FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 15 sep 2015, 15:34

Ako dolaze pare zasto bas da on bude tu, a ne neko drugi ? Sto je to on bolji od nekog drugog?
jeste, treba promijeniti garnituru koja je omogućila da te pare sutra dođu (osim džeke na šta se ne može uticati) i dovesti neku drugu da ih rasporedi iliti potroši. jer što baš oni, a ne neki drugi. super, to je tvoje mišljenje, ali nemoj onda tražiti odgovornost od ovih.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 sep 2015, 15:36

sergejevic je napisao/la: Sigurno je tako. Prvo je do Amara bilo, onda do Dine, pa do Adzema, pa Memica, onda je bilo do Odovica, a vjerovatno ce biti i do Capljica. Ako je mogao smijeniti Memica npr i dovesti Odovica, umjesto Amara postaviti Harisa, onda je i on odgovoran. To su argumenti. Sto se tice toga kao covjeka, jednostavno ne ulazim u to, niti me zanima. Bavim se samo cinjenicama, a ono sto ja mislim o nekome nije vazno ni najmanje. Ako ti je bas stalo do toga, taj lik je trebao biti udaljen od kluba zbog poznate afere koja je gore spomenuta, jer mislim da steti ugledu kluba radeci takve stvari. Neko ko vara i laze svoju porodicu ne bi trebao imati problem da laze i vara tebe ili mene. Ako dolaze pare zasto bas da on bude tu, a ne neko drugi ? Sto je to on bolji od nekog drugog? Ovdje se Zujo spominje za sve negativno, a Gredic kada je izabran za predsjenika se zahvalio Zuji za sve sto je uradio za klub :lol:
Znas i sam da nemam neke veze s bilo kime od ovih ili onih i pisem samo ono sto mislim. Mozda grijesim, ali jednostavno vrijeme prolazi, a stvari su otprilike iste, neke bolje, a neke nisu. Prije je bilo trofeja, a sada nema. ****, jednom smo otjerali Amara i zajebali se, dva puta Odovica, ovog i onog, vrijeme nikome ne ide u korist.
Pobjegao si od odgovora zato igraci ne ginu kao prosle godine to je bila tvoja konstatacija. Nije Greda smjenio Amara niti je mogao ikad, nije cak on ni postavio Alihodzica nego Amar opet. Klinton kao predsjednik najjace sile na zemlji napravi aferu i ostane predsjednik jedne ozbiljne drzave a ne nas neki koji je nesto u klubu. On je bio na celu kluba kada su se te pare zaradile i podjenako je posteno da bude kada dodju a dodatni razlog je ova uprava je vratila jako mnogo dugova a sve uprave prije ove nisu ni 3 KM vratili svi zajedno meni je to dovoljan razlog da bi bio siguran da ce novac otici na pravo mjesto a ne na izgradju necijih vikendica posto su stanove i kuce zavrsili.
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 15 sep 2015, 15:36, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

SvePlavo
Kontakt:

Post Postao/la SvePlavo » 15 sep 2015, 15:36

Jaozinho22 je napisao/la:Pašukan je već jednom prelazio preko svog ponosa kada nas je digao protiv Veleža,treba ovog momka koji vodi podržat(da ga ne imenujem bezveze a svi znate vjerovatno ko je ) Nije ni drogeraš ni kriminalac ni papak ni pjandura,samo mu treba ukazat na neke stvari kao što @Minjore reče da je to sinoć uradio,preuzeo je grupu u najtežim momentima i mi kao navijači ga trebamo podržat samo nek izbaci pjevanje protiv svetinje.
PA zato i spominjem da ga treba nagovoriti da se vrati. Ima on to u sebi, zna podići raju, napraviti atmosferu.
Ne kažem ja da je ovaj kriminalac ili bilo šta od tog što si nabrojao, ali trenutno, po mom mišljenju ne radi dobro. Nema taj neki autoritet baš zbog toga što je odmah počeo kako ne treba. I dok ne prestane pozivati raju na kolektivno vrijeđanje igrača s moje strane neće biti podržan. Nije ni Pašukan bio zlatan da se mi razumijemo, ali barem je nastojao ukloniti stvari koje štete klubu.

