Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

no rules
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la no rules » 03 sep 2015, 16:46

Tatar briljirao u prvoj utakmici u Poljskoj

slika

Rukometaši Kielcea su nakon nevjerovatnih 58 uzastopnih pobjeda u poljskom šampionatu dočekali da ih neko zaustavi.

Učinila je to ekipa Pogon Szczencina, koja je u 1. kolu Superlige na svom terenu remizirala sa daleko snažnijim i bogatijim timom (27:27). Heroj Pogona bio je Edin Tatar, golman iz Visokog, koji je briljirao na golu domaćeg tima.

"Moram spomenuti protivničkog golmana, koji je branio sve tokom 45 minuta", rekao je nakon utakmice Talant Dušebajev, trofejni trener Vive Kielcea. Bivši golman sarajevske i visočke Bosne je sa svojim Pogonom sasvim neočekivano prekinuo ludi pobjednički niz Kielcea, koji je trajao čak 1026 dana.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/rukomet/momak-iz-v ... ona/170730

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 09 sep 2015, 22:38

Mladi bh pivot Damir Halilkovic zabio 5 golova u porazu Nexe-a kod Vardara u Skoplju
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 sep 2015, 22:52

Kada počinju one kvalifikacije za baraž za SP 2017?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 10 sep 2015, 00:36

FaraonTM je napisao/la:Kada počinju one kvalifikacije za baraž za SP 2017?
Imaš tu sve.

http://www.eurohandball.com/wch/men/201 ... pe+Round+1
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 10 sep 2015, 00:47

Padovan je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Kada počinju one kvalifikacije za baraž za SP 2017?
Imaš tu sve.

http://www.eurohandball.com/wch/men/201 ... pe+Round+1
Hvala :salut:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 10 sep 2015, 02:04

jel Markovic jos selektor

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 11 sep 2015, 12:43

MOzda mozemo ocekivati neki pomak i u rukometu ne drastican ali barem da se nesto otpocne mislim da ce Tahirovic korektno raditi no tu je najmanje do njega , bitno je da se liga skracuje...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 sep 2015, 13:35

Koje su rukomente omladinske reprezentacije u pogonu?
Nad tobom sunce najljepše sja

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 12 sep 2015, 01:16

samo juniori!

sta je sa velicem, katar ili mi?

PS: eres se treba zvati nazad u repku :-)

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 sep 2015, 01:54

Zar nije bila i kadetska, trener Maglajlija?

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 14 sep 2015, 12:24

i mali Jarak fino napreduje, kao i djurdjevic, sta nam je sa sivicem i loncarom?

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 15 sep 2015, 08:30

edinjo-bih je napisao/la:i mali Jarak fino napreduje, kao i djurdjevic, sta nam je sa sivicem i loncarom?
Sivic je presao u drugi klub, mislim da je liga iznad, tj. premijer Hrvatska, ali ne uzimaj za sigurno. Za Lončara imam informaciju da trenira citavo ljeto, mnogo je ojačao, ubrzao se i prava je mašina. ;)

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 15 sep 2015, 13:09

Kakve su sanse da loncar dobije neku minutazu u reprezantaciji ?

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 15 sep 2015, 21:34

shaman7 je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:i mali Jarak fino napreduje, kao i djurdjevic, sta nam je sa sivicem i loncarom?
Sivic je presao u drugi klub, mislim da je liga iznad, tj. premijer Hrvatska, ali ne uzimaj za sigurno. Za Lončara imam informaciju da trenira citavo ljeto, mnogo je ojačao, ubrzao se i prava je mašina. ;)
Sivic presao cini mi se u Nexe, nisam siguran, ali znam da je presao u Premijer ligu Hrvatske

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 15 sep 2015, 21:55

shaman7 je napisao/la:
Ja sam ga u gradu viđao jedno dvije sedmice (u vrijeme Ramazana koliko se sjećam) za ovo čitavo vrijeme od kad je otišao u Mađarsku, čini mi se da se dodatno fizički razvio a za ostalo ne znam, uglavnom vrlo vjerovatno su ti tačne informacije :)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 15 sep 2015, 23:32

