i rektora ce biti u fazonu zao nam je sto je momak napustio fakultet,bio je pametan itd itd ali mi stojimo iza svojih profesora(pod tim misleci na Alica),pokusat cemo svim silama da predmete koji su kriticni ucinimo laksima,pristupacnijima ili sta vec kako bi studentima bilo bolje bla bla bla niko nista dobio nije,Alicu je jos samo narastao ionako preveliki ego i to je epilog citave ove price..Djeci sa sela,uz duzno postovanje svima,ce i dalje biti bolje da ih Alic j.ebe 3 mjeseca ili pola godine ili godinu,uzet ce diplomu,zaposliti se u Banovicima u rudniku ili novoj TE i oni sretni,sute i trpe,nama ostalima preostaje da budemo pametniji od Ribica,kako jos ni sam ne znam..izvinjavam se na poduzem postu,ali tako ispade jbg :D
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 sep 2015, 23:29

Kod mene na smijeru su napravili da zavrsava toliko koliko je potrebno. Jedan smijer su toliko srozali, tj energetiku da ljudi sada ne mogu da nadju nikakav posao bas zato jer daju bezvezne ispite i pustaju 90%, omogucavaju djeci da daju uslov u junu i td..

Ziva istina, energeticari kod nas sada pokusavaju da postanu programeri jer nema posla toliko koliko se prica. Svi misle da ce raditi u TE, Delingu, rudnicima i td..

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 15 sep 2015, 23:59

Zove neka treba sa mašinstva danas, pita što si podigao papire kad si položio prijemni.

Ja u fazonu "gdje si bila kad sam bio niko". :mrgreen:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 sep 2015, 00:39

Prijavljeni svi predmeti za prvi semestar i nakon godinu dana z.a.j.e.b.a.v.a.nj.a i ucenja jezika sad pocinje ono pravo :mrgreen: Zbogom NBA, zbogom zivote :(

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 16 sep 2015, 01:01

Epidaurus je napisao/la:Prijavljeni svi predmeti za prvi semestar i nakon godinu dana z.a.j.e.b.a.v.a.nj.a i ucenja jezika sad pocinje ono pravo :mrgreen: Zbogom NBA, zbogom zivote :(
Najteze je jezik nauciti. :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 sep 2015, 01:07

slika

Eto i predmeta, sreća je što mi idu pofino mm i fizika al opet sve to na njemačkom ... :(

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 16 sep 2015, 01:07

VolimTz je napisao/la:Zove neka treba sa mašinstva danas, pita što si podigao papire kad si položio prijemni.

Ja u fazonu "gdje si bila kad sam bio niko". :mrgreen:
A. dragi, sto me nasmija dijete. :lol:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 16 sep 2015, 01:09

Citajuci ovu temu, steknem dojam da svi uce elektrotehniku ili mashinstvo...
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 16 sep 2015, 01:13

Epidaurus je napisao/la:slika

Eto i predmeta, sreća je što mi idu pofino mm i fizika al opet sve to na njemačkom ... :(
Joj druze moj ja da ovo moram ucit i da neko stavi pred mene, jos na njemackom ja bi poceo plakat i sutradan bi se pokupio i otiso u legiju stranaca :lol:
This time next year we'll be millionaires.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 sep 2015, 01:16

Momciluk je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:slika

Joj druze moj ja da ovo moram ucit i da neko stavi pred mene, jos na njemackom ja bi poceo plakat i sutradan bi se pokupio i otiso u legiju stranaca :lol:
Ma jarane lakše je meni ovo sve na njemačkom učit nego bilo šta što ima veze s društvenim naukama il biologijom i hemijom ... Pa imam osjećaj da bi sebi mozak propuco da moram učit sociologiju il tako neko s.r.a.nj.e :mrgreen: Inače fakat volim fiziku i ista mi ide, čak sam imao i jedan trip da se prebacim na teorijsku fiziku gore al kad sam vidio kakvi su likovi na tom faksu ... :crazy:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, soxx i 71 gost.