I upravo se sjetih utakmice na Koševu kad je Pašukan odustao. Prozovu se sve tribine, svi ustanu i onda ovaj pukne neku pjesmu koju pola raje ne zna. NE kažem da se to ne može popraviti, ali baš zato i stavljam naglasak na to da se i naša mišljenja trebaju saslušati i onda se dogovoriti.

A iskreno mislim za koreografije i takve stvari može se dogovoriti, ali napraviti to da raja zna za to. Možda u dogovoru sa ovima iz zvanične stranice, ili da napravimo neki naš interni forum kojeg će pratiti i vođa i svi koji dolaze da navijaju (s tim da svi bi morali kao dokaz priložiti svoju člansku). Šta znam, tu davati prijedloge, dogovarati se, pokretati akcije, dogovarati se za transparente, davati kritike, savjete. Pa eto i oko čišćenja Grbavice, ima ljudi koji bi to uradili bez ikakve dnevnice. Šta skupi se nas par, za pola sata posao gotov, na utakmici ugođaj veći. Svi se mi moramo trznuti, ali ne ide ništa pojedinačno. Moramo djelovati kao grupa, gdje smo svi za jednog jedan za sve, gdje će svi biti saslušani, prihvaćeni, sa međusobnim poštovanjem, dobronamjernim raspravama i sl.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 sep 2015, 15:37

Hadzijalagic je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Ipak su docekali da ih se redom rijese i da nam dovedu Livaju, Dijatu i ekipu.
Karma je ravaku i sigurno je da su se ogrijesili ako ni na kog onda na Stanu koji je gino svaku tekmu dok se nije povrijedio.. Supacki su se ponijeli prema njemu i to im se mozda sad obija o glavu..
Nuđen mu je ugovor, nije htio...

SvePlavo koliko godina ti imaš, iskreno?
DRUG NEBI TI PUNCA

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 15 sep 2015, 15:40

ChWilla je napisao/la:
Ako dolaze pare zasto bas da on bude tu, a ne neko drugi ? Sto je to on bolji od nekog drugog?
jeste, treba promijeniti garnituru koja je omogućila da te pare sutra dođu (osim džeke na šta se ne može uticati) i dovesti neku drugu da ih rasporedi iliti potroši. jer što baš oni, a ne neki drugi. super, to je tvoje mišljenje, ali nemoj onda tražiti odgovornost od ovih.
Pa ne treba promjeniti, nije to uopste bitno, neka ovih, neka oni trose pare pa cemo da vidimo sve. Najvaznije od svega sto sam rekao je da vrijeme vise nije na njihovoj strani, imali su ga dovoljno. Podrska je sve manja, a ni to nije slucajno. Ako mislite da je sve ispravno i idilicno opustite se i uzivajte u utopiji. Dok je situacija tako divna oni koji su "protiv" vas vam ne mogu nista jer su rezultati na vasoj strani.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 sep 2015, 15:41

i povlači se neki niz od amara do čapljića. a svi znamo da se amar sve do odlaska sve pitao u sportskom segmentu, počev od vlastitog povlačenja sa klupe pa na dalje. gredić i ekipa su imenovali i smijenili odovića, i to je to.