FaraonTM je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:
Ja sam ga u gradu viđao jedno dvije sedmice (u vrijeme Ramazana koliko se sjećam) za ovo čitavo vrijeme od kad je otišao u Mađarsku, čini mi se da se dodatno fizički razvio a za ostalo ne znam, uglavnom vrlo vjerovatno su ti tačne informacije :)
Doktor Pick Szegeda mu preporucio da pocne da pije određene preparate (naravno u normalnoj dozi uz trening, ne da bude bilder) kao dodatak prehrani i to je vjerovatno razlog zašto se fizicki razvio , masina je momak i jako dobro ispoštovan u Mađarskoj :)

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 19 sep 2015, 02:06

“Grupa sa Litvanijom, Slovačkom i Kosovom mogla bi biti dosta nezgodna, ako ne budemo imali problema unutar reprezentacije. U javnosti se stalno priča kako je sve u redu unutar državnog tima, a nije baš tako. Neću pričati o detaljima, ali definitivno moramo prije svega poraditi na atmosferi u reprezentaciji. " Faruk Vrazalic

mag
Kontakt:

Post Postao/la mag » 29 sep 2015, 14:07

Dragan Marković, selektor bh. rukometaša: Neka nas domaći izdajnici ostave na miru!

Rukometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine okupit će se za mjesec, s obzirom na to da su pred njima kvalifikacione utakmice za baraž Evropsko prvenstvo.

Naši rukometni Zmajevi odmjerit će snagu sa Slovačkom, Litvanijom i Kosovom, a prvi meč igramo 4. novembra protiv Slovačke.

Domaće utakmice igrat ćemo u tuzlanskom Mejdanu, što nam je potvrdio i predsjednik Rukometnog saveza BiH Enid Tahirović.

– Upravo smo u Tuzli, gdje smo postigli dogovor da utakmice igramo u Mejdanu. Jasno je zbog čega je izbor pao na Tuzlu. Ko god da je gledao mečeve naših rukometaša, zna kakva se atmosfera ovdje napravi i vjerujemo kako je Mejdan pravo mjesto za odlučujuće utakmice – rekao je Tahirović i istaknuo kako sve ide svojim tokom.

– Što se tiče predstojećih izazova, očekujemo da osvojimo prvo mjesto u grupi i izborimo baraž. Vjerujem kako će se Izvršni odbor sastati što prije i da ćemo donijeti odluku o selektoru – kazao je Tahirović.

IO se trebao sastati prošog ponedjeljka, ali je on otkazan zbog nemogućnosti dolaska pojedinih članova, te je odluka o produženju mandata selektoru Draganu Markoviću prolongirana do daljnjeg.

Iako su pojedini mediji prenijeli kako se Marković zasitio posla, selektor nam je demantovao takve navode.

– Nije istina da sam se zaisitio ovog posla. Međutim, razočaran sam odnosom prema meni. Izvršni odbor mi je produžio ugovor prije šest mjeseci, ali ja ga još nisam dobio! Reprezentaciju koju sam ja stvorio, sada bi htjeli svi da imaju. Jasno se vidi da je pokušavaju srušiti određeni neljudi. Pokušavaju nacionalizmom, ali im baš i ne ide. Još stojim ponosno na čelu reprezentacije! – kazao je Marković za ****.

Ovaj iskusni stručnjak vjeruje kako će ostati na klupi reprezentacije, a to su mu i obećali čelnici Saveza.

– Razgovarao sam sa svima i svi su rekli kako moj ugovor nije sporan. Nakon toga ih nisam uznemiravao jer sam čekao da završe Skupštinu – istaknuo je Marković i najavio naredne susrete.

– Što se tiče predstojećih utakmica, očekujem pobjede. Uslov je samo da smo zdravi i da nas domaći izdajnici ostave na miru. Oni su opasniji od protivnika – zaključio je Marković.

Izvor: ****

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 30 sep 2015, 15:00

kako sam saznao, Tahirovic je zapeo da se oformi juniorska reprezentacija, kao i juniorska liga. Kadetska je ova 96 godista i mladje, onda bi juniorska pretpostavljam bila do 21 godine. Ili sam ja pogrijesio oko godista?

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 sep 2015, 15:10

Sere malo i Marković. Uslov za pobjede je da prije svega ON riješi lične nesuglasice sa pojedinim igračima koji nam mogu biti od koristi (prvenstveno mislim na lijevog vanjskog Halilbegovića) i da konačno možda krenemo praviti neke akcije i za krila i da znamo istrčati kontru a ne da nam se sva igra svodi na "Daj Nikoli i moli Boga da ima svoj dan" te parafraziram "Borite se k'o lavovi pa će nam se VALJDA vratiti".

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.