SvePlavo
Kontakt:

Post Postao/la SvePlavo » 15 sep 2015, 15:42

21
Zbog čega?

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 15 sep 2015, 15:42

SvePlavo je napisao/la:
Jaozinho22 je napisao/la:Pašukan je već jednom prelazio preko svog ponosa kada nas je digao protiv Veleža,treba ovog momka koji vodi podržat(da ga ne imenujem bezveze a svi znate vjerovatno ko je ) Nije ni drogeraš ni kriminalac ni papak ni pjandura,samo mu treba ukazat na neke stvari kao što @Minjore reče da je to sinoć uradio,preuzeo je grupu u najtežim momentima i mi kao navijači ga trebamo podržat samo nek izbaci pjevanje protiv svetinje.
PA zato i spominjem da ga treba nagovoriti da se vrati. Ima on to u sebi, zna podići raju, napraviti atmosferu.
Ne kažem ja da je ovaj kriminalac ili bilo šta od tog što si nabrojao, ali trenutno, po mom mišljenju ne radi dobro. Nema taj neki autoritet baš zbog toga što je odmah počeo kako ne treba. I dok ne prestane pozivati raju na kolektivno vrijeđanje igrača s moje strane neće biti podržan. Nije ni Pašukan bio zlatan da se mi razumijemo, ali barem je nastojao ukloniti stvari koje štete klubu.

I upravo se sjetih utakmice na Koševu kad je Pašukan odustao. Prozovu se sve tribine, svi ustanu i onda ovaj pukne neku pjesmu koju pola raje ne zna. NE kažem da se to ne može popraviti, ali baš zato i stavljam naglasak na to da se i naša mišljenja trebaju saslušati i onda se dogovoriti.

A iskreno mislim za koreografije i takve stvari može se dogovoriti, ali napraviti to da raja zna za to. Možda u dogovoru sa ovima iz zvanične stranice, ili da napravimo neki naš interni forum kojeg će pratiti i vođa i svi koji dolaze da navijaju (s tim da svi bi morali kao dokaz priložiti svoju člansku). Šta znam, tu davati prijedloge, dogovarati se, pokretati akcije, dogovarati se za transparente, davati kritike, savjete. Pa eto i oko čišćenja Grbavice, ima ljudi koji bi to uradili bez ikakve dnevnice. Šta skupi se nas par, za pola sata posao gotov, na utakmici ugođaj veći. Svi se mi moramo trznuti, ali ne ide ništa pojedinačno. Moramo djelovati kao grupa, gdje smo svi za jednog jedan za sve, gdje će svi biti saslušani, prihvaćeni, sa međusobnim poštovanjem, dobronamjernim raspravama i sl.
Imaš brate dobro razmišljanje samo ti i tebi slični koji žele da pomognu su višak u ovom slučaju,jer mi imamo ''to neko'' UDRUŽENJE NAVIJAČA KOJE NAVODNO I ODRŽAVA SASTANKE a niko blage veze o tom nema...DAJTE PRAVE LJUDE U VRH NAVIJAČA !
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

SvePlavo
Kontakt:

Post Postao/la SvePlavo » 15 sep 2015, 15:44

Jaozinho22 je napisao/la:
SvePlavo je napisao/la:

Imaš brate dobro razmišljanje samo ti i tebi slični koji žele da pomognu su višak u ovom slučaju,jer mi imamo ''to neko'' UDRUŽENJE NAVIJAČA KOJE NAVODNO I ODRŽAVA SASTANKE a niko blage veze o tom nema...DAJTE PRAVE LJUDE U VRH NAVIJAČA !
Izvini, možeš li samo reći na šta tačno misliš kad kažeš višak?

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 15 sep 2015, 15:44

bagrcavi je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Ipak su docekali da ih se redom rijese i da nam dovedu Livaju, Dijatu i ekipu.
Karma je ravaku i sigurno je da su se ogrijesili ako ni na kog onda na Stanu koji je gino svaku tekmu dok se nije povrijedio.. Supacki su se ponijeli prema njemu i to im se mozda sad obija o glavu..
Nuđen mu je ugovor, nije htio...
Nista brate njemu nije nudjeno.. To da je on trazio vecu platu je mahalska laz.. Nasi nisu bili zainteresovani jer nisu vjerovali da ce se vratiti posle povrede.. Vjerovatno se i nece vratiti na onaj nivo od prije povrede ali je sigurno da je, do povrede kapiten i haman clan repke, zasluzio sansu da se vrati.. On, Benjo i Eldar su bukvalno otjerani iz kluba zbog stvari koje nemaju veze sa terenom i igrom..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u 15 sep 2015, 15:45, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 15 sep 2015, 15:45

teteac8684 je napisao/la:Zna li se kada igramo sa Drinom???
Na stranici saveza pise nedjelja u 16:00.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 15 sep 2015, 15:46

SvePlavo je napisao/la:
kenan_tm87 je napisao/la:Navijaci u svojoj historiji, NIKAD GORI! Fuj, gadi mi se i pogledati jug. "Igrajte pi*ke???" Pa jeste li vi normalni? Sve dok ne bude pravog juga, bez klosarskih interesa, narkomanskih dealova, licnih obracuna, i slicnih gluposti koje se vec godinama motaju preko juzne tribine, nema prave raje na jugu. Navijaci ne zasluzuju klub, nit' oni imaju za koga da igraju.
Slažem se. Jug katastrofa. Jučer me bilo sramota što sam na jugu. Jest da se dosta raje povuklo i sjelo kad je počelo to prozivanje ali svejedno me bilo sramota. Da se samo osvrnem, govori lik nemojte se ničeg bojati dok sam ja za ovim megafonom, a na poluvremenu ide da prebije onog. I kad je Kokot dao gol, jebu mu sve što neće da dođe do juga. Neka i nije došao, kao da je mene pitao. Tolika dvoličnost od strane navijača, katastrofa.

Dok je Amar Pašukanović vodio navijanje sve je išlo nabolje. Ako ništa momak je opominjao i galamio onima kad krenu bacati petarde i baklje. Izbor pjesama bio puno bolji, opet se znao neki red. Za mene je neshvatljivo da se već dvije utakmice Grbavica uopće ne pjeva, a one uvrede sramota.

Mene, a i znam još par osoba koje isto misle, jug neće vidjeti dok se Pašukan ne vrati na mjesto koje jedino on zaslužuje. Dotad ćemo jesti košpice i gledati s neke druge tribine. Toliko
Samo prozivaju neke svoje heroje. Kad vec prozivas onda spomeni jedinog pravog heroja Djildu a ne neke likove.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 sep 2015, 15:47

SvePlavo je napisao/la:21
Zbog čega?
Ništa loše buraz, čisto informativno. Nije ovo forum za takve priče. Svako ko hoće da uradi nešto na tom polju zna gdje može naći ljude koji se bave tim trenutno i iznijeti im svoje prijedloge. Samo što su većina prijedloga koji se pišu ovdje smiješni.

@Hadzijalagic prije povrede mu nuđen ugovor, on nije htio, vjerovatno mislio da će naći bolji klub negdje vani. Povrijedio se i onda promjenio priču, ali kasno. Ja bih volio da je on tu, ali šta je tu je. Po klubovima u koje odu nakon Želje se pokaže dosta toga.
DRUG NEBI TI PUNCA

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 15 sep 2015, 15:48

pile87 je napisao/la:
sergejevic je napisao/la: Sigurno je tako. Prvo je do Amara bilo, onda do Dine, pa do Adzema, pa Memica, onda je bilo do Odovica, a vjerovatno ce biti i do Capljica. Ako je mogao smijeniti Memica npr i dovesti Odovica, umjesto Amara postaviti Harisa, onda je i on odgovoran. To su argumenti. Sto se tice toga kao covjeka, jednostavno ne ulazim u to, niti me zanima. Bavim se samo cinjenicama, a ono sto ja mislim o nekome nije vazno ni najmanje. Ako ti je bas stalo do toga, taj lik je trebao biti udaljen od kluba zbog poznate afere koja je gore spomenuta, jer mislim da steti ugledu kluba radeci takve stvari. Neko ko vara i laze svoju porodicu ne bi trebao imati problem da laze i vara tebe ili mene. Ako dolaze pare zasto bas da on bude tu, a ne neko drugi ? Sto je to on bolji od nekog drugog? Ovdje se Zujo spominje za sve negativno, a Gredic kada je izabran za predsjenika se zahvalio Zuji za sve sto je uradio za klub :lol:
Znas i sam da nemam neke veze s bilo kime od ovih ili onih i pisem samo ono sto mislim. Mozda grijesim, ali jednostavno vrijeme prolazi, a stvari su otprilike iste, neke bolje, a neke nisu. Prije je bilo trofeja, a sada nema. ****, jednom smo otjerali Amara i zajebali se, dva puta Odovica, ovog i onog, vrijeme nikome ne ide u korist.
Pobjegao si od odgovora zato igraci ne ginu kao prosle godine to je bila tvoja konstatacija. Nije Greda smjenio Amara niti je mogao ikad, nije cak on ni postavio Alihodzica nego Amar opet. Klinton kao predsjednik najjace sile na zemlji napravi aferu i ostane predsjednik jedne ozbiljne drzave a ne nas neki koji je nesto u klubu. On je bio na celu kluba kada su se te pare zaradile i podjenako je posteno da bude kada dodju a dodatni razlog je ova uprava je vratila jako mnogo dugova a sve uprave prije ove nisu ni 3 KM vratili svi zajedno meni je to dovoljan razlog da bi bio siguran da ce novac otici na pravo mjesto a ne na izgradju necijih vikendica posto su stanove i kuce zavrsili.
I mene bas zanima zasto igraci ne ginu kao prosle godine i volio bih da znam odgovor. Onda ova uprava uopste nije donjela taj novac nego Amar i onda bi normalno bilo, naravno po vasem misljenju, da Amar i potrosi taj novac. Znaci za sve sto nije dobro su krivi, Amar, Dzelo, Zujo, Buki i neke prosle uprave, a za sve sto je dobro ova sada. Zasto nikada niko nije naveo imena ? Ako je neko ostetio Zelju zasto se ne kaze taj i taj je to uradio, zasto se spominju neki nebitni likovi za koje je pitanje da li i postoje uopste ?
Koje je to pravo mjesto na koje ce otici novac ? Izgleda da nesto znas sto drugi ne znaju.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 15 sep 2015, 15:49

Izvini, možeš li samo reći na šta tačno misliš kad kažeš višak?[/quote]
Ismijat će te,reći će da si budala i još mnogo toga. Mi koji hoćemo da pomognemo nit smo kriminalci nit milijarderi ni ništa samo želimo dobrobit klubu i tribini tako završimo kod njih, 'ta ćeš ti ba papak itd :nene: Valjda me sad razumiješ brate
I na orgu su se momci obraćali po tom pitanju rekli su da će volontirat i za tribinu i za sve al niko to ne **** ni 2 %.
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

SvePlavo
Kontakt:

Post Postao/la SvePlavo » 15 sep 2015, 15:51

pirlo10 je napisao/la:
SvePlavo je napisao/la:
kenan_tm87 je napisao/la:Navijaci u svojoj historiji, NIKAD GORI! Fuj, gadi mi se i pogledati jug. "Igrajte pi*ke???" Pa jeste li vi normalni? Sve dok ne bude pravog juga, bez klosarskih interesa, narkomanskih dealova, licnih obracuna, i slicnih gluposti koje se vec godinama motaju preko juzne tribine, nema prave raje na jugu. Navijaci ne zasluzuju klub, nit' oni imaju za koga da igraju.
Slažem se. Jug katastrofa. Jučer me bilo sramota što sam na jugu. Jest da se dosta raje povuklo i sjelo kad je počelo to prozivanje ali svejedno me bilo sramota. Da se samo osvrnem, govori lik nemojte se ničeg bojati dok sam ja za ovim megafonom, a na poluvremenu ide da prebije onog. I kad je Kokot dao gol, jebu mu sve što neće da dođe do juga. Neka i nije došao, kao da je mene pitao. Tolika dvoličnost od strane navijača, katastrofa.

Dok je Amar Pašukanović vodio navijanje sve je išlo nabolje. Ako ništa momak je opominjao i galamio onima kad krenu bacati petarde i baklje. Izbor pjesama bio puno bolji, opet se znao neki red. Za mene je neshvatljivo da se već dvije utakmice Grbavica uopće ne pjeva, a one uvrede sramota.

Mene, a i znam još par osoba koje isto misle, jug neće vidjeti dok se Pašukan ne vrati na mjesto koje jedino on zaslužuje. Dotad ćemo jesti košpice i gledati s neke druge tribine. Toliko
Samo prozivaju neke svoje heroje. Kad vec prozivas onda spomeni jedinog pravog heroja Djildu a ne neke likove.
Nije nikakav heroj, nego gledaj kako stvari stoje realno. Je li se navijanje, koliko-toliko sredilo dok je Pašukan vodio navijanje. Uostalom ako čitaš sve postove redom, vidjet ćeš da piše da ni Pašukan nije zlatan. Ne kažem da ovaj ne može biti i bolji od njega, ali trenutno se ne čini takav.
Svima je jasno da je Đilda pravi heroj, i da treba ustati kad mu se ime spommene. A ovi sad, ko god da je za megafonom trebaju težiti što boljim izdanjima i stvoriti takvu atmosferu da se osjeća ta neka povezanost. I da bez obzira što nekom ne znaš ime, da osjećaš posebnu vezu jer bi život dali za voljeni klub.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 sep 2015, 15:54

sergejevic je napisao/la: I mene bas zanima zasto igraci ne ginu kao prosle godine i volio bih da znam odgovor. Onda ova uprava uopste nije donjela taj novac nego Amar i onda bi normalno bilo, naravno po vasem misljenju, da Amar i potrosi taj novac. Znaci za sve sto nije dobro su krivi, Amar, Dzelo, Zujo, Buki i neke prosle uprave, a za sve sto je dobro ova sada. Zasto nikada niko nije naveo imena ? Ako je neko ostetio Zelju zasto se ne kaze taj i taj je to uradio, zasto se spominju neki nebitni likovi za koje je pitanje da li i postoje uopste ?
Koje je to pravo mjesto na koje ce otici novac ? Izgleda da nesto znas sto drugi ne znaju.
sam otišao i sa klupe i iz kluba. otišao da zaradi sebi pare. super, legitimno, pošteno. ali njega otjerati niti je ko htio niti je mogao.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 15 sep 2015, 15:54

bagrcavi je napisao/la:@Hadzijalagic prije povrede mu nuđen ugovor, on nije htio, vjerovatno mislio da će naći bolji klub negdje vani. Povrijedio se i onda promjenio priču, ali kasno. Ja bih volio da je on tu, ali šta je tu je. Po klubovima u koje odu nakon Želje se pokaže dosta toga.
Pa Benjo je i sad jedan 3-4 bolja beka u ligi. Ne kazem da je to tesko biti u ovoj ligi.. I stana ce biti ako bude imao volje da igra za Olimpik.. Nije isto igrati bilo gdje i u Zelji pogotovo njima koji su prakticno citav sportski zivot proveli u nasem klubu..

S druge strane u ovoj godini i zbog njihovih odlazaka imamo puno oskudniji igracki kadar.. Haj sto su ih i otjerali ali ne dovesti im dostojne zamjene je greska koja ce nas puno kostati..
BUDI ŽELJO !!!

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 15 sep 2015, 15:56

Ja bio samo volio da pocnu da navijaju za Zelju , da ne spominju ni Selmana ...., da obuku ponekad plavi dres, da postave transparente, zastave, da se brate plavi ko nekad.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 15 sep 2015, 15:57

pirlo10 je napisao/la:Ja bio samo volio da pocnu da navijaju za Zelju , da ne spominju ni Selmana ...., da obuku ponekad plavi dres, da postave transparente, zastave, da se brate plavi ko nekad.
:clap:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.